לא התקבלתי למלגות הנשיא

LastFlowers

New member
כל הכבוד לפקולטה הזאת

אבל אני מדברת על המצב באופן כללי, ומתייחסת למלגות הקיום "הכבדות" שבעטיין נפתח הת'רד הזה. יותר תלמידים מתחומי המדעים מקבלים מלגה כזאת, ובחלוקה פנימית רוב תלמידי המדעים שזוכים במלגה מגיעים מתחומים כמו ביורפואה. הסיבה: עליונות מספרית לעומת חוגים מדעיים אחרים, ואופי המחקר המחייב נוכחות מלאה. זה כל מה שניסיתי להסביר פה.

לא, לא נכון

לא יודעת לגבי ביורפואה ספציפית, אבל תלמידי מעבדות בכללי לא זוכים לשום עליונות מלגתית אל מול תלמידי מדעים שעוסקים במחקר תיאורטי. לא במלגות קיום, ולא בפרסי הצטיינות למיניהם (קרייטמן ושות'). זה אולי מה שהיית רוצה שיהיה, אבל זה עדיין לא הופך את זה לעובדה.

LastFlowers

New member
יש לך בעיה

בחורה אנליטית או לא, את מצטיירת כמגיבה מאד אימפולסיבית בפורום הזה. זה שאת לא מסוגלת להציץ מעבר למשבצת הקטנה שלך, ממש לא הופכת אותך לצודקת אבסולוטית. הטענה שלי איננה שקרית, אלא עובדתית להחריד מהסביבה ממנה אני מגיעה (ולא רק). העליונות עליה אני מדברת היא כמותית - החוגים שלנו גדולים הרבה יותר מחוגים למתמטיקה, ולכן סטטיסטית יש יותר סיכוי למצוא שם זכאים למלגות הכבדות. מעבר לכך - אופי המחקר שלנו אכן מקנה יתרון בחלוקת מלגות שכאלה בהשוואה ללומדים בפקולטות "'הומניות", עניין שצוין כאן ע"י מספר מגיבים מלבדי. עשי טובה ותנשמי שנייה לפני שאת מגיבה. גם אם מישהו חוטא לדידך לאמת המוכרת לך זה לא הופך אותו לטוען טענות שקר, ואם את מתעקשת להמשיך בקו הפעולה התוקפני שלך - אשריך, רק אל תתפלאי אם בשלב מסוים נעדיף לדלג על דעתך.

the new L

New member
איך אפשר לדעת דבר כזה?

האם ראית פעם את רשימת האנשים שמקבלים מלגה כזאת או אחרת? הרשימות הללו מפורסמות בפומבי בכלל?

אם אתה מקבל את המלגה - בד"כ

אתה גם מקבל בנלווה את רשימת האנשים הנוספים שזכו בה. ( ככה זה במקומות שאני מכירה, לפחות..)

לא, לך יש בעיה

את מתיימרת לקבוע טענות עובדתיות תוך באמת חוסר יכולת הסתכלות מחוץ למשבצת מאוד קטנה שבה את נמצאת. זה נכון שאם יוצאים מתוך נקודת הנחה שאין העדפה לאף מחלקה אז אכן במחלקות גדולות יותר אמורים להיות יותר זכאים. אבל, אם מכאן הצלחת להסיק עדיפות לתלמידי מחקר מעבדתי על תיאורטי, זה יהיה, בלשון המעטה, לא מבוסס. באמת שלא צריך להיות "בחורה אנליטית" (
) בשביל להבחין בעובדה הסטטיסטית הזאת. נ.ב את בהריון? מי זה "נעדיף"? את ו...מי?

קרייטמן -

מלגה שמעניקים באוניברסיטת בן גוריון. היא המלגה הכי יוקרתית שיש היום בעולם האקדמי בישראל. היא כוללת בתוכה עוד הרבה הטבות, מלבד הסכום החודשים - היא כוללת חברות בקרן קרייטמן ועוד דברים ששווה להיות חלק מהם. יש בקיורים של הפורום - קישור לפרטים עליה. כדאי להיכנס ולהציץ וכמו שכתבתי כבר למטה - היא מלגה של הרבה כסף - למעלהמ 6000 ש"ח לחודש+ סכומים נאים על הוראה ותרגול שהאוניברסיטה מחויבת לספק למילגאים בה.

helene

New member
נשמע שווה ביותר

לצערי אין את התחום שלי בבן גוריון.

קרייטמן כבר לא למעלה מ6000

הרבה פחות ורק ממש מעט אנשים מקבלים אותה. עכשיו, במקום, יש "מלגת נגב".

the new L

New member
אני הגשתי מועמדות לקרייטמן לפני שבועיים

והיא אכן צודקת. כיום מקבלים אותה רק 10 דוקטורנטים כל שנה, והסכום שהם מקבלים הוא 8,000$ לשנה. אבל כמו שנועה אמרה, יש מלגה חדשה - מלגת הנגב והיא בהחלט שווה. אותה מקבלים 50 דוקטורנטים כל שנה, והסכום שהם מקבלים הוא 5,500-6,500 ש"ח לחודש למשך 4 שנים.

צר לי, אתה לא בקיא בפרטים.

מלגת קרייטמן היא של סכום גבוה יותר משל מלגות הנגב, ובניגוד אליהן אינה תלויה בתקציב אישי של המנחה (ובכך אין בה העדפה מובנית לפקולטות מסויימות). גם בעבר לא קיבלו אותה יותר מעשרה דוקטורנטים בשנה. היו שנים של שבעה ושמונה.

the new L

New member
אני חושש שאת לא מעודכנת

אכן עד לפני שנה מלגת קרייטמן הייתה על סכום גבוה יותר, אך השנה הפרטים השתנו באופן קיצוני. הנה, ישירות מאתר הקרן: http://cmsprod.bgu.ac.il/Eng/Units/kreitman_foundation/apply.htm "The Kreitman Foundation Fellowships provide a grant of approximately $ 8,000 per year, for up to four years, in addition to the regular graduate stipend and an exemption from tuition payment provided by the different departments and faculties."

אני מלגאית קרייטמן. יכולה להבטיח לך

שהסכום שנכנס לחשבון הבנק שלי לא השתנה השנה. הפרשנות שלך לנתונים באתר אינה נכונה. שכנתי למשרד מקבלת מלגת הנגב (והשלישית את מלגת פרט. יש לנו את כל המגוון
). אני יודעת בדיוק על מה אני מדברת.

לא, נראה שאת קפצת מוקדם מדי

ומיהרת להכניס פרשנות לפה. איפה הסקת שזה רטרואקטיבי ושהסכום של מי שכבר היה מלגאי טרם השינוי ועדיין זכאי אמור להשתנות? זה נראה די אכזרי...

את טועה

בקרייטמן מקבלים 8000$ לשנה ועוד עשר מנות מלגה (או שבע + שכר הוראה). זה יוצא יותר מ- 6000 ש"ח בחודש.

למעלה