לא התקבלתי למלגות הנשיא

the new L

New member
המנות לא קשורות לקרייטמן

קרייטמן עצמו מעניק רק 8000$ בחודש. ובמחלקה שלי למשל, דוקטורנטים מקבלים (ללא תרגול) 2,500 ש"ח בחודש, כך שדוקטורנט+קרייטמן יקבל כ4,500 ש"ח בחודש. מלגת הנגב לעומת זאת מעניקה 5500-6500 ש"ח לחודש בנוסף למנות.

matanZ

New member
ממש לא נכון בקשר למלגת הנגב.

מלגת הנגב נותנת 4600 או 6000 ש"ח לחודש, כולל "המנות".

the new L

New member
איך הסקת שזה כולל את המנות? (לי נאמר אחרת)

(בכל מקרה, זה בוודאי יותר מקרייטמן)

matanZ

New member
זה מה שאני מקבל, אין פה ענין של מסקנות.

במכתב מדיקן קרייטמן זה מוסבר - מלגת הנגב כוללת 10 או 13 מנות, מהן 5/7 מהאוניברסיטה, 3/4 מהפקולטה ו-2 מהמנחה.

אני די בטוחה שיש שם טעות הקלדה

אבל בין אם כן ובין אם לא, בשביל להסיק שזה כולל את המנות שמגיעות מהחלקה צריך בהכרח לא לדעת מה זה מנות.

matanZ

New member
כדי לתמוך בתאוריה על טעות ההקלדה

את צריכה להניח שגם המספר 288,288 שמופיע במודעה הוא טעות הקלדה, וגם שהנתון על 13 מנות הוא מוטעה.

אתה טועה

מחלקה שמוכנה לקבל מלגאי קרייטמן מתחייבת בכתב שהוא יקבל, בנוסף לסכום שהקרן מעניקה, עשר מנות או שילוב של מנות מלגה ושכר הוראה. 8000$ בחודש זה הסכום שהקרן עצמה מעניקה, וזה, כאמור כמחצית ממה שהמלגאי מקבל. במלגות הנגב המנות הן חלק מהסכום הכולל. חבל שאתה מטעה בנחישות כזו.

לא, הוא לא טועה

וגם אם היה טועה, מה שאת אומרת כאן לא סותר את מה שהוא אומר. מנות מלגה רגילות+שכר הוראה (אם רוצים לעבוד בהוראה. ולא, לא קיים שום חוזה שמחייב מחלקה לתת לדוקטורנט 10 מנות מלגה אם הוא לא מעוניין לעבוד בהוראה, וכל הטוען אחרת עליו מוטלת חובת ההוכחה ושליחת עותק אלי לצורך שימוש פנימי
)+קרייטמן זה בדיוק החישוב שלירן הציג כאן. הסכומים של קרייטמן ושל נגב כוללים רק את עצמם (וזה של הנגב גדול יותר, על אף שגיאת הקלדה שהפכה 6600 ל6006), וזה שהמחלקה מתחייבת לא "לנשל" דוקטורנט מהמלגה הבסיסית של ה6 מנות כי "מישהו אחר כבר משלם לו" לא רלוונטי לעניין בשום צורה.

את לא מכירה את הנושא כמוני.

המשכתי לכתוב עד כאן עבור מי שזה רלוונטי עבורו, עכשיו ובחיפושים בעתיד, כדי שלא יתקל כאן במידע מוטעה. אני מפסיקה. את לא בקיאה בנושא ומטעה. אבל זה לא מזיק.

לא, את טועה ומטעה

את משלה אנשים תמימים לחשוב שאם הם יבואו לבן גוריון ויקבלו קרייטמן אז הם יוכלו לקבל יותר מ4500 לחודש בסה"כ, מבלי שיצטרכו לעבוד (לתרגל).

aya_bsf

New member
אל תהרגו אותי

היי.. אולי התגובה שלי קשורה לפה ואולי לא... אבל אני חושבת שהמילגות שהם מציעים לנו הם ביזיון....ולכן תגובות כמו יש באונ' חיפה מלגות טובות.. מעצבנות אותי.... מי יכול להתקיים היום מ - 3000 ש"ח לחודש? איך הם מצפים מדוקטורנט לחיות כך...או אפילו מ - 4000 ועוד משרונת קטנה.. שיתעוררו ומהר... אני באופן אישי סירבתי לקחת מלגות כאלו והתרעמתי על כך, חושבת שאם היה לנו כוח היינו מורדים... אני עובדת במשרה מלאה ומספקת ובמקביל עובדת על הדוקטורט..יש לציין שאמרו לי שיהיה קשה.. וזה רק מאתגר אותי יותר ויותר.....ואגב קצב ההתקדמות שלי כפול משל המלגאים... זהו, הייתי חייבת להוציא... שבת קסומה

irisiris1

New member
כל הכבוד לך, אך לא כולם כמוך

אני חיה היום משכר של כ3000 ש"ח בחודש. אם אתה חי בצניעות (ולא מפרנס משפחה), אז זו משכורת שמספיקה. הכל עניין של ציפיות ונוחות של חיים מודרניים, אם מוותרים על מזגן ורכב ובילויים והוצ' טלפון נייד וכו', אפשר לחיות משכר כזה (כבודד). בכל מקרה, לקבל מלגה של 3000 ש"ח בחודש זה בסדר גמור בעיניי, ברור שמי שעובד במקביל, לא זקוק למלגה כי הוא צריך יותר מ3000 ש"ח לחיות והמדובר הרבה בהורים לילדים, וילדים עולים כסף, והרבה. אני מסירה את הכובע בפני אנשים שמסוגלים לעבוד ובמקביל לכתוב דוקטורט ולסיים את התואר תוך פרק זמן של 4 שנים, למען האמת אני מכירה בודדים שהצליחו במדעי הרוח לסיים תואר שלישי בארבע שנים, האחרים סיימו תואר כזה בפרק זמן שנע בין שש לעשר שנים, לא יאומן.

helene

New member
מלגות הנשיא בתל אביב

היא 75,000 שח לשנה, למשך 4 שנים. זה יוצא בסיבות ה 6000 שח לחודש. נדמה לי שלאדם יחיד זה די סביר. כל הכבוד לך שאת מצליחה לעבוד במשרה מלאה ולכתוב דוקטורט, אני אפילו לא הצלחתי לעבוד בחצי משרה ולכתוב תזה.

מנין לקחת את הסכום הזה?

מלגות הנשיא בת"א הן הרבה הרבה יותר נמוכות... כ4000 ש"ח -אחרי שמגיעים ל שלב ב', כלומר, אחרי שמאשרים את הצעת המחקר... לעומת זאת - קרייטמן - מגיעה לכיוון ה6,500+שרת הוראה, שהיא מחויבת כחלק מתנאי המלגה...

מסכימה איתך ולא מסכימה איתך

מסכימה שהמלגות , אפילו אלה שמוגדרות כמלגות נשיא או קיום - אינן מסוגלות לקיים כלום. הרי רק שכ"ד עולה כמו מלגה חודשית. אבל מצד שני -הזה בהחלט מקל. ועל ההקלה צריך לחשוב כשהולכים למלגה כזו. מה שחשוב לתת עליו את הדעת, באמת, הוא שברוב המלגות ה"מכובדות" (נשיא, קרייטמן וכו') מקפידים להחתים את המילגאים על כך שהם אל א יעבדו במהלך השנה, ויקדישו את ימיהם רק למחקר. אני לא מכירה מישהו שמסוגל לעמוד בזה ועל זה יש להתרעם.

aya_bsf

New member
רגע רגע

היי.... תודה שלא הרגתם אותי..:) למרות שהייתי מכילה את זה...בכייף.. אבל אתם יודעים שהאוניברסיטאות מקבלות על כל תלמיד מחקר 5000 שח לחודש !!! מהמדינה...... למה שלא יעבירו את זה אלינו.....בלי קריטריונים ובלי כלום...... דחיל רבאק....צאו מהבועה.....מקל..לא מקל...אפשרי להתקיים או לא... הלימודים זה אקסטרא לחיים , זה לא במקום....מה ז"א אפשר להתפרנס מ - 3000 בלי רכב, בלי בילויים, בלי כלום.. אז מה עשינו בזה??? איה(עצבנית קצת על זה)

שניה לפני כניס"ש

איה, אני איתך. מוכנה לצאת איתך למלחמה על זה. תמתיני - אני עובדת על גיוס הכתובת המתאימה להעלות בפניה את זה. כל מיני דברים שנאמרו כאן לאחרונה גרמו לי לחשוב שצריך לעשות משהו עם מה שאנחנו חושבים/מרגישים. אספי נתונים מדויקים... ו... המתיני. אני בהחלט לגמרי מסכימה עם דברייך ומוכנה לגמרי להילחם על זה. אינ חושבת שזה חלק מתפקידם של תלמידי מחקר מתקדמים - לקבוע אג'נדה, ולוודא שהיא יוצאת אל הפועל.

למעלה