לא יודעת אם כבר דיברתם על זה פה...

לא יודעת אם כבר דיברתם על זה פה...

אבל בכל זאת רציתי לשאול. היום סיפרו לי שיש בספר בראשית (לא זכור לי הפרק), רמיזות לגביי ההיסטוריה - או יותר נכון, העתיד. לפי סדר מסויים כתוב: "היטלר", "נאצי", "טבח" והרבה מאוד פעמים "דם"-באותו המקום. מה דעתכם על זה? זה נראה לכם מקרי או לא? שמעתי שיש גם רמיזות לגביי רצח רבין.... שוב סליחה אם אני לא קשורה וכבר דיברתם על זה

פלגיה

New member
טרם יצא לנו לדבר על זה

אני אישית לא אוהבת את כל הרעיון (את הרמיזות לגבי העתיד גילו רק כאשר העתיד הפך להיסטוריה, כלומר בדיעבד. אף אחד לא חיפש בתורה את אסון התאומים לפני ה- 11.09.01 אחרי התאריך הזה היו גם היו מציאות). גם מהידע המתמטי שלי יש לי ספיקות לגבי הפלאיות וההסתברויות למציאות כזו. ראיתי מישהו שעשה "דילוגים" דומים בספר מובי דיק. בכל אופן - לעיונך אתר בנושא: http://www.hidabroot.org/Site/CodesIndex.asp

א ס נ ת י

New member
זה נקרא "הצופן התנכי"

וזה מדהים. יש לי את התוכנה של צופן התנ"ך ואני יכולה לומר לך שמצאתי סימוכין לכל מיני אירועים גדולים שקרו בהיסטוריה וקורים עכשיו. ממליצה לך לקרוא את הספר "הצופן התנכי" 1 ו-2 של מייקל דרוזנין.

SimsY

New member
מעניין שרק מאורעות מהעבר הוא מוצא

בשביל לדעת על דברים שקרו בעבר אני לא צריך לתת את הכסף שלי לספרים של מייקל דרוזנין

אלי ו.

New member
בדקתי, מאוד מוזר

ממתי ביהדות מתיחסים לשם משפחה, ועוד לשם מעוברת? כשקוראים לאדם לתורה קוראים בשמו ובשם אביו, לא קוראים "יעלה מר אריק שרון"

sakapaka

New member
בדוגמא מופיע "שרון" ולא "אריק שרון"

אבל סה"כ מדובר בדבר נחמד שמודפס על קלף, לא תופס הרבה מקום, ולאנשים שיש להם הכל או שלא יודעים מה לתת להם

sakapaka

New member
למען הסר ספק אני לא חושב לרגע

שאני או מישהו אחר יכול לחזות את העתיד. מי שטוען את זה (אלא אם מדובר בקנה מידה קטן של חיזוי תוצאות ניסוי מבוקר במדע) הוא שרלטן. אני פשוט חושב (ואני הרי אוביקטיבי מאוד :) ) שזה יכול להיות *נחמד*. לא יותר ולא פחות

פלגיה

New member
העניין הוא

שמי שדוגל (או מאמין) בנכונות הצופן, לא חושב לרוב שזה "נחמד" (יש דברים נחמדים שם, אני מודה) אלא שקיום הצופן מוכיח את העובדה שהטקסט התנכי הוא אלוקי. בזה יש לי בעיה, כי ברגע שהפרכת את נכונות הצופן (וקל להפריך) - אתה מקעקע אמונה בסיסית.

sakapaka

New member
מישהו אמר פעם

שקשה לחזות, במיוחד את העתיד :) הוכחת הצופן מחזקת את אמונת המאמין. הפרכת הצופן *לא* מקעקעת. מי שמאמין שהטקסט הוא אלוהי יאמר שזה מפריך את העובדה שה*צופן* מוכיח את האלוהות. זה עדיין לא אומר שאין בנמצא הוכחות אחרות שלא קשורות בצופן, או שיש כאלה שעדיין לא נמצאו. ואולי אפילו צופן אחר עתידי יוכיח את זה. עובדות ואמונה לא סותרות אחת את השנייה פשוט בגלל שהן לא משחקות באותו מגרש בכלל. לכן לפיסיקאים דתיים (ויש הרבה כאלה) אין שום הרגשת סתירה בין עבודתם לאמונתם

יוסי ר1

Active member
למען הדיוק, קוראים יעמוד החבר אריא

למרות שעבורו, גם זה כניראה כבר לא יועיל

סמיאגול

New member
מדובר בקשקוש מסיבה פשוטה

התנ"ך נכתב במקורו ללא אימות קריאה ז"א ששורת הכותרת היתה נכתבת "מדבר בקשקש מסב פשט". הורדת אימות הקריאה משנה את כל עניין הדילוגים. יותר מכך, הפעילו את התוכנה הזו על "מלחמה ושלום" וגם שם מצאו רמיזות היסטוריות ושאר פרפראות כך שמדובר בהסתברות סטטיסטית שמתקיימת בכל ספר שהוא ארוך מספיק

יוסי ר1

Active member
בימי קדם אמנם כתבו ללא אימות קריאה,

אבל האם יש לך הוכחה שגם התנך נכתב כך? ככל הידוע לי רק בפרשת אונס ומפתה, בו מפורטים דיני המפתה והנערה המפותה, יש קריאה כזו - כתוב נער במקום נערה. אבל מהיכן לך טקסט תנכי ללא אימות קריאה?! נוסף לכך, הייתי מאד מעוניין לראות מחקר המפריך את השיטה. פלגיה כתבה שראתה מישהו שעשה זאת על מוביח דיק, ואתה טוען שעל מלחמה ושלום. למה לא מפרסמים את תוצאות הבדיקות הללו? יצא לי לשמוע פעמיים הרצאות של בעלי עניין בשיטה, ולדבריהם השיטה נוסתה על ספרים מספרים שונים , ללא שום תוצאה שקרובה למה שמגלים בתנ"ך. יתכבד מישהו שברשותו התכנה, ויפרסם מחקר שמפריך סטטיסטית את הטענה שהתנ"ך צופן בחובו מסרים מוצפנים יותר מכל ספר אחר.

סמיאגול

New member
אם אתה מקבל כעובדה

שהתורה נכתבה לכל המאוחר בתקופת המלוכה הקדומה הרי שידוע שכך כתבו באותה התקופה. כל הטקסטים הכתובים מלפני בית שני שנמצאו נכתבו ללא אימות קריאה כלל (גם בארץ וגם בשאר העולם הקדום)

פלגיה

New member
פירסמו מחקר

דרור בר נתן, מיה בר הלל ועוד שני שותפים למחקר ששכחתי את שמם פירסמו מחקר באוניברסיטה העברית בנושא הזה (כולל ההיבטים הסטטיטיים. זה היה כתגובה למחקרו של פרופסור אליהו ריפס שמצא "דילוגים" העונים על דרישות סטטיסטיות מסויימות ומוגדרות.

ע מ י ש

New member
התנך ברובו הגדול נכתב בכתב הכנעני

פניקי והועבר לאותיות המוכרות לנו היום בשלב מאוחר למדי. הלשון הפיניקית (הפניקים הם אלו הקרויים בפינו כנענים), דומה מאד לעברית הקדומה ולמעשה זו אותה שפה בניבים שונים. יש עדויות בגמרה על כך שכתב זה היה קרוי כתב עברי או עברית. הכתובות הפניקיות שנמצאו (שנכתבו בין המאה ה 12 לפנה"ס ועד למאה הראשונה) כולן ללא אימות קריאה, מאחר וכל החומר שנותר מהם חרות על אבנים או תבליטים מייחסים את החוסר באימות קריאה לקשיים שבכתיבה על כזה חומר וברצון לקצר ככל האפשר. לא ידוע לי על שום כתב יד מקורי מתקופות שלפני הספירה בשום שפה של איזור הים התיכון והמזה"ת.

masorti

New member
מה עם המגילות הגנוזות...

הן הרי נכתבו החל מהמאה השנייה לפנה"ס, ויש בהן גם קטעים מהתנ"ך בשפת המקור (עברית). למשל ספר ישעיהו.

למעלה