לא יודעת אם כבר דיברתם על זה פה...

bigi100

New member
אני לא מאמין.....

אז מה אם מצאו צופן אחד או שתיים בתנ"ך יש הכל!! קצת כבוד לתנך הספר!@

א ס נ ת י

New member
מי אמר שאין כבוד?

לא מצאו צופן אחד או שניים מצאו הרבה יותר. אם כבר - אם אכן קיים דבר כזה - יש הרבה יותר כבוד לתנ"ך.

אלוניס

New member
בארץ יש 3 תנ"כים בשימוש

תנ"ך קורן המוכר לרובנו, תנ"ך עדי המוכר למי שקיבלו אותו בטקס סיום הטירונות ועוד אחד. ביניהם יש הבדלים קלים של אות פה, אות שם. גם הבדל של אות אחת גורם לכל הקפיצות האלה להיות מגוחכות מבחינת ההוכחות הסטטיסטיות. בקישורים אני מביאה מאמר שקראתי בעבר שמסביר את הבעייתיות הנ"ל. מכיוון שהארגון "דעת אמת" נחשב בקהל החרדי לבעייתי ביותר צירפתי גם את המידע שיש עליהם בויקיפדיה.

masorti

New member
"דעת אמת" הם ארגון החזרה בשאלה...

ובתור שכזה הם מרשים לעצמם לסלף מידע בלי שום נקיפות מצפון. את הויכוחים עם פעילי הארגון ניהלתי באינטרנט כבר לפנים שנים. דרך אגב, ויקיפדיה בעברית היא אחד המקורות הפחות אמינים שקיימים ברשת. כל אחד כותב שם מה שבא לו. (ומן הסתם, את הערך על "דעת אמת" כתב פעיל של הארגון)

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif

ונגד הצופן התנ"כי יש גם מקורות אמינים יותר. רק שהם לא ברשת.

masorti

New member
דווקא יש ברשת...

ראי הקישור למטה. בסופו ישנה התייחסות לספר של דרוזנין והפניות לדילוגים בספרים אחרים (כולל למשל מובי דיק).

אכן מדובר בארגון הוצאה בשאלה..

ובלי קשר לעובדה שגם ארגוני החזרה בתשובה מסלפים מידע בלי שום נקיפות מצפון - ולא אחת נתקלתי בסילוף שכזה - אשמח אם תפנה אותי לסילוף ממשי של עובדות ע"י "דעת אמת". הציטוטים שלהם מהתנ"ך - שאת רובם הגדול קל לבדוק ואכן עשיתי זאת - היו אמינים ומדוייקים לחלוטין. את ההתפלפלויות התלמודיות שלהם לא יכולתי מן הסתם לבדוק בעצמי, אבל ההתרשמות הכללית שלי מהמאמרים שלהם ומהויכוחים שיצרו בפורומים שונים ברשת היתה שאין בכוחם לערער את בסיס האמונה של הציבור הדתי, אלא הם מנסים לפנות לאותו "גרעין קשה", שסבור כי כל טקסט דתי הגיע "מפי השכינה" ועליו להיות חף מכל צל של טעות. זכור לי במיוחד מאמר שלהם לגבי "השפן התורני" המעלה גירה, כשבדיקה קצרה שלי הראתה שלא כל הציבור הדתי מודע לטעות לכאורה בטקסט התנ"כי וסבור כי השפן אינו כשר למאכל משום שאינו מעלה גירה (מה שנכון, הבעייתיות היא בעובדה שהטקסט טוען ההיפך). אגב, התשובות של גורמים דתיים שניתן לקרוא ברשת בנוגע לטעויות שכאלה, נתפסו בעיני כמתחמקות. בנוגע לדילמה בנושא דילוגי הטקסט בתנ"ך, רב מסויים שהגיב לטענות "דעת אמת" טען כי ה' נמצא בכל מקום, כולל ביצירות חילוניות (=מלחמה ושלום, מובי דיק וכו'). על כן אין פלא שניתן להגיע לתוצאות כשמפעילים את תוכנת הדילוגים על ספרים שכאלה. מהתשובה הזו הבנתי שמדובר בויכוח עקר וסיזיפי - אין דרך לערער את בסיס האמונה של אדם דתי, כי אין וכנראה שלעולם לא יהיה כל ניגוד בין הבסיס הזה (ה' נמצא בכל דבר ובכל מקום) לבין תגליות מדעיות, מפוצצות ככל שיהיו.

פלגיה

New member
אני אדם דתי

מאמין בכך שהטקסט של התורה (לא כל התנ"ך) נכתב בידי משה מפי האל. אף על פי כן ולמרות הכל - לדעתי "הצופן התנ"כי" הוא בלון מנופח שאין מאחוריו ביסוס.

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif ארגון דעת אמת נוטה לסלף

וליצור מצגי שוא. השיטה של ידען היא בד"כ פשוטה, להעלות תהיות שהועלו בעבר ע"י ראשונים כאילו הוא מצא אותן ולהתעלם מתשובות לאותן תהיות. עוד שיטה היא להביא ציטוטים שמראים את הדברים שהוא רוצה להראות ולהתעלם מציטוטים שונים או להוציא ציטוט מהקשרו. פרופ' ישעיהו ליבוביץ, כשהיה מביא ציטוטים לסמוך את דבריו, היה תמיד מקפיד לומר שהציטוטים הם יותר אילוסטרציה ושתמיד ניתן יהיה למצוא ציטוט נגדי. ידען מביא את הציטוטים כ"עמדת היהדות" ובכך הוא מטעה. ראיתי אצלו גם הצגת גישה מוזרה (שאכן קיימת גם אצל חרדים, בעיקר ליטאים) כאילו הגמרא אמורה להיות מעודכנת בידע מדעי וכל טעות מדעית בגמרא היא הפרכת הגמרא בעוד בפועל ניתן לראות שהגמרא מתעסקת לעתים קרובות בנושאים תאורטיים לחלוטין ואינה מתענינת בנכונותם. הבעיה היא שלמדן יודע את זה אבל בכ"ז מתעקש ליצור מצג שווא ומטעה את הקורא התמים. בקשר לדילוגים, אני אדם דתי וכמו דתיים רבים אחרים איני מאמין בכך. אם תעבור על הפורום תראה שמסורתי מביא קישור לאגרת הרמב"ם לחכמי מארשיליה, אגרת בה הוא מסביר במה ראוי להאמין.

SimsY

New member
אני מרגיש שהצופן התנכי הוא עוד

ניסיון לעשות כסף.

ASTRIX2006

New member
כן את צודקת..

אבל יש את זה בכל התורה לא רק בבראשית ויש מלא דברים על הצונאמי על אסון המסוקים על מטרנה על התאומים על אולמי ורסאי ועל הרבה דברים אחרים

ofnick

New member
בערוצ שמונה

הציגו תוכנית ובה עשו מחקר על הצופן התנכי,וכן בדקו בסיפריי מילחמה ושלום ומובי דיק ומצאו את רציחת קנדי והיתאבדות מרלין מונרט ועוד כאלו ואחרים הוכיחו שהתוכנה הזו היא שטות והבל כמו כן אותו אדם שהמציא את התוכנה מיתברר שלא חישב נכון את הסטטיסטיקה והיא לא אחד למילון כפי שטען אלא אחד לחמש שימצאט מה שנפשו חפצה

Dark Muse

New member
אנשים מנסים להוציא מספר פשוט

דברים מורכבים

GUY639

New member
התשובה!!

הצופן התנ"כי זה לא דבר רציני, בלשון המעטה, בגלל כמה סיבות: א. בדילוגים מתאימים אפשר למצוא גם דברים כמו "מוחמד/ישו צדק" או אפילו מילים לא ממש קשורות, כמו הצפנים שמצאו עד עכשיו, שרומזות לדברים, כמו "אסלם כן" "אלוהים שקר" "משה ביזיון" ו"מכבי אלופה". ב. תחשבו - אפשר לחפש בדילוגים של 1,2,3,4 אותיות, וככה עד אולי 10,000, מספר המילים שאפשר לקבל כך, לאו דווקא בעלות משמעות, עומד על לפחות כמה עשרות מליונים. בנוסף, אפשר להכפיל את זה ע"י דילוג לאחור. וזה התנ"ך, אפשר לסמוך על אלוהים שהוא עשה גם דברים יותר מתוחכמים, כמו למשל טורים הנדסים - קפיצה ראשונה של 2, שניה של 4, אחרי זה 8,16,32 וכך הלאה. או אולי בכפולות של 3. אולי בחזקה של 2, או בחזקה של 3, או 4. אפשר גם לקחת אותיות לפי האות הראשונה בכל פסוק (כמה אותיות ראשונות בפסוקים ברצף איפשהו יתנו משמעות), וגם לקחת אותו הדבר לאחור. אפשר גם ללכת על האות האחרונה בכל פסוק. ובכל פרק. בקיצור - הנקודה היא שאפשר לייצור ככה בתנ"ך מליארדי צירופי מילים, ואפשר למצוא כמעט כל מה שרוצים, כל עוד זה לא כולל מילים מסובכות וארוכות מדי. למשל "ה' שקר" אני מניח שיהיה קל למצוא, וגם "אללה טוב" או "אין אלוהים" או "חזיר כשר".. ככה שהכל שטויות. *מאידך! אם היו מוציאים בתנ"ך את המשפט הבא לדוגמה: "יצחק רבין, ראש הממשלה של ישראל, יירצח ביירות בכיכר מלכי ישראל ברביעי לנובמבר אלף תשע מאות תשעים וחמש בשלוש יריות אקדח". אז הייתי מאמין. "אש אש רבין" זה באמת פרופגנדה.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה רק שכנראה לא היה כתוב רביעי לנובמבר אלא י"ב מרחשוון תשנ"ו

למעלה