לא יכולתי להשוות לשואה טוב מניצוליה

nooshP

New member
מה זה קשור?

מה לעשות שבמדינת חוק מותר למדינה להחליט על גבולותיה. כשתהיה אתה ראש ממשלה, תוכל גם את הלהחליט החלטות כאלה. וכמו שמפצים אנשים שלוקחים את השטח שלהם לטובת כביש וכו' במרכז הארץ, גם "במערב הפרוע" יש חוק, וגם שם, אם המדינה מחליטה החלטה, יש לה מנגנונים שיפצו אנשים שעשויים להיפגע מההחלטה. מה לעשות, אי אפשר שכולם יהיו מרוצים כל הזמן.

ערב רב

New member
שוב, אם לא היית בפורום בשבועות

האחרונים, אני אזכיר לך שמטרת התכנית אינה אלא בני-אדם, התכנית היא ש-"עד סוף 2005 לא יהיו יהודים בחבל-עזה", כמשפטו האנטישמי המפורסם של שרון. כלומר, הגירוש הוא המטרה ולא האמצעי כבדוגמאות האחרות שהבאת, ולכן יש כאן כוונה פלילית ומדובר בפשע.

תסביר לי שוב....

קראתי שוב ושוב את הודעתך, אך עדיין לא הצלחתי להבין מהי אותה כוונה פלילית???? ולאיזה פשע אתה מתכוון (כשאני אומר פשע, אני מתכוון מעבר על החוק - אנא הסבר על איזה חוק עברו כדי שהדבר ייחשב כפשע)

ערב רב

New member
כוונה פלילית - תחושת אשם

זה ההבדל בין רצח להריגה או גרימת מוות ברשלנות, ואחד הביטויים לכך הוא מטרת הפושע. איזה פשע? יש רבים, החוק לשית דין בנאצים ובעוזריהם, תקנון רומא, וכו'..

מצטער

לא נתת לי חוק אחד במדינת ישראל עליו שרון עבר בהחלטה זו (רמז: אתה גם לא תצליח - העניין נדון בבג"ץ שם ישנם אנשים המבינים קצת יותר טוב ממך בכל הנוגע לחוקים במדינה והם לא מצאו שום חוק ששרון עבר עליו)

ערב רב

New member
דבריך תמוהים

הנאצים לע עברו על חוק אחד בגרמניה בהחלטתם להשמיד יהודים, האם זה אומר שהם לא ביצעו פשעים מזוויעים?

כבר דיברנו על זה.

המצב בגרמניה הנאצית היה שונה מאוד. הדמוקרטיה בוטלה שם. בוטלו כל שאר המפלגות, לא הייתה אופיזיציה, מפלגות הוצאו אל מחוץ לחוק. ישנם חוקי יסוד בארץ שמטרתם להגן מפני חוקים שינסו להרוס את הדמוקרטיה בארץ. אף אחד מהם עדיין לא שונה, או הופר. חוץ מזה שכבר דובר פה בפורום פעמים אין ספור על ההבדל בין פקודה חוקית, פקודה לא חוקית ופקודה לא חוקית בעליל. אתה מוזמן לחפש אחורה.

TheOrion

New member
עיוות דברים מזוויע ../images/Emo46.gif

חזור בך מדבריך! איך הצלחת להזסיק דברים כאלה ממה שהוא אמר?

ערב רב

New member
יש דברים מאוד פשוטים וברורים

כל אדם בר-דעת שהיה מודע לשואה בימיה הבין שמדובר בפשעים איומים ונוראים, לא משנה מה אמר החוק הגרמני, וכל אדם בר-דעת בימינו מבין שהגירוש הוא פשע מזוויע נגד האנושות, יגיד החוק הישראלי מה שיגיד (וכאמור, יש גם החוק לעשית דין בנאצים ובעוזריהם).

TheOrion

New member
מה הקשר בין השניים!?

למה אתה מתעקש למצוא קשר בין דברים שאין ביניהם קשר?

יוו...... האטימות......

תנסה לקרוא את ההודעה הזאת לפני שתגיב עליה, או קיי? 1."כל אדם בר-דעת בימיני מבין שהגירוש הוא פשע מזוויע נגד האנשות" - אני לא רוצה לתקוף ישירות, כדי שלא ימחקו לי את ההודעה אבל זה בהחלט לא נכון! יש מספר (גדול מאוד) בעצם, זה רוב האנשים שלא חושבים בכלל שהגירוש הוא "פשע מזוויע נגד האנושות", להפך! אנחנו חושבים שזה דבר טוב מאוד וחיובי וכן, כולנו ברי דעת!!! חוץ מזה שיש גם דיי הרבה (אמנם לא רוב האנשים, אבל יש כמה) שחושבים שהגירוש הוא אכן "פשע מזוויע נגד האנושות" והם בהחלט לא ברי דעת!!! (למרות שמבחינה לוגית זה לא סותר את המשפט שצטטתי ממך למעלה) 2.החוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם: http://www6.snunit.k12.il/shoa/356.html חיפשתי ולא מצאתי, אולי תוכל לעזור לי. על איזה בדיוק מבין הסעיפים עברו בהחלטה של הפינוי??? 3."לא משנה מה אמר החוק הגרמני" - אתה אומר שהמצב היום דומה למצב שהיה בגרמניה בתקופת השואה? מבחינת החוקים? האופיזיציה בוטלה? מפלגות הוצאו אל מחוץ לחוק? נחקקו חוקים גזעניים שנוגדים את עקרונות הדמוקרטיה ואת חוקי היסוד של המדינה?? 4. בתחילת התגובה שלך כתבת "כל אדם בר דעת שהיה מודע לשואה" מבלי לתקוף באופן אישי, אני יכול להגיד לך שהרבה מבין אלו המבצעים את ההשוואה הנ"ל לשואה אינם ברי דעת כלל וכלל - מעבר לכך! לרובם יש מחוסר חמור בידע בכל הנוגע לשואה, מה היה בה, ומדוע קרתה!

סתם ככה מעניין אותי,

אתה יודע, כאחד שהוא לא בר-דעת, מדוע קרתה השואה? בלי קשר, כולכם, מימין ומשמאל, מתייחסים למצב כאילו אנחנו אדונים לגורלנו. אף-אחד לא יודע מה יקרה אחרי ההתנתקות. Sof, אם אתה כל כך בטוח בעצמך שהמהלך הזה הוא טוב, רוב הסיכויים הם שאתה טועה, אבל גם את זה אי אפשר לדעת עדיין. יכול להיות שהוא ייטיב עמנו בסופו של דבר, אבל באותה מידה יכול להיות שהוא יירע לנו. במילים אחרות - כולם טובים בלחזות את העתיד, אבל רק רטרואקטיבית. אני בטוח שנשמע מספיק "אמרתי לכם" אחרי ההתנתקות, ואני בטוח שאם יפלו בסופו של דבר קסאמים באשקלון, זה יהיה "האיסלאם הפודמנטליסטי", ואם יהיה "שלום" - יהיה מדובר בהסכם קורייש בלבד. אז למה התוכנית יוצאת לפועל בכל זאת? לדעתי, שרון רוצה לדחות או לערפל את החקירות שנפתחו, או עתידות היו להיפתח נגדו. מי יודע? אולי ההתנתקות היא בעצם מבצע PR רחב היקף. במידה מסוימת ההתנתקות היא כמו להסתער על אויב. יכול להיות שתצליח, יכול להיות שתיכשל. דבר אחד בטוח, בזמן שאתה מסתער, אתה לא נושא-ונותן עם האויב, ואתה לא יודע בוודאות מה יקרה.

בהמשך להשוואה שלך....

אתה אומר ש"ההתנתקות היא כמו להסתער על האויב. יכול להיות שתצליח יכול להיות שתיכשל" - מה שבטוח זה שלא תעמוד ולא תעשה כלום בזמן שיורים עליך, נכון? אתה תסתער. כי אם תשאר במקום בלי לזוז בטוח תמות. אם תסתער כמו שאמרת יש סיכוי שתיכשל (ואז אתה באותו מצב בו נשארת במקום ולא זזת) אבל יש גם סיכוי שצליח.

זאת , אגב, הסיבה היחידה בגללה אני

כן תומך בהתנתקות, אבל אני חייב להודות שזאת סיבה מאוד מאוד אנוכית. כולי תקווה שאחרי שהתוכנית תצא לפועל, יהיה שלום. אם לא, כולי תקווה שאחרי תוכנית ההתנתקות נבטל לחלוטין את האפור ונסתכל על כל הסכסוך הזה בשחור-לבן - יורים עלינו, מקבלים חזרה. יורים עלינו שוב? מקבלים חזרה (ואני לא מדבר על הטלת פצצות על מבנים ריקים, כי בשביל זה לא צריך חיל אוויר). מתפוצצים שוב? כובשים חזרה. אם אפשר לפנות יהודים כי הישיבה שם אינה מוסרית, אפשר לפנות גם ערבים אם הם עושים שימוש בלתי-מוסרי בקרקע (כמו ירי עליך ועליי).

ערב רב

New member
ההשוואה הנ"ל אינה הכרחית לשואה

אלא גם לפשעים אחרים נגד האנושות שביצעו מדינות והעיקרון ברור - לא כל מה שכשר לפי חוקי מדינה אינו פשע.

אתה צודק בעקרון

כי גם חוקים ניתן לסווג לחוקים חוקיים וחוקים שאינם חוקיים. אם היו מנסים לחוקק בארץ חוק למשל שמוציא את כל שאר המפלגות (חוץ מהמפלגה שבשלטון) אל מחוץ לחוק, גם בהנחה שהיה עובר איכשהו בכנסת הוא היה נופל בבג"ץ. במדינה שלנו יש מספיק מנגנונים שאמורים להגן על מקרים כאלה. חוץ מזה שבניגוד לתקופת השואה - אנחנו לא עושים שום דבר בסתר. כל העולם רואה ויודע בדיוק מה קורה. אם זה באמת היה "פשע נגד האנושות" כבר מזמן היינו חוטפים ביקורת מכל שאר העולם (אך למרבה ההפתעה מדינות אחרות כן חושבות שהתוכנית טובה, צודקת, ותיטיב עם ישראל. גם במישור הביטחוני וגם באופן בו ישראל תצטייר בעולם, וגם כדי שישראל תפסיק להיות מדינה כובשת) ולכן אתם קצת מגזימים עם התגובות שלכם.

nooshP

New member
כותב האדם

שחשב שמדים של אושוויץ ומדים של מחנה ריכוז הם שני דברים שונים.... אנחנו לא קונים את זה, וכתיבת הודעות מזוייפות רק מראה שאין לך טיעונים אמיתיים ומוצקים....

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif אנלוגיה אחת..../images/Emo121.gif

תשכיל ממנה ותפתח את הראש שלך לעולם. "בלילה קר במיוחד, השלג מכסה את כל כיכר השילוח, משם צעדו יהודים עם הטלאי והמספר על הזרוע לכיוון היערות שליד בירקנאו, שם נורו למוות בבורות המוות, שם מתו כ- 900 אלף יהודים" "ביום קיצי חם, אלפי מתנחלים מעתיקים את יישוביהם מרצועת עזה לתוך הקו הירוק בסיוע מדינת ישראל עם פיצוי הולם את רכושו ופרנסתו של כל מתנחל" כל המשפטים נכונים ואין מערער על אימותם, מה נשאר לך להגיד? תקרא שוב, דומה? ואגב, אני נפגע ובתוכי נשרט שריטה גדולה שאתה משווה את המתנחלים ליהודים בשואה, אז חדל!

למעלה