לא יכולתי להשוות לשואה טוב מניצוליה

כינוי1982

New member
אפשר להבין את התחושה של מפונה

שחיילים עומדים לפנות מביתו. בישראל של ימינו, כשהמונח שואה על השלכותיו כ"כ טבוע בכולנו, קשה שלא להימנע מהשוואות. לי למשל התרוצצו השוואות בראש ביום הגיוס שלי, עם השערים של הבקו"ם וכל האנשים החמושים שעומדים ליד. אבל. מכאן ועד ללבוש מדי אסירים יש מרחק גדול. אני חושב שברור לכולנו שהחייל הישראלי הוא לא החייל הנאצי. הוא לא ירה במפונה אם לא יאהב אותו; הוא יועמד לדין אם יבזוז את רכושו; הוא לא ישלח אותו חצי ערום למוות; הוא לא יפנה אותו על סמך החלטה של ממשלה רודנית עם מפלגה יחידה בלי אפשרות לבחירות. להפוך את זה למחאה זה לגיטימי, אבל זה מכוער מאד, והייתי יכול להביא לפה את דעתה של סבתי, ניצולת שואה מפולין, על כמה זה מכוער ופוגע, אבל אני חושב שהתנצחויות בין ניצולי שואה רק יבזו את השואה. ההתנתקות היא הליך טראומטי מספיק. לא צריך להגחיך את זה בהשוואה לשואה.

ערב רב

New member
חבל שגם אתה נופל למלכודת ולא מתייחס

למעשה למכתב של מר שולץ אלא לטיעונים ויוזמות שבדית מלבך או שאלת ממקרים אחרים.

כינוי1982

New member
לאילו טענות יש להתייחס?

השוואת עקירת קברים בהוראת רבנים כדי לשמור על יקירי המשפחוץ לשריפת בתי כנסת כדי לחסל כל מה שקשור לתרבות יהודית? השוואה בין קבלת חוק גזעני בידי מפלגה יחידה בשלטון לא דמוקרטי לקבלת חוק בידי בית הנבחרים שמאושר בביהמ"ש הבלתי תלוי שדן באזרחות ולא בלאום? או אולי בין גירוש יהודים למחנות מוות בארץ אחרת ממקום מושבם הלגיטימי לבין החזרת של ישראלים ממקום מושבם הספק לגיטימי לוילות על חוף ים? או אולי איסור על אדם לעסוק בשל גזעו באיזו משרה ממשלתית וקריאה מדינית לחרם על עסקיו, לבין מתן פיצוי וסיוע לתעסוקה חדשה למפונים? כי אלו הטענות שהוא מעלה, אם לא שמת לב. לא רציתי להכנס להשוואה המגוחכת שלו. אל תכריח אותי להמשיך.

ערב רב

New member
איני כופה עליך דבר

אבל אני מצפה מהמתייחסים לדבריו שיגיבו לעניין.

כינוי1982

New member
הגבנו לעניין

צר לי אם התשובות שקבלת לא מוצאות חן בעיניך. מעניין שאתה די יוצא דופן בנוף השרשור, והרוב דווקא מקבלים את תשובתנו.

konda

New member
"השואה"

השואה עומדת בפני עצמה אין לה השוואה אי אפשר להבין אותה ואי אפשר להבין מה עברו האנשים שהיו שם. השואה מסמלת דברים מסוימים אך אין לה השוואה למעשים אחרים.. זה פשוט זוועה שבארץ ישראל 60 שנה אחרי השואה אנשים מנסים להשוותה למעשים אחרים ומנצלים את זכר השואה למטרותיהם הפוליטיות וזה תקף גם לימין וגם לשמאל.

אנחנו כותבים דיי הרבה תגובות

בשירשור הזה, מדוע הוא לא מוקפץ עם כל תגובה חדשה כמו שאר השירושורים?????

למעלה