לא נחכה לנעמה-הפרק השבועי

2X19 - HOUSE VS. GOD

איזה פרק כיפי. כ"כ הרבה ווילסון
ולא רק בכמות, אלא שהפרק הזה פשוט מדגיש את הדמות של ווילסון על כל התכונות שלה. הדאגה הכנה שלו לחולים מצד אחד, היכולת שלו להתחבב על אנשים ולשכנע אותם לעשות מה שהוא רוצה (הקטעים של ווילסון עם המטופל היו כ"כ טובים
) וגם התכונה העיקרית שעושה אותו דמות כזאת חשובה ומעניינת לדעתי - היכולת שלו לעלות להאוס על העצבים
האמת שהתכוונתי ליכולת שלו לקרוא אותו כמו ספר פתוח, אבל גם מה שרשמתי נכון. הסצנה של משחק הפוקר הייתה מעולה. ווילסון מגלה את כל הבלופים של האוס, אבל האוס כ"כ מרוצה בסוף כשהוא עולה על הרומן ביניהם. יש לו כזאת הבעה זדונית ושבעת רצון בקטע הזה
והנה עוד תכונה שנאמרת בבירור בפרק (ויוצרת את ההקבלה לקמרון) - כל הצורך שלו לעזור לאנשים שהם "needy". ושמתם לב לעקיצה של ווילסון כלפי האוס בקטע הזה? House: You eat neediness. Wilson: Lucky for you. רשע שכמותו
לא יכול להיות שזאת באמת הסיבה שהם חברים, נכון? כי אם כן, נעלבתי בשם האוס. והנה עוד תכונה: הוא מוכן לסלוח להאוס על ההתנהגות שלו כ"כ מהר. הוא נפגע ממנו ותוך שניה ממשיך הלאה. זה מאוד מפתיע אותי כל פעם מחדש. המטופל היה מעצבן בטירוף. אין לי בעיה עם אנשים שחושבים שאלוהים מדבר אליהם, אבל הוא היה כ"כ שחצן ויהיר וחוצפן. אני חושבת שכולם נהנו לראות אותו מקבל את מה שמגיע לו בסוף. לפחות קצת. אבל השחקן היה ממש טוב. גם האבא שלו יצא בסדר בסוף. בהתחלה הוא היה מעצבן אבל הוא נזכר בסופו של דבר שהבן שלו הוא סתם מתבגר. הסיום היה נהדר (מאוד רומנטי או שזו רק אני?
). להאוס ממש אכפת ממה שווילסון חושב עליו והוא כמעט מציע לו לחזור לגור איתו. הם מתוקים להחריד. הערות נוספות: - למה ווילסון והמטופלת שלו מדברים בהתחלה כאילו הם סתם מטופלת ומטפל? הרי אין אף אחד בחדר, הם לא צריכים להעמיד פנים בפני אף אחד חוץ מהצופים. - השיחה של קמרון ופורמן הייתה כמעט מילה במילה השיחה שלהם מהפרק עם הנזירה. - לראשונה מזה המון פרקים, צ'ייס לא עיצבן אותי. חשבתי על זה קצת, על למה הוא בעצם עשה את ספירת הנקודות, ונראה לי שבאיזשהו מקום זה היה מיועד לקבוע בשביל עצמו מי יותר טוב או משהו כזה. הוא דביל, אבל לפחות זה היה משעשע. פרק מעולה ומהנה ביותר.
ציטוטים: House: Mmm-hmm. He's all better. You know I get it, people are just looking for a way to fill the holes. But they want the holes, they want to live in the holes. And they go nuts when somebody else pours dirt in their holes. [yells out to nobody in particular] Climb out of your holes, people! House: You think God needs a telephone in your head to talk to you? Isn't he everywhere? It's not a long distance call, is it?

Tal2012

New member
../images/Emo6.gif נראלי שצ'יס לא עיצבן אותך

מפני שהוא בקושי היה על המסך
חחח זה היה די מצחיק שרוב הפרק באמת סבב סביב של וילסון\האוס והילד\מטופלת

Hieros Gamos

New member
אני נורא אוהבת את הסיכומים שלך ^^'

ואממ לא, לא נראה לי שזאת הסיבה שהם חברים בעיקר כי נראה לי שהם היו חברים עוד לפני האינפרקשן וגם כי לא נראה לי שמישהו היה נשאר חבר של האוס רק בגלל הצורך שלו בneedy people. האוס מניאק מדי בשביל זה והוא היה מרביץ לווילסון אם הוא היה חושב שזו הסיבה. מצד שני, את יודעת friends with benefits and all

תודה ../images/Emo13.gif

אני יודעת שזו לא באמת הסיבה, אבל זה עדיין היה דבר מעליב להגיד (לא שזה מזיז להאוס, כמובן, רק לי
).

Benjamin Turner

New member
House vs God זו הרי בעצם בחירה

מרכזית ביותר בחייו של צ'ייס, לא? (בהנחה שהאוס מייצג את עולם הרפואה) לא התעמקתי בזה יותר מדי במהלך הפרק, אבל כשהאוס ציין זאת זה פתאום היה לי נורא ברור שצ'ייס הוא האחראי להשוואה. וילסון והמטופלת שלו... מבחינה תסריטאית, ברור למה, אך גם אם נתייחס לסצינה כאמיתית אז א. הם דווקא כן מדברים על כמה נושאים שבדיעבד אפשר לפרש כאישיים באופן מאוד מרומז ועדין ביחס לרופא כמו וילסון (הטיול לפירנצה, העובדה שגרייס אומרת שוילסון יודע שהיא לא לקחה את מלוא מנת התרופות שלה הבוקר-שמתפרשת קצת אחרת כשיודעים שהם קמו יחד בבוקר), והרי הם לא בדיוק יכולים לעשות משהו פיזי במשרד כשכל דיכפין יכול לראות אותם מבעד לדלת הזכוכית של המרפסת (כולל האוס, שמגיח משם), וב. אני מניחה שוילסון, אפילו בתוך הברדקיה שנכנס אליה, יודע שחייבת להיות הפרדה בין ד"ר וילסון והמטופלת פלמיירי לבין ג'ימי וגרייס, ולו הפרדה מלאכותית. לגבי הקשר של וילסון והאוס, אני חושבת שוילסון לא רק מאוד מעריך את האוס כקולגה, אלא גם באמת מחבב את האוס כאדם, ורואה מעבר לשטויות שהוא עושה. מעבר לכך, האוס ממש לא תלותי-להפך, אם כבר. הוא מאוד צומי לפעמים ברמה המקצועית, אבל לא תלותי (מקווה שהגדרתי נכון ושההבדל ברור). וילסון אמנם אולי מרגיש מעין רגש אחריות כלפיו כשהאקסצנטריות שלו מעבירה הילוך, אבל מקור הרגש הזה הוא וילסון, לא האוס. עם זאת, זו הפעם הראשונה שאני רואה (מה שלא אומר שזה לא עלה קודם, אלא רק שזה כנראה עלה בפרקים שלא ראיתי) את האוס חושף צורך ממשי בחברות שלו עם וילסון, ומראה בבירור שגם מצדו זו לא סתם חברות קז'ואלית בין שני גברים בודדים שהם במקרה גם קולגות אלא קשר נפשי אמיתי, וזה היה ממש נחמד
climb out of your holes people ובכלל כל הסצינה הזו באמת היה נורא מצחיק וגם עמוק, מסוג האמירות שכשאתה רואה את הפרק בפעם הראשונה אתה בעיקר צוחק, והחל מהפעם השניה אתה גם מתחיל לחשוב על משמעותן.

....

ווילסון והמטופלת - טוב, נו. אולי עצם הניסיון לשמור על ההפרדה הזאת, כשבאותו בוקר הם התעוררו באותה מיטה, נראתה לי מגוחכת. אני לא זוכרת מקרה בו האוס מגלה רגשות כלפי ווילסון (איזה ניסוח רע
), אבל זה כבר היה די ברור לנו. בכלל, מה שאני אוהבת זה שלהאוס אין כמעט אף אחד שאכפת לו ממנו, אבל מערכת היחסים המשמעותית היחידה שלו היא כ"כ יפה וכנה. בגלל זה אני בעדם גם כסלאש, כי לשני אנשים כמוהם לא יכולה להיות מערכת יחסים יותר מקסימה מזו. אולי תסבירי לי מה משמעות הטיפוס מהחורים, כי לא ממש הבנתי איך זה מתקשר לסצנה.

Benjamin Turner

New member
ברור שזה היה ברור לנו, אבל בכל זאת

נורא נחמד לראות את זה (בערך כמו שאת מן הסתם יודעת שהאיש שלך אוהב אותך, אבל עדיין נחמד לשמוע אותו אומר זאת). "להאוס אין כמעט אף אחד שאכפת לו ממנו"-לא הבנתי, להאוס לא אכפת, או לאחרים לא אכפת מהאוס? כי יש לא מעט אנשים שכן אכפת להם מהאוס (וילסון, סטייסי, קמרון, קאדי, ואם הוא היה פותח את החיים שלו לעוד אנשים, אז מן הסתם היה אכפת לעוד אנשים ממנו). האוס/וילסון זה סלאש/שיפ/מה שלא תהיה ההגדרה הנכונה שולט, אבל למען האמת אני לא באמת מרגישה צורך להעביר את מערכת היחסים שלהם למישור הרומנטי. לדעתי דווקא חברות/אחווה אמיצה כמו שיש ביניהם היא היפה ביותר, וכך גם נפתח פתח להאמרון
לגבי היציאה מהחורים, כמו שאני הבנתי זאת: אנשים מחפשים דרך למלא את החורים (הדברים הבלתי ידועים, הבלתי מובנים, הבלתי ודאיים בחייהם). עם זאת, האוס טוען שאנשים אוהבים לחיות בחורים, ומשתמשים באמונה ושאר דברים בלתי רציונאליים כדרך להישאר בחורים. אם מנסים למלא עבורם את החורים במשהו ארצי (=לספק הסברים רציונליים) הם מתרגזים. הוא קורא להם לצאת מהחורים (=במקרה זה, מהמצב שגורם להם להאמין באלוהים) ולעבור לצד שלו (=מדע, הגיון, אתאיזם).

Hieros Gamos

New member
לגבי ווילסון/האוס

פרק 18, babies and bathwaters- שזו הסצינה הכי מתוקה אי פעם
ווילסון אורז את הדברים שלו במשרד אחרי שווגלר גרם לו להתפטר, האוס נכנס כדי לשאול על איזה ניסוי קליני ורואה את ווילסון אורז והוא מספר לו שווגלר גרם לו להתפטר בגלל שהוא היה בעד האוס ואז אומר שיש רק שני דברים שעובדים בשבילו בחיים העבודה and this stupid screwed up friendship and neither of them mattered enough for you to give a damn speech (אני לא בטוחה שזה מדוייק אחרי friendship
) והאוס מסתכל עליו במן מבט שכזה ואומר they matter

Hieros Gamos

New member
ויש לי עוד אחד../images/Emo70.gif

skin deep(השם הזה טראומתי מבחינתי. הוא לקח לי שעה של שינה כי לא הצלחתי לזכור אותו
) כשהאוס מבקש ממנו לעשות לו את הMRI, נכון שהוא לא עושה את זה בצורה מרגשת או משהו יותר כמו *האוס יושב במשרד עם הדאקלינגס, רואה את ווילסון עובר בחוץ וצועק* Wilson!!! need you או משהו כזה
ואז כשהאוס בתוך הMRI ו-ווילסון עושה לו את הHouse, this is God זה כל כך ברור שזה כי הוא רוצה להוציא אותו מהלחץ
אה וכמובן, הארוחת "כריסמוקה" הסופר הומו ארוטית (היי זה הכל בגלל יו
זה מונח ממכר) הזו בdamned if you do

Benjamin Turner

New member
ראיתי את שניהם, וזה לא משתווה.

את הראשון עדיין לא ראיתי
מה שכן, לא חשבתי על זה שוילסון רצה להוציא אותו מהלחץ. גם זה נורא נחמד
מממ, הקטע עם הEton boating song באמת היה מצחיק בטירוף, אפילו ליפטון התפקע מצחוק (כשרוני שלי
).

randomguy

New member
../images/Emo45.gif זאת הסצינה H/W הכי טובה והכי

חשובה אי פעם כנראה. גם כשעשית את החידון ושאלת "מה שני הדברים היחידים שיש לווילסון?" ידעתי מייד שהתכוונת לסצנה הזאת וזכרתי אותה בע"פ. אני חושב שזאת היתה סגירת מעגל לשאלה של ה POTW מהפיילוט ששאלה את ווילסון על החברות שלו עם האוס. יש בהחלט מה ללמוד מווילסון על חברות ונאמנות ! (למרות ההגדרה הצינית של האוס להתנהגות שלו). אבל הפרק הזה (2.19) היה פרק האוס/ווילסון מהטובים אי פעם. אפילו הגעתי למסקנה שלעומת עונה ראשונה שבה קמרון היתה דמות המשנה הכי מרכזית לדעתי, בעונה השנייה ווילסון הוא דמות המשנה הכי מרכזית. וגם היו בפרק שורות מדהימות בין האוס וווילסון, ואני לוקח אחת לחתימה שלי. ביי. עפתי מפה.

randomguy

New member
נעמה את חמודה ../images/Emo13.gif אבל אני לא בטוח

כשהייתי מכור לפורום זה לא היה לי כל כך טוב כנראה
אולי אני אשתתף בפורום בפרופיל נמוך. נראה. העיקר שהמלחמה בצפון נגמרה ומי שחשוב לי חזר בשלום מהלחימה, תודה לה'
אז אפשר להיות רגועים ולדבר שוב על האוס

lovely max

New member
מוזר שאת אומרת את זה

האוס בסה"כ לא מבטא אשמה או השתתפות בצער עם ווילסון (רגע למה אני מצפה) וממהר להעלות את עניין החולה שוב. ווילסון בעצם מאשים אותו באופן די מוגזם, כלומר, הוא מאשים אותו במה שהוא בעצם עשה, ומאיפה להאוס לדעת שאם הוא לא ישא את הנאום ווילסון יתפטר? הדבר האחרון שראיתי ביניהם באותו רגע זה חיבה.

למעלה