"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

נימשון

New member
"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

אבל מי שחכם מבין כי בלי תואר קשה מאוד להגיע רחוק בארץ הזאת ובכלל מה גם שתואר ראשון או תואר מכל מיני מכללות לא תמיד מתקבל בברכה ולכן כבר גם חשוב איפה עשית את התואר ואם הוא ראשון או שני. אתם אומרים כי תואר אינו מדד לחוכמה, אני מסכימה אבל הוא בהחלט מדד להשכלה ומי שאיננו משכיל ולא מודע לחשיבות שבהשכלה פורמאלית כנראה שחוכמה רבה מידי אין לו. אני חלילה לרגע לא מזלזלת בחוכמה רחוב שהיא זו שמנהלת אותנו לרוב ועוזרת לנו אבל עם כל הכבוד לחוכמת הרחוב אני רוצה קצת מעבר ללדעת איך להסתדר בחיים כי עבורי זה פשוט לא מספיק. אני לא שוללת את מי שרוצה להיות נהג, נגר, חשמלאי או כל מקצוע שלא צריך לעבור באקדמיה כדי להגיע אליו, לא אומרת שהם בחורים פחות טובים אבל בהחלט אומרת שאני לא מסכימה עם הבחירה שהם עשו בחיים ורואה בה בחירה פשרנית, ותרנית או שהגיעו אליה ממקום שלי לא מתאים. בדיוק כשם שאני נפסלת על כך שאני שמנמונת, בלונדינית, גבוה מידי, מנומשת,ממושקפת, דעתנית, שאפתנית ועוד...זכותי לפסול את מי שאני רוצה על מה שאני רוצה מבלי שזה יעשה אותי לפחות טובה!

P u s s i c a t

New member
../images/Emo5.gif

במילה אחת בול
את האחרונה שהייתי מצפה ממנה למניפסט שכזה... "מי שאיננו משכיל ולא מודע לחשיבות שבהשכלה פורמאלית כנראה שחוכמה רבה מידי אין לו." מכירה הרבה אנשים בלי תואר שיכולים להכניס הרבה אנשים עם בכיס הקטן מבחינת חכמה. ואם את עדיין, עם הלימודים שלמדת - עוד לא מבינה שגם בלי תואר אפשר לרכוש השכלה, אם את עדיין לא מבינה שיש דרכים אחרות ללמוד ו/או להשכיל בהן שהן לא "חכמת רחוב" יכולה רק להגיד שכנראה שללמוד לא ממש נותן הרבה... מצטערת. אין לי מילה אחרת. ההודעה שלך פשוט מחרידה.

נימשון

New member
בנינו

אני לא מדברת על אנשים שהלכו ולמדו לבד כי מסיבה כזו או אחרת לא יכלו להשתלב במסגרות אקדמאיות, אני מדברת על אלה שמתוך בחירה חופשית בחרו ללכת לעסוק בל מיני מקצועות שלא דורשים השכלה. כן אני מודעת לכך שיש אנשים שלומדים לבד וכן אני מודעת לכך שיש לא מעט שמכניסים אותי בכיס הקטן שלהם אבל באותה מידה אני גם מודעת לכך שהם מעטים כל כך ורק במקרה לא נמצאים פה בפורום ולא הם אלה המטיפים פה לרדידות בשל רצון לבן זוג משכיל.

P u s s i c a t

New member
קבלי תיקון

לא חושבים שזה רדוד. כי יש כאלה שיפסלו מישהו רק כי הוא ג'ינג'י. תמוה. מוזר. אבל זכותו של כל אחד. בין הבחירה הלגיטימית בבן זוג לחיים שלך, על סמך אילו קריטריונים שתבחרי, לבין הכללה כל כך מכוערת שמי שבחר לא לרכוש השכלה פורמלית הוא לא חכם יש מרחק אדיר
הקביעה שרק מי שיש לו תעודה פורמלית מאוניברסיטה "נחשבת" ורצוי אפילו תואר שני... או לפחות ניסה ו/או רצה להשיג כזו רק הוא חכם היא הבעייתית בעיניי.
כמו שפיזיק אמר אתמול, אין לו תואר ראשון. והוא רחוק מלהיות מישהו שייחשב "לא חכם" (ובטוחה שהוא לא היחיד פה) גם אני, אגב, נטולת תעודה על הקיר... למדתי כ-7 שנים באוניברסיטה, לא בגלל שחשבתי שתואר זה חשוב. לחצו עליי מהבית. ואהבתי ללמוד. עברתי מחוג לחוג כי לא מצאתי את עצמי במסגרת המקובעת הזו. לא סיימתי. אין לי תעודה. והיום - הרבה שנים אחרי שעזבתי את האקדמיה אני יודעת הרבה יותר ממה שידעתי אז. בולעת מאמרים. פריקית של ידע. בלי תעודה. לא מכירה הרבה אנשים שיפקפקו ברמת האינטיליגנציה שלי. תואר הוא תעודה. בזה זה נגמר. כל קשר בין התעודה הזו לאינטיליגנציה מקרי בהחלט. לשני הכיוונים...

נימשון

New member
בדיוק בגלל זה כתבתי

שאני לא מדברת על אנשים שישבו ולמדו לבד
אגב, את נושא התואר השני כתבתי כי זו עובדת חיים, היום בלי תואר ראשון ולרוב שני אין הרבה אך להתקדם ומצער ככל שזה היהי זו עובדה בשטח. הנקודה היא לא איזה תואר זו או איפה הוא למד (את זה כתבתי שחשוב במקומות עבודה) הנקודה היא שהיה לו חשוב ללמוד.

P u s s i c a t

New member
כנראה שאנחנו מסתובבות בסביבות

שונות. בסביבה שלי יש לא מעט אנשים שמעולם לא ניסו אפילו לרכוש תואר. ולא למדו לבד כדי לרכוש השכלה פורמלית, אלא פשוט מתוך עניין. את מבלבלת בין שניים ועושה קצת סלט. 1. לא כל מי שבחר בהשכלה פורמלית בהכרח התקדם יותר ממי שלא. יש לי לא מעט חברים בעלי עסק (לאו דווקא נהגים / נגרים.. למרות שגם בזה לא רואה שום פסול) שהרבה מחבריי האקדמאיים היו מתים להגיע לכזו רמת חיים. 2. כסף הוא לא הכל בחיים. והשאיפה להיות הכי טוב הכי עשיר הכי מוצלח, לא חשובה לכולם. יש לא מעט אנשים שצריכים פשוט מספיק כדי להתקיים. חיים טוב. לא מפוצצים אלפי שקלים על מותגים ומאושרים לא פחות, אם לא יותר, מאלה שכן. 3. גם אם בסופו של דבר יש לך זכות מלאה לבחור עם מי לחיות, הבעיה שלי היא עם הקביעה של מי חכם ומי לא. אני אישית דווקא חושבת שמי שאין לו "תחת" ללימודים, או סבלנות, כמו גם מי שיממן אותו, ולחילופין מי שמצא אלטרנטיבה אחרת שגם תעשה אותו מאושר (לדוגמא - העוסקים באמנות) ומצא דרך טובה יותר עבורו להתפרנס בכבוד והנאה - עדיף. אדם שחי כדי לרצות את החברה ולהשיג עוד כמה סמלי סטטוס כדי להרגיש ראוי - בעיני נחשב פחות מזה שקם כל בוקר עם חיוך, מסתובב בלי לחצים על הראש -גם אם בסוף החודש מרוויח כמה שקלים פחות, ולא תמיד זה כך. מכירה לא מעט (והיתה כתבה גדולה על זה לא מזמן באחד ממוספי הסופ"ש) שעזבו את המרדף הזה אחרי תארים ומקצועות "נחשקים" ו"שווים" ופרשו למשהו שעושים בבית, בפחות שעות. פינו זמן לקצת משהו בשביל הנשמה. כי בסופו של דבר כשתגיעי לגיל 90 ותשבי עם עצמך, לא ממ שיעניין אותך כמה כסף יהיה לך להשקיע במצבה. כמו כמה זכרונות צברת ואם באמת, אבל באמת, נהנת מהחיים. יש פורום כזה בתפוז. דווקא מאו דמעניין. שווה לך להציץ בו - למרות שאני די בטוחה שאת מכירה אותו כבר. של יעל ארבל. שווה לקרוא. בעיניי לפחות יש בחיים דברים הרבה יותר חשובים מכסף יוקרה ומעמד. אם זה יגרופ למישהו לפסול אותי על הסף - יכולה רק לשמוח. כי לא רואה את עצמי חיה את חיי עם מישהו שחי בכזו גישה לחיים.

פוסיקאט, תעשי רגע פוס.

את כתבת אתמול שיש לך סיפור מזעזע לספר על מפגש פורום שהיה. את מתכוונת לספר לכלל הפורום?

P u s s i c a t

New member
../images/Emo32.gif

כשאחזור מאימון השחיה שלי. ולמה... למה באמצע שרשור שלא קשור לעניין?

P u s s i c a t

New member
עוד לא בבית.

אתנחתא אצל ההורים (שיט... מותר לי להשתמש בביטוי הזה אם אין לי תואר?) לייטר. אשרשר למקום הנכון השרשור הזה זכה להרבה מדי כותרות לטעמי...

נימשון

New member
לגיטימי...

אושר יכול להגיע גם עם השכלה וכסף זה שיש משהו אחד לא פםוסל את האחר אבל עזבי, הגישות שלנו לנושא שונות וזה לגיטימי כל עוד האחת מכבדת את גישתה של השניה. בטוחה כי את תמצאי את המתאים לך ואת זה שעושה לך טוב ואני מאוד מקווה שאמצא אחד כזה עבורי.

נימשון, בואי נדבר קצת על בחירה

חופשית. כמה בחירה חופשית יש לאדם שמצבו הכלכלי לא מאפשר לו ללמוד אלא חייב למצוא עבודה? כמה בחירה חופשית יש לאדם שבאזור מגוריו אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון ולעבור לגור במקום אחר זה לא בדיוק פרקטי משיקולים כלכליים אז עדיף כבר ללמוד מקצוע פרקטי, שאמנם לא מהווה תואר אקדמי אבל יש מה לעשות איתו? תסתכלי קצת מסביב על מה שקורה במדינה הזו - קצת קשה להגיד "בחירה חופשית" על מקרים שבהם אנשים נאלצים לבחור בלית ברירה כי האפשרויות שיש הן מאוד מועטות ולא ממש ריאליות.

נימשון

New member
בואי אני אספר לך על בחירה חופשית

בת דודתי גדלה במשפחה הרוסה לגמרי, כסף לא היה שם וגם לא משפחה של ממש אז היא יצאה לעבוד וקרעה את התחת שלה כדי שיהיה לה מספיק כסף ללמוד סיעוד וגם בלימודים היא קרעה את עצמה אבל היום היא עם תואר (בהצטיינות) ועובדת כאחות באחת המחלקות היותר נחשבות בתל השומר. אז לא, לא כולם יש את התחת לעשות את זה ולא לכולם את האנרגיות ובאמת שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי אני עדיין עומדת מאחורי הדברים שלי.

למעלה