"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

נימשון

New member
שיבחרו במה שטוב להם

אני לא מעוניינת בבן זוג שזו הבחירה שלו. אגב, גם אני עבדתי כדי לממן לעצמי את הלימודים אז זה לא שגדלתי עם כפית של זהב בפה ושהכל בא לי בקלות.

13245

New member
נראה לי

שגם בגיל 40 את תהיה רווקה הבעיה שלך שהאף שלך מגיע לשמים

אני איתך

בעיקר כשמדובר בהכרויות דרך אתרי אינטרנט, שבהם אנחנו נעזרים בקריטריונים כללים מאוד, ולעיתים שטחיים, ואין דרך אחרת לסנן את ההתאמות שלנו, אזי קריטריון התואר הוא בעל חשיבות. זה לא אומר שבחור עם תואר הוא מעניין כמובן. אבל בהחלט יכול לסנן במעט את האנשים, שבוחרים ל"הקל" על עצמם. כן, תמיד קיימים אוטודידקטים איכותיים, וכבר פגשתי כאלה, אך הם מעטים.

גלית35

New member
אני חולקת על דעתך בקטע ../images/Emo20.gif

לא חושבת שתעודה או דיפלומה מראה משהו על בן האדם. לי אין תואר וגם לא יהיה,לא חושבת שאני פחותה ממישהו או מישהי בגלל זה,ואם אני אכיר מישהו הדבר האחרון שמעניין אותי זה עם יש לו דיפלומה לתלות בסלון. מה שרציתי באמת ללמוד למדתי אם לבד או במסגרת לימודית תחת יש לי אבל לא בשביל מבחנים ולימודים.

נימשון

New member
אבל למדת...זה בדיוק העניין

שכן למדת מה שעניין אותך והאופן בו למדת פחות משנה (אני לא משרד כוח אדם).

גלית35

New member
תארי נמש למדתי בבית ספר תיכון../images/Emo20.gif

מקצועי- במגמה לבורנטית בגרות לא עשיתי. בצהל עשיתי השתלמות לרפואית. אחר כך למדתי מזכירות רפואית בשביל התעודה. ואני עובדת כבר 16 שנה באותו המקום אוהבת את העבודה והמקצוע. אוהבת את כל הנושא הזה-וכבר היו רבים וטובים שאמרו לי שאני מבוזבזת שאני לא לומדת לתואר בנושא או אחיות או משהו כזה. אני יכולה להגיד לך שאני רק חושבת על לשבת וללמוד או על מבחן,או על חס וכפרס מבחני "צורות" וכדומה אני מקבלת חררה. יש לי כנראה איזו שהיא הפרעת קשת,ריכוז דיסלקציה לא יודעת מה ואין לי את התחת לשבת וללמוד. ושוב אני אומרת לגבי בין זוג ממש לא משנה לי תואר ואם הבחור יש לו "שכל" וכחמת חיים ועובד במקום מסודר זה ממש לא משנה לי מה מצב התעודות שלו.

P u s s i c a t

New member
רגע..

אולי תחליטי? בהודעה הראשונה החלטת שגם תואר ממכללה לא נחשב וגם לא "רק תואר ראשון" עכשיו מספיק שלומדים? תחליטי קוקי... לימודים? או תואר ממוסד "מכובד"? (לא שאני חושבת שגם בלי אחד מאלה אנשים פחות חכמים. אבל את זו שאמרה שמי שלא מבין שבלי תואר מאוניברסיטה "ראויה" ואפילו תואר שני אי אפשר - הוא לא חכם. נקודה. מילים שלך)

נימשון

New member
לכי לקרא שוב

כתבתי כבר בשיחה איתך (אם אני לא טועה) כי אני מתכוונת לכך שבעיני החבר'ה והמעסיקים שתואר ראשון כבר בקושי נחשב וגם הוא רק ממקומות מסויימים.

P u s s i c a t

New member
מותק...

קראתי עשר פעמים. בעיקר בגלל שעקב ההיכרות שלי אתך הזדעזעתי בקריאה הראשונה. קראתי שוב לראות איפה לא הבנתי מה שאני עדיין מתקשה לקבל. החברה מעניינת לי ת... החבר'ה כנ"ל. מה שאני מתייחסת אליו כרגע הוא רק איך בחורה אינטיליגנטית יכולה להגיד שמי שלא הולך ללמוד הוא לא חכם, כי הוא לא הבין שזו ההחלטה ה"נכונה" בלי להתייחס כרגע אלייך באופן אישי - אלא רק כמי שכתבה את ההודעה - אבל מי שם אותך לקבוע מה נכון ומה לא? מי קבע שמה שאת בחרת ושאר אלו שהחליטו ללמוד ולהשתעבד לתארים ומעמדות זה הדבר ה"נכון"? מי שם אותך ושכמוך לקבוע מהי הגישה הנכונה לחיים? תגיד - אני בחרתי בדרך הזו ומחפשת מי שחושב כמוני? סבבה. מקובל לחלוטין להגיד מי שלא חושב כמוני ובוחר בדרך שונה הוא לא חכם - זה נטו יהירות. זה לבוא מנקודת מוצא שאת צודקת וכל השאר טועים. שיש דרך אחת נכונה לחיות את החיים, ומי שלא בוחר בה הוא לא חכם... וזו תכונה לא כל כך יפה לטעמי... עם או בלי תעודה על הקיר.

כשאת מחליטה לצאת סוף סוף

את עושה את זה תמיד, בדרך האופיינית לך. טושיי! לא מבינה איך נמש, אישה, משכילה ללא ספק, כמו שאני מבינה באה מתחום ההוראה והחינוך, כותבת את שכתבה. אבל קטונתי, כל אחת והעדפות שלה. לשלול אדם על הדרך שהחליט ללכת בה ולא "זכה" מההפקר לקשט את עצמו בתארים ממוסדות מכובדים, בעיניי, שוב, בעיניי, זה לא רציונלי. 50% אם לא יותר, בחתך הגילאים שלנו 30+ כבר שכחו איך נראים הכסאות בבית הספר. ואם נלך אחורה בזמן, לפניי 15 שנה, לחברה שסיימו את הצבא, לא בדיוק היה קל כמו היום לרכוש תארים. אז. לשלול 50% מהאולוסיה הפנויה שאין להם תארים? תמוהה בעיניי וזה לא עיניין של משוואה, לא עיניין של מכנה משותף או איום על בן הזוג.. כי כתבה כאן מישהי אודות סקס.. מעבר לסקס יש עולם ומלואו עם בן הזוג, בסקס עצמו בכימיה ובשיחות הבין אישיות, שכן, לבוא הביתה ולהביא את העבודה אל המיטה, אל השעות הקטנות והמצומצמות האלה שנותרו לנו, בעיניי, זה בזבוז של זמן יקר בזוגיות.

אני מסכימה שהפרמטרים למציאת

עבודה הפכו נוקשים ביותר, שבלי תואר את לא יכולה אפילו לעבוד בשירות לקוחות , מסכימה שחשוב שאדם ישאף קדימה וכדי להתקדם מוכרחים להביא קבלות = תעודות , אחרת סביר להניח שתישאר אי שם בשוליים. אבל הכל תלוי בשאיפות ובהשקפה, אני קצת אחרת, עשיתי תואר כי הלימודים עניינו אותי ואם להיות כנה גם כי זה שידרג אותי מבחינת שכר. אבל תואר שני סירבתי לעשות למרות שהוא היה מקנה לי העלאה משמעותית במשכורת , משום שהבנתי שנמאס לי! נמאס לי המרדף אחרי עצמי ואחרי הכסף, אני ריאלית מספיק להבין שכסף הוא אמצעי להפוך את חיינו לנוחים ונעימים, ואני נותנ לו את הכבוד הראוי על כך. אבל, ההשקפה שלי השתנתה, לא מחפשת גבר שאפתן מגובה בתעודות, זה ממש לא חשוב לי כיום, מחפשת גבר שידע לאהוב, להעניק, לתקשר, לא מתפשרת על אינטיליגנציה, אבל מוכנה להניח לתעודות בכיף. אבל אני מאמינה שדעתי במיעוט כי אני עשיתי מהפך בחיי, מהפך ששם בצד את היוקרה, השאפתנות, מירוץ העכברים וגרם לי להתמקד בנפש שלי, באושר שלי, וגיליתי שלמרות שכל החיים שלי הייתי נהנתנית בלתי נדלית, אני גם יכולה אחרת ובאופן מפתיע זה אפילו גורם לי להיות יותר מאושרת. כל אחד והתובנות אליהם הוא מגיע. * קארמה ברגע של וידוי *

P u s s i c a t

New member
צודקת

החברה שלנו דפוקה ודורשת מבנכל תואר ראשון לפחות. אז מה? אז החברה דפוקה. אם יש לך כשרון - משחק, שירה, ריקוד, יכולות ספורטיביות, יצירתיות יוצאת מהכלל (תראי פעם מה גלית35 עושה בתחום האמנות בלי שלמדה את זה בשום אוניברסיטה, לדוגמא) ובגלל שיותר "מכובד" ו"מצופה" שתעבדי במשרה פקידותית ושיהיה לך תואר - למרות שהאמת הפנימית שלך אומרת לך לבחור בכוון אחר, שיתכן אפילו שתרוויחי בו יותר כסף, תוותרי על מה שאת אוהבת - סליחה, על אנשים כאלה אני יכולה רק לרחם. כסף ויוקרה, ואת צודקת, הפכו אצל רבים מדי למטרה. במקום אמצעי. זכותו של כל אחד לעשות את הבחירות שלו בבן הזוג. מכבדת את זה. לא מכבדת מי שחושב שבגלל שהוא למד (וגם בלי קשר לזה) יש לו איזו זכות לשפוט חכמה של אחרים על סמך תעודות. להגיד שמישהו לא חכם כי הוא עשה בחירה שונה משלך, לא מראה על חכמה רבה... מקסימום על יהירות

הודעה לא פשוטה

אני קראתי אותה כמה וכמה פעמים וחיפשתי מילים.... כן, גם אצלי ברשימת המכולת כתוב במקום מאד גובה: השכלה. פרמטר שאפשר להרשות לעצמך כשאת באתרי הכרויות ואת בוחרת בצורה של שוק בשר מהמדפים. אבל יחד עם זאת, אני מתקשה מאד לעכל את הנחרצות שלך בנוגע למה זה אומר על האדם. קשה לי מעט עם הדיכוטומיות הזאת של חכם/טיפש על בסיס השכלה. אצלי זה לא אומדן לחוכמה, זה אומדן לשאיפות בחיים, לרצון להגיע לאנשהו, להשפיע, להיות יותר מסתם. חוכמה? לא. עם כל הכבוד לאקדמיה, כל אידיוט יכול ללמוד יותר מ-80% מהתארים שם, אז ממש אין כאן מקום לתפוס תחת בזכות זה. יש לי בעיה עם מישהו שמסתפק בכלום כל חייו, ולא שואף לעשות ולממש את עצמו. לא בגלל שהוא לא למד, אלא בגלל שהסתפק לעמוד מאחורי דוכן עגבניות כל חייו. במדינה שלנו, קשה מאד להגיע למקומות ללא תואר, לכן נוצר ההיקש הזה בין תואר להצלחה בחיים. שורה תחתונה, לא משנה מה, זוהי בחירתך וזה לגיטימי שאת תבחרי עפ"י הקריטריונים שלך. את צריכה לחיות עם הבחירות שלך ולא אפחד אחר. בחירות חיצוניות בעיניי הן קצת יותר שחור/לבן מאשר בחירות אופי/אישיות. לדעתי אם נותנים הזדמנות לאדם שלא נופל תחת קטגוריה של "משכיל" אפשר לגלות דברים שלא ידענו. בעוד להמשך לאישה שמנה, לא יקרה גם אם נכריח עצמנו ונכסה עיניים.

לדעתי...

אני מבינה את מה שאת אומרת, וזה נראה לי קצת תמים שאנשים פה אומרים שלא פוסלים אדם על סמך תעודה או מקצוע. יש לזה השלכה על העתיד במקרה שתהיה מערכת יחסים רצינית. כל אחת חושבת באיזה רמה כלכלית היא תחיה וכמה ילדים תוכל לעשות ולפרנס במקרה שאין כסף. אז הכי חשוב שיהיה בן אדם, אבל גם חשוב מה יהיה בעתיד ועד כמה הבן זוג יוכל לעזור בפרנסה, וזה בהחלט גם תלוי בקריירה של הבחור וברקע הלימודי שלו!

למעלה