"לא צריך תואר בשביל להיות חכם"

בואי לא נכליל פה

כל הכבוד לבת דודה שלך אבל יש כאלה שהם לא כמוהה ולא מתוך עצלנות וחוסר מוטיבציה. ועוד דבר - יש אנשים שבחיים לא יעשו תואר כי הם לא יכולים בגלל כל מיני ליקויי למידה (ואני לא מדברת על דיסלקציה קלה). יש לי אח כזה ובהרבה דברים הוא יותר חכם מהרבה אחרים שאני מכירה, יותר חברותי מהם ויש לו כישורים נפלאים אבל הוא לא יעשה תואר אף פעם כי הוא לא יכול, ואת יודעת מה? זה לא מוריד מערכו.

ובכ"ז יקירתי

אני רק בגיל 27 התחלתי ללמוד. קיבלתי תעודה שהרבה אין לי מה לעשות איתה אבל היא עדות למאמץ שלי, לרצון, לנכונות להתאים את הגיל, השפה והתדמית שלי למול הסביבה שאני נמצאת בה. היום אני שוב לומדת בגיל 30+, עד שהגעתי לגיל 27 ניקיתי בתים, מילצרתי במקומות אפלים, הגעתי למקום עבודה שלאט לאט התחלתי להתקדם בו ובאתי מבית בורגני ועני לחלוטין. היום הגעתי למשרה בכירה, ואחרי כמה שנים מאז, חזרתי כעת שוב ללמוד לא בשביל עוד תעודה בשביל חידוש, מסגרת, עניין. ושוב זה לא חייב תואר, גם תעודה של סיום קורס, מכללה,מהווה אך ורק עבורך סימן להצלחה אישית שלך. הכל עניין של רצון. נ.ב אני גם לקויית למידה.

תראי,

אני בעד אנשים שלומדים, אני בעד אנשים שרוצים לפתח את עצמם, אני בעד רכישת השכלה אבל אני נגד הדיכוטומיה הזו של נימשון ונגד חלוקה לטיפש / חכם רק לפי השכלה. ולגבי ליקויי למידה - יש טווח רחב מאוד. לא יודעת מה יש לך אבל אצל אחי זה מספיק חמור בשביל שהוא לא יוכל לסיים תואר ראשון ועם זאת, הילד לומד הרבה דברים בכוחות עצמו. אז דיפלומה לא תהיה לו אבל הוא בטח לא טיפש, ויש לא מעט כמוהו.

נימשון

New member
לקויות למידה הן לא סיבה

יש לי דיסלקציה עם בעיה בזיכרון לטווח קצת וADD ובנוסף לכל זה יש לי גם תואר בחינוך מיוחד שהשגתי ללא שום הקלות בלימודים. יש הרבה סיבות לא ללמוד, לקות למידה היא לא אחת מהן.

shirygo

New member
מה שזה נשמע מגעיל, אם למישהו ממש

אין אמצעים כלכליים ללמוד וכתוצאה מכך נחסמות לו דרכים נוספות להתקדם, כיוון שנחסמות בפניו/ה משרות שדורשות השכלה/תואר, למה שאני ארד ברמת החיים?! ולא, זה לא שאני מחפשת מיליונר, לא למדתי שנים רבות כדי שאני אחיה על חשבון מישהו, אבל כמה שלא נשמע "יפה נפש" החיים עולים כסף והרבה. ושאין כסף החיים קשים מאוד. אז כן, זה קריטריון שחשוב לי! בחור חרוץ עם השכלה, כמוני.

shelly1975

New member
ומה עם דיסלקציה

שעד לפני משהו כמו 5 שנים לא היו מודעים לה ובטח שלא התחשבו בתלמידים דיסלקטיים? אני למשל, כדיסלקטית היה לי קשה בתיכון, ניסיתי, אבל כאשר אני יודעת שיש לי בעיות ריכוז יותר מהתלמיד הממוצע ולא יודעת למה ומשרד החינוך קורא לך עצלנית ולא מבינים שיש דבר כזה דיסלקציה, קשה להתקדם. לימודים אקדמיים זה עניין מאוד יקר, שלא לדבר על הקושי של אדם בוגר (20+) להשלים תעודת בגרות, אז לדיסלקטים בכלל... הקושי פי 2. אז גם כסף להשלמת בגרות וגם כסף ללימודים אקדמיים, זה too much לאנשים שאין להם ולא משנה כמה הם רוצים בזה. אני חלמתי ללמוד 1 משני הדברים: פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית. לא סתם אומרים שכסף מניע ת'עולם. חוץ מזה, סבא שלי הוא דוגמא אידיאלית לאדם שהפך מחייט קטן לבעל חברה משגשגת שהפכה לרשת ארצית בתחום האופנה. והוא בקושי גמר כיתה ח'. והיה ילד מופרע בבית הספר.

אממ אני מצטערת מאוד

לשבור לך את התאוריה אבל ניצן פעילה כבר בערך 20 שנה, ולי אבחנו דילקציה ב"ניצן" כשהייתי בת 16 (לפני 16 שנים) וקיבלתי את ההקלות שהייתי צריכה בבגרויות, בפסיכומטרי שעשיתי ד"א לפני 14 שנים וכן בתואר הראשון והשני, רק שהייתי צריכה לעבור אבחון נוסף מטעם האוניברסיטה. אז מתוך נסיון אישי שלי, אני יודעת בוודאות שמה שכתבת הוא לא נכון. ואולי האשמה היא במורים שלך שלא ידעו לקרוא נכון את הבעיות שלך.

shelly1975

New member
העניין הוא שדיסלקציה

לא הייתה בתודעה הציבורית עד לפני כמה שנים בודדות. עם זה את מסכימה איתי? אף אחד מהמורים לא אמר כלום בעניין דיסלקציה, אובחנתי רשמית כשהייתי כבת 22.

אני בהחלט מסכימה איתך

שמערכת החינוך לא היתה מודעת לבעיות של התלמידים הדיסלקטים, וילדים עם בעיות ריכוז וקשב אובחנו כילדים בעייתים וילדים עם שגיאות כתיב אובחנו כעצלנים. אני עצמי הגעתי לכיתה יא' בבית הספר הכי טוב בעיר בכיתה הכי "נחשבת" בלי לדעת לקרוא ולכתוב אנגלית. ישבתי בהקבצה של 5 יח' לימוד ואף אחת מהמורות לא שמה לב לבעיה הזאת. עד שהמרכזת של אנגלית קראה לי יום אחד ושאלה אותי למה במבחן שאני צריכה לקבל בו 90 מבחינת הידע שאני מקבלת 40 כי יש לי כל כך הרבה שגיאות כתיב. אז אמרתי לה שאני לא יודעת לכתוב באנגלית, היא קראה לאמא שלי וביקשה ממנה לקחת אותי לאבחון. ב"ניצן" הם היו המומים שעם רמת דיסלקציה כמו שלי עד כיתה יא' אף אחד מבית הספר לא שם לב. וההורים שלי היו מרוצים שיש לי ציונים גבוהיים ואני נמצאת בכיתה של 5 יח' מתמטיקה, 5 יח' פיזיקה, ו5 יח' אנגלית, שהם לא תיארו לעצמם שיש בעיה. ולכן אמרתי גם קודם, אני חושבת שהבעיה שלך היא שלא אבחנו את הבעיות שלך נכון. וחבל. כי ללמוד ולצבור ידע זה קודם כל (לפני התעודה והסטטוס) זה כייף. להרחיב אופקים זה כייף, להיות בחברת בני גילך זה כייף, ואם בסוף מקבלים גם תעודה ובעזרתה משרה יותר טובה ומשכורת משופרת אז בכלל מעולה.

shelly1975

New member
אז זהו, שעל מנת להרחיב

ת'אופקים לקחתי קורסים להעשרת הידע האישי ביח' ללימודי החוץ של אוניברסיטת ת"א.

את לא צודקת

אני מסכימה עם נמשון אמנם לא כל מי שיש לו תואר אוניברסיטאי הוא גאון ולא כל מי שאין לו תואר הוא טיפש, אבל יש משהו במה שנמשון אמרה כי אדם שיש לו תואר אקדמאי הוא אדם רציני לפחות, אחד שיודע שצריך ללמוד ולרכוש השכלה ואני מכבדת אנשים כאלה. וההודעה שלה בכלל לא מחרידה, לא יפה...

P u s s i c a t

New member
הערה קטנה...

"את לא צודקת - אני מסכימה עם נמשון" רחוק מלהיות טיעון "מקובל" היה עדיף - לטעמי שהיית אומרת - "אני חושבת אחרת ממך" זכותך. אבל לטעון שמישהו אחר טועה כי את חושבת אחרת.. זה אפעס... גם אני מכבדת אנשים כאלה. שלמדו והתקדמו. אבל מכירה הרבה שהתקדמו בלי להוציא תואר. הדיון הזה כבר נשחק ונטחן מכל הכוונים. אין לי שום דבר נגד לימודים. יש לי הרבה חברים אקדמאים. אבל יש לי גם הרבה חברים שלא - ולא רואה שום הבדל באינטיליגנציה ביניהם. יש שבחרו בדרך אחת ויש בשניה. מכבדת את כולם. וכולם (כמעט הצליחו) אגב... יש יותר עו"ד מובטלים ועדיים כל שנה נרשמים עו דועוד לפקולטה. איפה החכמה בזה?... ללמוד משהו שמראש ידוע שיש בעיה למצוא בו עבודה רק כי זה מקצוע "מכובד" רחוק מלהיות מעשה שקול ו/או חכם...

בוקר נמש: )

אני משערת כשגבר מחפש אישה עם השכלה תיכונית, הוא לא רוצה להרגיש מאויים מאישה בעלת משכל גבוה או שפשוט זו הרמה שלו והוא מחפש את הדומה בכדי שתהייה תקשורת מוצלחת. מי שמחפש רק סקס ולא מעניין אותו מהלך היום של בת הזוג, או נושאים ברומו של עולם לשוחח איתה, הוא אדם בינוני שהמיניות שהוא כה חושק בה תעלם באותה מהירות שעלתה (בחייאת ראבק כמה סקס אדם עובד עושה כל יום וכל היום?) ואז מה יקרה- בת הזוג תרגיש תקועה בגלל הנוחיות של אחד מהצדדים במקום להתעמק בשורש הבעיה. שאין התאמה. מעבר לכך, עצם הנוכחות לרכוש ידע, למידה, אוצר מילים חדש מראה על שאיפה של אדם להעצים את עצמו בעידן הנאורות שאנו נמצאים בו. ההשכלה ממלאת את החיים בעובדות, אך אין זה אומר שאדם משכיל הופך למומחה גדול, ולכן קיים הבדל ברור מאד בין אינטלקט ואינטליגנציה, הם שני דברים שונים לחלוטין. (אינטלקט- אוסף של ידע מספרים, מלימודים, יש אנשים בעלי משרות בכירות ששולפים ציטטות כמו תוכי, אבל אין להם אינטילגנציה- שהיא היכולת להבין, לנתח את המעבר שבאינטלקט והם לא מסוגלים להשתמש בכלים הנכונים בכדי לסעף את החומר שתקוע להם במחסני המוח לדברים חיוניים). החברה שאנו נמצאים בנתה אחלה מונפול שאינו נותן גושפנקא להיכנס אליו, באם לא קיימת בידך תעודה כלשהי וכך קיים קושי עצום להגיע למשרות נחשקות ומשכורות עתק וגם למצוא בן זוג שאינו בוגר מכללה כלשהי. רק שלא מבינים שהשכלה לא פותרת חסכים אישיים, חוכמת רחוב וחוויות ואינה מפתחת את היצירתיות. בכל אחד גלום פוטנציאל נסתר, השאלה אם יש רצון לממש אותו. וכדי לממשו יש לתת כלים, הכלים הם הלימודים מן החיים ומן הלימוד שנרכש במוסודות להשכלה גבוהה שדוחפת אותנו לחקור ברמה האוניברסאלית ואי-אפשר להתעלם מכך. אבל, כרגיל לא משנה מה יעשו תמיד יבואו בטענות אלו שנרדמו בשמירה.

נימשון

New member
כמה כיף לקרא אותך....

מסכימה עם מה שאמרת ושוקלת לפנות אליך בפעם הבאה בה ארצה לכתוב משהו

../images/Emo9.gifתודה

הו מחמאה מאישה זו ברכה. צ'ק מתקבל בברכה תמיד: ) סתם.. אם אוכל לעזור, אשמח לעזור. שתהייה לנו שבת נעימה.

לא מסכימה עם הכל

לפי המצב כיום יש אנשים שבכלל לא יכולים לעשות תואר ראשון, גם אם היו מאוד רוצים, כי תואר ראשון זה דבר מאוד יקר ולא כולם יכולים להרשות לעצמם את זה. יש כאלה שאין לה כסף וגם להורים שלהם אין והם צריכים לעבוד כדי לקיים את עצמם. בנוסף, יש כאלה שמעדיפים מקצועות אחרים כמו חשמלאות, טכנאות וכל מיני מקצועות שמספיקה בהם תעודה ואין צורך בתואר כדי להשתלב במקצוע. זאת אומרת - לא תמיד זו בחירה מתוך פשרה וויתור.

למעלה