תראה,
"זה נגמר" זה משפט שקשה להצמיד אליו פרשנות חד ערכית. יש כאלה שמבחינתם בגידה אומרת שזה נגמר, יש כאלה שלא. יש כאלה שמבחינתם מצב כפי שאתה מתאר כבר אומר שזה נגמר בלי צורך במידע נוסף – אני חושבת שרוב המגיבים מנסים לומר בדיוק את זה. אתה מחליט מה מבחינתך אומר שזה נגמר, וצריך לאור היכרותך עם אשתך לדעת מה מבחינתה אומר שזה נגמר – זה לא בהכרח אותו דבר. כך שאם נגיד שאתה מגלה שהיא בוגדת, עדיין זה לא בהכרח אומר שמבחינתה זה שווה ערך לאמירה שזה נגמר. מצד שני אולי כן, אתה מכיר אותה ואתה יודע. אתה גם צריך להחליט מה זה "זה" – שני אנשים שחיים בשותפות בבית אחד תחת כותרת של נישואים? או מערכת יחסים שכוללת חיבה וסקס וכל המשתמע מכך?
לעניין החיפוש שלך אחרי וודאות – אני חושבת שאתה מחפש את הבלתי מושג. אתה אף פעם לא תדע באמת בוודאות מלאה מה עובר לה בראש. ככה זה בחיים. אנשים יכולים לשחק, להסוות, לשקר לעצמם - יכול להיות שאם פתאום תעלה את האופציה של פרידה היא תילחץ. במיוחד כיוון, וזה צף לי בהרבה תגובות שלך, שהיא תלויה בך כלכלית. ואז היא פתאום תשנה את ההתנהגות (זה לא יחזיק יותר מדי זמן, אבל זה יחזיק אותך שם), ואתה לא תדע בוודאות מה הסיבה האמתית שלה.
אני מסכימה עם הבוס – אתה צריך לחשוב עם עצמך מה אתה רוצה, ומה הקווים האדומים שלך. כי בסופו של יום אתה צריך להחליט עם מה אתה מוכן לחיות ועם מה לא. תחליט (כפי שמשתמע) שבגידה זה קו אדום – תבלוש אחריה. תחליט שלא בהכרח – דבר איתה ותהיה עירני לסימנים. אני מאמינה שההתנהגות היא מה שחשוב ולא כוונות פנימיות, במצב כמו שלך לא הייתי מבררת, הייתי מנערת – אבל זו החלטה שלך.