לגבי מעמד האשה

תום30

New member
לא רק טהרה אלא כ-ל תרי"ג מצוות

שוב...הפעם תקראי לאט לאט....נשים חייבות בכל התרי"ג מצוות בהם חייב הגבר כולל כל האיסורים והחיובים וכן...חייבות באיסורים וחיובים המיועדים רק להן (מה לעשות... גבר לא מקבל מחזור או יולד ילדים וכו'), כך שבנוסף לפטור מהמצוות שהזמן גרמן (שהן ממש ממש מעטות ) יש להן חיובים שלגברים אין. אני מבין ששאלת כי רצית לברר מדוע ה"אפליה| ...ולא ממש מתוך התעניינות נטו על "מה זה מצוות שהזמן גרמן" וכו'.. אז הנה עניתי לך . בהצלחה בשאר המנטרות הסטיגמטיות, האח הידד לדודו טופז

dar האחת

New member
אז מה אם לאישה יש ווסת?

למה הטיפול בה מצריך להיות מלווה בכל מני מצוות. מה קורה לגבר שיש לו נזלת ואופס רחמא לצלן הוא מתעטש וה...עף לו על פניו ובגדיו, הוא טמא? יש מצוות לניגוב הנזלת? אתה לא יורד לסוף דעתי , מלבד סוג המצווה יש לי עניין גדול עם אופיה של המצווה עם המהות שלה, במיוחד המצוות של הנשים. זה לא מאפיין רק דתיים יהודים זה נכון לגבי כל הדתות. על זה הויכוח האמיתי. הויכוח הוא על אנכרוניזם נוראי שמנציח מצבים אמרת" מצוות שהזמן גרמן?" הזמן השתנה אז קדימה לעדכן את המצוות שלא ימשיכו להנציח את מקומה המקומם של האישה ברוך שנוצרתי אישה!

תום30

New member
אני אסביר לך DAR כמו בגנון...

ישנן תרי"ג מצוות הנוגעות ל-כ-ל תחומי החיים. נשים וגברים כאחד מצווים לעשותן. זאת אומרת שיוויון מלא בקיום המצוות לגבי כלל המצוות . כך שהטענה שלך בדבר היות האישה במבחינת התורה "רק רחם" או רק "כלי לנושא מצוות הבעל" היא שטותית ולא נכונה מבחינה דתית. מה הקשר בין נזלת לבין מחזור? אני מבין ש"קלטת" שמחזור זה עניין טומאה וטהרה ...וכרגיל ...איך לא....את לא שואלת מהי טומאה וטהרה לא מנסה חלילה להבין את המשמעות של הציווי ואז אולי לחלוק עליה. אלא את שופטת משהו דתי בהתבסס על ה"ידע" החילוני שלך. אם זו לא יוהרת הבורות אז איני יודע מהי... . עוד יוהרות הבורות שלך היא ההיצמדות למונח ש"אני אמרתי" והוא "מצוות עשה שהזמן גרמן" אינך יודעת בכלל מהו המונח הזה מבחינה דתית , אולם עטת עליו כמוצאת שלל רב וניסית לכופף אותו להבנה שלך במקום פשוט לשאול מהו...עוד הרגל שלך פשוט לא לברר דברים אלא לרצד. לו היית מבינה מהו היית מבינה שאין לו כל קשר למה שכתבת -נהפוך הוא- הוא הוכחה נגדית למה שניסית להציג. זה אגב בדיוק ה"ידע האנכרוניסטי" אותו את הזכרת. נקודה. למה הדבר דומה...לאחד שהוא בור ועם הארץ בכל הנוגע לפיזיקה בסיסית אבל מנסה ל"בקר" קומפלמנטריות קוונטית באמצעות הידע שיש לו בהיסטוריה\ספרות משווה. ולעניין גם בתפישות הפמניסטיות (פמניזם רדיקלי לעומת פמניזם תרבותי\רלטיבי , קתרין מקינון וכו') קיימת התפישה כי השוני הקיים בין גברים לנשים אינו סיבה לאפליה אולם יש לצאת מהשוני הזה ולבקש אפליה מתקנת או שינויי חקיקה שמקורם יהיה השוני המהותי בין גברים לנשים וכו'. כך שבעניין הזה אין כל הבדל בין תפישה דתית לחילונית. "אז מה אם יש לאישה לווסת" בואי נבחן את זה בעיני השיוויון (והוא השיוויון של הפמניזם הרדיקלי אליו ברחת בליהטוטים שאת עורכת ב"טיעונים" שלך ולו רק להמשיך ולדבוק בהם..)..אז הבה נשאל את אותה שאלה מפרספקטיבה חילונית- אז מה אם יש לכן ווסת? זה אומר שצריך להתחשב בווסת ולהחשיב אותה כ"ימי מחלה" במקרים של כאבים בגינם אינך מגיעה לעבודה? אז מה אם אתן בהיריון...זה אומר שיש להתחשב בהיריון מבחינת חוקי עבודה? למה צריך שירותים ניפרדים לבנות ולבנים? וכו' וכו'. החוק ה"חילוני" מודע לחוסר שיוויון הפיזי ויוצר לא מעט התאמות המבוססות בגין אותו הבדל מהותי בין נשים לגברים...אז זה בסדר? היכן ה"שיוויון\נזלת" בשמה את דיברת? הרי את הלכת לפרספקטיבה של שיוויון מלא והוא לדעתי (כפמניסט תרבותי ולא רדיקלי) פשוט בלתי אפשרי... . את מלהטטת בטיעונים שלך ועוברת לכל מיני אסקפטים ולו רק כדי להשאר בעמדה החשוכה אותה את מייצגת. זה הפך לי למשחק לראות מה תהא ה""טענה"" הבאה שלך. בהצלחה.

dar האחת

New member
אני אאכזב אותך הגנן

ראשית הייתה לך ההזדמנות לתת לי שפע של דוגמאות, אבל את בחרת לדבר כל הזמן על "כמה את בורה" "לא יודעת" לא מבינה" אתה כל הזמן עסוק בלתת ציונים אבל לא עסוק בלומר דבר מהותי . אז אני לא אגיד לך את המילה שאתה ממש אוהב לומר לי ואולי לאחרים - אף מקום עבודה לא ישלם לאישה שלקחה חופשה עקב ווסת. רופא שנתן אישור לכזה דבר ודאי השתמש בנימוקים אחרים ויש לגנות אותו על כך! אין חוקים כאלה. חוקי הריון מיוחדים? ראשית אין שום דבר מיוחד להפך אם מגדירים זאת שמירת הריון, לא המעסיק נושא בנטל. חוץ מזה, תום הגנן המצוין, האם הריון הוא לא עניין של שני בני הזוג???? של הגבר ושל האישה?? לעיתים הבעיות נגרמות לאישה עצמה עקב ההריון, ששני בני הזוג אחראים לו!!! באופן שווה או שמדובר בבעיה עוברית, זה נוגע לבני הזוג ואולי כמובן לתפיסתך לא!. הנה נפלת בפח עמוק ללא מוצא! אגב במדינת ישראל, גם גבר יכול לקחת חופשת לידה, יש אפשרות בחירה!!

תום30

New member
dar והגולים העצמיים שלה...

יצאת מנקודת הנחה כי היריון הוא עניין של שני בני הזוג וזו ההצדקה שמצאת לחקיקה המחילה את ההיריון על חופשותיו וכו' על כל הזוגות ובכללם גם כאלה שלא חושבים כך. כעת נעשה גזירה שווה פשוטה....התורה יוצאת מנקודת הנחה כי מחזור וזיונים בשעת מחזור הם עניין של שני בני הזוג ולכן וקובעת שזה לא ראוי (בדיוק כפי שאת קובעת כי זה ראוי לתת חופשה כי זה עניין של כל בני הזוג וכו') ומחילה את חוקיה כנ"ל. ותפפלאי גבירתי המנפנפת ב"אפשרות הבחירה" אפשרות הבחירה קיימת בכל קיום המצוות את יכולה לבחור שלא לקיימם ולא תיענשי (להבדיל מהסנקציה החוקית החילונית בה אם את לא מסכימה את תוענשי). הבחירה החופשית עומדת במהות התפישה הדתית. ואגב.....אם את רוצה מקרים חוקיים בהם החוק מכיר באי שייוויון בין המינים ונותן העדפה לאישה , אנא תבקשי אתן לא מעט כאלה.
אגב...מה עם "מילואים" כמה נשים יענו לבקשה לעשות מילואים בחיוב? כמה גברים יענו לבקשה לא לעשות מילואים בחיוב?
ואת בורה\שטחית רק בעניין הדתי אם הבנת מזה שטענתי כי את בורה בעניינים אחרים אז קבלי את התנצלותי. ובמהשך למשפט הקודם...כבר כמה וכמה הודועת שאני מבקש ממך להפגין ידע או חוסר בורות בכל הקשור לדת ולציוויה\הפליותיה את האישה ואיני מקבל דבר מלבד התלהמויות חוזרות ונשנות וליהטוטים קונספטואליים. תראי קצת פרקטיקה. לא יזיק. יום טוב.

lolibror

New member
אחת מהבעיות

(ויש עוד מלאן) היא שהמדינה שלנו מתחפשת למדינת הלכה שנוח לה ופושטת בגיל את מלבושיה כשמדובר ב"ביזנס". הקטע עם הוסת, הוא דוגמא מצוינת. אנחנו "טמאות" בימים האלו מכיוון שנוגעתנו במוות. של תינוק. או "אופציה לתינוק"... והמוות הוא טמא. הוא אינו טמא, מסתבר, כשמדובר בעסקים במדינה הנסחטת על ידי מי ששם עצמו לזה אשר קובע מה משוקץ, מה טהור ומתי. כאשר האפליה מאיימת להפוך ליתרון חלילה - היוצרות מתבלבלות.

תום30

New member
לולי מאמי ../images/Emo13.gif..אולי כדאי...

שלפני שאת בוחרת לבקר\לתקוף מונח , תיטרחי לדעת מהו? בחוש שישי של אורי פאקינג גלר...אני בטוח כי אינך יודעת מהי טומאה\טהרה (בקונוטציה והפרשנות הדתית) אותה בחרת לבקר. צדקתי?

dar האחת

New member
זה הרי תמיד כך אנחנו אף פעם לא

מבינים את משמעות המילים, רק הרביוספים וחבריו העתיקים יותר. טמא בעצם זה טהור, נפלא שמימי, לכן המצב כה קדוש מופלא וטהור עד כי ישנם גברים דתיים אשר לא לוקחים ישירות כוס מידי אשת חיל בתקופה בה יש לה ווסת כדי לא להידבק בטוהרה הקסומה. דר את שוב כל כך שטחית רדודה ולא מבינה כלום....

lolibror

New member
מעניין אם הם

יקחו כסף מהיד של הקופאית בבנק בלי לברר קודם אם היא במחזור או לא. לזה התכוונתי כשאמרתי "ביזנס זה ביזנס"!.

תום30

New member
תשתדלי לעלות קצת ברמה..

אולי זו הסיבה שיש להם בנקים בהם עובדים גברים? או שמא אולי זו הסיבה שהתורה לא מחייבת אותם בזהירות לגבי נשים שהם לא מכירים ולכן לא יודעים אם הן במחזור או לא? גבר שהיה לו חלום כחול "אקטיבי"
גם לו אסור לעשות לא מעט מצוות שהוא מחויב בד"כ לעשותן עד שהוא ישלים את היטהרותו. כנ"ל לגבי גבר\אישה שהיו בבית הקברות וכו'. ובכל...בנימה אישית אני בטוח שלו היה מדובר בנזירים טיבטיים בעלי מנהגים דומים לא הייתה כזו ביקורת או לפחות הביקורת הייתה מתעוררת לאחר שהיית\ן טורחת\ות להבין את מהות האיסורים וכו'. חבל. באמת.

תום30

New member
דר=אנחנו...

הקוסמיות הכוללנית שלך קסומה. "יש גברים שלא לוקחים" וכו'. עוד אמירה מופלאה? יש גברים דתיים שלא נוגעים באישה ולא מה"טומאה" אלא מהשקפה מינית דתית אישית. רוצה ששוב אוכיח הפעם במקרה הזה כי אינך יודעת מהי טומאה\טהרה בקונוטציה הדתית? לדעתי זה מיותר הואיל והוכחת כבר מה את "יודעת" . אם תבקשי...אשמח. בנתיים אני שמח על כי מצאת את דרכך חזרה למנטרות

dar האחת

New member
אין שום קשר בין שני המשפטים הראשוני

שכתבת ואני יודעת שגם אתה יודע זאת. כן אני מבקשת לדעת את פרשנותך לטומאה. אגב אתה מוכן לעשות לי הכרות עם המנטרות.

תום30

New member
הסבר המותאם לרמתה של dar :

יקירתי...כשאני כותב "השקפה מינית אישית" הכוונה היא ללא כל קשר אם יש לך מחזור או לא הם פשוט לא יגעו בך. לא בגלל שאת במחזור\טמאה אלא משום שיש להם השקפה מינית מאוד ברורה גם בנוגע לנגיעות עם המין הנשי. עד כן יש? אני שמח. כעת...אני מבטיח לך שאם לא תביני את ההתחמקויות שלך למרות ההסבר הממשמש ובא הריני מתחייב בזאת לכתוב לך הודעה סטייל גוברנר שתראה לך באמצעות המלל שלך+קישורים להודעות רלוונטיות שלך כיצד התחמקת , ממש לרדת לרמת גן (או רמת תולעת). בהודעה הראשונה שלי שנשאה את הכותרת "את יהירה בבורותך וחבל" ניסיתי לסחוט תשובות קונקרטיות לגבי ה"שובניזם הדתי" שטענת שנמצא. עשיתי זאת באמצעות כל מיני שאלות בכל הההדעות שלי והרי הן לפנייך : 1. הודעה שניה שלי אלייך "בבקשה ענייניות כפי שביקת ולא הצגת"- שם חזרתי על שאלותי הקונקרטיות. 2. ההודעה "אני אסביר לך דר כמו בגנון" שם חזרתי על שאלותי אלייך. 3. "דר והגולים העצמיים שלה" אותו כנ"ל. שאמשיך? אני אתן לך רמז....כל משפט שמסתיים בסימן הזה : ? פירושו שאלה שלא ענית לה. בהצלחה. ובאמת אם עדיין לא תביני...אני מבטיח לך הודעה של רמת גן.

תום30

New member
וגברים לא מניחים תפילין...

לאחר שהיה להם חלום כחול...מה את בעצם רוצה לומר כאן בעצם? ניסית להבין פעם את עצמך? ניסית להבין מהו שיוויון אליו את מטיפה?

lolibror

New member
תום קושקוש ../images/Emo13.gif

אתה מתפרץ אל דלת פתוחה. לא תקפתי אף מונח ולמעשה, למרות (ואולי בגלל) שאינני וולדנית דגולה וכנראה גם לעולם לא אהיה, אני דווקא מזדהה עם מה שהסבירה לי בזמנו אישה חרדית על נושא הדם/מוות שבמחזור. תקפתי את המדינה שלנו שמרוב "הלכה" לא רואים שום יער.

תום30

New member
../images/Emo24.gif ברגע שירד האסימון..

לדתיים וגם לחילוניים (בן גוריון אמר מפורשות כי הדת על מוסדותיה תעשה בחקיקה כי הוא רצה לשלוט על הדת רק לא ידע לאיזה מדרון תלול הוא נופל..) כי הפרדת דת מהמדינה רק תועיל הן למדינה והן לדת...הרבה דברים טובים יקרו
מצטער שלא הבנתי אותך כראוי

למעלה