לגבי מעמד האשה

lordjek

New member
מדהים!!!

טוב, נמאס לי מהוויכוחים חסרי פשר, בואו נציג את העובדות: יש תרי"ג מצוות. מצוות הם חוקים - איסורים והוראות ביצוע. חלקן בלתי ניתנים לקיום: קורבנות שאי אפשר להקריב כי אין בית מקדש, חלקן חד-פעמיים כמו ברית מילה, חלקן אף אחד לא מעוניין לקיים - כמו אמירת קדיש על קרוב שנפטר- שכולם מתאמצים שאף אחד לא ימות להם :) כעת, היות ואישה עושה דברים קונסטרוקטיביים בחיים : יולדת ילדים, מטפלת בהם, בעוד שגברים יכולים להתבודד להם באמצע של שום -מקום ואף אחד גם לא ירגיש בחסרונם, קיבלו הנשים פטור עצבני ממלא הגבלות, ואינן מחויבות במלא חיובים. מה שנקרא אפליה מתקנת. נכון שיש כאלה שבשם הפמיניזם מוכנות לדחוף את זה לעצמן עד הסוף. תום צדק- שיתנדבו למילואים. כעת, מי החכם שאמר שטומאה ישרק לנשים? למה מקווה גברים קיים רק כדי לרצות פמיניסטיות? גם לגברים יש מלא מצבישל טומאה, אלא מה חלק מהם בא מכירים את הדת מספיק טוב כדי לדעת שהם טמאים, ואלה שמכירים, יודעים להמנע, כי בעוד שלאישה זה נורא פשוט - יש ווסת/אין ווסת, גברק שרוי במערכת מסובכת של התחייבויות. טוב, שלא יבואו אלי בטענות, הנה: גבר שחלם חלום רטוב בלילה (וניתן להתווכח עד כמה העסק בשליטתו) לפי ההלכה אסור לו להתפלל או להניח תפילין לפני שטבל במקווה. הנה לכן טומאה קלאסית בגברים.

dar האחת

New member
יש גם דבר נורא שקורה לגברים

למה חותכים להם את עורלתם מבלי שתיהיה להם זכות ווטו?

תום30

New member
ממתי לתינוק יש זכות ווטו?

ממתי לילד שאינו מבחין בין טוב\רע יש זכות החלטה על גופו? קל וחומר לגבי תינוקות אשר אינם מודעים לקים רע\טוב... ובצורה עניינית- ברית מילה היא מעשה לא מוסרי. נקודה. אולם היא לא מוסרית בדיוק כפי שחיסונים מפני מחלות לא מוסריים. הסבר מפורט בטרם תיקפצי עם מנטרותייך המבאישות: חיסונים שונים (ברובם נגד מחלות שכבר עברו מהעולם) הם לא מעשה מוסרי זו פגיעה בתינוק. ההצדקה היא - בריאותו של התינוק או החשש מפני העתיד ונסיון לחסנו בפני אותו עתיד. גם כאן ניתן לשאול- מדוע לא לחכות עד לגיל מאוחר יותר כדי שהוא יבין\יגדל וכו'? ואכן יש הורים שלא מחסנים את בניהם כל אחד מטעמיו הוא ואנו רואים שצומחים ילדים בריאים. ברית מילה : גם לאלה שטוענים כי הם עורכים ברית מילה ב"טעמי בריאות" עומדות לא מעט שאלות: א- הקשר הברור מדעית בין עורלה לבין מחלות מין מעולם לא הוכח, הוא מוגדר כתאוריות בלבד! ב- מדוע לערוך את הברית מילה דווקא ביום השמיני אם ההסבר הוא רפואי? וכו'. התשובה לכך היא פשוטה- בכל חברה קיימים טכסים חברתיים , ה"טיכוס" הזה מבחינה פסיכוסוציאלית ואנתרופולוגית חשוב להתפתחותו של הילד ואולי אף לעתידו. מיותר לציין כי מעולם לא הבנתי אתאיסטים יהודים העורכים לבניהם ברית מילה דווקא ביום השמיני ודווקא ע"י מוהל (או רופא מוהל וכו') עם כל הברכות וכו'.

Go vern or

New member
"הקשר הברור מדעית בין עורלה לבין

מחלות מין מעולם לא הוכח" אמת. רוב הזכרים בצפון אמריקה נמולים. רוב הזכרים במערב-אירופה - אינם. שעור נפוצות ה- AIDS בצפון אמריקה גבוה מזה שבמערב-אירופה. "מדוע לערוך את הברית מילה דווקא ביום השמיני אם ההסבר הוא רפואי?" יתכן שהמועד נקבע בשיטת נסויית, היינו, נוסו מספר מועדים, ורמת תמותת התינוקות הוליכה לקביעת מועד מיטבי, שכן רמת גורמי הקרישה בדם ילוד מגיעה לערך נורמלי רק לאחר מספר ימים. כל נסיון מילה מוקדם יותר גרם סטטיסטית לאבדן ילודים בשעור בלתי נסבל. כל מועד מאוחר יותר לא העלה ולא הוריד...

תום30

New member
לא הבנתי את הקשר אחי...

כי השאלה נשארה על מכונה. שיעשו ברית מילה בגיל חודש , 4,5,7,8, חודשים, שנה, שנתיים, הרי מבחינת גורמי קרישה אסור רק מגיל 8 ימים ומטה. ואגב...אין כל קשר לאיידס היות וה"מחקרים" טוענים כי ברית מילה מגנה בפני שלל רחב של מחלות זיהומיות אבל לא איידס ואת זה טענו עוד לפני התפרצות המגיפה. אבל כאמור ......גם טענות "מחקריות" אלה מעולם לא אוששו.

dar האחת

New member
הקשר הוא מובהק יותר לא לגבי אידס

אלא סרטן צוואר הרחם!!! כמובן אצל בת הזוג. אידס מועבר בנוזלי הזרע כך שאין לו קשר לעורלה. לעומת זאת הטענה היא להגיינה לקויה אצל בעלי העורלה דבר המהווה גורם סיכון למחלות זיהומית אצל האישה וזה גורם להעלאת שיעור סרטן צוואר הרחם.

Go vern or

New member
טעות. Cervical cancer נגרם ב-95%

מ- Human papilloma virus. מי שמעביר את ה- HPV מאשה לאשה הוא גבר הישן כל לילה במטה אחרת. הביטי ב- paper זה וחפשי את המלה Religion. מה שמאפיין קבוצות אלה הוא ארח חיים מונוגמי המוכתב על ידי כתבי קדש. כתוצאה מכך לגבר יש פרטנרית קבועה לתקופה ממושכת, ולפרטנרית זו יש את אותו גבר אחד כפרטנר קבוע. לא חשוב אם הגבר נמול או לא. לא חשוב אם האשה טובלת אחת לחדש בבריכה בעלת מבנה פולחני, שבה מים שנאגרו באפן פולחני, תוך מלמול טקסט פולחני, ובצוע תנועות פולחניות. כל זה לא חשוב. מה שחשוב הוא שלאשה יש פרטנר בלעדי והיא פרטנרית בלעדית שלו. אמנם, הנזירות הקתוליות כולן נשואות לישו, אולם מדובר רק ביחסים אפלטוניים... 28439205570

dar האחת

New member
אתה צודק במאה אחוז לכל מחלה

יש מספר גורמי סיכון. אני רק רציתי לומר שלעורלה עצמה אין קשר להדבקות באידס אלא להעברת זיהומים אשר עלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם . לגבי פרטנר אחד- זה לא גורם מחסן! נכון שזה מוריד את גורמי הסיכון

תום30

New member
תגידי...יוצא לך לנגב את מה שאת

משחררת? אני מבקש ממך לקרוא שוב החל מההודעה הראשונה שלי בעניין הזה ולראות כמה פעמים שאלתי אותך שאלות קונקרטיות מהן בחרת להתעלם ולהמשיך לצווח... באם תרצי...אוכל להיות (אבל רק להודעה אחת בלבד כי זה מייגע) גוברנר ואז ליצור לך קישורים והעתקות מהשאלות שלי לתגובות ה"קונקרטיות\ענייניות" שלך. תיגדלי.

תום30

New member
אני ההוא ששואל ואת הבורחת.

וכל מי שקורא\קרא את חילופי ההודעות י\תסכים.

dar האחת

New member
לאן אני בדיוק בורחת

כל מה שיש לי להגיד עד עכשיו כתבתי לכרטיס האישי שלך אתה צריך להוסיף - אני אוהב לדבר בסיסמאות יש לי יכולת למדוד עומק אני מכיר היטב את מספר הטלפון של גהה אני לא תמיד מאמין למה שאני כותב מת להרגיז את כולם

תום30

New member
dar בואי נספור ביחד...

כמה פעמים שאלתי אותך בהודעותי מהם מקורותייך ? כמה פעמים ביקשתי לדעת מהיכן את נוטלת את הסימוכין למה שכתבת? את באמת רוצה שאשרשר לך את השאלות+הההתעלמויות שלך כמו שגוברנר עושה לתולעת? את צריכה להוסיף לכרטיס שלך....טיבטית ממנטרת, מתעלמת מכל ענייניות, חמקנית נראית, המעריצה של תום30 וכותבת הביוגרפיה של דמותו (טל' בגהה וכו'), בקיצור....תיגדלי.

תום30

New member
שלום, קוראים לי תום30 ו...

הייתי דתי במשך 17 שנים ואני חילוני אתאיסט מזה 13 שנים. גם כשהייתי דתי לא התחברתי בדיוק לפרספקטיבות גזעניות\חשוכות\סטיגמטיות. זאת ועוד גם כשהייתי דתי גיליתי עניין באנשים העונים ישירות ומדברים לעניין להבדיל מהיחס אותו הפגנתי כלפי אנשים שנטו לברוח מענייניות ולמנטר מנטרות יבשות ועבשות. אני אוהב ת'אופנוע את המוסיקה ואת הים ומת על גלאן ליווט. עוד משהו?

uuuaaa

New member
ענית לך שם

ואני שמח לדעת שחוץ מה' יש עוד מישהו שעוקב אחרי לכל מקום.

shayr69

New member
נספר לך סיפור על הנשים הדתיות...

אני גרתי פעם בשכונה שבה כולם דתיים ואני הייתי החילוני היחיד כל היום הן היו יושבות עם אחותי ומשוחחים איתה רואים טלויזיה כי להם בבית אין טלויזיה (בריחה מהנורמות של הדת בביתם) בכל מקרה היתה זו תקופת בחירות והן החלו לדבר על במי לבחור אחותי אמרה שהיא תבחר למפלגת העבודה, והיא שאלה את חברותי במה הן תבחרנה? והם ענו ואני מצטט "במה שבעלי יגיד" אין לי מה להוסיף

תום30

New member
סיפור מטומטם נוסף מהצד השני

פעם גרתי בשדרות\דימונה\כפ"ס והיו לנו שכנות חילוניות הם היו יושבות עם אחותי ובלילות שישי היו באות לקידוש (בריחה מנורמה חילונית...) וזו הייתה תקופה של בחירות וכשאחותי שאלה במה הן יבחרו הן אמרו במה שאמא\אבא\בעל שלי ת\יגיד... ממתי טימטום הוא משהו ששייך לאמונה?

למעלה