לגבי מעמד האשה

תום30

New member
dar את סנילית או שיטיונית?

כמה פעמים שאלתי בצורות כאלה ואחרות :מהיכן הסימוכים שלך ל"מתפקדת רק כרחם" או "נושאת מצוות הבעל" או "אי שיוויון דתי בגברים לנשים" בלא מעט צורות וכו'.... אני כבר רואה לאן זה הולך ויודע כי בעוד כמה שעות אאלץ לשבת ולעשות מלאה עדינה של העתקת שורות מההודעות שלי ותהגובות של ההודעות שלך. את אידיוטית חסרת כל הבנת הנקרא האופן מינימלי. זו ההצדקה היחידה שאני מוצא לכותרת של ההודעה הזו שלך.

Go vern or

New member
לית מאן דפליג כי כל גבר נשוי יודע

ומכיר בחשיבותה של אשתו לו ולמשפחתו ומוקיר ואוהב אותה אולי אפילו יותר מאשר את עצמו. לא זו הבעיה. אין מדובר ביחס גבר לאשתו אלא ביחס ההלכה לנשים, וכאן התמונה פחות ורודה. הרמב"ם, ספר נשים, הלכות אישות, פרק כ"א: פסוק שביעי: "נמצאו כל המלאכות שכל אישה עושה לבעלה, חמש מלאכות - טווה, ורוחצת פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת את המיטה, ועומדת לשמש בפניו" פסוק עשירי: "כל אישה שתמנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן - כופין אותה ועושה, אפילו בשוט"

תום30

New member
כולי עלמא היו אומרים שאתה טועה.

הרמב"ם פסק הלכה עפ"י הנורמה שהייתה נהוגה בזמן הההוא לפני 500 שנה, הנסיון שלך לנתק את ההלכה שהבאת מהמצב הנורמטיבי ששרר בתקופה ההיא היא פשוט עשיית שקר ורטוריקה זולה. ההלכה משקפת (לפעמים יותר ולפעמים פחות) את המצב הנורמטיבי באותה מדינה, לכן קיימים לא מעט פסקי הלכות הנוגדים האחד את השני בגלל הבדלי התרבותיות. אם תעשה כהוגן תבדוק מה היה היחס לנשים בתקופת הרמב"ם (לפני גירוש ספרד) באירופה. אני לא מכיר אף בד"ר (בית דין רבני) שלא יעניש הן בחיוב גט והן במאסר בפועל בעל המכה את אישתו ולו ב"סייגים" שהרמב"ם "התיר" למרות הטענה שלך שזה "עפ"י ההלכה המפורשת". עובדה זו רק מאוששת את טענתי שההלכה היא פרי פועל תחיקתי המתאים עצמו למציאות משתנה (לגבי מהירות ההתאמה בהחלט יש לבקר). אגב...הדינמיות הפסיקתית מאפיינת גם את המשפט החילוני באשר הוא...פעם היו חוקים שהיו מפלים לרעה נשים ואוכלוסיות שונות ולאט לאט זה משתנה. קח לדוגמא ערך נומרטיבי כמו כבוד האדם\חיי אדם: בית המשפט הגבוה לצדק החליט בפסיקתו כי יש לאסור עינויים בעצירים וקבע כי זה אינו מוסרי ונוגד את עקרונות היסוד של הדמוקרטיה וכו' וביקר את השב"כ וזרועות הביטחון.----שנים ספורות לאחר מכן----אותו בג"צ דוחה עתירה וקובע כי ה"חיסולים הממוקדים" הם חוקיים למרות שמדובר בהרג ללא הליך שיפוטי (בעינויים היה מדובר בעצור עפ"י חוק וכו') ולמרות שידוע כי בחיסולים הללו עלולים להיפגע (וניפגעו, ניפגעים וימשיכו להיפגע..) אנשים חפים מפשע. ההבדלים היו כמובן הבדלים בתקופה....בג"צ העינויים היה לאחר הסכם אוסלו וכו' ובג"צ החיסול הממוקד היה לאחר גל טרור רצחני ששטף את הארץ. אני מקווה שהבנת לאן אני חותר. אם לא אשמח לפרט הלאה. ליל מנוחה.

neko

New member
יפה, אז לפי הנורמה הנוכחית אפשר

לוותר על בגדי קוזקים ועל ה"אלוהים" הזה שהומצא לפני 3000 שנה.

תום30

New member
נורמה חברתית היא מה שאתה קובע

עפ"י בחירתו של הזרם אליו אתה בוחר להשתייך.

dar האחת

New member
אני שמחה לשמוע על כך שהדת שוקדת

על התאמת חוקיה לרוח הזמן, אלא שאני לא ממש רואה זאת. האם באמת הרבנים ימליצו על הענשת גבר מכה ? במיוחד אם אשתו מתיחסת לא יפה לחותנת שלה ? אגב תום 30 , אני יושבת עכשיו וצופה בתוכנית מבט. מראינים אישה, אם ל11 ילדים הנמצאת במצוקה קורעת לב. שאל אותה הכתב "יש אנשים שישאלו אם ידוע שאין דרך לפרנס, מדוע ילדת 11 ילדים" עונה האישה "זה היעוד שלי" לי אין שום תיאור אחר עבור המסכנה, אלא שבויה של רחמה!!

תום30

New member
אני שמח לדעת מה שידעתי...

שאינך יודעת כמה פעמים בית דין רבני מעניש גבירם מכים. וכן....אני שמח לראות כי מה שטענתי כי את מכירה דתיים\יות דרך מדיה... ואגב דר האחת...זה הייעוד שלה כמו שזה הייעוד של לא מעט חילוניות שחושבות שהבאת ילדים זה הייעוד שלהן, לא כל החילוניות חושבות שקריירה וכו' זה הייעוד שלהן בחיי נו. ואגב דר האחת...יש לי אחות דתיה כשרה למהדרין שיש לה רק 2 ילדים והיא עובדת בתפקיד בכיר מאוד והיא אפילו מה את יודעת...עם תואר ד"ר. ואלוהים (או האתאיזם) ישמור...יש לה לא מעט חברות כאלה. סתם עובדות יבשות לא made in prime time shows

dar האחת

New member
לא מפתיע אותי כלל מה שאתה כותב

מה שמפתיע אותי זה העובדה שאתה מתעלם ממה ששנינו יודעים. אז ההתנצחות הזו מיותרת לחלוטין ומובילה לעוד מיני תארים שאתה אוהב להעניק ואני שמשתדלת להתעלם מהם אבל זה די נמאס. עוד משהו חשוב!! אני משתמשת באמצעי התקשורת , הכתובים והנראים ומרצדים כדי לאסוף מידע. זה אולי משונה ומאוד שטחי בעינך אבל זה מאוד אותנטי בעיני.

תום30

New member
דר אנחנו לא מתנצחים

אנחנו פשוט חושבים ורואים שונה. זה הכל. אני גם רואה חילוניות שאוהבות להביא ילדים, ומודע לזה שיש לא מעט נשים דתיות שרואות את ילודה כאחד מהערכים שלהם אבל גם רואה ומכיר לא מעט כאלה שלא מסכימות איתן למרות שהן גם דתיות. ובאמת שיש לי אחות כזו. איסוף הידע באמצעי תקשורת הוא מאוד מוגבל היות ובפרט כשאת משליכה את ביקורת התבונה הטהורה שלך עליהם. זו דעתי. אחלה ערב.

dar האחת

New member
כמובן שאני נעזרת במקורות מידע

נוספים גם לגבי מגזר חרדים שאני נפגשת עימם גם במסגרת העבודה

תום30

New member
ואגב דר....

הדוגמא אותה נתתי לו היא דוגמה שהוא בחר לתת בהודעה הקודמת...אבל למה שתדעי? לא טרחת לקרוא (פיקסציית הבורות?)
ולהבדיל ממך אני מחלק ציונים אך מפתח דיון באמצעות שאלות ענייניות ולא בורח מתשובות (כמו משהי שאני מכיר...).

dar האחת

New member
זהו שאתה ממש לא !! לדעתי

אתה לוקה באחת המחלות בהם נשללת ממך האפשרות לשפוט את מעשיך. קח את ההמלצה שנתת לזוהרת ותשתמש בה

תום30

New member
dar שימי קרח ותלחצי כל הלילה...

אינני אשם בתגובות שלך. אני לא זה שמקליד את מילותייך. ואגב....אם תהליך ההתפשטות אותו העברתי אותך גרם לך להתקררות...תחזרי למנטרות החמות ולרטוריקה הבורותית.

Lu Tze

New member
דבר ראשון, אני לא התייהרתי בכלום.

דבר שני, יש הבדל בין "כל הדתיות הן שפוטות של בלעיהן" לבין "החילוניות שוכבות עם כל אחד, בכל זמן". אם מישהו היה אומר "כל הרבנים אונסים ילדים קטנים" (סתם דוגמא, נא לא להכריז על מלחמת קודש) גם הייתי רוצה למחוק. למען האמת, אם זה היה אדם אחר, לא הייתי מבקש מחיקה, אבל לא נראה לי ש-UUUSSS הוא מבני האדם שמבינים רמזים.

תום30

New member
מה ההבדל?

שהדתיות מתפקדות כשפוטות לבעליהן רק חלק מהזמן?

Lu Tze

New member
לדעתי יש הבדל בין "שפוטה"

ל"מופקרת" (וזה בפירוש הכי נחמד של מה ש-UUUAAA אמר). לא היית אומר?

תום30

New member
ההבדל בין מופקרת לשפחה חרופה

קצת קשה לי לראות...אבל שיהיה.

uuuaaa

New member
אני מתנצל

זו היתה פליטת פה טיפשית. הסיפור המטומטם של shayr69 עיצבן אותי קצת.

למעלה