התעלת אפילו על עצמך ברמת הקשקשנות שלך פה
קודם כל הערה על החוסר יכולת שלך אפילו לדמיין מצב שמישהו מסוגל ליותר ממה שאי פעם היית מסוגלת - כן, אנשים אשכרה קוראים את המצעים של המועמדים. אני יודע שזה נשמע לך דמיוני כי זה מעולם לא עלה דעתך לעשות את זה בעצמך, את רק ניזונה מפרופוגנדה שמשדרים לך ישירות לסלון.
בואי נתייחס לתוכן הפרופגנדה ששלחת לנו פה ונראה לך כמה אין בינה למציאות שום קשר:
״עונש ליזמים מצליחים שמניעים את הכלכלה״ - אין שום הצעה ״להעניש״ יזמים בשום צורה, בטח לא כאלה ש״מניעים את הכלכלה״. אם את מקשרת בין ״עושר״ לבין ״הנעת כלכלה״, אז הקשר הזה הופרך עוד מימי הtrickle down economics של רייגן.
״מס עושר״ - אין לי בעיה עם ״מס עושר״, כמו שלרפובליקנים ותומכיהם אין שום בעיה עם ״מס עוני״. אם את תומכת בתוכנית המסים של טראמפ (שהעלה את המסים לך ולמעמד הביניים כולו בקליפורניה כדי שלעשירים יהיה יותר כסף), אז וודאי שאת חשה נפגעת מההצעה שהעשירים האלה ישלמו קצת יותר מס כדי שהכסף יוחזר לך ולכלכלה, אבל זה סינדרום סטוקהולם מדבר, לא לוגיקה. מי שיש לו 250 מליון דולר צורך הרבה יותר שירותים והרבה יותר תשתיות ממי שיש לו 250 דולר בכיס, אבל בארה״ב של ימינו עניים משלמים הרבה יותר, יחסית להונם והשתכרותם, מהעשירים.
״אך זה כמובן לא נכון לכל המליונים שמקבלים מהמעסיק שלהם את ביטוח הבריאות.״ שהמעסיקים יעלו את השכר בכסף שהם יחסכו, המחשבה הזאת לא עברה במוחך אפילו לרגע, נכון?
עייפתי, אבל העקרון ברור - את פשוט שופכת פה את מה שאמרו לך לשפוך בלי אפילו לנסות להבין איך הליכי חקיקה עובדים, איך כלכלה עובדת, ואיך מקסיקו משלמת על החומה.
קודם כל הערה על החוסר יכולת שלך אפילו לדמיין מצב שמישהו מסוגל ליותר ממה שאי פעם היית מסוגלת - כן, אנשים אשכרה קוראים את המצעים של המועמדים. אני יודע שזה נשמע לך דמיוני כי זה מעולם לא עלה דעתך לעשות את זה בעצמך, את רק ניזונה מפרופוגנדה שמשדרים לך ישירות לסלון.
בואי נתייחס לתוכן הפרופגנדה ששלחת לנו פה ונראה לך כמה אין בינה למציאות שום קשר:
עייפתי, אבל העקרון ברור - את פשוט שופכת פה את מה שאמרו לך לשפוך בלי אפילו לנסות להבין איך הליכי חקיקה עובדים, איך כלכלה עובדת, ואיך מקסיקו משלמת על החומה.