לדמוקרטים שביננו... למי תצביע בסופר-טיוסדיי?

vinney

Well-known member
זכותם המלאה, והשיטה לא סודית אלא גלויה לכל.

לי צורם שטראמפ נבחר למרות שמירב המצביעים הצביעו נגדו. אז צורם, זה לא אומר שהבחירה הבלתי ישירה היא לא דמוקרטית, זה רק אומר שהייצוג שהיא מייצרת הוא מעוות. תתפלאי לשמוע - זה בכוונה, זה תוצר של פשרות עם בעלי העבדים בדרום שהיה בזמנו (ועדיין) מאוכלס פחות.
&nbsp
אם הבחירות לנשיאות עצמה לא ישירות - למה את מצפה לבחירה ישירה של המועמדים? שיטת בחירת המועמדים משקפת את שיטת הבחירות לתפקיד עצמו. ולפעמים זה אומר שה״מנצח״ לא באמת מנצח.

איי ל

New member
מנהל
אתה צודק לגבי.

אני לא מסכים שהדעות של סאנדרס לא קיצוניות, אבל כל אחד ודעתו הוא.
&nbsp
לצערי אני אאלץ להסכים שהאדם שאתה צריך לחשוש ממנו הוא אני.
מבחינתי, אם מדובר בסאנדרס או טארמפ.. אז אני לא מצביע.
אבל אין לך הרבה ממה לחשוש, ההצבעה או חוסר הצבעה שלי לא ישנו ממילא.

vinney

Well-known member
היא תשנה בבחירות המקדימות, זה בטוח

אם אתה לא רוצה את סנדרס - אז לך ותצביע עכשיו, זאת ההזדמנות להשפיע
&nbsp
אתה צודק לגבי זה שבמדינות כחולות/אדומות הקולות לא באמת נחשבים, זה בעיניי אחת הבעיות החמורות בשיטת האלקטורים. מסכנה דנה שכל מה שהיא יכולה זה להציף את הפורום הזה ברעל. איפה שהיא גרה אין שום סיכוי לאף מועמד רפובליקני בשום רמה של ממשל, לא פלא שהיא מרגישה מאויימת...
&nbsp
זה נכון גם לגבי הרבה ״תומכי דמוקרטים״ במדינות אדומות - שחורים והיספאניים בכל רחבי דרום ארה״ב (אם כי בטקסס ואריזונה זה נראה שהצבע מתחיל להשתנות טיפה). אין להם שום ייצוג וכל עוד הממשל הרפובליקני נותן יד לחוקי הvoter oppression שם (ועם בית המשפט העליון שטראמפ בונה זה רק ילך ויחמיר) הרפובליקנים ימשיכו לשלוט ביד רמה על אוסף העבדים שלהם שעכשיו ״חופשיים״ אבל לא באמת.
&nbsp
ולפעמים, רק לפעמים, צריך ללכת ולהבציע נגד מה שרע, גם אם האלטרנטיבה היא לא ״אופטימלית״. בין אם זה קלינטון מול טראמפ או סנדרס מול טראמפ - אין בעיניי שום ספק שמי שלא טראמפ זה מי שאני רוצה שינצח.

איי ל

New member
מנהל
בבחירות המקדימות אני מוכן לנסות ולהשפיע.

אבל זה לא מאוחר להשתתף בבחירות המקדימות אם אני לא רשום כחבר מפלגה?
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
איפה אתה גר?

אם בקליפורניה, אז אתה לא צריך להיות רשום במפלגה כדי להצביע בבחירות המקדימות (של הדמוקרטים, של הרפובליקנים כן צריך להיות רשום). אבל כן צריך לבקש טופס מיוחד. אם אתה הולך להצביע אישית ביום הבחירות אז אתה פשוט אומר להם שאתה רוצה טופס של הדמוקרטים, אם אתה מצביע בדואר אז אתה צריך שישלחו לך כזה (זה אולי קצת מאוחר, אבל אפשר ללכת למשרד ולקחת באופן אישי).

vinney

Well-known member
הא, נו, כן, שכן

אם אתה NPP אתה יכול להצביע בפריימריז של הדמוקרטים, רק צריך לבקש.

randomwinds

New member
דמוקרטיה זה עניין של גאוגרפיה

בדוק כאן אם במדינה שלך המפלגה מאמצת פריימרים סגורים, פתוחים אי חצי פתוחים

https://ballotpedia.org/Semi-closed_primary
https://ballotpedia.org/Closed_primary

אם הם לא סגורים ואתה לא רשום באף מפלגה, בדרך כלל אתה יכול להצביע בפריימריס של אחת מ4 המפלגות המקיימות פריימריז - דמוקרטית, רפובליקנית, ליברטריאנית או קשת-הגשם הירוקה (בתרגום חפשי)

justaddwater

New member
מי שלא מצביע- אין לו זכות להתלונן

מי שלט מצביע כאילו הצביע לטראמפ.
גם אם המועמד יהיה כסא אני אצביע בעדו. הכל עדיף על טארמפ.

randomwinds

New member
יום שלישי, השלישי לשלישי

ברני לא יהיה רע לישראל. הוא יהיה גרוע מרע. יש בו מין צדקנות ורצון להראות שהוא סופר אובייקטיבי כשזה קשור לישראל כך שטוב, לדעתי, לא יצא מיזה. עם כל הבעיתיות שבהתנהלות של הממשלות האחרונות בארץ, הרעיונן של ללחוץ על ישראל ע"י קיצוץ הסיוע הבטחוני, במצב הנוכחי במזה"ט, הוא רעיון עוועים

גם הרעיונות שלו הם בעיה. הוא מנסה ללכת רחוק מידי מהר מידי. או במילים אחרות לחולל מהפכה.

לגבי ההצבעה, במסצוסטס הפריממריז למועמד לנשיאות הם SEMI-CLOSED כלומר מי שלא משתייך לאף מפלגה יכול להצביע לאחת מהם

--

זהירות, ההמשך מכיל סיפור ואולי גם שאריות בוטנים למי שאלרגי למי מהשניים

השלישי לשלישי מעורר בי זיכרון לשעור חזרה במסדי נתונים שכל מה שאני זוכר ממנו זה את היום והשעה.

המרצה ביקש שנקבע תאריך. הינו קבוצה קטנה ולא התקשנו להסכים על זמן. יום שלישי, השלישי לשלישי בשלוש ושלושים.

המרצה, שלא זכור לי שראיתי אותו מחייך אי פעם, סיכם: ובכן הוחלט על יום גימל, השלישי לחודש בשלוש וחצי באולם הזה.

בתום השיעור יצאתי אל הרכב, סובארו DL אלף שלושמאות לבנה ש'השאלתי' מאבא שלי.

הוא בכלל חשב לשדרג את החיפושית המזדקנת שלו באופל נוצצת. בימים ההם של היפר אנפלציה היתה סכנה שהכסף המיועד יאבד מערכו במהירות. הוא ניגש לבנק וביקש עיצה. שם רק חיכו לקורבן.

"שים במניות של הבנק. הכי בטוח"

כעבור מספר שנים, כשהכסף הופשר סוף סוף, הוא הומר בסובארו הלבנה.

נכנסתי לרכב והפעלתי את רדיו ה AM. השעה היתה חמש. את החדשות הקריאה קרינית שבישרה בקול מלא חשיבות שדני קיי נפטר. ליצן, חשבתי, זה בטח היה בשלוש ושלושים (זה לא. זה היה בשלוש חמישים ושמונה בבוקר. בלוס אנגלס. וזה היה כרוך ביסורים לא מעטים*)

--
* "Nobody's Fool" עמ 335

debby12

New member
מנהל
- זו גם התחושה שלי לגביו. והנה מבזק מטמקא

מהרגע מצורף.

זה שאייפק נותנים במה גם לאנשי ימין שלא רואים את הפלסטינים ממטר - זה נכון. אבל לא רק להם הם נותנים במה - הם נותנים במה לקשת רחבה של בעלי דיעה בנושאים האלה - משמאל ומימין. אבל הוא "מחרים את הכנס של אייפק" במקום להגיע אליו להביע את דעתו. זו בדיוק גישה בסגנון BDS שנותנת דה-לגיטימציה לשדולה למען ישראל כולה.

אני בטוחה שאילהאן עומאר ובת בריתה הסנאטורית ראשידה טלאייב מריעות ועושות "קולולו" כתגובה לגישה של סנדרס (אולי גם קצת יורות באוויר יריות שמחה כנהוג בחתונות במחוזותיה של האחרונה). דבי12 פחות מתלהבת

debby12

New member
מנהל
יש על הנושא הזה כתבה מעניינת ב"הארץ"

הנה פה: https://www.haaretz.co.il/news/world/america/us-election/.premium-1.8565372

אני מרגישה לא נוח/לא נכון להדביק פה את כולה, מסיבות של זכויות יוצרים. אז הנה 2 ציטוטים קצרים ממנה לצורך הדיון:

"תוצאות ההצבעה בנבאדה יזעזעו את הממסד הדמוקרטי, שיגבש תוכנית חירום לבלימת הסנאטור מוורמונט. עליית קרנו של סנדרס וודאי תשמח את הרפובליקאים - שרואים בו היריב הקל בשבילם"

"אם סנדרס ינצח במסצ׳וסטס, מדינתה של וורן, היא תתקשה להתאושש מהמכה או מהמבוכה. למרות זאת, מפרישתה של המתחרה היחידה שלו על תמיכת האגף הפרוגרסיבי של המפלגה, סנדרס לא יינזק, ואולי אף יתחזק."

randomwinds

New member
"התוצאות בנבאדה יזעזעו הממסד הדמוקרטי" - הזנב מכשכש בכלב?

נבאדה עם 36 הצירים שלה היא בערך 0.9% מכלל הצירים. ארבע המדינות הראשונות כולל ד. קרוליינה הם 3.9% כך שניראה לי שקצת מוקדם להזדעזע

דונודו

New member
אם אתה מאמין לסקרים אז כבר מאוחר להזדעזע

כי כדי שמישהו אחר ינצח בשלב הזה, צריך טעות סוקרים ברמה של טראמפ מנצח את הילרי...

CANADA101010

New member
צריך לדבר על הפיל בחדר

שלושה אירועים יעצבו במידה מסוימת את שיתחולל ב"סופר טיוזדיי": הבחירות בנבאדה, העימות בצ'רלסטון (25.2.20) והבחירות בדרום קרוליינה. אייווה וניו-המפשייר סיפקו הפתעות, וייתכנו נוספות. עד כה שום דבר לא בולם את הדהירה של סנדרס, אם כי בימים הקרובים יריביו יקשיחו את הטון כלפיו. בלומברג, שיתמודד לראשונה ב"סופר טיוזדיי", הובס בעימות בלאס וגאס בשבוע שעבר; הוא יהיה חייב לתפקד טוב יותר בעימות הקרוב. בסוף השבוע (21.2.20) הוא ביצע פניית פרסה והודיע שהוא משחרר שלוש נשים, אשר תבעו אותו בשנים קודמות בשל יחסו אליהן, מההסכמים שמנעו מהן לפרסם את פרטי התביעות וההסדרים עימן; סביר להניח שהנושא יעלה שוב.

ב"סופר טיוזדיי" עומדים לחלוקה 1,357 צירים בוועידה הדמוקרטית – שליש מכלל הצירים המחויבים מראש למועמדים שזכו בהם. קליפורניה לבדה מעניקה 415, בטקסס יש 228, ובצפון קרוליינה – 110. שני משתנים מרכזיים שאינם ידועים הם האם כמה מועמדים יזכו במספר משמעותי של צירים וכמה מועמדים עשויים לפרוש בעקבות ההצבעות ב-16 המדינות.

השאלה הגדולה היא האם מועמד כלשהו יגיע לוועידה במילווקי כאשר ברשותו 1,991 הצירים המחויבים, הדרושים להבטחת מועמדותו. טרי מק'אוליף, לשעבר מושל וירג'יניה ומי שהיה יו"ר המפלגה הדמוקרטית, אומר: "השאלה היא מי יכול להשיג 50% פלוס אחד.
https://www.washingtonpost.com/poli...email&utm_source=newsletter&wpisrc=nl_evening
צריך לדבר על הפיל בחדר
מצד אחד טראמפ אשר אני מקווה שאין חולק כאן שהוא דמות "שנויה במחלוקת"
אבל הראה תמיכה במדינת ישראל
ומצד שני ברני סנדס אשר מוכיח בתקופה בה מדברים על התגברות האנטישמיות שיש מקום ליהודי להיות מועמד לגיטימי ואולי יכול להבחר למשרת נשיא.
יחסו למדינת ישראל נקבע על פי החינוך אותו קיבל בארה"ב וללא פניה לאונגליסטים.
זה החלק המעניין מתוך מכלול של הבדלים אחרים שהם יותר "סטנדרטים"

placid1

New member
עוד פרשן בגרוש, חמי שלו.....

מספיק להתרשם מהפסקה הראשונה, אבל זה לא משהו חדש אצלו.... בשביל מה עיתון הארץ צריך שליח לבחירות בארה״ב, היה הרבה יותר יעיל ומחכים לתרגם לקוראים כתבות אמריקאיות...

צמד חתיארים נרגנים?? סנאטור יהודי מזדקן?? אייג׳יזם בכל תפארתו. משום מה זה פחות מעורר תגובה מסתם גזענות רגילה ......

״עד לפני שנים ספורות, תסריט שבו שני המועמדים לנשיאות ארצות הברית בשנת 2020 יהיו צמד החתיארים הנרגנים דונלד טראמפ וברני סנדרס היה נחשב להזיה מופרעת. גם היום, בעידן טראמפ, המחשבה שמול נשיא שמתואר על ידי הדמוקטים כסכנה לעתיד האומה, הם יציבו דווקא סנאטור יהודי מזדקן מוורמונט, המגדיר עצמו ״דמוקרט סוציאליסטי״, רחמנא ליצלן, עדיין בלתי נתפסת. אבל אם תרצו או לא תרצו, כבר אין זו אגדה.

ניצחונו הסוחף בבחירות המקדימות שנערכו אתמול (שבת) בנבאדה, שעוצמתה היכתה בתחזיות, לא רק ביסס את מעמדו של סנדרס כמוביל מובהק במרוץ, הוא הפך אותו לפייבוריט במרוץ כולו. נצחונו רחוק מלהיות מובטח, כי זה לא נגמר עד שזה לא נגמר, אך בוודאי כבר אינו בגדר פנטזיה: סוכני ההימורים, שיש הרואים בהם חוזים מוסמכים, העניקו לסנדרס עוד לפני הניצחון אתמול סיכוי של 55% להפוך למועמד מפלגתו לנשיאות, בפער של יותר מ-30% על הבא אחריו, ראש העיר ניו יורק לשעבר, מייקל בלומברג. חלומו המתוק של השמאל האמריקאי קורם עור וגידים בעוד אצל רבים אחרים, כולל דמוקרטים, הסיוט הופך למציאות.״

danakama10

New member
האם הצעירים הנלהבים קראו את המצע של סאנדרס?

האם מישהו דיבר איתם על סוציאליזם/קומוניזם מול קפיטליזם?

המצע של בארני סאנדרס הקומוניסט כולל את הדברים הבאים:
- עונש ליזמים מצליחים שמניעים את הכלכלה - מס עושר בדמות של 1% על כל השווי הכלכלי של אלו שיש להם מעל 32 $ מליון, 2% למי ששווה עד 250 $ מליון וכך הלאה עד מגיעים ל- 8% למי ששווה מעל 10 $ בליון. וההצלחה היא ש:
Under this plan, the wealth of billionaires would be cut in half over 15 years

- העלאת מיסים כבדה לכל מי שמרוויח מעל 29,000 $ (זה לא כתוב במצע אמנם, אך הוא לא מכחיש כאשר מדברים איתו על זה). סאנדרס טוען שבפועל למשפחה יהיה יותר כסף פנוי בגלל ביטוח בריאות חינם, אך זה כמובן לא נכון לכל המליונים שמקבלים מהמעסיק שלהם את ביטוח הבריאות.
https://www.washingtonpost.com/

- כמובן בריאות חינם, קולג' חינם לכ-ו-ל-ם (כולל לא חוקיים). אם זה לא שוחד בחירות, אז מה כן?

- לדחוף unions לכל מקום עבודה, כי ברור שצריך עובדים גרועים שאי אפשר לגעת בהם וברור שצריך לשלם להם משכורות שאי אפשר לעמוד בהם (ליוניונס יש חלק גדול בהתמוטטות ענף המכוניות).

- להמשיך להרוס חברות על ידי שהוא מתחייב להעביר חוק שחברות פרטיות מעל גודל מסויים וכל החברות הציבוריות יהיו חייבות להעביר 20% מהחברה לידי העובדים! באותן חברות חייבים ש- 45% מה- board יבחרו ישירות על ידי העובדים!
הוא יקים Bureau of Corporate Governance שיפקח על כל החברות האלו ויוודא שהם לוקחים את האינטרסים של כולם בחשבון. מי שיעשה outsourcing לחו"ל כדי לנצל כוח עבודה זול יצטרך לחלק את הרווחים שלו עם אלו שזה פגע בהם. הוא יקים בנק לעובדים (בנוסף לבנק הדואר...) שם יקבלו עובדים הלוואות בריבית נמוכה. כשבעלי החברה רוצים למכור את החברה, העובדים יקבלו first refusal right והם יקבלו הלוואה מהבנק לעובדים כדי לקנות את החברה. חלק "significant" מכל board יהיה מורכב מ-
historically underrepresented groups (e.g. marginalized by gender, race, ethnicity, religion, disability or sexuality)
Also:
And we will require every corporation to complete an annual report that gives the compensation, gender, and racial composition of board and employees.
Also
End the monopoly of shareholders on voting rights in the American economy. Every employee should be guaranteed the right to vote at work, and have a voice in setting their pay, regardless of the kind or size of company or firm they work for.
יש כמובן צעדים נוספים שהוא מבטיח לנקוט כדי להבטיח את הרס הכלכלה החופשית. אחרי כל זה הוא מבטיח שהוא לא ונצואלה אלא דנמרק... בדנמרק יש הרבה פחות הגבלות על עשיית עסקים מאשר בארה"ב, והוא הולך להפוך את המצב לבלתי נסבל.
ואני לא מדברת על כך שהוא רוצה להחזיר את ה- projects הנכשלים כתוכנית הדיור שלו, ועוד הבטחות הזויות כמו free child care מהרגע שנולדים למשך 10 שעות ביום כדי שהורים יוכלו לעבוד, גבולות חופשיים דה-פקטו, הריסת הצבא דה-פקטו, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה.
את כל זה מבטיח סאנדרס שכל מה שעשה *כל* חייו זה לחיות על חשבון הציבור ולהיות בין אנשי הציבור הכי גרועים שיש.
https://www.govtrack.us/congress/members/bernard_sanders/400357/report-card/2018
אותו סאנדרס יוצא כנגד האויבים ה"בליונרים" שעשו למען עצמם, למען האחרים ולמען הכלכלה.
ואותו סאנדרס מראה שהוא יכול להיות מושחת כמו כולם. נתחיל בהצעה שהוא תמך בהצעה להעביר פסולת גרעינית לחור בטקסס שם יש אוכלוסיה לטינית, נמשיך שאשתו קיבלה משרה של נשיאת אוניברסיטה כאשר אין לה כישורים לכך חוץ מכך שהיא אשתו של סאנדרס, ועקב מעשים ספק חוקיים (לאחרונה ה- FBI הודיע שהוא סוגר את החקירה נגדה) גרמה לסגירת האוניברסיטה, ונסיים בכך שהוא יחד עם אשתו ובנו הקימו את מכון סאנדרס והועלו חשדות שהם משתמשים בכספים שגוייסו למטרותיהם האישיות וכדי שהרינונים לא יפגעו בסיכוייו לנשיאות הם סגרו את המכון
https://apnews.com/9e4794da89ab448399f3ff1457464d1b

לסיום הייתי מציעה לצעירים המתלהבים לקרוא כיצד מאדורו עלה לשלטון בונצואלה, אלו הבטחות הבטיח, ולמה זה הוביל.
הייתי מציעה גם לתת להם לראות וידיאו של סאנדרס משבח את הקומוניזם לאורך כל חייו, ולמרות זאת אף אחד לא שואל אותו שאלות כשהוא מודיע שהוא לא קומוניסט, הוא social democrat.

אם לאחר כל זאת הם עדיין יתלהבו מסאנדרס, זכותם כמובן להצביע לו. אנחנו מדינה חופשית (עדיין).

History will teach us nothing, ואולי זה תחילת הסוף של המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות. לא שאני חושבת שסאנדרס ינצח את טראמפ, אבל עצוב מאוד שאחוז כל כך גבוה באוכלוסיה מצביע עבור קומוניסט ובכך מצביע נגד כל מה שאמריקה stands for.

למעלה