לדעתי אחד הפרקים הכי טובים העונה

• פותח הנושא 120mm
  • פורסם בתאריך

120mm

New member
מי צדק בוויכוח - אלון או יעלי?

שאלון רצה להזמין לה רופא בכח - לא ידעתי לצד מי ליהיות בויכוח

Gods Wave

New member
טוב לראות שוב את רפי...

אבל עצוב לי מה שקורה איתו ועם עדיה. וגם הפרומו... בקטע שאלה ממלמלת לעצמה "יצחק.. יצחק.." ורואים את הדמעה בעין שלה כמעט בכיתי גם אני. שוב היא מרגישה שלא נכון לה איתו. אני מתחילה לחשוב שאולי מה שנאמר פה אכן נכון, שהיא אחת כזו שלא יכולה באמת להיות עם מישהו. לא הצלחתי להבין איך היא אמרה לו שהיא רוצה לעשות איתו ילד. הבנתי את זה שהיא רצתה להתפייס, שהיא אמרה שהיא אוהבת אותו... אבל עניין הילד לא ברור לי. לא מבינה אותה. ובלי קשר - שמתם לב שבזמן האחרון הפסקול של כל פרק מבוסס בעיקר על מוזיקאי אחד? פעם שלום חנוך, פעם עמיר לב, היום ארכדי דוכין ומאיר בנאי... אגב הפסקול היה יפהפה לדעתי... רק השירים כמעט גרמו לי לבכות. (והלוואי שיכולתי... אנלא בבית, אי אפשר לבכות בלי שיפריעו.) שבוע טוב לכולם!

120mm

New member
קובי הגדול מכולם

הכניסה הדרמטית שלו, לוקח בקבוק בירה, לא מוציא הגה, קול אמיתי. גרם לי לפתוח טובורג (לא יה לי גולדסטאר...)

אממ

יש מצב שהיא לא באמת חשבה שזו סתם התחלה של שפעת, אלא חשבה שאולי היא בהריון ולא רצתה שיבוא רופא כדי שיאשר את זה? בכל מקרה, היא צדקה. היא לא רוצה רופא, זכותה[?]

karziz14

New member
מסכימה בהחלט

הי.. אני מסכימה אתך בהחלט גם אני לא מבינה אותה כ"כ... היא מרגישה שלא נכון לה להיות עם אלון ומצד שני רפי מרגיש לא נוח להיות עם עדיה... שירה סיימה את הקשר שלה וגם יואל ודי ברור שכולם יתאחדו לקראת סוף העונה.. לפחות כך אני מקווה.. איפה אפש רלהשיג אי מיילים של השחקנים?

Felix 5

New member
אני מרחם על אלון ../images/Emo58.gif

בתחילת הפרק ריגש אותי היחס החם שהוא הביא לה. בכללי אני אוהב את הדמות שלו הוא רגיש חכם ואכפתי כמו שכל בעל לתפארת צריך להיות.
מכאיב לי לראות את היחס המתקרר של אלה ונראה לי שבסופו של דבר היא תביא את הילד שלו לעולם ורק לאחר מכן היא תבין את גודל הטעות שעשתה ותפרד ממנו.

zoeid

New member
מסכימה

עם הכל, וגם אני לא הבנתי איך פתאום היא מסכימה לילד. מעניין, בטח בפרק הבא נקבל תשובה ונבין. אנחנו מתבלבלים יחד עם אלה. ונכון, לאחרונה בכל פרק יש מוזיקאי אחר, הפעם בחרו באמנים שאני מאוד אוהבת, ושירים שנוגעים לי מאוד, המוזיקה מוסיפה המון ונותנת דרור לדמעות:), הסדרה הייתה נראית אחרת לגמרי ללא הפסקול המיוחד שמאפיין אותה.

Gods Wave

New member
בהחלט...

מעניין איך יהיה הדיסק של הפסקול... אמור לצאת, נכון?

תלתלית

New member
הפרק של רפי - בעיקר...

אחרי הפרק של שבוע שעבר היה לי ממש קשה. אפילו לכתוב לא יכולתי, הרגשתי שהוא טלטל אותי דווקא טלטולים טובים ורעים יחד.. (וזה מוזר), ופתאום הפרק של היום, היה בשבילי כמו נפילת מתח. השבוע האחרון טס לו,וכל כך חיכיתי לפרק, רציתי לראות מה שלום דניאלה,ואיך מתקדמים העניינים עם יעל, אבל לא הראו אותן, והעיק עליי כל הזיכרון של רצח רבין.זה התיש והכאיב. מה אני זוכרת מהפרק הכי טוב? איך אלה אומרת לאלון "בוא נדלג, לא הכול צריך להסביר".אני חושבת שאפילו את עצמה היא לא מצליחה לשכנע באמירות האלה. "החיים הם לא מעבדה". אני כבר לא מאמינה לה לשום מילה. היא עושה על אלוןניסויים, כל האהבה הזו שהיא בונה היא ניסוי אחד גדול, כדי לנתק את רפי מהלב שלה. כדי לנתק עצמה מעצמה. כשאלה קראה "יצחק" נזכרתי בשרה אימנו, או שאולי זו היתה רחל? וזה דווקא גרם לי לחייך. כמו תפילה הרגשתי ממנה.ועצב גדול. הוי אלה אלה. שאלוהים יעזור לה. ועכשיו עדיה. עדיה- הקורבן הבא לגחמותיו של רפאל.מה היא היתה צריכה את זה על הראש? בשבוע הבא הוא יסנן את השיחות ממנה. כך הראו בפרומו. כמה קשה להם לאהוב.כמה יותר קל לכל אחד מהם בבדידותו. בגלל זה אלה ורפי מתאימים, כי הם מצליחים להישאר בודדים תוך כדי שהם בזוג. פרק פרק. אבל בשבוע שעבר נותרתי מוקסמת יותר,עם זיכרון וחטב והכול, והרכבות. הכול הותיר אותי ללא מילים אז . והיום? אני לא יודעת.נגמר לי מהר מידי הפרק.ולא קיבלתי את התשובות...

zoeid

New member
תלתלית

איך התגעגעתי לקרוא אותך, אין על הפירושים והדעות שלך לאחר כל פרק, חסרת שבוע שעבר. בהמשך לדברייך,אני חשבתי על זה במהלך הפרק, שגם רפי הוא די טיפוס של לבד, כמו אלה, הרי לא מחזיק עם אף אחת יותר מדי, ורואים שהוא הולך לטלטל את עולמה של עדיה ולהתרחק ממנה לאט, ושוב ישאר לבד. אבל אלה ורפי ביחד זו סכנה, אולי בסוף העונה נראה אותם כל אחד לבדם, וככה זה יתסיים. אני מקווה שלא, או שבעצם כן. רע להם בזוגיות, הם לא מצליחים. כל אחד בזוגיות שלו, ובזוגיות שלהם יחד. חבל שכך.

qt1

New member
איפה אתם הייתם ב 4 בנובמבר?

אני לא מבינה איך רפי שכח ועדיין רואה את העצב בעיניים שלו. אתם זוכרים איפה אתם הייתם? רוצים לשתף? קצת קשה לי לכתוב על הפרק עכשיו, היתה שם אמירה מאוד חזקה היום... צריכה זמן,זה צפוף ביחד עם הפרק הקודם.

Gods Wave

New member
ישבנו עכשיו והעלינו זכרונות

בעיקר אמא שלי ואחותי הגדולה (שלא רואה את הסדרה...) אני הייתי קטנה, בכיתה ג'... אבל עדיין זוכרת כמה תמונות מאותו יום... זוכרת שאפילו בתור פספוסה היה לי מוזר, לא הצלחתי לעכל. וכך כל שנה.. (כולם שמאלצ'יקים טובים שם חח... כאילו שזה לא היה ברור. בעצם לא סגורה לגבי כולם... הרוב...)

zoeid

New member
דפדפתי

קצת אחורה בזיכרון כדי לזכור איפה אני הייתי, הייתי ביסודי, ובדיוק עשיתי פיפי(מביך) בדלת פתוחה ואמא זרקה לי ת'בשורה, לא עשה לי הרבה, כי לא הבנתי הרבה, ולא הכרתי מספיק , או ידעתי מספיק. בבית הספר כל הילדים דיברו על זה. קיוטי מהי האמירה כפי שהבנת אותה?

qt1

New member
אני לא יודעת זואי...../images/Emo7.gif(מישהו יודע?

אני עוד חושבת על הדברים , זה קשור לפרק הקודם...היתה אמירה עלינו כעם ,עלינו כבני אדם , עלינו כזוגות..........היו אמירות... בעצם היו המון אמירות, אני מנסה להקשיב לכל אחת כעת ב
שלי ולהעביר לניתוח במוח. וזה קשור לפרק הקודם נו, איך להסביר? זה הרי דיבר על הפרק הקודם זה לא שפתאום דיברו על דברים חדשים ,כמעט הכל היה קשור. אני מצליחה להעביר את ההרהורים הכבדים שלי? בכלל הנושא של רצח רבין והמצבה והכיכר. אמירה
מה את חושבת זואי? מה אתם חושבים?

Gods Wave

New member
אני בעיקר קלטתי את האמירה לגבי

הזוגות. לגבי רבין לא הרגשתי שם ממש אמירה. אני גם לא בטוחה שהיתה צריכה להיות. מספיק שהנושא עלה שם, היווה רקע להתרחשות העיניים, העלה דברים אצל הדמויות... (אולי אם הייתי חושבת ומנתחת יותר לעומק כן הייתי מגיעה לאמירות על רצח רבין)

zoeid

New member
בכללי הייתה אווירה

נורא נורא ציונית ארץ ישראלית כזו, פטריוטית, שימו לב, היו ברקע רק שירים עבריים, ואני בטוחה שזה קשור לרוח הפרק. קובי שמתגעגע למדינה החרא שלו, המדינה המושחטת שלו, המדינה המגעילה שלו, נזכרים ברבין, שומעים מוזיקה ישראלית ומקנחים בדת.

Gods Wave

New member
ציונות? אולי...

ערבוב של ציונות עם ציניות אני חושבת.

תלתלית

New member
לפי מה שהרגשתי

שרצח רבין שימש כקטלזאטור עבור הדמויות לפשפש בעברן, ולראות איפה הם היו אז? ואיפה הם היום? לעשות את ההשוואה המתבקשת שתגרום לכל אחד מהם את הטלטלה הזו, שמורגשת אצל כל אחד מאיתנו ביום זיכרון כלשהוא. אמירות שמעבר? לא יודעת אם יש. החיים עצמם. הנה ירייה אחת שקטעה הכול. תהליך של שלום? לא מוצאת הרבה קשר. אבל לכל אחד מהדמויות פה יש צורך במשענת, במשהו להאחז בו. אני חושבת שרצח רבין, הביא את הקץ לאחיזה הזו, למשענת שהיו זקוקים לה כל כך. ובעצמם הם לא מוצאים. יואל ביטא את זה הכי טוב כשאמר לשירה "שהיום הכי קר לו בלב" ככה מרגישים. זה תימצות של רוב הדמויות לדעתי, קר להם בלב, הם מחפשים חום ללא לאות. אחרי רצח רבין, דור שלם הרגיש שהחום הזה אבד לעולמים, ובמקומו הודלקו נרות הנשמה..שיש בהם את הלהזכיר המכאיב הזה שלא נגמר.

karziz14

New member
אלה ורפי..

לדעתי אלה ורפי זה דבר של "כל כך ביחד"... דווקא בגלל שכל כך קשה להם יחד, אבל יותר קשה להם לבד.. ניתן לראות בבירור את כל הייסורים והגעגועים שעובר כל אחד מהם לבד.. זה מה שאני אוהבת בסדרה הזו, ששום דבר לא מושלם.. כמו החיים.. אני בהחלט מצפה לראות אותם יחד בסוף העונה. כל פעם שאני מסתכלת על אלה עם אלון זה נראה כל כך לא שייך.. לא מתאים.. הוא כאילו לא הראש שלה, לא מבין אותה ולא מתחבר אליה כמו רפי... זו רק דעתי...

למעלה