לדתיים

RobinhooDw

New member
על מציאות אלוהים?

http://www.manof.org.il/sh.asp?x=462&id=55 חחחחחחחחחחח תרפרפו, איזה שטויות כתוב שם... "אם המאסה של הקוסמוס היתה גדולה יותר היה נוצר הרבה דאוטריום. דאוטריום הוא קטליזטור חזק לריאקצית גרעיניות, והכוכבים היו בוערים חזק ומהר מדי. אם המאסה היתה קצת יותר קטנה לא היה נוצר הליום. בלי הליום אי אפשר ליצור יסודות כבדים" חחחחחחחחחחחחחחחחחח tamarhp כדי להאמין במשהו צריך שיהיה לך סיבה. במיוחד אם את מקבלת תשלום עליו. לדעתך אלוהים ברא אותנו, אז למה ברא אותנו?

tamarhp

New member
כדי להאמין במשהו צריך שיהיה לך סיבה

יש לי סיבה. לפני כמה אלפי שנים, הקב"ה הוציא את אבות אבותי מחרות לעבדות, התגלה אליהם בהר סיני ונתן להם את התורה. היו שם כמה אלפי/מליוני אנשים. אותם אנשים העבירו את מה שהם ראו ושמעו הלאה - לבנים שלהם, שהעבירו לבנים שלהם, שהעבירו לבנים שלהם..... במשך הזמן בתחילו להעסיק "מלמדים" (מורים - כיום), שהתפקיד שלהם היה ללמד את הבנים תורה, בנוסף לאב (האב חינך, והמלמד לימד - ככה בערך). את כל מה שהיה אז - מעבירים לנו גם היום, מדור לדור. מה זה משנה למה ברא אותנו אלוקים? הוא ברא אותנו, נתן לנו תורה, וזו המציאות שאני חיה בה כיום. אני לא צריכה סיבה. זה כמו שאני אשאל אותך למה קיימים חוקי טבע מסויימים...

למה מתחמק? אתה

בא ותוקף ולא מסתמך על שום דבר ובקשר לשאלות למה אלוקים ברא אותנו? לא יודע! למה הוא מעוניין שנקרא בספר התנ"ך? הקב"ה רוצה שנקרא את התורה כדי שנדע איך לחיות בעולם הזה בצורה הכי נכונה. למה דווקא בנו בחר ה'? אני יכול לתת לך את אגדת חז"ל של זה ששאר האומות לא רצו לקבל את התורה ורק עם ישראל רצה אבל אני פשוט יענה לך בזה שה' ברא כל בן אדם עם תפקיד והתפקיד של עם ישראל הוא לקיים את התורה. למה דווקא אנחנו? כי הקב"ה יודע שאנחנו היחידים שיכולים לעשות את התפקיד הזה אחרת הוא היה בורא אותנו גויים אלוקים ברא אתנו כדי שנתפלל אליו? הוא ברא אותנו כדי שנקיים את העולם הזה בצורה הנכונה ביותר התפילה שאנחנו מתפללים היא כדי להראות לה' הכרת תודה על זה שהוא ברא אותנו וכדי לבקש ממנו את הדברים הקטנים שכולנו צריכים כדי לחיות כאן (בריאות וכדו') ואם לא נתפלל אליו נקבל עונש? הקב"ה ברא אותך בשביל תפקיד מסויים אם אתה לא תבצע את התפקיד הזה אז הנשמה שלך לא תהיה מתוקנת (היא לא תהיה ברמה מספיקה כדי "לקבל גן עדן") ולכן הקב"ה יצטרך לתקן את הנשמה שלך (או להעניש אותך איך שתרצה לקרוא לזה) למה? אני חושב שהסברתי את זה בשאלה הקודמת אם ניסע בשבת אז חטאנו? גם על זה כבר עניתי (זה דומה בדיוק ל"אם לא נתפלל") מקווה שעניתי לך על כל בעיותיך

../images/Emo32.gif למה בחר בנו ה

אתנחתא קומית קלה... הקב"ה מחפש לאיזה עם אפשר להציע את לוחות הברית. הולך לרומנים. שואלים: "מה כתוב שם?". "כתוב לא תגנוב". "שמע, לא מתאים לנו... תנסה אצל השכנים". הולך לצרפתים. שואלים: "מה כתוב שם?". "כתוב לא תנאף". "תגיד, לא קצת הגזמת? עזוב אותך. תן להינות". הולך ליהודים. שואלים: "כמה עולה?". "לא עולה. זה בחינם". "בחינם? טוב, אז תביא שניים."

יומיומי?

הזמן בין נוח לאברהם הוא 10 דורות שזה בערך 500 שנה. ההתגלות לכלל ישראל קרתה רק פעם אחת, במעמד הר סיני. כל השאר זה התגלויות לאנשים יחידים.

vizini

New member
שטויות. שופטים, פרק א.

אלוהים מתגלה לבני ישראל אחרי מות יהושוע. פרק ב - מלאך יהוה מתגלה. פרק ו - עוד מלאך. ובטח פיספסתי עוד כמה מקומות. תגידו, חברה, זה נראה לכם שאני צריך ללמד אתכם תורה?

אלוקים לא מתגלה לכלל בנ"י

הרי כתוב בספר שופטים "וישאלו בני ישראל בה'..." ולא את ה'משמע שהם לא ממש דברו איתו אלה הפנו שאלה אליו. עקרונית צריך להסתכל במפרשים אבל זה כנראה או בנבואה או על ידי הכהן הגדול באורים ותומים. בכל שאר המקומות שלך זה מלאך ולא ה'!!!

אלוקים

ברא את האדם בכדי שיעבוד אותו אלוקים כן מראה לנו שהוא קיים אתה פשוט לא מתבונן מספיק, זה שאתה חי ונושם זאת ההוכחלה הכי גדולה לזה שקיים בורא לעולם ושהוא מתבונן בנו ודואג לנו ונמצא אתנו כל הזמן. אתה פשוט רגיל לאיך שאתה פועל אבל אם תחשוב על זה קצת תבין שזה לא כל כך פשוט ותבין איזה מופלא העולם הזה ככה שחייב להיות משהו שברא אותו. אנחנו לא רוצים לחזור ולחיות כמו שחיו לפני 2000 שנה אנחנו רוצים לחיות בדרך הנכונה לחיות. הספר הזה הוא ההוכחה הכי גדולה ליהדות אף דת אחרת לא יכולה לספק הוכחה שכזאת הספר הזה ניתן במעמד שבו נכחו 600000 איש זה פשוט בלתי אפשרי להכחיש שהספר הזה ניתן מהקב"ה (בכל הדתות האחרות הספר ניתן לאדם יחיד בלי שאף אחד ראה)

RobinhooDw

New member
כמו לדבר עם ילדים קטנים

אתם לא רואים שלכל עם יש את האמונה שלה? כלומר, כל בני האדם צריכים מישהו שהם יכולים לתמוך בו. לחשוב שאתה לבד בעולם וכל מה שיש סביבך זה רק חומרי גלם הוא מחשבה קשה. ולכן הומצא אלוהים. מותר להאמין באלוהים אבל למה לכפות זאת על אחרים? למה אנחנו צריכים לסבול בגללכם.. תראו לאן הובלתם את ארץ ישראל.

tamarhp

New member
אוההוווו התחלנו

אתה בא ושואל למה אנחנו מאמינים וכשאנחנו מסבירים לך אתה מתחיל עם כפיה דתית... איך אני אוהבת את זה... כל פעם שאין לכם מה להגיד - "למה אתם כופים?" "למה אתם לובשים ארוך ושחור?" "למה אתם לא מתגייסים?" למה ולמה ולמה. בקיצור, אתם לא ממש מעוניינים בתשובה אמיתית. חבל על המאמץ.

אם אתה באמת רוצה תשובות לזה

אז תפתח בבקשה שרשור חדש עם שאלות נורמליות ולא עם תלונות ואז נוכל לנהל דיון רציני ובוגר ולא סתם לתקוף אחד את השני כמו ילדים קטנים

tiptip4u

New member
לא נראה לי הגיוני,

אם הוא כל כך רצה שכולם יאמינו בו, ובשביל זה הוא ברא אותנו- הוא היה בורא אותנו כשכולם מאמינים בוא. וזה שאני חייה ונושמת- אני לא חושבת שזה בזכותו... או שהוא נמצא איתנו כל הזמן. או שהוא דואג לנו יותר מדי (דואג למה?!!)

tamarhp

New member
לא נכון....

אם הוא כל כך רצה שכולם יאמינו בו, ובשביל זה הוא ברא אותנו- הוא היה בורא אותנו כשכולם מאמינים בו למה? את זה את החלטת! הוא רוצה שנאמין בו מרצון ומידיעה, ולא מלכתחילה!

tiptip4u

New member
../images/Emo13.gif תמרוששששש!

אני מוותרת. אני חושבת שםא הוא קיים- כל מה שהואעשה היה בכוונת תחילה ואת צודקת, עקורנית- הרי הוא היה יכול לברוא את כולם מאמינים. אולי הוא אפילו לא רצה שכולם יאמינו- אולי בכוונת תחילה (שכן יש המון דברים שחילוניים עושים וחרידים לא עושים, והמדינה הייתה מתפרקת בחוסר אחד מהצדדים) אולי הוא רצה בכלל משהו אחר, אבל איפשר לדעת. אולי הוא בכלל לא קיים- גם את זה איאפשר לדעת. ואני שמחה שהמעדת אותי על טעותי. אני מרגישה מובכת (
) כי כתבתי דבר דיי מפגר...
. בנתיים, כל אחד מהצדדים צודק- כי אין תשובה חד משמעותית ... הרי אמונה היא משהו פרטי, לא? המילה אמונה כבר אומרת שזה משהו שלא כולל את כולם.
.

tamarhp

New member
ממממממ

אל תרגישי מובכת, זה קורה לכולנו
גמני אמרתי הרבה שטויות בפורום מאז שנכנסתי.... בקשר ל"אין תשובה חד משמעית" - אנחנו מנסים להוכיח שיש...

RobinhooDw

New member
מה????$#?%#$?%#$

אם אחד הצדדים לא היה קיים המדינה היתה מתפרקת????@#!?$@#? אנחנו מתפרקים רק בגלל שאחד הצדדים קיימים [החרידים] מקבלים כסף על ישיבות..... ממי הם מקבלים את הכסף? מאלוהים? אלוהים נותן להם ? לא אנחנו נותנים להם. אם אחד הצדדים לא היה קיים אז מצב המדינה היה בהרבה יותר טוב. תסתכל סביבך, אין עבודה, אין כסף. לכו לעבוד ולא לקרוא בספר

tiptip4u

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

דבר ראשון, הפרום הוא לא פורום בנים, ועל כן יש פה גם בנות... ודבר שני- נכון, יש חרידים שלא עובדים וכל זה, אבל פה אתה לא תגיד את זה- למה?! כי מי שבפורום הזה לא מנצל אותך, אלא בא מנסיון להכיר את "הצד השני" ולא לריב איתו.

RobinhooDw

New member
נגיד

אבל אם לא פה אז איפה??? ברחוב לא אומרים להם כלום, בטלויזיה אין ספק שלא אז איפה???

למעלה