../images/Emo6.gif
"למה אתה מתחמק?" - אני בת. תודה. "תענה". - אני לא חייבת לך שום דבר. אתה בא לפה, מזלזל בדת שלי, מפרש אותך כראות עיניך ואח"כ מתפלא למה הדת לא מוצאת חן בעיניך, ואתה מצפה לתשובה? "כשמדברים בהיגיון אז מתחמקים?" - זה הגיון זה? אתה לא מעוניין להבין. מצטערת. "מה שאלתי, למה אלוהים ברא אותנו?" - זו שאלה שאף אחד לא יודע את התשובה. "למה הוא מעוניין שנקרא בספר התנך?" - התנ"ך מספר את העבר שלנו, ויש בו את הבסיס לדרך החיים שהוא ציווה אותנו ללכת בה. "למה דוקא בנו בחר אלוהים ולא בשאר 99% מאוכלוסיית האדם?" כל אחד היה יכול להגיד "למה הוא בחר דווקא אותנו" "אלוהים ברא אותנו כדי שנתפלל אליו?" לאו דווקא "ואם לא נתפלל אז נקבל עונש?" זה נושא בפני עצמו, העניין של שכר ועונש. אתה קולט את העניין בצורה לא נכונה. אם תחיה בבית עם ההורים שלך ותבקש מהם משהו, זה ייה נורמלי בהחלט. אם לא תבקש מהם כלוםצ ולא תפנה אליהם - זה מצב לא נורמלי. הם לא יענישו אותך, אבל בהחלט ירגישו בחסר כלשהו בקשר שלהם עם הילד שלהם. הקב"ה הוא כמו אבא שלנו, ואנחנו פשוט בקשר איתו. "אם ניסע בשבת אז חטאנו?" הקב"ה נתן לנו תורת חיים. אם אתה מעדיף לסטות ממנה דווקא, זו זכותך.