לדתיים

oldfield

New member
הרי לשיטתכם את רצון ה' לא קיימנו

מעולם. ולכן תמיד היו לו סיבות להביא לנו בומבות בראש. לכן אין שום דרך להוכיח את טענתך. (כנראה זה האופי של הצרות... שהן תמיד ישנן... בלי שום קשר ל"קיימנו את רצון ה" או לא קיימנו)

saar7650

New member
שוב-

השכר והעונש אינם פועלים בצורה שאתה חושב שהם אמורים לפעול. לכן ישנן שאלות בעניין "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" וכיו"ב... אם גם כאן היו הדברים פועלים בצורה חותכת (כל אדם שידליק את ה"סטארטר" של מכוניתו בשבת- יתפוצץ וכיו"ב) גם אז לא הייתה בחירה חופשית.

oldfield

New member
מה לא הבנת בדבריי?

על איזה חלק בהודעותי אתה רוצה לשאול או להתווכח? אני אומר שאין שכר ועונש שיטתי שניתן להבחין בו או להוכיח את קיומו. מה השאלה שלך?

lala897

New member
לא ניתן להבחין בו.

כתבו בתורה שזה עובד בצורה הזאת. ואנחנו יודעים שהתורה היא אמת. לכן אנחנו מאמינים שזה כך.

lala897

New member
סליחה. כחתי שאתם שמים הדגש על

ההבדל בין אמונה לידיעה. אנחנו יודעים שזה כך כי כתוב בתורה שאנחנו יודעים שהיא אמת.

oldfield

New member
טוב, אז התורה מבטיחה

אבל את יודעת - הבטחות צריך גם לקיים...

lala897

New member
נכון.

היא מקיימת
תקרא את נבואות הזעם ותגיד לי אם משהו מהם נשמע לך לא מוכר..

oldfield

New member
ללה, אנחנו מסתובבים במעגלים

כבר הייתי בדיון הזה איתך או עם שרה. אני אומר: אין שכר ועונש שיטתי שניתן להבחין בו או להוכיח את קיומו. הראי לי שאני טועה. הראי לנו שעם ישראל כשעושה טוב - מקבל טוב. כשעושה רע - מקבל רע. אנא הביאי הוכחות מהשטח (אל תספרי לי מה התורה הבטיחה - זה לא רלוונטי). רצוי שההוכחות שלך יהיו מ 2000 השנים האחרונות. (במיוחד רצוי שלא תביאי כדוגמא את שלמה חובב הצידוניות כי כבר דיברנו עליו כמה פעמים בימים האחרונים, ונמאס לי לחזור על עצמי.) אשמח לשמוע מה הן נבואות הזעם שעשית איתן היכרות אישית והיכן הן מתגשמות בעינייך (נא שילחי לינקים לפרקים הרלוונטיים).

saar7650

New member
אתה צודק, אבל! תמיד האבל מגיע...

כל אלה שאומרים כי עקב חטא מסוים קרה פיגוע כזה או אחר אומרים זאת גם על סמך הכתובים. אך אני טוען (כמו הרבה רבנים גדולים) שאי אפשר להצביע בדיוק על הסיבה שבעקבותיה אירע אירוע ניסי (לטוב) או חלילה ההיפך (כגון פיגוע). יכול מאוד להיות בגלל שחטאנו, יכולות להיות עוד אינספור סיבות אחרות! אך אי אפשר להצביע ספציפית על חטא או מצווה שבחוּבה (בגללה) אירע מקרה מסוים.

oldfield

New member
"שאין אנו מחשבים פנקסו של הקב'ה"

בדיוק! ולכן כל הטענות שקרה דבר מסויים (פיגוע וכו') בגלל שחטאנו בחטא כזה או אחר (חילול שבת וכו') הן עורבא פרח.

tamarhp

New member
זו התגלות מסוג שונה

והתגלות ליחידים. זו שאלה של האם אתה מאמין לנביא הנוכחי, שהתגלה אליו הקב"ה. כאשר הקב"ה מתגלה לאומה שלמה, זה משהו שונה. ודבר נוסף - ההתגלות לנביאים, חוץ ממשה, היתה נבואת חלום.

RobinhooDw

New member
כן אבל .....

שאלתי משהו אחר... למה אלוהים צריך אותנו? מה אלוהים החליט שמשעמם ולכך העלה בדעתו רעיון. "נברא את האדם ונגרום לו להאמין בי, אברא אותו כך שלא ידע שאני קיים ושיצטרך להתפלל אלי כל יום"... לא נשמע לכם דבילי אבל over דבילי כבר?! ובכלל לדעתכם אלוהים ברא אותנו עם ידיים, רגליים, מוח ועוד ועוד אז למה אתה יושבים בבית וקוראים ספר מטומטם ונוהגים במנהגים שלא עוזרים לכם??? במקום לעשות את מה שנועדתם לעשות, לעבוד לאכול ולחיות כפי שהתנאים מותירים לכם אתם מחליטים לנהוג במנהגים מפגרים... פרה מותר לאכול? למה לא חזיר?????? תהיו צמחוניים אבל אל תחיו את חייכם עלפי ספר שמישהו כתב.

tamarhp

New member
יש לי דבר אחד להגיד

אתה באמת רוצה לקבל תשובה? כי עד עכשיו זה נראה כאילו נכנסת לפורום מתוך שעמום גרידא והחלטת להיטפל לדתיים לפני שניסית לבדוק את האמונה שלהם. אתה מחליט מה הקב"ה חשב, משער את המטרות שלו, מזלזל באמונה שלנו, ואח"כ מתפלא למה אנחנו מאמינים במשהו "לא נכון"...

RobinhooDw

New member
כן

למה אתה מתחמק? תענה. כשמדברים בהיגיון אז מתחמקים? מה שאלתי, למה אלוהים ברא אותנו? למה הוא מעוניין שנקרא בספר התנך? למה דוקא בנו בחר אלוהים ולא בשאר 99% מאוכלוסיית האדם? אלוהים ברא אותנו כדי שנתפלל אליו? ואם לא נתפלל אז נקבל עונש? למה? אם ניסע בשבת אז חטאנו?

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

"למה אתה מתחמק?" - אני בת. תודה. "תענה". - אני לא חייבת לך שום דבר. אתה בא לפה, מזלזל בדת שלי, מפרש אותך כראות עיניך ואח"כ מתפלא למה הדת לא מוצאת חן בעיניך, ואתה מצפה לתשובה? "כשמדברים בהיגיון אז מתחמקים?" - זה הגיון זה? אתה לא מעוניין להבין. מצטערת. "מה שאלתי, למה אלוהים ברא אותנו?" - זו שאלה שאף אחד לא יודע את התשובה. "למה הוא מעוניין שנקרא בספר התנך?" - התנ"ך מספר את העבר שלנו, ויש בו את הבסיס לדרך החיים שהוא ציווה אותנו ללכת בה. "למה דוקא בנו בחר אלוהים ולא בשאר 99% מאוכלוסיית האדם?" כל אחד היה יכול להגיד "למה הוא בחר דווקא אותנו" "אלוהים ברא אותנו כדי שנתפלל אליו?" לאו דווקא "ואם לא נתפלל אז נקבל עונש?" זה נושא בפני עצמו, העניין של שכר ועונש. אתה קולט את העניין בצורה לא נכונה. אם תחיה בבית עם ההורים שלך ותבקש מהם משהו, זה ייה נורמלי בהחלט. אם לא תבקש מהם כלוםצ ולא תפנה אליהם - זה מצב לא נורמלי. הם לא יענישו אותך, אבל בהחלט ירגישו בחסר כלשהו בקשר שלהם עם הילד שלהם. הקב"ה הוא כמו אבא שלנו, ואנחנו פשוט בקשר איתו. "אם ניסע בשבת אז חטאנו?" הקב"ה נתן לנו תורת חיים. אם אתה מעדיף לסטות ממנה דווקא, זו זכותך.

אני כמובן לא מסכים לאף מילה

אבל בכל זאת תשובה יפה
בעצם אני מסכים לזה שאת בת
ובמחשבה נוספת יש פה ושם עוד כמה מילים שאני יכול להסכים איתן...

למעלה