לדתיים

ועוד לא הזכרנו את הניתוק

החברתי והמשפחתי שייגזר עליו במקרה של "סטייה" מהדרך. רק המחשבה על זה יכולה להוציא כל חשק לבחירה בדרך אחרת.

תתפלאי אבל

לכל בן אדם שמאמין ביהדות יש את כל השאלות ששואלים כאן בלי קשר אם הוא חרדי או דתי פשוט אצל החרדים התשובות יותר זמינות.

oldfield

New member
קישרתי את זה לשאלתך

"מדוע לא ברא אותנו עם יצר טוב בלבד ללא יצר רע?" ומה שאמרתי זה שתוכל למצוא תשובות לשאלתך הזו אצל חז"ל או לחילופין אצל החוקרים מתחום הזואולוגיה. "אם אלוקים היה מוכיח לכולם שהוא קיים אז לא הייתה כאן בחירה והיינו ממש רובוטים בקיום המצוות" ולכן: אלוקים לא מוכיח שהוא קיים באופן כזה שההוכחה קבילה על כולם. ולכן: אלוקים דאג שלא תהיה הוכחה חד משמעית לקיומו. ולכן: אין הוכחה חד משמעית שאלוקים קיים. ולכן: אולי אלוקים לא קיים.

saar7650

New member
'אין הוכחה חד משמעית שאלוקים קים'

כמו שאין הוכחה שהוא לא קיים! כמו שלדעתי אין לאף דעה הוכחות חותכות שהיא נכונה כדי להשאיר את זכות הבחירה החופשית בידי האדם! אגב מה הקשר בין זואולוגיה לבין יצר רע?! הרי מדע לא יכול לעסוק בשאלות רוח. כלומר מדע מתעניין וחוקר אך ורק דברים מוחשיים. הוא אינו יכול להוכיח ו/או לשלול מציאות בורא מכיוון שהמדע לא עוסק בשאלות מעין אלה. אולי תאיר את עיני (אני שואל ברצינות ולא בזלזול) לגבי הקשר בין זואולוגיה לעולם הרוח (יצר טוב או יצר רע).

oldfield

New member
בשמחה אאיר את עיניך

יצר הרע מתבטא במחשבות או רצון או משיכה לביצוע מעשים לא טובים. כגון: לרצוח, לנאוף, להתבטל, להזיק לאחר וכו'. יצר הטוב מתבטא ברצון לביצוע מעשים טובים: לעזור לאחר, לוותר, להביע אהבה, לכבד, להנהיג. לזואולוגים יש שלל הסברים למה יש לנו את זה וגם את זה. הסברים אילו נעשים לפעמים (לא תמיד) בדרך של אנאלוגיה לבע"ח אחרים. ולעניין הראשון: אם הסכמנו שאין הוכחה חד משמעית לכך שאלוהים קיים או לכך שאינו קיים, דיינו.

saar7650

New member
לגבי הזואולוגיה-

"לזואולוגים יש שלל הסברים למה יש לנו את זה וגם את זה. הסברים אילו נעשים לפעמים (לא תמיד) בדרך של אנאלוגיה לבע"ח אחרים." אם איני טועה אז כל העניין של פחד וכיו"ב בבעלי חיים הוא אינסטינקטיבי ולא מתוך הבנה וידיעה. כלומר- לבע"ח אין את השכל שהאדם מתאפיין בו אלא כל פעולותיהם נובעות מאינסטינקטים שונים. אם תוכל להפנות אותי למאמר מסוג זה (מאמר בעברית!!! מה לעשות אני תימני...) אודה לך.

oldfield

New member
"לבע"ח אין את השכל שהאדם מתאפין בו"

אני חושב שאנחנו קצת יהירים לגבי בעלי החיים. יהירות הנובעת מכך שאנחנו יותר אינטלגנטים מהם (המממ... כנראה... אבל הספר הבדיוני "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" מציע אלטרנטיבה אחרת
) אנחנו בני האדם נוטים לזלזל/להתעלם מרגשות של בעלי החיים, כי ככה יותר קל לנו להתעלל בהם. מאד נוח לנו לומר שהם "חסרי תודעה". אבל מה באמת אנחנו יודעים על הנפש שלהם? אולי אנחנו פשוט מעדיפים לא לדעת? אין לי מאמר כרגע להפנות אותך לצערי. ממליץ לך על הספרים של ג'ארד דיימונד שמראים נקודות הסתכלות מעניינות על התפתחות האדם מהכיוון האנתרופולוגי הסטורי. למשל "רובים, חיידקים ופלדה" ו"השימפנזה השלישית".

oldfield

New member
אתה צודק כמובן

בעלי חיים תוקפים את בני מינם או עוזרים לבני מינם מתוך חייתיות, בני אדם תוקפים את בני מינם או עוזרים לבני מינם מתוך אנושיות. שזה הבדל של שמיים וארץ

lala897

New member
לא נכון.

אני יודעת שה' קיים. האמונה שלי היא לא שה' קיים זו ידיעה. האמונה שלי היא בה' שהוא מטרתו היא להיטיב עימי (למשל) יש לי אמון בו שהוא רוצה ועושה את טובתי.

tiptip4u

New member
אנילא יכולה להגיב,

כי אנילא מאמינה דהוא ברא אותנו (או שהוא קיים) והכל בגלל ייצר האנושות הנורא... צריך זמן כדי להבין עד כמה רעים הם בני האנוש... וכמה טוב טמון ביצורים אחרים... ואנילא אתחיל לפרט
.

אמונה היא ידיעה!!!!

כדאי שתחשוב קצת לפני שאתה כותב שטויות שעלולות לגרום לחילול ה'!!! אמונה היא ידיעה ברורה של דבר ולא שום דבר אחר מי שחולק עלי יכול לקרוא את ההקדמה של הרמב"ם לפרק חלק היסוד הראשון!!!

tiptip4u

New member
?

אם ההודע של המשועמם כאן מופנת אלי, אני רק אומר שמה שאני כותבת יכול להקרא כשטויות, ויכול לא... זאת דעתי, בכל מקרה
(ואני עדיין לא מאמינה שה' ברא את העולם וכל זה... אני יכולה תמיד לטעון שזה "שטויות" אבל אני מכבדת את האמונה שלך, ומצפה שתכבד את חוסר האמונה שלי) --------- ואנילא אקרא רמב"ם בשעות הפנאי שלי...
זה לא מעניין אותי ויש לי דברים חשובים יותר לעשות

saar7650

New member
שאלת הרע בעולם-

ספר איוב עוסק בשאלת הרע בעולם, "צדיק ורע לו רשע וטוב לו(?!) וכו'... כמו כן, חז"ל במחשבת ישראל, עוסקים בנושא זה בספרים ומאמרים רבים. אני חושב שלשאלות אלה אין תשובה. כלומר- לא ניתן לקבוע בוודאות למה איש כזה או אחר מת? מדוע תינוק נפטר? מדוע 6 מליון יהודים נטבחו בשואה? מדוע אנשים רעבים ללחם? וכיו"ב. התשובה היא בעצם שאין אנו מחשבים פנקסו של הקב"ה. כי "אילו ידעתיו- הייתיו"! כלומר- אילו הייתי יודע סיבת כל דבר וצעד של הקב"ה הייתי בעצם הקב"ה. אנו (בני האדם) רואים תמונה חלקית ביותר. אין אנו רואים תמונה כוללת כדי להחליט מה טוב באמת או מה רע. מדוע זה קיבל "רעה" והשני "טובה". לדוגמא- אם נראה אדם כורת את יד חברינו, ננסה "להציל" את החבר מיד הכורת! נצעק, נשתולל נזעק ואף נמנע בעדו פיזית מלכרות את יד חברינו. לו רק ידענו ש"הכורת" את יד חברינו הוא רופא שבכריתת היד מציל את החבר שלנו מהתפשטות גידול ממאיר היינו מבינים שכריתת היד היא בעצם טובה ולא רעה! לדוגמא מוחשית יותר- אדם מסויים (כתבה שפורסמה בעיתונות) נוסע מדי יום לעבודה באוטובוס. הוא צריך להגיע בשעה 9 לעבודה. האוטובוס האחרון שלו בו יגיע בזמן לעבודה יוצא בשעה 8. אותו יום איחר האדם לאוטובוס ב- 5 דק'. הוא היה כל כך עצבני, ולא רצה לשמוע שוב את צעקותיו של הבוס. את הסוף ודאי כולכם כבר יודעים... האדם ניצל מפיגוע! אם רק היה רואה את כל התמונה, כעסיו היו נחסכים. במקום לבוא בתלונות ובמשפטים כמו- "צריך להעמיד את אלוקים למשפט בבית הדין בהאג", אפשר וצריך ללמוד על היהדות בצורה רצינית ומעמיקה ולא בצורה שטחית, וחבל שזה לא כך!

suki da yo

New member
קל להגיד את זה, כנראה, מנקודת מבט

דתית. אבל אם תגיד לי לתת לאלוהים את הכבוד כשמשהו טוב קורה, ולא להאשים אותו כשמשהו רע קורה, טוב, אז זו התחמקות. או של אלוהים מאחריות, או שלי מהמציאות.

saar7650

New member
התחמקות של אלוקים מאחריות?

איך הגעת לזה?... כל שאמרתי הוא- שלא ניתן לשפוט את אלוקים ואת סוגיית הרע בעולם במשקפיים שלנו. של בני חלוף.

oldfield

New member
"שאין אנו מחשבים פנקסו של הקב'ה"

בדיוק! ולכן כל הטענות שקרה דבר מסויים (פיגוע וכו') בגלל שחטאנו בחטא כזה או אחר (חילול שבת וכו') הן עורבא פרח.

lala897

New member
נכון.

כל הטענות שחטאנו בחטא מסוים ובגללו נפגענו בפיגוע (למשל) הן שטויות. כי אין לנו אפשרות לדעת. יש לנו רק את הידע שזה בא בגלל שבאופן כללי לא קיימנו את רצון ה'.

למעלה