הסבר כדי שלא תוכל להגיד שאינך יודע
שדבריך לא נכונים: 1) "קודם כל, טענותיך לגבי חוסר התפקוד של חלבונים לא מתוכננים נסתרו פעם אחר פעם. למנווה יש דוגמאות של ההוכחות, וידוע היטב שאתה יודע שהטענות האלה שקריות"-על מה לעזאל אתה מדבר? זה אחד הטריקים החביבים עליך ביותר. אתה מביא דוגמא של חלבון כלשהו, טוען שהסיכוי להיווצרותו הוא 1E-x כאשר x כאשר x הוא מספר גדול מאד, מצביעים לך על כך שקודם כל חלק ניכר מחומצות האמינו בחלבון יכולות להיות מוחלפות בלי שתפקודו יפגע ושנית אין שום סיבה בעולם שדווקא חלבון ממשפחה מסויימת יבצע את הפעולה. אתה מתפתל קצת ואז נאלם. היינו בסרט הזה מספיק פעמים, אנחנו יודעים שאתה יודע שהטענה לא מחזיקה מים. 2) "שנית, מתכנן תבוני ראוי לשמו היה משתמש בחלבון שפועל היטב בתנאים של היום,"-מי אמר לך שהוא אינו פועל היטב? הרי לפני רגע הודית שאין לך מושג בתכנון, אז פתאום אתה מועדת איכות? תהיה רציני. כתבתי שאיני מתכנן תבוני במקצועי, לא טענתי שאין לי מושג בתכנון. אל תסלף את דברי בבקשה. מי אמר לי שהרוביסקו אינו פועל היטב? אם הוא היה פועל היטב לא היתה לו בעיה חמורה של פעילות בלתי רצויה ומזיקה. ואיך אני יודע שפעילות כזו קיימת למרות שאיני מתכנן תבוני? פשוט מאד, אני ביולוג. 3) " הרי המחקרים שבהם הודגם לך שטענתך הקודמת שקרית גם הראו שקיימים רצפים רבים מאד המבצעים אותה פונקציה"-נכון, וגם אז הסברתי לך שגם אם קיימים כמס' האטומים ביקום רצפים פונקציונלים אחרים, זה עדיין אחוז אפסי מהסך הכללי. הפנם זאת. אז מה? עבור האבולוציה צריך רק רצף אחד שפועל במידה מסויימת. כבר הדגמתי לך שכאשר מחפשים, מגיעים באמצעו רצפים אקראיים לחלבון בעל פעילות שהוגדרה מראש (במקרה המסוים ההוא, קשירת ATP). יתרה מזו, כבר נתתי לך דוגמאות של קטליזה של ריאקציות מזיקות- אחת מהן היא שינוי הצורה המרחבית של פריונים (אני עוד נזכר בעונג בבורות שהפגנת באותה הזדמנות לגבי תרמודינמיקה) ועוד אחת נתתי ממש בשרשור זה- למה לרוביסקו יש פעילות בלתי רצויה, חמצון הריבולוז ביספוספט שהוא אמור לפחמן? 4)"ושלישית, חללית כמו שתיארתי אינה ראיה להיעדר מתכנן חלליות. היא ראיה למתכנן חלליות פאשלונר"-כשאתה תתכנן משהו טוב יותר, אז נדבר. עד אז, לפחות הודית שאין מדובר בראיה לאי-תכנון. אני מבין שאינייכול גם לטעון שמכבי בירה גרועה מפני שאני מבשל בירה?