להיות שמאלני זה..

שניינה

New member
חביב אך מוטעה.

*הרבה ימנים בכלל לא דתיים (אולי הם לא הולכים להיאבק עם חיילים אבל זה לא אומר שאין להם דעה) *אני לא נהנת שהורגים סתם ערבים חפים מפשע. *אין לי שום דבר נגד הומואים ולסביות. *מי שעקר עצי זית זה צה"ל. לא המתנחלים. *אם רוצח רגיל יכול להתחתן אין שום סיבה שיגאל עמיר לא יוכל להתחתן (הדם של רבין לא יותר קדוש משל אחרים,נכון?) אין לי טיפת אמפטיה לבן אדם הזה אבל לא צריך להיסחף ולהתייחס אליו כהרוצח הרשע ביותר של כל הזמנין. *למתנחלים יש בתים גדולים אבל הם משלמים על זה בכך שהם רחוקים ממרכז הארץ וחיים בחור משעמם. באותה מידה אפשר לקנות בית גדול בגליל אבל לשלם במרחק מהמרכז. *העניין עם התקשורת באמת מעצבן, ולכן כשאני לא חייבת , אני נמנעת מקריאת עיתונים וצפיה בחדשות. זה מעצבן אותי. והייתי יכולה להמשיך... קיצר,אין לכם טיעונים.

Lאחד

New member
לפחות בדבר אחד צדקת... (וזה נדיר!)

ימני זה מי שקורא לתקשורת שמאלית ועדיין מאזין לה בשקיקה... אבל אני יכול להוסיף עוד כמה משלי (בטח תשמח...
) ימני זה מי שאוהב את השמאלנים וקורא להם "אחים" גם כשהם מתנערים ממנו ושמחים בצרתו. ימני זה מי שמתפלל לשלום המדינה - ראשיה, שריה ויועציה - בשעה שהיא משתמשת בו, בזה לו ובוזזת את רכושו. ימני זה מי שיודע שיגאל עמיר מייצג את הימין ואודי אדיב לא מייצג את השמאל. ימני זה מי שקם בבוקר ואומר "אני אשם" על כך הרעות החולות של השמאל. ימני זה מי שצריך לשלם את כל כישלונות הקיבוצים אבל מוכן לוותר על הפיצויים המגיעים לו על גירוש מביתו. אבל הכי הרבה - ימני זה מי שמנצח פעם אחר פעם בבחירות אבל אף פעם לא מגיע לשלטון...

את יודעת כמה קל יהיה לי לעשות אותו

הדבר רק עם "להיות ימני זה" אולי הקושי היחידי יהיה להפסיק את זה. להיות ימני קיצוני זה להאמין בארץ ישראל השלמה ובטרנספר לערבים כאילו שמעולם לא עברנו שואה וזוועות דומות. להיות ימני קיצוני זה לא להיות מחובר לרגש שלך- רק לספר שלך. להיות ימני קיצוני זה לשנוא שנאת מוות את החמאס וארגוני המחבלים ולקרוא לגולדשטיין עמיר וחבריהם גיבורים. להיות ימני קיצוני זה להאמין בדמוקרטיה רק כשהיא מסבסדת התנחלויות וכבישים עוקפים למינהם. להיות ימיני קיצוני זה להרביץ לחייל ששמר עלייך 30 שנה כי עכשיו הוא מפנה אותך. להיות ימני קיצוני זה להגיד שרצח רבין הוא רצח של איש אחד אבל לקרוא לכיכר רבין "כיכר מלכי ישראל". להיות ימני קיצוני זה להאמין באמונות משיחיות ורק באלוהים- ואת כל זה לממן על חשבון משלמי המיסים החוטאים. להיות ימני קיצוני זה להיות כמו הקיצוניים הערבים- רק מהצד השני של המתרס, ולשנוא אותם שנאה עזה. להיות ימני קיצוני זה להאמין אך ורק במה שאתה חושב/מרגיש/אומר, ולצפות להיות חלק ממדינה דמוקרטית עם עוד דעות זהויות וחלומות. להיות ימני קיצוני זה לשנוא את כל מי שלא חושב כמוך. להיות ימני קיצוני זה להכים כת שממלמלת תפילה (תפילה! בשם אלוהים!) שקוראת לרצח של מישהו אחר. להיות ימני קיצוני זה לשים כיפה על ראש אחד, ואקדח על יד אחת, ולא לחשוב שזה סותר. להיות ימני קיצוני זה להאמין בתורה באמונה שלמה, אבל לשנות אותה בהתאם למצב. להיות ימני קיצוני זה לרצוח בשם הדת, לכבוש בשם הדת, לההירג בשם הדת, לחיות בשם הדת, לשנוא בשם הדת, ועוד לקרוא למה שהם שמפעיל אותם- דת. להיות ימני קיצוני זה לבזות את אלוהים, יום -יום, שעה-שעה. ואת עצמך. ואת מדינתך. רק בגלל אדמה. להיות ימני קיצוני- זה להאמין באלוהים בצורה הכי חומרית שיש. הרשימה שלך מאד מבולבלת, מאד שגויה ומאד סטיגמטית. אפשר לחשוב שכל השמאלנים הם אנשי העשירון העליון, אשכנזים שגרים כולם באזורים שבצפון תל אביב ורמת השרון. אז אני אגיד לך מה זה להיות שמאלני להיות שמאלני זה לא לדבוק באמונה עיוורת להיות שמאלני זה לתת לגיטמצייה לחיים לכל אדם באשר הוא. להיות שמאלני זה להאמין באדם ולא באדמה. להיות שמאלני זה פשוט לראות את עצמך כשווה בין שווים- וכך כל שאר הבריות. זה הפירוש של להיות "שמאלני" במדינה המקולקלת שלנו לכשנהיה מדינה מתוקנת, ההגדרה תתחלף ותהיה מה שהיא באמת- אנושי. הבלדה לליכודניק ולערבי/אביב גפן -הקדמה: הייתי פעם בכנרת וראיתי זוג משפחות, אחד ליכודניק עושה על האש וממש לידו משפחה של ערבים עושים על אש והם בכלל לא דיברו אחד עם השני שידרו שנאה גדולה והייתי על החוף והשיר הזה נכתב קצת בהומור אבל...- שניהם גרים באזור השטחים לשניהם אישה וכבוד לשניהם אותו חיוך אותו הומור אותן קללות וטעמים רק שהוא ליכודניק וההוא ערבי שניהם יוצאים בשבת לטיול ושניהם בטוחים שטבריה זה חו"ל שניהם פותחים ת'כבש עם חריף ומדליקים ת'גחלים רק שהוא ליכודניק וההוא ערבי שניהם רואים רק סרטים עצובים ושניהם אומרים שהם איטלקיים שניהם פותחים את הרדיו ורוקדים לעוד צליל של שיר מזרחי רק שהוא ליכודניק וההוא ערבי שניהם אומרים שדופקים את השחורים ושניהם בוכים שהם מקופחים אז שניהם יוצאים לקרב אבל בסוף הורגים אחד את השני רק שהוא ליכודניק וההוא ערבי.

Lאחד

New member
אהמממ כן....

ולהיות שמאלני זה לנסות לענות באותו מטבע ולהתעצבן כשעושים להם את אותו הדבר... להיות שמאלני זה להגדיר את הימין כ"קיצוני" ואת השמאל כ"ראדיקאלי"... להיות שמאלני זה להנות מהומור אך רק אם הוא בא מהכיוון הנכון... להיות שמאלני זה להיכשל בכל תאוריה אבל להמשיך לנסות... להיות שמאלני זה לחפש את העובדות בתקשורת ולהימנע מהמציאות כמה שניתן... להיות שמאלני זה... זה פשוט להיות שמאלני...

אוקיי...

ולהיות שמאלני זה לנסות לענות באותו מטבע ולהתעצבן כשעושים להם את אותו הדבר... - תראה, איזה דרךטובה יותר הייתה לי להסביר עד כמה שרשימה שלו גסה וסטיגמטית אם לא הייתי עושה אותו דבר? להיות שמאלני זה להגדיר את הימין כ"קיצוני" ואת השמאל כ"ראדיקאלי"... -אתה לצערי טועה, אני בכוונה כתבתי ימין קיצוני כדי לא להכליל את כל הימין עם העשבים השוטים לכאורה, לא הייתה שום התייחסות לשמאל, גם שמאל קיצוני קיים. וקיצוני- כמו שאנחנו יודעי- הז אף פעם לא טוב. להיות שמאלני זה להנות מהומור אך רק אם הוא בא מהכיוון הנכון... -הומור תמיד מצחיק ואתי, גם הומור שחור. הרשימה, אגב, אם לא ציינת, הייתה דווקא די מצחיקה למען האמת, אלב הכותב לקח אותה ברצינות יתרה. להיות שמאלני זה להיכשל בכל תאוריה אבל להמשיך לנסות... - אני עוד לא ראיתי איך מנגד מפעל ההתנחלויות עזר לנו למגר את הטרור. אנחנו לא נכשלנו בכל תיאוריה, פשוט בגלל שהתאוריות שלנו אף פעם אל עמדו במבחן המציאות, בין היתר בגלל רציחות כאלה ואחרות. אם לשפוט לפי ההיסטוריה- אנחנו יותר מצודקים. להיות שמאלני זה לחפש את העובדות בתקשורת ולהימנע מהמציאות כמה שניתן... -אוקי את זה אתה חייב להסביר לי כי ממש לא הבנתי את הקשר. להמנע מהמציאות? להפך, זאת המציאות היומיומת הכואבת הזאת שמחשלת אותנו יותר ויותר. להיות שמאלני זה... זה פשוט להיות שמאלני... -איזה טיעון.. עם זה אני לא יכולה להתמודד. מודה.

Lאחד

New member
התכוונתי להמשיך - אל תקחי ללב...

אבל האינטר נלחץ לי
(הכל בגלל השמאלנים האלה...)

238

New member
הכללה היא אף פעם לא דבר טוב.

בס"ד אבל להיות שמאלני זה 'לא לדבוק באמונה עוורת'?אז איך זה שהמנטרה של 'שטחים תמורת שלום' שנכשלה לכל הדעות,היא עדיין המנטרה שמובילה אתכם? ואיך זה שאדם שמאלני יאמין לכל שקר מצוץ מהאצבע ואדיוטי בעליל על מתיישבים יהודים,אבל יקרע קריעה כל פעם שלאיזה ערבי נשרטת האצבע מכדור גומי בגלל שהלך לזרוק אבנים על החיילים ששומרים על הגדר? להיות שמאלני זה להאמין באדם ולא באדמה?אפ'חד לא חושב ששטח יותר חושב מחיי אדם,אבל כמה פראייר ניתן להיות?גם לאבד שטח וגם חיי אדם? להיות שמאלני ,במזה"ת לפחות ,זה להיות נאיבי. ואביב גפן?נו , אני אוותר על התגובה.פשוט לא שווה.

נכשלה לכל הדעות

תסביר. ואני חייבת לשחחר אתכם מזה בין אם מתנחל, כלב, ערבי או אתיופי נפגעים הכאב הוא שווה בעוצמתו והוא מוביל לנקודה אחת לפתרון אחד השלום.

ושלום, יקירתי, משיגים רק במלחמה.

במיוחד כאשר אנחנו מתעסקים עם ציבור שאינו מכיר את המושג "דמוקרטיה". הסיבה שרוב הימנים הם מזרחיים היא כי הם בא ממדינות ערב, ויודעים בדיוק עם מי יש לנו עסק בצד השני, ואני מכליל בכוונה תחילה. תשאלי משת"פ, כל משת"פ, מה הוא מעדיף, לגור בחבל עזה תחת חסות פלשתינאית או בחיפה, בחסות ישראל. מעניין מה הוא יאמר לך. את יודעת מה קורה למישהו שחושב אחרת בחבל עזה? זה שאת התמונות של משת"פים נסחבים ברחוב ותלויים מעמודי חשמל ראינו רק לפני כמה חודשים לא אומר שזה לא קורה כל שבוע או כל חודש. תראי לי פעם אחת בהיסטוריה שבזמן מלחמה דיברו ולא ירו, וזה הוביל לתוצאות, ואני אשקול לאמץ את המודוס אופרנדי שלכם.

לא נלחמנו כבר מספיק?

קודם כל, חשוב לי לציין אני בת עדות המזרח מרוקאית מכאן ומכאן וכך גם כל משפחתי השמאלנית לשמצה. אז לא, אל תכליל, אף פעם אל תכליל. מה גם שהטיעון שלך אינו לגיטימי ואינו נכון. זה בדיוק כמו שאני אגיד שכל השמאלנים הם אשכנזים מלומדים ופרופסורים- וזה רק מוכיח שכל הימנים טיפשים. ואגב, אני כמעט ולא רואה הבדלים בין המנטליות של משפחה ערבייה ממוצעת למשפחה מרוקאית ממוצעת. עוד משהו לקוי בהכללה שלך- "הם יודעים עם מי יש להם עסק", משמע- הם מכירים ערבים, בתרגום חופשי: מכירים את כל הערבים. אין דבר כזה כל הערבים, ואין דבר כזה להכיר ערבים. וכדאי שתתחיל להמאין ביחיד ולא בקבוצה. בקשר לשאר: אני חושבת שנלחמנו מספיק, נלחמנו יותר מדי, אין כבר כוח להלחם. מתי אתם תבינו שהכיבוש לא עובד לא עבד ולא יעבוד לעולם? דיכוי של עם שלם, במאה ה-21 הוא לא משהו לגיטימי, ולא משהו נכון. למה אנחנו מתעקשים לדבוק בזה? למה לא ליצור פשוט הפרדה? הם שם, אנחנו פה. זהו. למה להתערבב בתוכם, לשלוט עליהם לדכא אותם? מובן שנכון שכל משת"פ יעדיף להיות תחת חסותה של כל מדינה, בטח לא זאת שהוא בגד ב. אבל בלי שום קשר- אני אחזק ואוסיף: המון פלסטינים היו מעדיפים לגור תחת שלטון ישראלי ולא בפלסטין. כי פלסטין היא מדינת (אם אפשר לכנותה כך) עולם שלישי. גם תושבי אתיופיה היו מעדיפים לגור בארה"ב- אני עוד לא ראיתי את הנשיא האמריקאי שארגן להם הסעה למעצמה שלו. אז למה אנחנו צריכים לחיות עם אוכלוסיית אויב? אנחנו לא צריכים! ולא רוצים! הפינוי והניתוק הוא יותר לטובתנו מאשר לטובתם כי הם אלו שנשארים בגטו שהם צריכים לבנות מאפס ואנחנו כבר בעלי מדינה ויכולת טובה להתפתח. רק אל תגיד לי שהתחלת לרחם על ערבים, כי אני לא אאמין לך. ולכן, עד כמה שקשה לשמוע- ההתנתקות משרשתת בעיר אותנו!

"רוב" בני עדות המזרח הם ימניים...

אני מצטער, התבלבלתי. העובדה שאת מרוקאית ושמאלנית לא מפריכה דבר ממה שאמרתי. דרך-אגב, רוב הפרופסורים והמלומדים הם שמאלים. דרך אגב, סתם כפרט טריוויה, רוב בעלי ההון מושחתים. עוד משהו לקוי בהכללה שלך- "הם יודעים עם מי יש להם עסק", משמע- הם מכירים ערבים, בתרגום חופשי: מכירים את כל הערבים. אין דבר כזה כל הערבים, ואין דבר כזה להכיר ערבים. וכדאי שתתחיל להמאין ביחיד ולא בקבוצה. אוקיי, נניח שלזה התכוונתי, למרות שההקשרים הלוגיים שלך וודאי יגרמו לאריסטו להתהפך בקברו. את זאת שצריכה להתחיל להבין; העולם מורכב מקבוצות. אין מה לעשות. את מגדירה את עצמך כשמאלנית, ויש לכך השלכות שלא תלויות בך. את מגדירה את עצמך פציפיסטית ויש לכך השלכות שאינן תלויות בך - את מגדירה את עצמך מוסלמית, לדוגמא, ויש לכך השלכות שאינן תלויות בך, אלא בשאר המוסלמים. אם את רוצה להאמין ביחידים ולא בקבוצות, תתנערי מתגיות כמו "שמאל"/"ימין". אין לי בעיה עם ערבים. בדואים ודרוזים הם אנשים נהדרים. אני אפילו שוקל לבקר בטורקיה בקרוב. יש לי בעיה עם ציבור מוסלמי שמאפשר למנהיגיו ולשליחי מנהיגיו להלחם ולרצוח בשם האיסלאם. ג'יהאד (جهاد) זה לא מושג זניח כשמדובר במלחמה דתית. אני חושבת שנלחמנו מספיק, נלחמנו יותר מדי, אין כבר כוח להלחם. מתי אתם תבינו שהכיבוש לא עובד לא עבד ולא יעבוד לעולם? דיכוי של עם שלם, במאה ה-21 הוא לא משהו לגיטימי, ולא משהו נכון. למה אנחנו מתעקשים לדבוק בזה? למה לא ליצור פשוט הפרדה? הם שם, אנחנו פה. זהו. למה להתערבב בתוכם, לשלוט עליהם לדכא אותם? את אגואיסטית. אני מוכן להקריב את השקט שלי בשביל שילדיי ונכדיי יחיו את חייהם בשקט. זה מה שאבותי ניסו להשיג למעני ולמענך במחנות ההשמדה, כשהם נאחזים בשארית כוחם ובטיפת חיים אחרונה כדי שישאר פליט, ולא יצליחו להשמיד את העם היהודי. אם אנחנו מפסיקים להילחם ולמות על זכותנו לחיות, מבחינתי שישה מליון נרצחו לשווא. למה לא ליצור הפרדה? תשאלי את הפלסטינאים שמתעקשים להתעלק. חטאנו היחיד הוא שהצלחנו להפריח את השממה הזאת שנקראת א"י והם לא? האם לא הגיוני שהרצח בנו נעשה מתוך קנאה של המון העם ורצון של עריציו לשמור על ישבנם שלהם נקי? לולא היהודים ששבו לארצם המקום הזה היה שממה. המון פלסטינים היו מעדיפים לגור תחת שלטון ישראלי ולא בפלסטין. כי פלסטין היא מדינת (אם אפשר לכנותה כך) עולם שלישי. גם תושבי אתיופיה היו מעדיפים לגור בארה"ב- אני עוד לא ראיתי את הנשיא האמריקאי שארגן להם הסעה למעצמה שלו. קודם כל, אני לא מקבל את הטענה שתושבי אתיופיה היו מעדיפים לגור בארה"ב. אם אפשר להסיק דבר אחד מהמשפט התמוה הזה, הוא יהיה שאילו את היית אתיופית היית מעדיפה לגור בארה"ב, אבל לא יותר. פלסטין היא "מדינת" עולם שלישית כי זה משרת את האינטרסים של מנהיגי העולם הערבי ואת מנהיגי הרשות עצמה. ישראל היא לא מוסד צדקה, וכל עוד המצב בפלסטין נגרם בעיקר באשמת הפלסטינאים עצמם, אין לה אחריות כלפיהם. את חושבת שלשליט אבו-דאבי לדוגמא אין בעיה לארגן פתרון לעניי פלסטין? כיבוש, כיבוש, כיבוש. כל פרופוגנדה מתחילה בראש ובראשונה בסמנטיקה. הפלסטינאים רשאים לבחור בבחירות לרשות הפסלטינאית, הם רשאים להפגין, לעתור לבית-המשפט העליון, לא משלמים מיסים ובכל זאת מקבלים חשמל ומים, רשאים לעשות כ-ל מה שהם רוצים, אבל בתנאי קטן אחד; לא לעשות דברים אלימים כנגד ישראל, אלא שאת התנאי הזה הם מתקשים משום מה לא לקיים, ולפעמים דוד צה"ל נאלץ לעשות סדר באנרכיה בכוח. אז למה אנחנו צריכים לחיות עם אוכלוסיית אויב? אנחנו לא צריכים! ולא רוצים! הפינוי והניתוק הוא יותר לטובתנו מאשר לטובתם את לא עושה יותר מלכסות את העיניים שלך בפני סכנה. הלוואי והפינוי והניתוק היו מציאותיים. אבל גם גדר טובה לא תמיד מפרידה בין שכנים שהחליטו לריב. כי הם אלו שנשארים בגטו שהם צריכים לבנות מאפס ואנחנו כבר בעלי מדינה ויכולת טובה להתפתח. רק אל תגיד לי שהתחלת לרחם על ערבים, כי אני לא אאמין לך. "מי שמרחם על אכזרים", את כבר יודעת את ההמשך, לא? אני לא מגבש עמדה פוליטית או אידיאולוגית לפי מד-הרחמנות שלי. משפט צדק אומר, בין היתר, שאסור לשופט לשפוט לטובת העשיר בגלל שהוא עשיר, אבל כמובן גם לא לטובת העני בגלל שהוא עני. אפרופו הכללות, להגיד שכל הנאצים רוצחים זאת הכללה נכונה או לא?

למעלה