להיכנס או לא להיכנס?

להיכנס או לא להיכנס?

השאלה שהכי מטרידה אותנו כרגע: להיות בקבלת הפנים או להיכנס ישר לטקס החופה? HELP!!! הייתי רוצה לשמוע בעיקר ממישהי שכבר התחתנה...

אתי@

New member
אמנם עדיין לא התחתנתי, אבל

גם אני התלבטתי בשאלה הזאת הפורום של IOL וברוב קולות החלטנו רוב חברי הפורום שעדיף להיות בקבלת הפנים: זה גם יותר נעים ומכובד כלפי האורחים, גם מאריך את החתונה בכשעה וגם מפיג מתחים (תחשבי איזה לחץ זה לשבת ולהמתין עד שנכנסים לחופה...
). עוד יתרון, זה מקצר את הקטע של הנשיקות אחרי החופה וככה יש יותר זמן לריקודים... אחרי שהבוס שלי עשה לי חשבון כמה אנחנו משלמים על כל שניה (!) של חתונה, אני לא מזלזלת באף דקה...
אז אנחנו החלטנו להיות בקבלת הפנים.

*שיר

New member
עוד לא התחתנתי, אבל אני מסכימה

מה כל הרעיון של החתונה ולהזמין אורחים אם לא בשביל לפגוש אותם?! ומה, אני אשב כמו מפגרת באיזה חדר סגור בשעה שכל האורחים שבאו בשבילי יסתובבו בחוץ?

שירי71

New member
ומהצד של האורחים זה נראה פשוט בדיחה

מלבד זה שעדיין לא התחתנתי אבל שברור לי שאהיה בקבלת הפנים, גם כי זה מכבד אותם וגם כי זה ממש כייף בעיקר כי בשלב הריקודים לא יהיה לנו זמן להסתובב ולדבר עם כל אלה שלא רוקדים... מלבד זה, תחשבי גם על איך זה נראה מהצד של האורחים : היינו בחתונה בה הכלה הסתתרה בחדר צדדי בקבלת הפנים וכולם שאלו איפה היא וזה נהיה ממש בדיחה כי החתן היה צריך לספר סיפורים והחלו התלחשויות שהיא אולי בלחץ וכאלה וזה סתם היה נראה דבילי וילדותי לפחות לפי איך ששמעתי שהאורחים מסביבנו התייחסו לזה. הזמנת אנשים? באו בשבילך? צאי אליהם זה ירגיע גם אותך ויכבד אותם!

הילית*

New member
אמנם לא התחתנתי

אבל די ברור לי מהנסיון של חתונות בהן הייתי שעדיף להיות בקבלת הפנים- זה הרבה יותר נחמד, פחות רשמי. וגם האורחים מרגישים הרבה יותר טוב, במיוחד אורחים שלא מכירים את ההורים. אני חושבת שזה גם עוזר להוריד את ההתרגשות הראשונית ושיהיה במזל טוב

אנחנו, לשם שינוי, לא

נכנסים... א. חם לאללה, ואין לנו שום חשק להזיע, להרוס את האיפור, וכו´. ב. אם כבר נכנסים, אז ממש טפשי פתאום לצאת, ואז "לעשות" כניסה תיאטרלית, עם שיר וכו´. ג. למה כל הזמן לחץ ופחד ומחבואים? לנו יש תכניות עד לשעות הערב. בקיצור, קול בודד בעד כניסה תיאטרלית.

אני דווקא בעד הכניסות התאטרליות

אני חושבת שזה מאד יפה....לצערי אני בודדה במערכה כי כולם, כולל חברות, אמהות וחתן אחד רוצי להיות הקבלת הפנים... אני נראה לי שהפשרה תהיה שנגיע ככה עשרים דקות לפני החופה, ונסתובב קצת, ובאמצע ההתרגשות נתחיל את החופה - ככה יהיה עדיין קצת מהכניסה המרשימה או המרגשת, וקצת מקבלת הפנים. גם אני חושבת שיקח לנו את כל היום עד שמגיעים לאיזור בכלל. מה שבטוח, אני לא אשב בחדר סגור כשהחברים שלי מתרגשים בשבילי בחוץ, אבל אני אשתדל לא להיות שם, אלא רק להגיע לפני החופה למקום.

יששששש!!! ושאלה...

סוף סוף מישהי מחזקת אותי...
גם אנחנו שוקלים, כרגע, הגעה כ-30 דקות לפני. 10 דקות קוצי-מוצי, 15 דקות חתימה על הכתובה, ואז - כניסה. הבעיה היחידה היא איך עושים כניסה תיאטרלית, אחרי שאת כבר *בתוך* הגן. ???

אכן בעיה מעניינת...

10 - 15 דקות כניסה עם פוצי מוצי....סיבוב קטן, שרוב האנשים יראו אותך, אבל לא בהכרח שכולם ינשקו אותך - כדי להשאיר קצת ציפיות לאחר כך - כך כולם יודעים שאתם כבר כאן, אבל עדיין לא ראו אותכם ממש מקרוב, ולא נישקו וחיבקו אותכם, כך שאין זיעה נוראית ומריחת איפור. אחרי זה נסוגים לאט לאט לחדר הזוגי - לנוח עשר דקות ולהודיע לדי ג´יי שיתחיל להתכונן, ואז - לא יותר מעשר דקות לאחר מכן, להתחיל את החופה. מה דעתך?

נשמע טוב. אצלנו...

בגן (יער בחדרה) ניתן לחמוק מחדר המשפחה ליציאה אחורית, ולחזור לכניסה הראשית מסביב. זה מה שתיכננו... אני רק דואגת שהחתן (בחולצה, ווסט וז´קט) לא יזיע את נשמתו עד אז. דרך אגב, ככה אפשר שני שירי כניסה - ראשונה ושנייה.

תמרה*

New member
איך היה אצלינו והמלצה שלי

אנחנו, בגלל התעקשות רצינית של ירון, לא היינו בקבלת הפנים הגענו לליד הנחל בערך 15 דקות לפני החופה החהרות שלי שמיד זיהו את האוטו רצו וקפצו עלי (כולל צרחות היסטריות של התלהבות), אח"כ באה המשפחה הקרובה, ככה שמי שממש רצה לראות אותי לפני החופה הצליח (זה כלל גם את אמא שלי שלא ראתה אותי כל היום וכשראתה אותי בפעם הראשונה נורא התרגשה ולא הפסיקה למלמל "לא זיהיתי אותך...") בינתיים ירון חתם ואז נעשתה הכניסה הדרמטית אבל... לדעתי האישית, חבל להפסיד את קבלת הפנים עדיף לוותר על הדרמטיות ולהיות נוכחים גם בחלק הזה ככה מרוויחים עוד זמן חתונה וגם קצת מצליחים לדבר עם אנשים, בהמשך הערב כמעט אין זמן

שושקה@

New member
כניסה דרמטית - כן או לא

אני חושבת שזה חלק מהקונספט הכללי של הארוע. אם אתם רוצים ליצור תחושה של מלך ומלכה שניכנסים וכולם יעצרו את נשימתם ויגידו "הו" זו אופציה אחת, אבל קחו בחשבון שזה יוצר דיסטנס בינכם לבין האורחים. מצד שני, חתן וכלה שנמצאים בקבלת הפנים אמנם לא זוכים ליחס של "הו" (זוכים, אבל פחות) אבל נותנים לאורחים תחושה חמימה ונעימה. חתן וכלה ש"דופקים כניסה" אומרים בעצם "שופוני" (בתוספת "אל תפריעו לי להיות הכוכב / זהירות על הליפסטיק"). וזוג שמקבל את האורחים אומר "אנחנו נורא שמחים שבאתם" (וגם "פחות חשוב לי הליפסטיק ויותר חשוב לי להיות עם האורחים שלי"). דבר נוסף (שכבר נאמר כאן) גם אם תהיו בקבלת הפנים לא יהיה לכם זמן להגיד שלום לכולם,על אחת כמה וכמה אם תגיעו שעה אחרי שהאורחים כבר מחכים. זה בתנאי שחשוב לכם להגיד שלום (וזה גם בסדר אם לא).

אני ממש לא מסכימה איתך, במיוחד

בקטע של השופוני.... אצלינו, כל החתונה היא בקטע מלכותי: יש לי שמלת סינדרלה, לחתן תהיה חליפה אמיתית של ארמני, ולא פשתן או וריאציות אחרות (לא שאני מעבירה ביקורת חלילה על אלה שלוקחים בגדי פישתן, זה פשוט לא הסגנון שלנו), הזר שלי הוא קטן ואדום, כמו באגדות, העיצוב של המקום הוא כמו באגדות, וכו´. אני חושבת שמתאים ביותר שגם הכניסה תהיה כמו באגדות, ואין פה שום קטע של שופוני עם אל תפריעו לי להיות הכוכב וזהירות על הליפסטיק כמו שאת אומרת. אני מבטיחה לך שאפילו כלות חורניות משתדלות להיות יפות ביום החתונה, ולהשאר יפות במהלך כל הערב. זה לא בא על חשבון הקרבה לאורחים או הדיסטאנס מהם. כל האורחים שלנו הם אנשים שאנחנו אוהבים ושאוהבים אותנו, אחרת הם לא היו שם איתנו, בערב המרגש שלנו. האהבה שלי לאורחים ממש לא קשורה לליפסטיק שלי. גם כך, גם אם מתגנב לאולם בשקט, ברגע שיאתרו אותנו תפרוץ מהומה והתרגשות, אז מה הקשר לכניסה או לא? ומה, סלואו ראשון זה גם שופוני???? אולי גם זה שרק המשפחה עומדת מתחת לחופה זה שופופונייי????? מה הקטע???

למעלה