להיכנס או לא להיכנס?

אלונהב

New member
בעיות כלכליות

האמת היא שיש באמת את הרושם כשנכנסים בפעם הראשונה שכולן כאן היי סוסייטי, אבל כשקוראים יותר לעומק , אז מגלים שיש גם מקרים של חתן-כלה שמממנים את החתונה בעצמם ולא ההורים (כמונו) ,ומגלים שלא משנה כמה תנסו לחסוך זה עדיין יקר מאוד. ולגבי "ההרצאה" שאתי אלבכרי נתנה , זה היה ממש במקום. הרי כולנו נכנסות לקבל עיצות או לייעץ על סמך נסיוננו הקטן ולא על מנת לקטול את ההחלטות של אף אחת- כל אחת וכבודה במקומו ,הרי הטעם שלי אף פעם לא יהיה זהה לזה של יעל או שירי או שושקה וכל אחת אחרת ,המקסימום שאתן יכולות לעזור לי הוא להבין האם כדאי לי לפגוש בעל מקצוע מסויים או להיות בקבלת פנים וכו, והכל צריך להיות בכיף ו"בסבבה" ,כי אם לא חבל... שיהיה לכולנו בהצלחה ושימשיך להיות כאן אחלה.

שירי71

New member
לא ברור לי מה זה חתונה ברמה גבוהה

כאן נותרתי גם אני בסימן שאלה, ובאמת כדאי אתי שתסמיני את ההיא ושהיא תספר קצת על עצמה ותראה מייד איך אנחנו כאן עם הפרגון הופכים כל חתונה לרמה גבוהה! האם כשמישהו עושה לבד חצי מהדברים של החתונה זה רמה גבוהה? (להזכירכן אני זו שלפני כמה חודשים שאלתי כאן איך משיגים בורדה לעשות לבד שמלה). אז היא מוזמנת בין היתר להסביר לנו מה זה חתונה ברמה לא גבוהה כי זה באמת מסקרן.

אתי@

New member
נכון, אני גם חושבת ככה ויותר מזה,

בתקופת IOL (לפני שהצטרפו שיר, שירי, הילית, שרון ויסלחו לי כל אלה ששכחתי אותם) היה בפורום מעין "לחץ חברתי" לקחת הכל הכי יקר. זה בא מכמה וכמה אנשים שהעבירו ביקורת לא נעימה על נותני שירות זולים, או על אנשים שרוצים להתחתן במחירים סבירים... היום המצב השתנה, יש יותר סבלנות ופתיחות כלפי מי שלא מוכן להיכנע לתעשיית הכסף הנקראת "חתונה" וטוב שכך. לסיכום, בהחלט נעים פה
.

*שיר

New member
תודה אתי@, אני לוקחת את זה כמחמאה ../images/Emo20.gif

ואני שמחה שההצטרפות שלי שינתה, ולו במשהו קטן... (ואיזה מזל שלא הצטרפתי קודם לפורום) ודרך אגב, אני לא אשכח את קבלת הפנים החמה שנתתם לי (עוד שם ב- IOL). זה עשה לי כלכך טוב לדעת שיש מקום חם עם סימפטיה.

הילית*

New member
אני מסכימה איתך

אני זוכרת שרק התחלתי עם אי או אל הייתה בחורה שהשביצה בשמלה של גלית לוי ובעוד נותני שירותים שופונים ודי ירדו עליה ואחרי זה היא כבר לא נכנסה לפורום. יכול להיות שבגלל שרוב הנכנסים לכאן מתחתנים במקומות שנחשבים ליוקרתיים אז נוצר הרושם הזה אבל אני מאוד לא חושבת שיש פה מישהו שעושה הפקה גרנדיוזית שעולה המון המון כסף כי לפי מה שנראה לי לכולם נורא חשוב פה שהארוע יהיה מוצלח ואף אחת לא רואה בזה פסגת החיים (ככה נראה לי, תקנו אותי אם אני טועה).

שירי71

New member
את לא טועה (לפחות לא לגבי)

גן האמנים הינו מקום יקר יחסית אבל אלה נותני השרותים היחידים שאני מתכוונת לקחת מהיקרים פשוט כי המקום קנה אותי וידעתי שיש על מי לסמוך והמקום מקסים. בכל היתר אני חוסכת איפה שרק אפשר ...

הילית*

New member
אני חושבת שאני יודעת על מי את

מדברת וממש ממש חבל לי. אם זאת ההרגשה של אנשים שנכנסים לכאן אז זה ממש חבל... וזאת בטח לא מטרת הפורום.

מאד מוזר לי לשמוע שזה הרושם

שהכלה הזו קיבלה. אני לא זוכרת בכלל שדנו פה באיזה חתונה יש לנו, ומחירים של נותני שירותים. רק בפורום של אי או אל הוזכרו מחירים. מי פה מתחתן היי סוסייטי בכלל??

*שיר

New member
גם אני לא מבינה מאיפה הרושם הזה ../images/Emo5.gif

אנחנו מנסים לא להשתגע בעלויות החתונה מתוך עקרון, שזה רק ערב אחד ואח"כ יש עוד את כל החיים, שהם הדבר בעל המשמעות. אני לאיודעת מאיפה הרושם, אבל אני כל הזמן מחפשת דברים שהם לא מיוחדים לחתן כלה בשביל לא לדפוק עלויות מטורפות ללא סיבה. אנחנו מתחתנים בגן צנוע, בלי בר אקטיבי, אני לא דופקת שמלת כלה ב- 10000שקל וגם החתן ילבש מכנסים וחולצה מ"גולף". זה אנחנו. אז נראה לי שקשה להגיד שזה נחשב "רמה גבוהה". אולי רמת הדיון היא הבעייתית? אולי מדובר על רמה גבוהה מדי?!! אנחנו פה בפורום בעיקר משקיעים הרבה מחשבהכד שהארוע ייצא נפלא, הרבה הרבה יותר מכסף.

שושקה@

New member
בואי אני אסביר לך מאיפה הרושם הזה..

מקדימה התנצלות על ההכללות ועל אילו שלא מרגישות חלק מהעניין: כל החתונות שמדוברות כאן בפורום הן חתונות מאותו "שטאנץ". גם אם מדובר בחתונה רפורמית/בווגאס/על העץ של השכנים - כולנו עושות חתונה עם אורחים ושמלה ותקליטן וצלם וקייטרינג ושיר כניסה לחופה ושיר יציאה ובר אקטיבי (לפעמים) וגשר תאורה ונר ריחני שעומד במרכז השולחן ולידו מפוזרים עלים יבשים וכן הלאה. אין כאן בפורום אנשים שמתחתנים רק ברבנות והולכים אחר-כך הביתה. אין כאן ערבים, דרוזים, בדואים, גרוזיניים (מסורתיים). אין דתיים-חרדים, אין משתתפים משכונות מצוקה אמיתיות שמתחתנים באולמי המנצנץ, שם מנה עולה 20$. אין כאן (כמעט) אנשים שזו החתונה השניה או השלישית שלהם, אנשים עם ילדים. ומה יש כאן - חבורה של בחורות בגיל 23-30 שבעיקר יש להן (וטוב שכך). יש להן אפשרות לערוך חתונה חלומית מהאגדות (גם אם הולכים לקנות את הנרות מהיבואן או הולכים לתופרת במקום לגלית לוי), יש להן אפשרות להזמין אורחים שישמחו איתן, יש להן את אפשרות הבחירה עם מי להתחתן (לא מצחיק) ואיך לעשות את זה.

*שיר

New member
את צודקת, אבל הסיבה היא לא הפורום

שלא מקבל אנשים אחרים, אלא פשוט המדיה. סוג האנשים שנמצא פה בפורום מייצג את חתך גולשי האינטרנט: אלה שיושבים כל היום מול המחשב בעבודה, או שיש להם מחשב בבית והם נהנים להשתמש באינטרנט ולגלוש. כלומר, מלכתחילה יש פה סינון (שהוא בהחלט לא טבעי) לסוג מסויים של חתונות...

נעמה טל

New member
חתונה ב"רמה" אחרת

בחתונה שלנו היו בערך 600 איש המחיר למנה היה קצת פחות מ14$ כולל האולם. כולל הכל (תזמורת, צלם, פרחים, שמלה, וכו´ וכו´) לא עברנו את ה -20$ לאדם. כל החתונה עלתה משהו כמו 50,000 שקל. לא חושבת שהיה במילימטר פחות שמח אז נכון לא הגישו סלמון מעושן (האמת, אין לי מושג מה הגישו רק שזה היה טרי וטעים) או קוויאר או מעטפות תרד במעטה חומוס דק ברוטב עגבניות מיובשות ושמן זית. אבל היה הכי שמח בעולם, ויש באמתחתינו עצות ומידע רב למי שרוצה לעשות כמונו, או באופן כללי למי שמחפש חתונה יותר דתית נגיד. אז תגידי לה שתחזור נחמד כאן
ויום טוב נעמה

Sharon_1

New member
קראתי את זה שוב ונזכרתי-

הייתי בחתונה לפני שנה, של חברה מאד טובה, שהיתה לה חתונה.. איך נקרא לזה "פשוטה"? אבל בהחלט היו פיתות עם חומוס לנגב. ולהגיד לכם שלא נהניתי? אז מה אם האוכל לא היה מדורג בתור 5 מצנפות ב"מישלן", היתה שמחה, היה אושר, היו ריקודים, היתה מוזיקה. אז כשהיתה מוזיקה לא לטעמי-לא רקדתי, אז מה? ואתן חושבות שאחרי החתונה, כולם לא אמרו שהיתה חתונה מדהימה? ואתם חושבות שהכלה לא לבשה שמלת "סינדרלה". לגבי החתן - אני לא חושבת שהוא לבש חליפת "ארמני", משיקולי תקציב. אבל השורה התחתונה והדבר הכי חשוב - החתן והכלה נהנו.

למעלה