תגובה../images/Emo13.gif
אז..לעניין;אענה על טענותייך בטענות סותרות משלי: 1)העובדה שבעלי-חיים בטבע עושים משהו אינה הופכת את דברים אלה ללגיטימיים. אני חושב שהאדם הוא יצור מוסרי, תבוני, שלא מתנהג כמו שאר בעלי-החיים. שאר בעלי-החיים, בין היתר, אונסים, פוגעים בחלשים, אינם מקיימים סדר הירארכי חברתי ותרבותי, אוכלים גוריהם, ועוד. זה משהו שבני האדם לא יקבלו. על כן, איני חושב שצריכים לגזור נגזרות מהטבע ולקבל אותן כלגיטימיות, אלא קודם כל לחשוב מה לגיטימי, מבלי שום קשר למאיפה דבר זה הגיע. 2)למרות שהמילה "מיסיונריות" נשמעת רע, ועוד בהקשר צמחוני, אני רואה בכך בסך הכל הצלת בעלי-חיים חפים מפשע. בדיוק כשם שמיסיונריות נגד אלימות היא דבר טוב, מבורך ומתבקש - כך גם מיסיונריות לצמחונות. לשכנע אנשים להפסיק לאכול בשר, להראות להם שיש דרך אחרת, להציל בעלי-חיים - למה זה דבר רע? מבחינתי זה כמו להציל בני אדם, ואם אני יכול להציל אלפי בעלי-חיים חפים מפשע ע"י הסברה - למה לא לעשות כן? ובכל אופן, את לא חייבת להסביר לאף אחד שום דבר, אבל לדעתי העובדה שאת צמחונית גם אומרת משהו. זו אידיאולוגיה מוצהרת שבל לך להתבייש בה, להיפך. 3)הרבה דברים היו בהיסטוריה, ושוב - בגלל שמשהו קיים מבחינה היסטורית הוא לא הופך ללגיטימי... דברים רעים מאוד היו בהיסטוריה, כמו:מלחמות, שוביניזם, דיכוי, רצח, הרג פשעים נגד האנושות, חוסר תרבות ועוד. כיוון שאלה קרו לפני כמה מאות שנים או יותר, הם אינם הופכים ללגיטימיים. 4)אני גם לא רואה בבעלך או בך כ"רוצחים". אני לא מאשים אנשים על כך שהם אוכלים בשר. גם אני אכלתי בשר פעם, ולא נולדתי "צמחוני" או יותר "טהור" מכולם. אני בסך הכל מנסה לשנות את התרבות הזאת, שבעיני היא תרבות של דיכוי הרג וגזענות. אני חושב שכאשר בנאדם מודע למה שקורה בתעשיות, ובכלל לזכויות בעלי-חיים, זו כבר אחריותו להפסיק לממן את המנהגים האלה. 5)כל הכבוד על החרמת מוצרים אכזריים כגון כבד אווז או עגל חלב, אבל כדאי שתדעי ששאר התעשיות, בחלקן, לא פחות גרועות מתעשיות אלה, ואף
יותר גרועות... אני באמת מעריך את זה שאכפת לך מבעלי-חיים כדי שתעשי משהו, למשל שתקני מוצרים מן החי מ"free range", אע"פ שכמובן אני לא מסכים עם כך, ובעיני זו התעללות לכל דבר. עם זאת, כדאי שתביני שבעלי-החיים במשקים האלה סובלים מאוד, והדבר הכי חשוב זה שהם רוצים לחיות. חשבי על התרנגולת המסכנה שחיה ב"free range" כביכול, ואמרי לי:האם חיים אלה מגיעים לה? ואם כן, אז למה? מחכה לתשובה...