להתחתן- כן, לא, או סתם למה לא...

EdisonGirl

New member
להתחתן- כן, לא, או סתם למה לא...

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם?
למה להתחתן? ולמה לא?
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל?
ואם אתם כבר נשואים- יש חרטות? זה משהו שרציתם לעשות ואתם שמחים שעשיתם, או להפך?
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות?

ובכלל, מוזמנים לתרום את השנקל שלכם בעניין

חתונה וזה...

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? לא זכור לי שחלמתי יותר מדי או בכלל על חתונה. כן חשבתי שאני ארצה להתחתן אבל זה לא היה בגדר החלומות שלי. ככל שגדלתי אני ממש רחוקה מלחלום על זה ובספק אם אני רוצה את זה. כאילו גם אם כן, זה לא מתוך מקום של הגשמת חלום.
למה להתחתן? ולמה לא? להתחתן כדי לתת תוקף חוקי לחיי הזוגיות, לא להתחתן כי מה אכפת לי מכיתוב מסריח בתעודה שאנחנו נשואים? העיקר האהבה וזה לא נמדד בטבעת, בחופה או בכל שטות כזו או אחרת. מה גם, לא ממש יש לי כוח להתעסק עם הרבנות או הבירוקרטיה או להרים אירוע מטורף. אני לא צריכה חתונה כדי לדעת שאני אוהבת ועם מי אני רוצה להעביר את שארית חיי.
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? בהתחשב בעובדה שאפילו בן זוג אין לי... כמו שאמרתי קודם, חתונה זה לא חלום ולא שיא בחיי, לכן אין לי למה למהר. גם אם נניח באופן היפוטתי ביותר שיש לי בן זוג פוטנציאלי לחתונה, אעדיף לחכות לסיום התואר כדי לא להתעסק בכל הטררם של זה. אבל מצידי גם לא להתחתן בכלל או להתחתן בטקס סמלי או להתחתן אחרי כמה שנים טובות של זוגיות, אפילו אחרי שיבואו ילדודס!
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? ההורים שלי התגרשו לפני שמלאו לי שנתיים, משמע אחרי פחות מ3 שנות נשואים, אמא שלי לא התחתנה שוב ועם אבא אין לי קשר...תוכלו להבין לבד שאני לא פריקית של מוסד הנישואים. התובנה הכי גדולה שלי מחיי הנישואים שלהם, זה לבחור את בן הזוג שאני רוצה באמת אחרי שהכרתי אותו באמת. זה לאו דווקא אומר לצאת עם מישהו עשור ואז להתחתן, אפשר אחרי פחות זמן, אבל כן לדעת שזה האדם שאני אוהבת ואותו רוצה.

Purple Mushroom

New member
מה עם דודו טסה?

קראת על זה בקבוצה, שכתבתי, הוא אמור להופיע הקיץ במנדלימוס, תל אביב.
דודה שלי נ', שהיתה מעל גיל 30 רווקה מבוגרת, התחתנה בגיל 49, אחרי שהביאה 2 ילדים, (בתחילת הקשר שלה, היא היתה בקשר עם מישהו נשוי, שפירק את הנישואים שלו בזכותה),
אחרי שההורים הבטיחו להם בית או משהו כזה, אז הם התחתנו, אחרת הם לא היו מתחתנים.
זה היה באביב קיץ 2006, בדיוק בערך בתקופת הפיינל פור. (היה משחק של מכבי באותו יום), הייתי בפורום, ויש לי תמונה משם:).

eietmo

New member
אז גם אני

אממ לא במיוחד, היו לי בגיל 14 תקופות שלא רציתי חתונה\ ילדים, אבל אז הכרתי את איליה ולכמה שנים הייתי אובססיבית מלתכנן חתונה, אבל אז ראיתי תוכניות טלוויזיה על חתונות וקלטתי שאנשים מוצאים סכומי עתק על יום בחייהם ושהם מתנהגים כמו נמר על קראק. אז לא בא לי להיות כזאת.

למה להתחתן? ולמה לא?
להתחתן בגלל ההנחות במיסים והעובדה שבן הזוג יצטרך לעבוד קשה כדי לברוח...אבל אין באמת סיבה אחרת. אולי זה נחמד לחגוג את מערכת היחסים באיזה אירוע.

כנראה עוד שנה שנתים כשיהיה לי כסף לחתונה נחמדה\ כשאני לא אהיה בת 22

ההורים שלי זוג חמוד, מדברים כל הזמן ובהחלט ממש אוהבים אחד את השני...אבא שלי דיי ציני ושקט ואותי זה משגע (לאמא שלי זה לא מפריע כי יש לה יותר זמן לדבר) אז בחרתי בן זוג יותר קשקשן שלא עושה הערות אפלות...
כמו זאתי
אני :"אוך אבא, התוכנה שהתקנתי לא עובדת"
אבאשלי: "רון תחזיקי את הקפה שלי שניה" <שם את שתי הידים שלו על המצד> "אוי אוי אוי " (בקול ציני)

אבל בכל מקרה אבא שלי אחלה ואני חיה גוססת מתה עליו

al19

New member
עונה

לא יודע, המושג שלי של חתונה זה שני נשמות שאוהבות כל כך אחד את השני עד שהם מוכנות לוותר על העתיד הפרטי שלהם כדי לעשות עתיד משותף ביחד.
אבל היום חתונה לפי דעתי מדברים על האירוע, ולא על ה50 שנים שבאים אחריו.
אני בילדות שלי חלמתי על להיות אסטרונאוט לא על להיות נשוי, אבל...
כן באיזה שהוא שלב בגיל 24.. ככה כבר רציתי ילד. היום , אין משהו שאני רוצה יותר כמובן (אולי עוד כמה שנים אבל לא רוצה להיות אבא מבוגר). אבל זה כבר הגיל אני חושב.

למה להתחתן? ולמה לא?

למה להתחתן ?בגלל שכולם מתחתנים...סתם סתם סתם
אז זהו שלא
למה להתחתן ? כי אם אתה אוהב מישהי, עד כדי כך .. והיא אוהבת אותך עד כדי כך אז להתחתן הופך אותכם מזוג למשפחה וזה מקסים.
למה לא ?
כי זה הופך אתכם למשפחה עם צרות של משפחה שאין לזוג, ועם מחוייבות של משפחה שאין לזוג אבל הכי חשוב זה שהשגרה מתחילה להכנס. ואם אתם לא שלמים עם העבודה שלכם אז השגרה הזאתי הופכת אתכם לאנשים ממורמרים . (ממה שראיתי לפחוט)
אבל אני בכל אופן מאוד מאוד בעד להתחתן.
כי זה הופך אתכם מזוג למשפחה, וגם בגלל שאתם כאילו נשואים. זה יותר שווה לא ?
רק בשביל ההרגשה שהיא תגיד כן ... שמציעים לה נישואים נראה לי זה יהיה שווה את זה.

אני יצטרך קודם למצוא בחורה, ולהתאהב בה.. ורק הטבע יחליט מתי זה יקרה, אבל בתאוריה הייתי רוצה להתחתן בגיל 30. אפילו לפני.

לא נשוי,אז לא יודע

אוי, כואב
מה מתוך הנישואים של ההורים שלי אני יאמץ ? ... זה קשה כי להורי שלי לא היתה זגיות כזאתי טובה, אבל גם לא כזאתי רעה, היה להם זוגיות של סטטוס קוו כזה. למרות שכמו שדוקטור הוריבל אומר, הסטטוס ממש לא קוו..
משהו אחד יפה זה שכל ערב היה לנו ארוחה בבית כל המשפחה ביחד, זה נמשך ממש טיפה זמן כאילו, אבל בכל זאת הייתי רוצה לנסות להחזיק את התא המשפחתי חזק כמה שיותר שאפשר, והכי חשוב לא לשכוח לא להזניח את הזוגיות,
כלומר יש סיבה שאנשים מתחתנים,
אז לא לשכוח את הסיבה הזאתי .

ובכלל, מוזמנים לתרום את השנקל שלכם בעניין

נראה לי רשמתי מספיק בנושא

עונה....

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם?האמת,שכן...נראה לי כל ילדה חלמה על זה באיזה שהוא שלב,לא???

למה להתחתן? ולמה לא?האמת שאין לי כל כך סיבות למה להתחתן, חוץ מהשמחה של האירוע עצמו,חתונה זה כיף :) וגם להרגיש שייכות למישהו... אבל מעבר לזה זה המון כאב ראש גם, חברה טובה שלי נשואה, ואני צריכה לקבוע איתה לפי מה שמתאים לבעלה כי מן הסתם זה קודם הוא, החיים משתנים,הכל משתנה, לטובת הבעל... אני לא אוהבת שמכתיבים לי את החיים ואני כל הזמן רבה עם אמא שלי שהיא עושה את זה, אני חושבת שהמונח "נשואין" הוא באיזה שהוא מובן משהו שמכתיב לך את החיים, אתה יותר לא חי את החיים שלך ורק שלך, החיים עכשיו הם שלך ושל מישהו,ביחד, חיים משותפים..אין יותר את האני העצמי לבד...כל דבר זה אנחנו... ככה לפחות אני רואה את זה.

מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל?בא לי ילדים! מאוד.. ואני לא יודעת/חושבת שאני אביא ילדים בלי להתחתן עם אבא שלהם, אבל מצד שני, אני חושבת לעצמי,בשביל מה??? הקיצר אני מאוד חלוקה בנושא...אין לי תשובה חד משמעית...

אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות?ההורים שלי הם תופעה ביולוגית
הם נפרדו וחזרו ונפרדו וחזרו מליון פעמים... ותמיד בכל ריב שהיה להם, הם תמיד נשארו חברים הכי טובים... הדבר היחיד שהייתי לוקחת מהם וזה דבר גדול, את האהבה והכבוד האין סופית שיש בינהם, שלא משנה כמה האחד עלה על הסעיף של השני, אהבה, תמיד הייתה שם!!! ותמיד יש,גם עכשיו שהם חיים בנפרד... וזה אני מאחלת לכולם.

einat162

New member
עונה :

לא.

למה להתחתן? ולמה לא?
כן - כי מקשה על בן הזוג לברוח (פסיכולוגית נותן יותר סיבה להישאר מאשר להיכנס לעניין גירושין),כדי להשתיק את ההורים באיזשהו שלב, כי זה כולל יום אחד של מסיבה גדולה (מאוד!), כי יש הנחות במס.
לא - כי יהיה גם לי קשה לברוח (
), כי אני נגד מוסד הרבנות והאפלייה שלו כנגד נשים, כי הלחץ לילדים עולה מצד הסביבה, כי רשמית משנים סטטוס / חשבון בנק/ אפשרות לחופש רק עם עצמך.

על החלק הראשון של השאלה אני לא חושבת שבאמת אף אחד מאיתנו יכול לענות. ההורים שלי עדיין נשואים, אבל אני לא יכולה להגיד ששנהם משקיעים ברומנטיקה (- כמה כללי וגדול הרעיון הזה) וכל "הפוצי מוצי" המועט שזוגות נשואים וותיקים עדיין מקיימים. החיים כסוג של שגרה (כי הם שמרנים, ועצם המושג גירושין די קשה להם).
מה תעיפו לכל הרוחות? אני לא אבטל את עצמי כשמשהו יהיה חשוב לי באמת, לא אזניח את הבריאות שלי - כי יש דברים בחוץ שחשובים לי ואני צריכה להיות מסוגלת לראות/ לעשות אותם.

איזה הנחות מס יש בדיוק אם מתחתנים?

עד כמה שידוןע לי אין שום הקלות מס..
ולגבי חשבון בנק, לא צריך להינשא בשביל זה... לנו יש חשבון משותף שנים לפני שהתחתנו.

זה שמתחתנים ממש לא משנה כלום בהתנהלות

כלכלית. אם רוצים חשבון בנק משותף- אפשר לפני. אם לא רוצים- לא חייבים גם אחרי.

einat162

New member
- הייתי בטוחה שיש משהו עם נק' זיכוי

אבל כנראה שלא (למרות שלא עשיתי חיפוש מקיף לפני העלאת תגובה זו).

חשבון בנק - אפשר גם לפני, אפשר גם אחרי - אבל נתתי את זה בתור דוגמא. גם דירה אפשר לקנות לפני, לגור ביחד, לעשות ילדים וכו'.

Puskas

New member
אין הנחות מס אבל

יש הטבה במשכנתאות, זוגות נשואים מקבלים יותר מאשר ידועים בציבור,
אדם נשוי זכאי אוטומטית לפנסיה בגובה מחצית מההכנסות של בן זוגו במצב שבו בן הזוג נפטר חלילה או שיש גירושין לעומת ידועים בציבור שנאלצים לתבוע את הכסף וזה תהליך ארוך שלא תמיד מניב פירות,
ואני מניח שיש עוד כמה דברים אבל אין לי כוח לחפש כל כך..
בכל מקרה, זוגות נשואים מקבלים בהחלט דברים שידועים בציבור לא מקבלים..
ואני לא מדבר בכלל על סתם זוג שלא נחשב אפילו כידוע בציבור, הם מקבלים פחות מביטוח לאומי, לא מקבלים משכנתא בכלל ועל פנסיה אין מה לדבר.

הקטע עם הפנסיה נכון ומעצבן

אגב בביטוח מנהלים זה לא ככה. לבעלי יש ביטוח מנהלים ואני המוטב שם כבר שנים... אבל בביטוח פנסיוני (שלי הוא פנסיוני) לא אישרו לי להפוך אותו למוטב שלי, הסוכן שלי אמר לי שלבחור מישהו שהוא לא בן משפחה (המוטב החוקי) זו פריווילגיה של ביטוחי מנהלים וכו'), כמעט שיניתי למרות שלי באופן אישי זה ממש לא השתלם אבל אז כבר אמרנו, נו מילא... שיהיה... נתחתן

h a j b i

New member
בנוגע למשכנתא

אני מניח שאתה מדבר על זכות של משרד השיכון. משרד השיכון אכן מפלה זודות שאינם נושאים אבל קבלת משכנתא טובה זה קודם כל מו"מ וסקר שוק מול הבנקים.

כמו כן, לא הבנתי מה זוג לא מקבל מביטוח לאומי. ומשכנתא "לא מקבלים בכלל"? תגיד את זה לאחותי וחבר שלה, מקבלים בהחלט. גם בן 18 יקבל משכנתא אם ישלו מספיק הון עצמי ומשכורת סבירה שנכנסת קבוע.

בכלל, משכנתא זה ממילא עסק לא משתלם במיוחד.
בנוגע לפנסיה, כפי שכבר כתבו, אפשר ללכת על ביטוח מנהלים או לרשום את ההורים \ אחים במוטבים וערוך איתם הסכם להעברת הכספים לבן הזוג.

Puskas

New member
להימנע??

איפה עוד בן אדם יכול להביא הלוואה בתנאים כאלו? ריבית נמוכה, סכום מכובד, החזר חודשי שאפשר לחיות איתו..
אני חושב הפוך, אני חושב שגם אם לבן אדם יש 600 אלף שקל זמינים והוא רוצה דירה שעולה 900 אלף, שלא ייקח 300 משכנתא אלא שייקח 500 אלף משכנתא ויישאר עם 200 אלף שקל נזילים בכיס.

למעלה