להתחתן- כן, לא, או סתם למה לא...

עונה:

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? ממש לא, עוד כילדה לא רציתי להתחתן

למה להתחתן? ולמה לא? לי היו 2 סיבות. 1- הוא הפך להיות המוטב של הפנסיה שלי (לפני זה עשו לי בעיות להפוך אותו לכזה, לא הסכימו). 2- נפטרתי משם המשפחה המגוחך שלי (הוא התחרז לשמי הפרטי
). וברצינות- אין סיבות מהותיות להתחתן, זה סתם מפגר. למה לא- גם אין לי מי יודע מה... זה פשוט מיותר כל העסק וחסר משמעות.

מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? אני כבר נשואה.

ואם אתם כבר נשואים- יש חרטות? זה משהו שרציתם לעשות ואתם שמחים שעשיתם, או להפך? מעולם לא רציתי להתחתן, אפילו תוך כדי החתונה הרגשתי כמו מפגרת בכל הסיטואציה. היתה לי חתונה קטנה, בנוכחות 20 איש- ברבנות. התחתנו כי ההורים של שנינו כבר נורא לחצו וכבר נגמר הכוח להילחם (בעיקר לו). "מתחרטים" זו מילה גדולה כי זה לקח בדיוק שעתיים מחיינו וסוף סוף ירדו מאיתנו... אבל זה גם לא עשה איזשהו שינוי משמעותי בקשר. הילדה למשל כן יצרה שינוי מאוד גדול והרגשה קצת שונה...

אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? אף פעם לא התעמקתי במיוחד בחיי הנישואים שלהם. נראה לי שהם בסדר. אני לא מכירה את חיי בנישואים שלהם לעומק.

Thumpers

New member
המ...

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? מעולם לא... לא חלמתי על שמלה לבנה, לא חלמתי על חוף הים - לא חלמתי על שום דבר שקשור לחתונה.
למה להתחתן? ולמה לא? למה כן? מסורת, אני מניחה. למה לא? כי... אני לא באמת מאמינה שפיסת נייר תגרום לי להיות עם מישהו לנצח, אם אני לא רוצה להיות איתו.
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? אחרי התואר הראשון, או באמצע השני.
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? ההורים שלי הם הזוג הנשוי הכי מקסים בעולם, אני מאחלת לעצמי את זה. :)

Puskas

New member
עונה

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? ממש לא..
למה להתחתן? ולמה לא? כן כי חתונה זה חשוב, זה למסד קשר, להראות שאתה לא מפחד ממחויבות ובכלל לתת סביבת חיים נורמלית לילדים.
למה לא? אין לי שמץ האמת.. אני די OLD FASHION בקטע הזה.
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? בתקווה תוך שנתיים וחצי לכל היותר.
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? להורים שלי יש חיי נישואים מצוינים, מטיילים הרבה, הרבה נופשונים, טיולים לחו"ל, זוגיות בריאה, מסתדרים מצוין, הכל טוב. אישית הייתי שמח שחיי הזוגיות שלי ושל אישתי לעתיד יהיו כמו שלהם.

EdisonGirl

New member
שאני לא אענה לעצמי?

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם?
לא, וכשבגרתי- חלמתי בדיוק על ההפך מזה.

למה להתחתן? ולמה לא?
האמת שאני ממש ניטרלית לעניין באופן כללי, אבל באופן אישי הייתי נגד. לא אהבתי את האירוע שסביב זה, ולא אהבתי את המשמעות הסמלית שלו, ובכלל, התנגדתי לכך שבכלל יהיה לי בנזוג. הותיקים כאן זוכרים.

כבר נשואה- יש חרטות? זה משהו שרציתם לעשות ואתם שמחים שעשיתם, או להפך?
אז כאמור לא רציתי. הסיבה שהתחתנתי היא מתוך כבוד להורים שלי, שלא לגור עם בנזוג בלי נישואים. גם החתונה שלי הייתה ברבנות בצהרי היום, ונכחו בה 5 אנשים מלבדנו (משמע- היה צורך אפילו להשלים למניין). למען האמת, זה היה בסה"כ אירוע אינטימי ונחמד. מתחרטת? לפעמים, רק בגלל הויתור על העיקרון, אבל כשאני נזכרת למה ויתרתי עליו, אני מתרצה.

אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות?
ממוצעים, עם עליות ומורדות. אהבתי את שיחות הנפש שהם היו מנהלים לידינו ומשתפים אותנו, גם בנושאים ברומו של עולם. פחות אוהבת חוסר פירגון שלפעמים הלך ביניהם..

lee05

New member
עונה ...

מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? לא ממש..
למה להתחתן? ולמה לא? פעם חשבתי שכן,היום לא. לא רואה בזה שום דבר מיותר אישור של חברה על הקשר. ואני לא מחפשת את זה.
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? חתונה כחתונה לא נראה לי אולי איזה טקס כגון החלפת נדרים אבל שום דבר דתי
ואם אתם כבר נשואים- יש חרטות? זה משהו שרציתם לעשות ואתם שמחים שעשיתם, או להפך?
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? הורי גרושים מאז שאני זוכרת את עצמי..ממ לא דוגמא

עונה

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? ממש לא. האמת היא שעד גיל 22 לא רציתי להתחתן לעולם..ואם אולי כן אז בגיל 30 פלוס
למה להתחתן? ולמה לא? היום אני רוצה להתחתן ..חושבת שזה דבר מדהים לבחור במישהו ושמישהו יבחר בי ולהחליט שהוא החבר הטוב שלי לכל החיים, בטוב וברע בחולי ובבריאות
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? בגיל 33..ניחוש פרוע
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות?
ההורים שלי זה אחת הסיבות שלא רציתי להתחתן לעולם עד גיל 22. אני לא מקנאה בהם בכלל. היום הזוגיות שלהם יותר טובה אבל אני זוכרת בתור ילדה שהם היו רבים על בסיס יומי ורציתי שהם יתגרשו. כי לא רק שהם רבו, הם רבו בצורה הכי לא יפה שיש וללא שום כבוד- קללות, ציניות, זלזול ולעיתים רחוקות גם הרמות ידיים.
הדבר היחיד שאני לוקחת איתי מהם זה הקשרים הטובים שהם שומרים עם המשפחה המורחבת, המפגשים המשפחתיים, האהבה לארח אנשים ולהיות נדיבים בתור מארחים.

ובכלל, מוזמנים לתרום את השנקל שלכם בעניין

h a j b i

New member
עונה

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? לא. לא שולל ולא תומך אבל מה שבטוח, אם זה יקרה זה יהיה בדרך שלי ובתנאים שלי.

למה להתחתן? ולמה לא?
למה כן:
1. נורמה, לחץ חברתי
2. מסורת
3. יציבות , ביטחון
4. אירוע שנראה די כיף מהצד
לא לא:
1. מדובר בחתימת חוזה שלא תמיד ברור לגמרי במה הוא כרוך, בעיקר אם מחליטים להתגרש.
2. התעסקות עם רבנות
3. נותן גושפנקא רשמית להתייחס לבן הזו כמובן מאליו, עוד לא הכרתי זוג שהקשר שלהם השתנה לטובה מאז שהתחתנו, רק להפך.
4. יכול להיות שהכיף באירוע הוא באמת רק מהצד
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? באמת אבל באמת שאין לי מושג

אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? לא לפה

Cade Foster

New member
היי

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? לא
למה לא? כי אין שום דבר שאני יכול לעשות כנשוי שאני לא יכול לעשות כרווק. לא רוצה שהבני זונות יעשו לי את המוות אם נרצה להפרד [קורה, מה לעשות]
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? צעיר מידי בשביל לקבוע את זה, אבל התקווה היא להכיר מישהי באותו הראש.
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? הזוג הכי לא מתאים שראיתי בכל ימי חיי. לא הייתי לוקח פשוט כלום, הם דוגמה מצוינת למה קורה כשאנשים קודם מתחתנים ומקימים משפחה ואחר כך שוברים את הראש איך להתמודד עם ההשלכות של זה. סיכוי לא רע שהנישואים האלה יסתיימו בקרוב.

Purple Mushroom

New member
עד החתונה זה יעבור

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? כן. אפילו ציירתי ציור של סבא שלי, (לפני או אחרי הבר מצווה שלי), אבא של אמא, אבל הוא לא זכה לזה בחייו (82) איך הוא יראה בחתונה שלי, השמחה הבאה, אחרי הבר מצווה שלי.
למה להתחתן? ולמה לא? שאלה טובה. אין לי תשובה כרגע.
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? אני כאמור התחתנתי ב 28.1.2007, אבל גם התגרשתי ב 25.11.2007.
ואם אתם כבר נשואים- יש חרטות? זה משהו שרציתם לעשות ואתם שמחים שעשיתם, או להפך? התחתנתי מהר מידי.
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? ההורים שלי היו נשואים בפועל, אולי כ-19 שנים, פחות מ20 שנים בפועל בערך אולי בערך בדיוק.
היו הרבה ריבים.

קודם כל, אני שוב בנקודת האפס, קודם כל שואף לזוגיות טובה, שהיא בגדר נס
עבורי גם לפחות. ואחרי זה מגורים משותפים של שנה לפחות, כמו המודל של אח שלי הנשוי, והעובר והלומד, והאהוב
.

תנו לי זמן לפחות עד סוף 2018, כדי להתחתן שוב. מאוד רוצה. למה להתחתן? כי זאת מסורת.
אבל צריך בסיס כלכלי, להקמת משפחה.
אם אתחתן שוב, זה כנראה יהיה אחרי שמהפכה של אהבה
תפרוץ בתל אביב, ישראל, והעולם כולו
. ואז אני חושב יהיה הרבה יותר קל לכולנו, בכל התחומים, כסף, עבודה, פרנסה, ואולי גם זוגיות (?). :)
באהבה,

אלון א'.
=]
אגב, נ.ב: בקשר למהפכה של אהבה,
save the date :
21.9.2012
יום שישי, אחרי ראש השנה ה'שתע"ג :)...

קולולו

לא. אבל אני זוכרת שפעם שיחקתי בכלה בכאילו שמתחתנת עם הדובי הכחול שלה. את לא יודעת כמה אהבתי אותו. אפילו רקדתי איתו.

למה להתחתן? למה לא?
אין לי סיבה מיוחדת למה כן. בשביל המסורת.
למה לא? כי הבנתי שאם מתחתנים ברבנות, אז להתגרש דרכם זה סיפור מההפטרה (ואין לי כל רצון להתגרש, אבל בכל זאת. אין לדעת).
ועוד סיבה למה לא- כי את רוצה את הדבר הכי אינטימי וצנוע, ופתאום את מגלה שכמות האורחים גדלה למימדים מפלצתיים כדי שאף אחד לא ייעלב.
הפתרון זה פשט לוותר על כל העניין הזה. אני בטוחה שהרבה אנשים יודו לי על ההנחה בקנסות.

מתי נראה לי שאני אתחתן?
לא יודעת. כשיבוא הרגע. יש לי עוד מעל חצי שנה לגיל 27 ונוהל אדמה בוערת. בינתיים אני לא לחוצה.

איזה מין חיי נישואין היו להורים שלי?
עדיין יש להם. וגם לסבא וסבתא. יש מחלוקות וריבים פה ושם. אבל אף אחד לא מושלם. ובסופו של יום- אם המעלות עולות על החסרונות- אוהבים אחד את השני, ומגדלים משפחה לתפארת.

EdisonGirl

New member
בקשר לסיבה השניה שלך- יש לזה פתרון פשוט

חתונה ברבנות. טקס קצר ופורמלי, ועם זאת, הכי אינטימי שיש, שבו את לא חייבת לחייך לאף אחד וגם לא להגיד שלום לאף אחד חוץ מהרב אולי.. אם בא לך.
ברגע שאין שום אורחים מלבד החובה- ההורים שלך, אף אחד לא יכול להיפגע מהעניין (או שכולם יפגעו, אבל זה יעבור להם יותר מהר, כי הם בטח יגידו לעצמם: "טוב, הם גם ככה לא הזמינו אף אחד, הם פשוט בחרו להתחתן בדרך אחרת", והמגדילים לרכל יוסיפו: "בטח יש להם קשיים כלכליים, מסכנים... צקצקצק").

קריסטה

New member
לאאאאאאאאא!

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם? ממש לא.

למה להתחתן? ולמה לא? קודם כל, ברבנות לא תדרך כף רגלי ושימות העולם. אני מקווה שברור לאנשים למה. שום סיכוי שאני מתקרבת למוסד המתועב והמשפיל הזה. חתונה אזרחית - בארץ אי אפשר, בחו"ל זה סיפור, ובכלל זה מלא כסף שיש לי דברים טובים יותר לבזבז אותו עליהם. בנוסף, רישום כנשואה מונע ממני לעשות הפלה במקרה הצורך מבלי להשתמש בשקרים. לידועים בציבור יש את כל היתרונות של הנשואים בלי החסרונות.

מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל? בעיני נישואים זה יותר רגשי מאשר פרוצדורלי - הסכמה של שני בני הזוג לגבי מידת המחוייבות ביניהם. אם אני ובן זוגי נגיע לרמת המחוייבות הזאת והידיעה שאנו רוצים אחד את השני לתמיד - ייתכן ואחשוב על טקס אישי שיתאים לשנינו ללא עירוב של רשויות.

אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות? להעיף. הכל. הדבר היחיד שלמדתי מהם על זוגיות זה מה לא לעשות.

אוף גם אני מתבאסת על עצמי שהתחתנתי ברבנות

זה היה לגמרי נגד העקרונות שלי אבל ההורים שלי ממש ישבו לי על העורק הראשי וגם אמא שלו. הטקס היה מעפן ממש, ניסינו להתנתק אבל ברור שהתחושה היתה מגעילה, כשזה נגמר פשוט שמנו את זה מאחורינו אבל זה עדין מציק.

Optimistic Girl

New member
תוצאות הסקר

ראיתי שהרבה לא חלמו להתחתן...
מעניין...
זה רק אומר שהעולם המודרני משפיע...
פעם להתחתן זה היה חלום של כל נערה <מזל שאנחנו במאה ה21 והתקדמנו שכלית עד אז..>

אני כשהייתי ילדה/וגם נערה חלמתי להתחתן עם שמלה לבנה,
אז זאת היתה תקופה תמימה שלא ידעתי במה זה באמת כרוך...

למה להתחתן? ולמה לא?
למה באמת?
אפ סטטיסטיקה הרוב מתגרשים...
לא יודעת, הייתי רוצה להתחתן באחד הימים, אך לא ב6 שנים הקרובות,
אני מתכננת דוקטורט בחו'ל ולא מתאים לי בעל שיסחב אחריי...
וגם שיגזול מזמני, ושירצה צומי...

מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל?
בגיל 35 ומעלה, אתחיל לחפש את האדם הנורמלי והנחמד, בימנו יש מעטים כאלו, שיהיה אנגלי או אירופאי עם נימוסים והליכות..

Jul1987

New member
לא נראה לי שזה בשבילי

לא חלמתי על חתונה מימיי.
להתחתן אם באמת יש זוגיות טובה והיא לא תתפרק לעולם אבל אין אפשר לדעת.
לא להתחתן כי כבר אין ערך לחתונה כמו שהיה פעם.
לא נראה לי שאני רוצה להתחתן מתישהו.
לא נשואה וטוב שכך חחחח :)
להורים שלי יש חיי נשואים דיי נחמדים.

בארבאבא

New member
FAIL

היית מאלה שחלמו על חתונה בילדותם?לא..הדבר היחיד שקורה לי,זה שאני מדמיינת את שמלת החתונה שלי.
אבל..זה רק בגלל שזו שמלה.אין לי מושג איזה אוכל יוגש בחתונה הדמיונית שלי,מי יהיה הדיג'יי ואיזה שיר יוביל אותי לחופה..
מי חושב על השטויות האלה?!
למה להתחתן? ולמה לא?למה להתחתן?בגלל ההטבות..למה לא?מוסד מיותר ומטופש לחלוטין שלא אומר דבר,
סתם עושים את זה בגלל החברה שטוענת שרק ככה נהייה מאושרים.אני גם ממש מתעבת את תעשיית החתונות..
מתי נדמה לכם שתתחתנו, אם בכלל?כשאכיר מישהו עשיר וזקן,ממש זקן..
אילו מן חיי נישואים היו להורים שלכם? מה מתוכם תאמצו ומה תעיפו לכל הרוחות?i'm too young for this shit

למעלה