להתחתן- כן, לא, או סתם למה לא...

תנאיםפ נוחים?

אתה רציני? על ה200 אלף האלה אתה תשלם 400 אלף במקרה הטוב...

מבין ההלוואות היא מוצלחת, זה נכון, אבל אם אפשר להימנע מהלוואות אז כדאי!

Puskas

New member
חח מה???

את לוקחת ריבית של 4.5% נניח... איך זה מכפיל לך את הסכום אם אפשר לשאול?
יותר מזה אני אגיד לך, גם אם זה מכפיל (ואני לא רואה איך זה מכפיל בדיוק), את משלמת את זה 25-30 שנה! זה סכום שבשלב מסוים הופך להיות די זניח כל חודש..
זה בטח עדיף על לתת את כל מה שיש לך בחשבון הנזיל ולהתחיל את החיים עם 0 שקל כשאת חיה ממשכורת למשכורת..
תמיד עדיף להשאיר סכום מסוים בצד.

h a j b i

New member
שמע, יחסית לחוסר ההבנה שלך אתה די נחרץ

יכול להיות שאתה לא מבין שזה ריבית לשנה, כלומר שאתה משלם 4.5 אחוז (כל עוד הריבית נמוכה, זה יכול להגיע גם ל - 10 אחוז) כל שנה.
זה למקרה של משכנתא צמודה לפריים, מה שכר לא אפשרי היום. היום חלקה תהיה צמודה גם למדד, המדד עולה 2,3 אחוז לשנה.
בכל מקרה, במשכנתא של 25-30 שנים בסופו של דבר מחזירים בערך כפול מהסכום המקורי.
שחק קצת עם המחשבון הזה, אולי ככה תבין קצת יותר טוב.
עם כזו הבנה כלכלית, לא פלא שאתה נאלץ לחיות על חשבון ההורים

Puskas

New member
מה הקשר בכלל י'אידיוט?

יופי שזו ריבית לשנה, זה עדיין לא מכפיל את ההחזר שלך וזה עדיין לא משנה את העובדה שמשכנתא זו ההלוואה הכי טובה שיש בחוץ, אין הלוואה בתנאים עדיפים.
עם התנשאות כזו ודיבור כזה לא פלא שאתה תימני אידיוט.

h a j b i

New member
טוב, עדיין לא הבנת

לא הצלחת להפעיל את המחשבון, אה?

ועכשיו גם חשפת את פרצופך המכוער והגזעני.

Puskas

New member
גזענות לא קיימת

כולנו אותו גזע.
הלאה, מה הקשר למחשבון? אם הייתי חושב שהריבית היא כוללת על כל המשכנתא אז הייתי עונה לה בצורה מאוד נחרצת ואומר לה "איך יכול להיות פי 2? הרי זה כולה 50 אלף שקל על כל 450 אלף משכנתא"
אני יודע שזה שנתי.. ועדיין בהיגיון שלי לא הסתדר לי שזה מתנפח לפי 2.. אם זה כן אז סבבה.. עדיין זה לא משנה את הקביעה הבסיסית שאין הלוואה נוחה כמו משכנתא.

מתנצל על הקטע של התימני אידיוט פשוט אני מסוגל לסבול טיפשים, רמאים ושקרנים אבל מתנשאים זה הסדין האדום שלי.
על אחת כמה וכמה כשמתנשאים מעליי על לא אבל בכפי...
אני תמיד חי על פי הפתגם "סייג לחוכמה שתיקה" ואני אוהב שגם אחרים ככה..
ואני לא יודע אם אתה מכיר את המשמעות האמתית שלו (הרוב חושבים שזה אומר שאם אין לך משהו חכם להגיד אז שתוק) אבל הכוונה שלו היא שאם אתה יודע המון המון בנושא מסוים, אל תשתחצן בזה ליד אנשים שמבינים הרבה פחות.. שמור את הידע לעצמך, אל תתן להם להרגיש קטנים.
חשוב שתזכור את זה ושתדע גם שיש המון נושאים שבהם כנראה אני מבין הרבה יותר ממך וכמו שלא היית רוצה שאני אתנשא מעלייך באחד מהם ואקטין אותך, כך אני לא נהנה כשעושים את זה לי..
כששוב אני אומר, על לא אבל בכפי... כי לא התכוונתי שהריבית היא כללית, אני יודע שהיא שנתית ולכן אמרתי לה גם כדרך אגב (גם אם זה אכן מכפיל עדיין בלה בלה בלה).

h a j b i

New member
אם כל אחד ישמור את הידע לעצמו

אז זה יהיה די חבל, לא?
אני שמח בשבילך שיש נושאים בהם אתה מבין הרבה יותר ממני ואם אני אכתוב הודעות על הנושאים הללו שלא נכונות לדעתך אז כמובן שאתה יותר ממוזמן לתקן אותי.

Puskas

New member
יש לתקן

ויש להתנשא...
אם תכתוב שלבולס יש חמש אליפויות ואני אכתוב לך שיש להם שש, זה משהו אחד,
אבל אם תכתוב לי שיש להם חמש ואני אענה לך "חחחחח עלק 5.. יש להם 6! עם כזה ידע בספורט לא פלא שחושבים שאתה בחורה" אז זה לגיטימי נכון?
כל ההודעה שלך הייתה לגיטימית עד השורה האחרונה, גם אם היית כותב מאמר כלכלי מדהים, השורה האחרונה סגרה את הסיפור, המאמר כולו לא שווה יחס.

האם פעם בדקת משכנתאות לעומק?

כי אני כן, התרוצצתי, קיבלתי הצעות שונות והשוותי. היו הצעות כאלו ואחרות- לו הייתי נאלצת לקחת הלוואה משכנתא היא אכן הנוחה מבין ההלוואות- אבל בכולן, בסופו של דבר, הסכום הסופי אותו הייתי משלמת היה באיזור הכפול.
ההמלצה הכי טובה היא לגרד כל שקל ולהוריד אותו מהמשכנתא, באיזור שלי מי שקונה דירה לוקח הלוואות מכל בן משפחה אפשרי כדי לחסוך את ריביות המשכנתא.

Puskas

New member
לפחות הסכמנו

שאין הלוואה טובה כמו משכנתא, מה שלא ברור לי זה למה את מעדיפה להישאר עם 0 בחשבון ולקחת פחות משכנתא מאשר לקחת יותר ולהישאר עם קצת כסף לימים קשים?

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו

1. בעיני חוב זה דבר דבר נורא שיש להימנע ממנו (אולי כי הגעתי ממשפחה עם חובות ועם הורים שעדין לא סיימו לשלם את המשכנתא שהם לקחו לפני מלאת'לאפים שנה- ועם הפיגורים הם כבר שילמו בטח פי 500 ממה שהם היו אמורים...). אני אגב גם לא קונה כלום בתשלומים אפילו שאני משלמת בסוף בדיוק אותו דבר... פשוט משהו שהתקבע אצלי בראש ונוח לי איתו.

2. כי ככל שהמשכנתא קטנה יותר ההחזרים החודשיים שלי קטנים יותר באופן משמעותי (תשחק קצת עם המחשבון ותראה). זה כסף שאני אוכל להשתמש בו בשוטף (במקום לכרסם בכל פעם בסכום ההתחלתי עד שיגמר) או לחסוך וכך או כך בסופו של יום יהיה לי הרבה יותר כסף.

3. המהות של הלוואה היא הריביות, אני לא רואה שום סיבה הגיונית לנדב את הכסף הדמיוני שלי כסף לבנקים. זה פשוט לא שווה.

4. חופש. ואם מחר יפטרו אותך מהעבודה? ואם תתגרש? ואם ואם ואם?

5. בשנים האחרונות יוצא לי לראות קצת יותר מדי אנשים שמאבדים את הבית שלהם ואת כל השאר על הדרך בגלל המשכנתא (רק בעבודה אני מכירה שניים כאלה ואלה אנשים שמרוויחים טוב בכל קנה מידה).

בקיצור אתה מוזמן לעשות מה שתרצה, זכותך. אני אישית מסכימה עם חג'בי שמשכנתא זה לא כלכלי.

h a j b i

New member
אני יודע, הפסיקו את הרישום הטפשי של מי שקונה

טלוויזיה (החנויות פעם היו מחוייבות לשלוח פרטים של הקונים לרשות השידור) כי היום יש כמה בבית וזה כבר מזמן לא מעיד על משק בית עצמאי.

Puskas

New member
מי תתחתן איתך?

זו שתעשה את הטעות תגמור ברבנות מהר מאוד או אצל פסיכיאטר..
להיות נשוי למתנשא לוזר עם גישה של תפרן זה יותר גרוע מכל דבר...

h a j b i

New member
בינתיים מי שטען שהוא יצטרך פסיכיאטר

אם לא יסע לחו"ל מספיק פעמים או יצא X פעמים בשבוע זה אתה.
אני באמת משתדל שלא להתנשא אבל כשמגיע מישהו בן 25 עם הבנה כלכלית של בן 12 אז זו לא התנשאות, זה הצד השני שמנמיך את עצמו ככה שמנקודת המבט שלך, אני מבין למה זה נראה כהתנשאות.

eietmo

New member
בקנדה יש

אם אחד מרוויח מעט והשני הרבה, או אם נניח אחד סטודנט ויש לו חובות...

אבל אם שני בני הזוג מרוויחים טוב 40 אחוז מהמשכורת שלהם תלך לממן אנשים אחרים. או אם את בחורה שלא התחתנה עדין ומרוויחה לא רע את עדין תצטרכי לשלם המון למס.

למעלה