לונה פארק ופטור המתנה בתור

arana1

New member
בקומונה שלנו לא הייתה אנרכיה בכלל

אבל היא הייתה נסיון מכובד לנוע לכזאת, כי בניגוד לקבוצות שאתה פותח ומנהל בזאת שלנו לא היה מנהל ולא היה מי שקובע את הקוו לכולם ולא היה חרא כמוך שמעיף וחוסם ומשתיק את כל מי שלא בא לו טוב בעין כמו איזה דיקטטור שאיבד שליטה.

איזה הגנה צריך מאדם כמוני ? או כמו הדודה או כמו אלה, מעולם לא פגעתי באף אחד, לא הרמתי יד על אף אחד, או שימשתי כסמכות, אפילו כהורה אני לא סמכות בכלל, וגם לא רוצה להיות.
אני לא מפטר אנשים כי הם מוזרים, אני לא מתערב לאנשים בחיים כי הם לא באים לי טוב בעין, אני לא עושה שום דבר ממה שאנשים כמוך עושים כמובן מאליו לאף אחד,
איזה הגנה צריך ממני ?
רק עשיתי טוב לאנשים וחטפתי על זה הרבה כמובן כל הזמן.

את החוקים והמגבלות אפשר וצריך ליצור דרך דיאלוג, זה הפירוש של אנרכיה, המבוססת על תובנה שעצם המבנה הסמכותי, ההיררכי, הוא זה שכופה כאוס ומצוקה ובעייה,
ולדעתי ומנסיוני זה רעיון מדוייק מאוד,
זה לא אומר שיש בעולם מספיק אנשים או אפילו אחד שמסוגלים כיום לחשיבה ופעולה שאינה היררכית,
אבל כאופק לשאוף אליו זה בהחלט ראוי,
ואין בעייה לראות שלשם הדברים הולכים,
למרות אנשים כמוך.

איזה שלטון ? בקבוצה שלנו אף אחד לא נחסם או הושתק או הורחק,
בקבוצה שלך, בקבוצות שלך, כל מי שלא התיישר איתך בדיוק חטף מייד מגף בפרצוף

גורג42

New member
בוודאי שלא. מפני ש"אנרכיה" זה לא מצב יציב.

בכל מקום שבו יש בני-אדם, תמיד יש איזושהי מערכת היררכית.

ובקשר לזה שהקומונה שלכם "נעה בכיוון של אנרכיה", הרשה לי לומר:

פחחחחחחחחחח!

מעולם לא ראיתי פורום יותר אלים וכוחני מקומונה שלכם (ותאמין לי שראיתי הרבה דרעק בחיים שלי). ומעולם לא שמתי לב שיש לך בעיה עם זה. נראה לי שאשכרה נהנית להיות השליט האבסולוטי של חבורת המעריצים הקטנה הזו שלך.

ונכון, לא שלטת באמצעות סנקציות ניהוליות. שלטת באמצעות דגמוגיה ומניפולציות פסיכולוגיות, תוך ניצול מכוער של החולשות של אותם האנשים... שזה גרוע פי אלף.

וגם ראיתי איך אתה והחבר'ה שלך מתייחסים לכל אאוטסיידר שלא מקבל האקסיומות העקומות שלך.

בקיצור, אני לא מתרשם מזיבולי השכל שלך על סלידתך מהיררכיה. אין לך שום בעיה עם זה, כל עוד אתה למעלה. כל-כך התרגלת להיות תמיד זה שהכי חכם והכי וצודק, שאין לך מושג איך זה לנהל שיחה הדדית בין שווים.

בכל מקרה, אני לא מתחיל פה עוד ויכוח. למרבה המזל, כל הקטע הזה הוא כבר לא בעיה שלי.

arana1

New member
השמצות שאינך יכול לגבות

סתם, כהרגלך, זרקת חרא חסר אחריות ומשמעות, כי מה אכפת לך, מול פרקטיקות כחניות להחריד, מפורשות וגלויות, כל מה שיש לך לומר זה שאני שולט בעזרת מניפולציה, עלוב ורקוב אפילו לרמתך

arana1

New member
אם כל אחד יעשה מה שבא לו תהיה קבוצה מושלמת

אחדות המבוססת על יחודו של הפרט עדיין לא זמינה למערכת העצבים המוגבלת של הנ"ט אבל זאת וכזאת מתפתחת כל הזמן דרך מאבקים רבים בחזיתות שונות ורבות.
בסופו של דבר, הקבוצה הכי מסונכרנת היא זאת שבה כל פרט פועל מתשוקתו וכפי כשרונו היחודי, לאוטיסטים זה המובן מאליו, לבבונים זה בלתי נתפש

לא לכולם יש בעיה עם תורים

לבן שלי אין שום בעיה להמתין בתור. עומד בלי לזוז, רגוע לגמרי, גם אם מדובר התור ארוך.

גם במתקני הלונה פארק הוא כלוא וסטטי.

המתקן זז - אבל הוא לא זז בתוכו, וגם לא יכול לצאת ממנו אם הוא רוצה, ואין לו שום שליטה על מה שקורה לו. וכאמור, באוכלוסייה הזאת זה פעמים רבות בעייתי, וכשזה מתקן אקסטרים זה עלול להגביר את הלחץ של הילד (או המבוגר) והוא עלול לרצות לרדת כשאי אפשר ולהיכנס ללחץ עצום. את מכירה את הילד שלך ויודעת שאצלו זה לא המצב, אבל בכלל לא ברור שזה לא הולך יחד אצל ילדים רבים - הרתיעה מהתור והרתיעה ממתקני האקסטרים (שהם לאו דווקא מביאים בחשבון כשהם בוחרים במתקן. אגב, תור לפעמים מהווה הזדמנות לצפות מספר פעמים במתקן בפעולה ולהתחרט, שהם מפספסים כשהם עוקפים אותו).

דיברתי על סבלנות ולא סובלנות

בני בן 6.
"למה מיוחד הוא חלש?"
-באמת? את באמת שואלת אותי ולא מבינה? לא מאמינה...

לגבי המתנה בתור, יש הרבה יכולות שאפשר לתרגל אותם, גם כשזה יותר קשה מהרוב. סבלנות ודחית הסיפוקים אחד מהם..

arana1

New member
הדברים קשורים

ומה שקשה לאחד קל לשני ולהפך ולכן כל הדיבורים על דחיית סיפוקים הם לא יותר מקשקש מתנשא וחסר אמפטיה

" כל הדיבורים על דחיית סיפוקים הם לא יותר מקשקש מתנשא

וחסר אמפטיה"
- לא, זה לא קשקש מתנשא.
בעיניי דחית סיפוקים וסבלנות זה תכונות חשובות בחיים שתורמות לאיכות החיים וההישגים. לכן מנסה ללמד את הילדים שלי לתרגל.

arana1

New member
זה כן, זה הכי כן

כי מי קבע וקובע מה דחוף ומה ניתן לדחות ?
אז שוב אנחנו חוזרים לשאלת העצמאות והעצמיות כפונקציה של לוח זמנים אישי ולא עידרי.
כי יחודיות פירושה שלכל אחד עדיפות שונה, החזירים , שרק אותם כולם מעריצים, מציבים רווח כספי כמטרה הכי חשובה, הנרקסיסטים מציבים באופק תהילה והכרה,
והם אלה שמכתיבים לכולם מה דחוף ומתי,
מה שמשאיר את כל בני האדם הטובים והרגישים לא רק מחוץ לחברה אלא כמטרה לצדקנות מתחסדת ואלימה שמענישה אותם כל הזמן בחומרה על נטייתם להגינות ואהבה.

אז את לא תורמת לאיכות החיים, את הורסת אותה

למה מיוחד זה חלש...

בחברה פרימיטיבית זה ככה. אני חושבת שעם מיוחד קשה להזדהות, ואדם (ורוב החיות ברמת התפתחות כזו או אחרת) היה צריך שיתוף פעולה עם אחרים כדי לשרוד.
החברה מתקדמת.
בואי נהיה בקדמה ונחנך את ילדינו לכך! לא להתבייש במה שאנחנו.
ועל הדרך נחנך גם את החברה

ישר כוח לך כן ירבו כמוך

לפי ידעתי את אספית אז זה כבר משמח לראות אוטיסט יוצא מהקו האלים שכפו עליו אני שמח

עדיין פתוחה יחסית

ואת אספית הרבה אספיות מאמצות נקודת מבט הכי נטית לכן פחות מאובחנות .

arana1

New member
אני גם מאוד קונוונציונלי

אין בי שום דבר בולט או מיוחד,
רוב הנ"ט אם לא כולם הרבה יותר בולטים ומיוחדים ממני.

האמת שפחות התכוונתי לחברה

יותר להערכה עצמית של הילד.
כלומר ילד שואל שאלה "למה כולם מחכים ואני לא?"
מה את עונה לו? "כי אתה לא יכול"\"כי לך יותר קשה"\"כי אתה מיוחד"\ "כי אתה נכה"?
כל התשובות הנ"ל ודומות להן מעבירות מסר לילד: היכולות שלך נמוכות מכולם\מרובם.
מכוון שילד קטן הרבה מהערכה העצמית שלו נובעת ממה שהוא מקבל מהורה שלו.
ולכן כל המסרים הנ"ל בעיניי מזיקים יותר מהמתנה עצמה בתור..

ולגבי חברה--הלואי שזה יקרה מתישהו... כרגע עוד רחוקים משם

אם לשפוט את כל החיות לפי יכולתן לטפש על העצים

אז דג הוא החיה הכי לא שווה בעולם.
התשובה שלי לילד: את זה אתה לא יכול, אבל יש מלא דברים אחרים שאתה טוב יותר מרובם. זה לא עושה אותך יותר טוב מהם, וזה שהם מצליחים לעמוד בתור לא עושה אותם יותר טוב ממך.
ואמת, (אולי כי התמזל מזלו שהוא באמת מוכשר בכמה תחומים, או סתם כי אנחנו אוהבים אותו עד השמים
) אנחנו משבחים ומהללים אותו כל הזמן. אז כשאנחנו עוקפים את התור, אני דואגת להזכיר לו שזה לא בגלל שאתה יותר טוב מהם ומגיע לך הכל

למעלה