לונה פארק ופטור המתנה בתור

אהבתי את ההסבר

danakama10

New member
ולא עניתי בעצם לשאלתך

זה לא עונש. זה תוצאה מתבקשת. הילד לא מסוגל לעמוד בתור? לא בטוח עבורו להיות במתקן המסוכן.
הלונה פארק רוצה להרוויח ולשרת את כלל הציבור. אני בטוחה שהיו כבר הרבה מקרים שאנשים כעסו שהם עומדים ומחכים המון זמן, ואז מגיעים משפחות שלמות שאחד מהם מוגדר אוטיסט קל וכולם עוברים בכייף על כולם. בדר"כ במתקנים האלו יש גם את התורים הגדולים ביותר. מתן אפליה מתקנת גורפת גם כשאין בה צורך על חשבון כלל הציבור זה דבר גרוע, וכל הכבוד ללונה פארק שמצאו דרך להגביל זאת.

בושה שהדבר הזה בכלל יצא כחוק בארץ.

noamlah

New member
משפחה שלמה לא יכולה לעבור

כי האוטיסט או כל בן אדם אחר עם צמיד יכול להכנס רק עם מלווה אחד ואם זה אני דווקא מסכים, משפחה שלמה לא יכולה לתפוס טרמפ
אנשים כועסים? שיכעסו!!
גם אני יכול לכעוס כשיש מצב שאני באוטובוס שמלא עד אפס מקום, מתיישב כי הרגליים הורגות אותי ואז צריך לקום כי פנסיונר נכנס
וסך הכל גם אני לא יודע את המצב של אותו פנסיונר, יכול להיות שאותו אחד קם לג'וגינג כל בוקר ונמצא פי 1000 יותר בכושר ממני
וגם למה אותו זקן משלם כרטיס בחצי מחיר של פנסיונר? יכול להיות שהוא עבד בעבודה שנותנת לו פנסיה כפולה מהמשכורת שאני מרוויח כרגע, יכול להיות שהוא בפלוס של 100000 ש"ח ואני אותו דבר רק במינוס
יכול להיות שאני זקוק להנחה הזאת הרבה יותר ממנו אבל הוא משלם חצי מחיר ולא מגבילים לו את הנסיעה בגלל זה, הוא רשאיי לנסוע בכל המסלול כמו כולם

לי יש תוספת זמן במבחנים עוד מהתיכון, לא תמיד אני צריך אותה, הרבה פעמים בעיקר במבחנים אמריקאים אני מסיים אחריי רבע שעה, הופך את הדף וייצא
האם זה אומר שזה לא פייר? האם זה אומר שאני צריך לוותר על כך בגלל שאני לא צריך את זה?
ממש לא, כי יהיו זמנים לחוצים שאני כן אצטרך את זה ולכן יש לי את האופציה הזאת גם אם רק בתור ביטחון ולאף אחד אין זכות להגיד לי שבגלל התוספת זמן הזאת אני נגיד, מוגבל להרשם בהשכלה גבוהה לתואר שני כי מישהו יכעס

בן אדם מתעצבן כי מישהו עבר אותו בתור? שיבין שלא כל מה שהוא רואה ושופט הוא בהכרח נכון, יהיו זמנים שהאוטיסט יצטרך את העקיפה הזאת ואולי זאת גם אחת הפעמים

ולגבי המשפט הראשון זה בדיוק נשמע עונש, זה לא יכול להיות תוצאה מתבקשת כי שוב, אף אחד אף פעם לא בדק את זה, לא אני ולא את יכולים להוכיח שיש קשר בין חוסר יכולת לעמוד בתור לבין יכולת שהייה במתקנים מסויימים
בהחלט יכול להיות שלילד יהיה מלחיץ מאוד לעמוד בתור עד כדי בלתי אפשרי אבל יוכל להנות ולתפקד טוב במתקן שאורכו סך הכל דקה וחצי
עובדה שמקבלים זאת בחו"ל ואפילו במקום המקביל פה: הסופרלנד מקבלים זאת יפה

danakama10

New member
מצחיק שאתה מזכיר את חו"ל

בארה"ב אין פטור גורף לאוטיסטים מלעמוד בתור.
ובדיסני למדו את הטריקים הזה, שכל אוטיסט "קל" פתאום לא יכול לעמוד בתור. כיום מאוד מאוד קשה לקבל פטור מתורים בדיסני. הם דורשים מכתב מרופא שמפרט מה בדיוק קורה אם האוטיסט מחכה בתור.

נהדר שאתה טוען שלא יקרה כלום אם אני ושכמותי נדחה סיפוקים ויעקפו אותנו. הזלזול בזכויות הכלל הוא מאוד מכוער. ולגבי הזקנים באוטובוס? לא מדובר בחוק. כל אחד פועל על פי מצפונו. אני מתארת לעצמי שכל בן תרבות יקום בפני זקן. ואני בטוחה שכל בן תרבות יאפשר לאנשים שרואים בבירור שקשה להם לעקוף אותו בתור. לחייב לפנות מקום בפני כל אוטיסט מכל סוג שהוא - עד כאן!

noamlah

New member
אין בעייה

אז שיעשו כמו דיסני, שיגבילו את האפשרות לקבל פטור מהתור עד כמה שהתור מאפשר להם
אבל יש הבדל בין להגיד למישהו
"אתה לא זכאיי לפטור מהתור על פי הבדיקה שלנו"
לבין להגיד לו "בגלל שיש לך פטור מהתור אנחנו נפלה אותך ונגביל את אפשרות התנועה שלך במתקנים"
ומצחיק שהדבר הזה לא נראה לך פוגעני יותר מבן אדם שפעם ב...יכול לבוא מישהו ולעקוף אותו בתור והוא לא יבין למה
אפשר לחשוב שאנשים עם פטור מהתור עטים על הלונה פארק בדיוק באותו זמן ויוצרים בעייה ענקית בתורות, זה תמיד בן אדם אחד, שניים מקסימום שלושה באותו יום ונקודת זמן
הכעס שלך הוא לא על זה שמעכבים אותך בצורה משמעותית, אני בספק אם פעם זה קרה לך, הכעס שלך הוא על לא לצאת פריירית, עניין של כבוד ועניין תיאורטי של "אז מה, עכשיו יבוא כל אחד ו..זה וזה וזה" ובדבר הזה אני אכן מזלזל

danakama10

New member
מעניין שאתה מרגיש שאתה יכול לדבר בשמי

ויודע מה אני חושבת.
הסברתי כבר מדוע זה סביר וחוקי מה שהם עושים, ולא אחזור על עצמי.
היה שלום.

arana1

New member
אגב

המון אנשים שזכאים לפטור מתור מוותרים עליו מראש כי הם לא רוצים ולא מסוגלים לעמוד ביחס ובשנאה המופנית אליהם בשל כך.

arana1

New member
זה שאין בדיוק לא אומר שאי אפשר לעשות טוב יותר

בטוח שיש פספסוסים, וגם לא מעט, אלא שזה שאי אפשר להגיע להכללה מדוייקת במאה אחוז לא אומר שאין תועלת וסיבה לנסות לקדם דברים גם בערך,
וזו אמת שנכונה לכל דבר

גורג42

New member
בדיוק בגלל קטעים כאלה, אני לא מבזבז את זמני על "פטורים" כאלה

יש לי עד היום מן "כרטיס נכה" שנותן לי כל מיני פטורים (כולל עמידה בתור) ואני לא משתמש בו לעולם.

ולמה? כי קן הצרעות שעשוי להיפתח ע"י הצגת הכרטיס הוא הרבה יותר מפחיד ומטורלל ורווי אי-וודאויות מהדברים שמהם הוא נותן את הפטור.

למעלה