לונה פארק ופטור המתנה בתור

ועוד משהו

"הדבר אפשר לי להיות גרוע בכל דבר…וגם לגלות הבנה כלפי אחרים שיש להם קשיים"
זה ציטוט של זוכה פרס נובל לכימיה ז'אק דובושה על איבחונו כדיסלקט

זה כמו שתגידי שאוטיסטים יכולים לתרגל

דיבור, קשב משותף, וכו' - הם יכולים לתרגל, אבל קצב ההתקדמות ממש לא ברור מראש, והעובדה שאצלך בגיל 3 הוא הצליח לעמוד בתור לא אומרת מה יקרה עם ילד אחר שאמא שלו תעשה בדיוק, אבל בדיוק, מה שאת עשית.

arana1

New member
אוטיסטים לא צריכים לתרגל קשב

אם נניח להם להתפתח כפי הקשב היחודי להם הכל יהיה בסדר

לא אמרתי שהם צריכים. אמרתי

שלא משנה במה מדובר, גם אם מתרגלים אותו, התוצאה והקצב לא ברורים מראש, ואי אפשר להשליך ממה שקרה עם אוטיסט אחד למה שיקרה עם אחר.
אגב, הדוגמא שלי לא הייתה קשב אלא קשב משותף - כלומר, להפנות את תשומת הלב לדבר שאליו מתייחס השותף לאינטראקציה, להפנות את תשומת לבו לדבר שאליו אתה מתייחס, וכו'.

arana1

New member
אפשר וצריך

אחד הכלים הכי מפלצתיים ואלימים להדרת אוטיסטים והכשלתם מתבטא, כרגיל, בשלילת מה שמובן מאליו לנורמה מאיתם,
לכל זהות, אפילו לאוטיסטית, יש היבט כללי והיבט פרטי, היבט אישי והיבט קהילתי, והדרך היחידה לממשה ולקדמה ולעזור ולהעזר בה עוברת דרך היכולת להכליל ממקרה פרטי לכללי,ולהפך,
אלה הפכים משלימים שבלעדם לא ניתן להבין שום דבר,
בוודאי שלא זהות,
הנטיה לשלול מהאוטיסטים את מה שמובן מאליו לנ"ט, את ההיבט הקהילתי, המכליל, המכיל, רק בגלל שההיבט הזה אצלם שונה מזה הנורמטיבי,
מגלמת את כל מה שמפלצתי ואלים באפלייתם והדרתם.

אפשר וצריך להסיק ממה שנכון לאוטיסט אחד לאוטיסט אחר,
לאוטיסטים יש זהות,
מובהקת,
ולכן גם מאפיינים משותפים,
הבעייה שהנ"ט מוכנים להתייחס למאפיינים משותפים לאוטיסטים רק כשאלה מציינים שלילה.

וזה נוגע לקטע של קשב משותף כי אוטיסט יהיה פחות מונולוגי ברגע שימצא לו אדם בעל קצב וקשב הדומה לשלו,
וזו גישה עדיפה מכל בחינה אפשרית על זאת המבוססת על תרגול ואילוף שבסך הכל יוצרים ואף מנציחים עיוות

לא אמרתי שאין תכונות משותפות

לאוטיסטים. מה שאמרתי הוא שאי אפשר להסיק ממה שקרה אחרי אינטראקציה עם אוטיסט אחד (למשל הילד שבגיל שלוש כבר לא התקשה לעמוד בתור) מה יקרה עם אוטיסט אחר, גם אם אמא שלו תנקוט בדיוק באותה גישה.
לא אוטיסטים ולא נ"טים הם מקשה אחת - לכל אחד יש מאפיינים משלו, לצד אלה שהוא חולק עם רוב הקבוצה.
ושוב, לא אמרתי שאני בעד (או נגד) תרגול, אלא אמרתי שכאשר נוקטים בגישה הזאת, התוצאות תלויות בילד הספציפי.

יתרה מכך

זה שבני בגיל 12 מסוגל למשהו, זה לא אומר שהוא יהיה מסוגל לזה גם בגיל 20.
כי זה לא שהוא למד את זה, אלא שמצב רגשי/תחושתי/סביבתי מאפשר לו את זה.

arana1

New member
לומדים איזה מצבים מאפשרים אותך

ונמנעים מכאלה שלא

גם אם שמים כמטרה משהו, צריך לבחור את המלחמות שלנו

כל הדברים שלא באים בטבעיות ובכל זאת משתדלים לעשות אותם, גוזלים הרבה מאמץ והרבה כח פיזי ונפשי. אי-אפשר להיות במאמץ כל הזמן. במקרה הטוב מגיאים לשחיקה, במקרה גרוע לכריסה.

גורג42

New member
מה לעשות, יש אנשים שיותר קל להם להטיס מטוס מלקנות במכולת

(אני תוהה מה היה קורה אם הייתי משתמש בכרטיס הפטור שלי בתור לשיעור טיסה. נראה לך שהיו נותנים לי בכלל להתקרב למטוס?)

נראה לי שלא היו נותנים

ואני חושבת שאנשים שמסוגלים לעשות משימה קשה גם יצליחו לעשות את הקלה אם ישתדלו מספיק.

גורג42

New member
להטיס מטוס זה הרבה יותר קל מלעמוד בתור - מניסיון.

זו הנקודה שלי.

"קשה" ו"קל" זה עניין יחסי. לא כל האנשים אותו הדבר, ומה שקל לאדם אחד עשוי להיות קשה לאדם אחר (ולהפך).

מזכיר לי את כל האגדות החכמות האלה על אנשים שמתחלפים בתפקידים ("בן המלך והעני" למשל). ואם את עדיין לא משוכנעת, אני מזמין אותך להתחלף איתי לכמה ימים ונראה כמה טוב תעשי את המשימות שלי

danakama10

New member
מצויין

הפטור מיועד *למי שזקוק לכך*. אם הבן שלך מסוגל לעמוד בתור, למה בכלל לקחת את הצמיד מלכתחילה? הרי רוב האוטיסטים מסוגלים לעמוד בתור, אבל אין ספק שזה נחמד לדלג בקלילות על התורים, כי מותר. לילדי ADHD אולי קשה יותר לחכות בתורים מאשר לרוב האוטיסטים בתפקוד גבוה.
החליטו בלונה פארק שמי שלא מסוגל לחכות בתור, הם לא רוצים לקחת אחראיות עליו במתקנים מסוכנים. צודקים. ומותר להם. ויכול להיות שבמתקני האקסטרים יש את התורים הגדולים ביותר, והם לא רוצים שאנשים שמחכים הרבה מאוד זמן בתור יתמרמרו שעוד ועוד עוקפים אותם, בין אם יש הצדקה ובין אם אין. צודקים גם בזה.

noamlah

New member
אז זה עונש?

הרי אף אחד לא עשה שם סוג של מחקר שבוחן את הקשר בין אי יכולת המתנה בתור לבין יכולת לתפקד במתקניי אקסטרים
הסירוב שלהם להעלות את הילד הוא לא על פי שום ביסוס חוץ מסוג של דעה קדומה

זה כמו שאם מפנים מקום לאנשים מבוגרים באוטובוס במקומות השמורים להם יבוא נהג אוטובוס שנוסע מתל אביב לאילת ולא יסכים בכלל להעלות זקן לאוטובוס בטענה שאם הוא בן אדם שצריך לפנות לו מקום בנסיעות עירוניות הוא לא רוצה לקחת עליו סיכון בנסיעה של חמש שעות, הרי אולי ייפול? אולי יקבל התקף לב?
אין שום קשר, הנהג אינו יכול להחליט על כזה

וזה גם לא עניין של אי-מסוגלות
בן אדם שהולך עם קביים מסוגל לעמוד בתור ואם יצטרך ישרוד את התורות של הלונה פארק אבל הוא לא אמור לשרוד אותם כי קשה לו משמעותית יותר מהאחרים שעומדים, לפחות כך קבע החוק לגביו והאנשים שבחנו אותו וקבעו לו את זכויותיו
אותו דבר עם אדם אוטיסט

danakama10

New member
הספקטרום האוטיסטי רחב

מעין כמוהו. העובדה שאולי יש כאלו שקשה להם לעמוד בתורים, לא אומרת שצריך באופן גורף לתת לכולם פטור. לרובם הגדול לא קשה יותר מלאדם רגיל.

הדוגמה הנגדית שלך לא מתאימה. לזקן יש אולי סיכון גבוה יותר למות בהתקף לב באוטובוס, אבל הסיכון הזה קיים כל הזמן. להעלות ילד למתקן שעלול להיות מסוכן אם ילד מתפרע זה חוסר אחראיות רציני. אם יש ילד שאי אפשר להשתלט עליו בזמן תורים, אותו ילד לא רשאי לעלות על מתקן בו יש צורך להשמע היטב לחוקים.

אגב, גם אשה בהריון מתקדם לא רשאית לטוס, והיו כבר מקרים שמטוסים עשו עצירת חירום כדי להוריד אוטיסט שגרם חוסר נוחות לשאר הנוסעים.

הורה שמגדיר את הילד שלו כ"קל", מוטב שלא ינסה בכוח לסחוט הטבות, גם אם הם מגיעים לו על פי החוק המוזר בארץ.

arana1

New member
מה שאני שונא זה...

שאיכשהו יוצא שכל פעם שמבקשים לקדם התחשבות או משהו חיובי פתאום מתברר שהספקטרום רחב ואף אחד לא דומה לשני וצריך לקחת בחשבון את המגוון והשונות,
בזמן שבדיוק במקומות שבהם צריך לקחת בחשבון את השונות והמגוון לשם התחשבות אותם אנשים או בעצם כולם מדברים על ככה זה העולם וכולם צריכים להשתלב בדיוק באותה תבנית אחרת החברה תתמוטט.

הכפילות הזאת, הצביעות הזאת, רק חושפת עד כמה מושג הקהילה, הכללת הפרטים, מושתתת על שקר אלים שנועד לשרת בעיקר צרות אופקים.

אז כשזה נח לרוב אין מגוון ואין צורך להתחשב בו ואפילו אסור וכשלשם שינוי מנסים לקדם מהלכים שיתחשבו בשונות אז פתאום מתברר שכולם שונים מדי אחד מהשני ולכן אין טעם להכליל,
הקשר בין שקר לאלימות ושנאה מעולם לא היה כה מובהק וברור.

מסיבות שהסברתי, ואולי מאחרות, למספר מספיק גדול של אוטיסטים קשה מאוד לעמוד בתור, באמת ממש כל כך לא סיפור גדול להקל עליהם ועל המשפחות, אז מישהו יכנס לפניך, לא קרה שום אסון, באמת, קצת דחיית סיפוקים למען אדם שקשה לו הרבה יותר ממך, בין אם מסיבה ידועה או לא, אבל הנה, הזדמנות לנצל את סעיף המגוון, השונות, לרעה,
הזדמנות שאלה שממהרים להתעלם ממנה בדיוק בזמן שבו הכי צריך לקחת אותה בחשבון פתאום נזכרים בה משום מה.

נורמטיביות זה סוג של שקר, אלים מאוד

למעלה