לחפש או לא לחפש? ארוך...

year of the cat

New member
אבל ידעת על המצב והסכמת לאימוץ

אמרו לך שאין חתימות ובכל זאת החלטת לאמץ
חיפוש אישור החוקיות לאחר מכן ועוד כאשר הילדים הם קטנים,יש בו בעייתיות מסויימת
אם "היית משתגעת", מה היה על הילד?

ושחס וחלילה לא ישמע שיש לי ביקורת על ההחלטה לאמץ בתנאים הנ"ל
אני חושבת שאם הרשויות החליטו להפקיע זכויות, אז יש סיבות מאוד טובות לכך
וזה לחלוטין לטובת הילד

אני חושבת שכדאי שאנשים יהיו מודעים לכך שלעיתים מוצאים עובדות לא קלות בחיפוש
ואולי היה הרבה יותר טוב לכל הגורמים, אם העובדות היו נגלות בדיעבד, לאחר שהילד כבר בוגר ויש לכולם כלים הרבה יותר טובים להתמודדות

לנגד עיניי עומדת אמא אחת, שאימצה 6 ילדים מאוקראינה, בגילאים שונים, בהצלחה גדולה, אישה מרשימה מאוד, ללא ספק
שבנתה תיק שלם לכל ילד, עם חוקר פרטי, ואחד התיקים גרם לה לכתוב שהמימצאים משפיעים עליה לרעה ביחס לילד שלה, וחבל שהיא עשתה זאת
היא כתבה את הדברים כפנייה להורים מאמצים אחרים, כדי שיזהרו ויחשבו היטב לפני המהלך הזה
לפעמים עדיף לא לדעת

fannyd

New member
חשוב ללמד את הילדים לחיות עם חוסר הודאות

ואם אנחנו לא יודעים איך בעצם נלמד? באימוץ חו"ל אין גבולות ברורים של מותר ואסור בשלב הפוסט אימוץ. חשוב ללמוד להרפות, לשחרר. לילדים יש גם את הזכות לא לדעת, למשפחה ביולוגית הזכות שלא יפנו אליה. לא חייבים לשלוט בכל.

אפרילס

New member
באמת חשוב לשחרר ולא לכפות דעה

שחררי, כתבת את דעתך...

Daria34

New member
China את כותבת "הם עשו את אחד הדברים

הכי לא אתיים ומוסריים שקיימים"
תלוי, לא כול מסירה לאימוץ היא פעולה לא מוסרית.

ישנם מצבים שלא הייתה ברירה אחרת.שזה היה הדבר הכי נכון לעשות.
או שהרבה אימהות הוכרחו למסור,או ילדים נחטפו,יש הרבה סיבות....או לא היו אפשרויות
אחרות.

יסמין@

New member
נכון מאוד. ויש מקרים

שבהם המסירה לאימוץ היא המעשה הכי מוסרי וטוב האפשרי באותן נסיבות.

China8

New member
דריה, התכוונתי למקרה שלנו הפרטי

לא התיימרתי לדבר על כל מקרי האימוץ, שכן כל מקרה לגופו.
מבחינתי נטישה של תינוק רך ברחוב זה לא מוסרי ולא אתי. מבלי להכנס לפרטים גרפיים נוספים.
מסכימה איתך שבהרבה מקרים אחרים לא הייתה ברירה וזה הדבר הכי נכון לעשות.

Daria34

New member
אולי זה גם יעזור.נמצאת זרוקה בביצת בוץ בהיטי

הרצון לדעת מה קרה אפילו עם הידיעה שכך נמצאה לא מרפה מבחורה
הזו ללכת למצוא את השורשים שלה.

גילעד 63

New member
הורים מולידים

"הם אלה שעשו את אחד הדברים הכי לא אתיים ומוסריים שקיימים."
מאד כוללני ומאד שיפוטי מה שאת אומרת כאן. אני בטוח שיש לא מעט הורים מאמצים שזה באמת מה שהם חושבים אבל לא יגידו את זה בנוכחות ילדיהם ובטח שלא בפניהם אפילו כשיגדלו, לא?

יסמין@

New member
ועדיף גם

לא לחשוב כך. עדיף בשביל הילדים/ות! מחשבות כאלה, גישה כזו יבואו לביטוי בדרכים שונות, מילוליות (פליטות פה, ניסוח כזה או אחר) וגם לא מילוליות (שפת גוף, פרצופים, מבטים ועוד ועוד) כולל אנרגטיות.

China8

New member
ושוב אומרת

מתייחסת למקרה הפרטי שלנו ולא מתיימרת לדעת מה קרה בכל מקרה אחר של אימוץ, זה לא מענייני ושוב, כל מקרה לגופו.
במקרה הפרטי שלנו, ובעיניים הפרטיות שלי, הם עשו את אחד הדברים הלא אתיים והלא מוסריים שקיימים. משתמשת במילים הספציפיות האלה כמענה לדבריה של דניאלה.
כיון שקצת סטינו מהנושא של הודעתי הראשונית אז אנא הרשה לי לומר זאת: אני חיה ונושמת אימוץ מדי יום מעצם היותי אם מאמצת וגם מהרבה קבוצות אימוץ שבהן אני חברה. יש איזו נטיה לתת המון לגיטימציה לרגשות המאומץ שזה כמובן מצויין. אבל באותה העת, יש מעין דה-לגיטימציה לרגשות של ההורים המאמצים בנושאים מסויימים. אסור להגיד את זה ואם תגיד את זה יהיה נזק לילד ועוד ועוד.
מותר לי ולנו להורים מאמצים לחשוב מה שאנחנו רוצים על הביולוגים, אני לא צריכה לנתב את הרגשות שלי או להנדס אותם מכל מיני סיבות. זה לא אומר שבהכרח אחלוק אותם עם ביתי, בטח שלא עכשיו ואולי גם לעולם לא. אבל אי אפשר לצפות ממני כהורה מאמץ להיות יותר קדושה ממאמא תרזה. כתבתי את זה כבר בעבר שיש לי הרבה פעמים הרגשה כאילו הביולוגים הם איזה פרה קדושה, קדוש מעונה, תמיד המסכנים והדפוקים... מצטערת, מסרבת להכנע למשטרת המחשבות.

Daria34

New member
China יקרה,הורים ביולוגים הם לא פרה קדושה

לא מדובר פה עליהם אלא על הילד שבא מהם,אם נעביר לילד מסרים שלילים על מולידיו
זה לא עוזר בערך העצמי של ילד שאומץ.

China8

New member
מסכימה איתך במאה אחוז

ולכן לא אעביר כאלה מסרים. האמת היא שגם אין לי שום מידע עליהם, ממש שום דבר מעבר לצורה שבה בחרו להיפרד מביתם.

אפרילס

New member
בגלל שאת לא מכירה אותם, ייתכן שגם הם

לא אלו שבחרו להשאיר את הילדה במצב לא טוב.
ייתכן שהעבירו את אחריות למשהו אחר לקחת את הילדה והוא נפרד בצורה שאת שמעת.
לכן, לא יכולים לשפוט אותם גם במקרה שלך.
כמו שסיפרתי קודם, אני לא רואה שום פסילה לנסות לחפש את המולידים שלה. ההיפך הנכון.
מאחלת לכם הצלחה בכל דרך שתבחרי.

גילעד 63

New member
על איזה משטרת מחשבות את מדברת?

השתמע, ומסתבר לא רק לי שבמה שכתבת התייחסת לא רק למקרה הפרטי שלך אלא גם למקרה של הבחור החרדים מהכתבה והאופן שבו מה שכתבת נקרא נשמע כוללני ושיפוטי מאד. זה הכל. לא כל המקרים אותו דבר וממה שלמדתי בחודשים האחרונים על אמהות ביולוגיות הוא שברבים מאד מן המקרים מדובר ב"בחירה" שלא היתה ממש בחירה. זה ללא עושה דה לגיטימציה להורים המאמצים. זה פשוט נושא נפרד לגמרי.
לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה על מי שהוא רוצה. יחד עם זה לפעמים יש נטייה (גם בקרב מאומצים) לעשות איזה את ההיפך (סוג של דמוניזציה) להורים הביולוגיים.
צריך לזכור שלכל אחד מהצדדים יש את הפצע שלו והכאב שלו. זה משולש מאד רגיש ופצוע מכל הכיוונים. אז אם משהו שאמרתי נגע בעצב רגיש אני מצטער, לא זו היתה הכוונה.

מעבר לזה אומר לך בחיוך, אל תבואי אלי עם "חיה ונושמת אימוץ מידי יום מעצם היותי אם מאמצת"
זה נשמע כמו נפנוף בוותק, ובינינו אני חושב שאם כבר מדברים על וותק באימוץ, אני הכי וותיק כאן. תיכף סוגר חמישים שנה ב"תחום"

China8

New member
כמה אפשר לחזור ולהגיד

כבר אמרתי לפחות שלוש פעמים בשרשור הזה שאני מתייחסת אך ורק למקרה הפרטי שלנו. נקודה. ברור שלא כל המקרים אותו הדבר. עוד נקודה.
וחוץ מזה זו אינה תחרות, בטח לא של ותק. אני אם מאמצת רק שלוש שנים, אבל מאז (ובעצם מעט לפני) אני חיה ונושמת אימוץ מדי יום. זה לא נאמר כנפנוף, לא כתחרות, אלא פשוט עובדה מחיי היומיום שלי.

fannyd

New member
מול הזכות לדעת יש גם את הזכות לא לדעת

בעצם איזה כלים יש לנו לשפוט מה עדיף? לבתי משפט שמחליטים יש גילוי נאות שלרוב אין לנו, ההורים, וגם אז יש פיספוסים כמו עם ברונה למשל. אז הילדה אמרה. בעצם מה זה אומר? מה לגבי משאלות אחרות שהיא מביעה? גם אז אתם נכנסים לסחרור? טוב שהיא מוציאה החוצה את מה שהיא מרגישה ואת יכולה להרגיע אותה וללמד לדחות את הסיפוק הזה בדיוק כמו סיפוקים אחרים למועד מתאים.

China8

New member
פאני, זה כנראה לא היה ברור

״הסחרחרת״ כמו שקראת לה ממש לא הגיעה בשל האמירה של הבת שלי. זה משהו שמקנן בי המון זמן רק הולך ומתחזק, אבל עם המון התלבטויות.
ציינתי את מה שהילדה אמרה רק כקוריוז על התזמון שבחרה פתאום להגיד את זה, בדיוק כשאנחנו חושבים על זה. מדובר באמירה של ילדה בת חמש שאמרה מה שאמרה ואחר כך המשיכה לענייניה. אין באמירה הזו כדי להכריע לגבי השאלה שאנחנו מתחבטים בה.

fannyd

New member
זה ברור, גם אני הייתי במקום הזה

התבשלתי עם זה הרבה זמן והגעתי לתובנות שממקום שלי היום אני שמחה בהן. הבנות שלי גדלו על המיקס המורכב של ידיעת הידוע וחוסר ודאות לגבי הלא ידוע. אני חושבת שיש גם משהו משחרר בלגדול באי ידיעה לגבי דברים לא פוטוגניים ומאידך ידיעה שאופציית החיפוש תמיד קיימת. במדינות מסודרות אנשים אינם נעלמים ולא במקרה בחרתי לאמץ ממדינות מהן אימצתי.

למעלה