לחפש או לא לחפש? ארוך...

China8

New member
לא יודעת מה זה מדינות מסודרות

בתחומים מסויימים סין היא מאד מסודרת. בהיבט הקומוניסטי וכל מה שנלווה לכך היא דווקא מאד דומה למדינות מהן אימצת.
אבל היא מדינה ענקית, עם אוכלוסיה ענקית של אנשים הנעים ממקום למקום בחיפוש אחר עבודה והמון פרובינציות שמנוהלות באופן עצמאי, כמעט כאילו היו מדינה בפני עצמה.
אם הביולוגים עדיין בעיר או בפרובינציה בה ביתי נמצאה אז יהיה קל יותר למצוא אותם. אם כבר עברו לתחנתם הבאה יותר קשה, אולי אפילו בלתי אפשרי.

fannyd

New member
אז תמצאי אותם, ומה אז?

יש לך כלים לקיים אתם קשר? הרי לא מדובר באימוץ פתוח בתיווך הרשויות ואיך תדעי למה את מכניסה את עצמך? מדוע את לא סומכת על בתך שתדע בבוא היום להחליט מה מתאים לה ואיך להגיע לזה?

China8

New member
תראי,פאני

העליתי את השאלה כדי ״לסער מוחות״ ולשמוע דעות לכאן ולכאן שיעזרו לנו לגבש החלטה. אין לי תשובות לכל השאלות, קטונתי.
ובהודעות הקודמות שלי הסברתי גם את המניע. זה ממש לא נובע מכך שאינני סומכת על ביתי ורק טובתה עומדת לנגד עינינו.
את צודקת, אי אפשר לדעת למה אנחנו מכניסים את עצמנו אם נחליט לחפש. זה קצת כמו הימור בלוטו, יכולים לזכות או להפסיד.

fannyd

New member
הבנתי אותך

גם אני הייתי במקום הזה ובמבט לאחור ברור לי שיותר מכל שיחקו שם תפקיד עובדת היותי פריקית של שליטה וחוסר הבטחון לגבי מה זה להיות אמא מספיק טובה לבתי. כמובן שאז ראיתי את זה אחרת.

אחרי דיון כזה ארוך, מה יש להוסיף?

כל אחד לוקח את הדיון למקום שלו, בעיקר כאשר רוב האנשים חווים אימוץ ממקומות תרבותיים דומים לישראל (כן מזרח אירופה, לא מזרח אירופה, כן עולם שלישי, לא עולם שלישי, זה עדין דומה תרבותית לישראל פי כמה מונים מאשר סין), ואינם מבינים את השוני התרבותי הסיני. את, לעומת זאת, מכירה את התרבות והמחיה בסין, ויכולה טוב מאיתנו לשער את ההשלכות כמו גם הסיכונים והסיכויים.

מה נשאר לכתוב אם כך?

מצבנו שונה.
אנו יודעים את שמה של האם הביולוגית, כמו גם שמות בני משפחה אחרים מן המשפחה הגרעינית והמורחבת.
מקום מגורי האם ניתן במסמכים, וגם אם זו לא כתובת מדוייקת, זה קרוב מאוד לכך. ולא, זו לא כתובת זמנית (כל תקופת התיעוד עד לאימוצה של זיו בגיל שלוש נערכה בכתובת זו).
פגישה איתה נמנעה מאיתנו בגלל רצון טוב מדי של אשת הקשר שלנו, שכטובה לכך שאנו נאלצים לחזור לנסיעה שניה עבור המשפט, אירגנה שיאשרו לאם הביולוגית לחתום על מסמכי ההסכמה בנוכחות השופטת והתובעת בלבד. ללא מראה פניה בזמן הויתור, אין לי מושג האם הויתור הזה היה קל לה או קשה (למרות שאני חוששת שמפאת הבדלים תרבותיים, לא הייתי מרשה לעצמי לפרש יותר מדי את הבעות פניה).
לחפש אותה במיוחד כעת כדי לקבל פרטים נוספים יענה יותר לצורך סיפוק סקרנותנו מאשר חשש שאי אפשר יהיה למצוא אותה בעתיד. למצוא אותה כעת, לקבל ממנה פרטים כעת ותמונות, זו נטילת זכותה של זיו לבירורים עתידיים לידיינו אנו. כי אם המידע יהיה בידינו, הוא ימסר לזיו טיפין טיפין ככל שתתבגר ותוכל לעבד אותו, אבל בגיל שבע אפשר לראות כבר ת מינון שאלותיה של זיו. מנינון זה, למרות שהוא מעסיק אותה ללא ספק, הוא מדוד מאוד. היא רוצה לדעת, אבל יותר מאשר היא רוצה לדעת, היא רוצה לחלום. מידע מאומת נוטל את יכולת החלימה הזו. חלימה שגם היא זכותה של זיו. לחלום בגילה על מקום אחר, מושלם ואוהב, שלא ידרוש ממנה לסדר את חדרה ויספק לה שוקולדים ללא גבולות. ילדים אחרים חולמים על פיות וגמדים, זיו חולמת גם על אם ביולוגית. לפעמים היא מתמודדת עם הכאב שאותה אם ביולוגית לא רצתה בה, לפעמים החלום אינו טוב במיוחד, אך הוא שייך לה ולא לנו. אם נחפש ונמצא תשובות לשאלות, לא נוכל לתת לה לחלום ללא הגבלה אם איננו רוצים לשקר לה. נצטרך לתקן את החלומות למציאות. חוסר הידיעה, כפי שאני רואה זאת, מגן עלינו כעת מלכפות על זיו זוית ראיה פרשנית שלנו למציאות. הרי תמיד אנו רואים מציאות כפי שהיא מתפרשת על פי נסיון חיינו האישי, ואילו חייה של האם הביולוגית שונים משלנו, ולכן מציאותה, גם אם נדע פרטים, שונה משלנו.

לסיכום, במקרה שלנו, בו כנראה לא יקשה למצוא את האם הביולוגית והמשפחה המורחבת בעתיד, חסרונות החיפוש כעת עולים בעיני על נתינת חופש ההחלטה לזיו בעתיד.

נגה יקרה

למדתי ממך המון.
הזכות לחלום את האם הביולוגית גם כאשר אנחנו[המאמצים]שבמציאות יגעים ועמלים,הופכים דרך החלום לכביכול פחות מוצלחים,כי אין לנו שום סיכוי מול "בית הממתקים" האגדי הזה.
כל כך חשוב מה שכתבת.
באמת יש לילד שלנו זכות לחלום.ולטפח את מימד החלום. ולבנות עולם פנימי עשיר שלנו אין בו חלק.מותר לנו לוותר על החלקים הנארקיסיסטיים שלנו,והמשאלה להיות חלק מכל עולמו של הילד שלנו.את מבחינתי דיברת על נתינת מרחב אמיתי לילדה שלך.על מוכנות מצידך לנתינת מרחב כזה. זוהי נתינה אמיתית שמאפשרת גדילה ותהליך מלא של עיבוד האימוץ.
אני תמיד אזכור מה שכתבת פה.

למעלה