איבדנו את הדיון
הנקודה שלי היא זו - הצבא צריך לקבוע כמה אנשים הוא צריך. "כמה שיותר" זה לא תיאור מספרי מספק. צריך שהצבא יקבע כמה אנשים הוא צריך וכמה הוא לא צריך, ואז המדינה תקצה לו את האנשים בדרך זו או אחרת. זה מצב עניינים תקין. הפורום הזה, מטרתו להכריח את הצבא, שכיום משחרר המון אנשים משירות צבאי *לפי בחירתו*, לגייס את כולם. לאסור בחוק על שחרור אנשים מהצבא. כל הזמן מדברים פה על הקשחת הקריטריונים לשחרור מטעמי דת, וזיהוי מתחזים אצל קב"ן, וגיוס חרדים בכפיה, וכן הלאה וכן הלאה. מדובר באנשים שהצבא שיחרר מרצונו החופשי, ברצונו יגייסם וברצונו ישחררם. אתם רוצים לפעול נגד הצבא. להכריח אותו לקבל את כולם. אני אומר שלא יתכן שהצבא יקבל X אנשים ויעשה איתם מה שהוא רוצה. אין שום אירגון רציני שעובד ככה. המצב בו הפרלמנט קובע כמה אנשים יש בצבא, ולצבא אין שום say, הוא שערורייתי. הפורום הזה - "די להשתמטות" - באמת מורכב מאנשים שרואים לנגד עיניהם ציונות, ואת טובת המדינה, ושיוויון בנטל. אני חושב שאתם לא חושבים על דברים עד הסוף. בשם השיוויון בנטל אתם תהיו מוכנים להחליש את החוסן הלאומי של המדינה. הטיעונים היחידים שאתם משמיעים הם "בן אדם א' הוא X באזרחות, הוא היה יכול להיות X בצבא". ו-"למה שאני אתגייס אם הוא לא מתגייס", ו-"איזה מן בן אדם ירמה את הצבא", "הצבא הוא הסיבה שכולנו נמצאים כאן". הכל נכון, השיוויון בנטל הוא באמת לא מה שהיה פעם. אבל השאלה העקרונית היא - מה המטרה שלנו? האם המטרה שלנו היא ליצור שיוויון בנטל, או צבא חזק ככל האפשר? נראה שאתם בכלל לא חושבים על הפרמטר השני. מה אתם תעדיפו, צבא חזק ולא שיוויוני או צבא חלש ושיוויוני? אני משוכנע שאתם לא מסוגלים בכלל לענות לשאלה הזו. משתי סיבות: הראשונה, משום מה השתרש ההיקש הקומוניסטי משהו שחברה שיוויונית היא חברה חזקה. במציאות זה כמובן לא נכון. אין קשר בין שיוויוניות לחוזק. הסיבה השניה היא שאתם לא מסוגלים לדמיין בכלל צה"ל חלש. כל פעם שאני או מישהו אחר כותב משהו רע על צה"ל אתם תופשים את זה כ-"הכפשה". מה הכפשה? הצבא הישראלי יהיה טוב ככל שאנחנו בונים אותו. זה שהוא מורכב מישראלים, ומגן על ישראלים, והוא אחראי לזה שאנחנו כולנו נמצאים פה עכשיו, לא אומר שהוא מתנהל כראוי ולא אומר שאין בו מה לשפר. הצבא יהיה חזק בדיוק כמו שנבנה אותו. המטרה שלנו צריכה להיות בניה של צה"ל חזק ולא התרפקות על הישגי עבר (מפוקפקים משהו) ולא הערצה עיוורת של הישגי הצבא. לסיכום - מאוד מפריע לי שאנשים, בעיקר EmGee, מסתכלים על הצבא כאילו הוא מדהים מכל בחינה טכנית שהיא. ויותר מזה, שהצבא *לא יכול* להיות פחות ממושלם. כן, התותחנים הישראלים הם הטובים בעולם, והקצינים הישראליים מושלמים, אפילו שהם מתאמנים ולומדים פי 10 פחות מהמקבילים האמריקאים שלהם. בוודאי. עושים בבה"ד 1 קורס בסגנון מחנה קיץ של הצופים, ובווסט פוינט לומדים תורת ההגנה ותורת ההתקפה וקרבות עבר ועוד אינסוף דברים בנושאי צבא, אבל מבה"ד 1 יוצאים המ"מים והמג"דים הטובים בעולם. כמובן. על הנקודות האלה לדעתי שווה להתווכח. יחד עם זאת, זו לא המטרה של הפורום ואני בפירוש מוכן להודות שאני לא יודע את כל מה שאפשר לדעת על צבא. אבל בנושאי "ההשתמטות" אהיה מוכן לחתום בשמי על כל מה שאני כותב - לא יתכן שבאורח פלאי כל התקנים בצבא מתמלאים כל שנה מחדש בדיוק לפי מספר האנשים שהצבא צריך. ברור שאו שלצבא חסרים אנשים או שלצבא יש יותר מדי אנשים, והדבר היחיד ההגיוני שאפשר לעשות זה למפות את כל התפקידים בצבא ולספור כמה אנשים אתה צריך, ואז לדאוג לזה שלצבא יהיו האנשים האלה. אי אפשר לקחת שווה-ערך לשלוש שנות ילודה של האוכלוסיה הישראלית, מספר אקראי לגמרי, להכשיר את כולם במשך משהו כמו שנה, ולעשות תחלופה שוטפת. זה מטומטם. או שיהיו לך יותר מדי אנשים או פחות מדי אנשים, 18 שנה אחרי בייבי-בום אתה תוצף באנשים שלא יהיה לך מה לעשות איתם ואם כולם יחזרו בתשובה, יהיה לך מחסור באנשים, וזה ילווה בפגיעה בחוסן הלאומי של המדינה. על זה אני מוכן לחתום, אפילו שאני לא רמטכ"ל.