אם פי 3, תודה על התשובה - ארוך!
תראי, הרי ברור לי שכל אחת עושה את מה שטוב לה,והכל והכל.. אבכל יש פה שני דברים קודם כל היולדת... זאת שצריכה את התמיכה והשיתוף באותו הרגע והיא בוחרת לעשות את זה עם חברותיה הוירטואליות... ובכל זאת עדיין נראה תמוה בעיני עניין השיתוף הזה (בעיניי!!! לדעתי!!) , נראה לי שהפורום הזה מצויין בשביל ההריון, בשביל האחרי אבל תוך כדי אפפס???? זה פשוט נראה לי ממש לא מחובר לכל העניין של לידה פעילה או לא, זה רק טרמינולוגיה סתמית עבורי. זה עניין אחד שקשור ליולדת. העניין השני קשור לצד העונה, קרי אנחנו... וזה העניין שאליו אני מכוונת את הדיון, אלינו, לעונות... נכון, אני בוחרת לא להגיב, וזאת בחירה שלי, ואני לא חושבת שזאת הבחירה הנכונה, אלא שאולי כדאי לחשוב איזה סוג של תגובה לתת לאישה שעומדת רגע לפני... תסתכלו בדיון של רוני... היא התחילה מזה שהיא לא נרדמת בלילה, והנה אולי זה - זה, ואז מיד.. "נפלא, ויופי ונהדר.." ואז היא כותבת בעצמה,, "רגע, חכו... אולי זה לא.." לרגע היא נבהלה בעצמה מהתגובה, כי להיות רגע לפני זה מפחיד, מרגש, משמח, מעציב, נפלא והכי גרוע שיש, זה המון דברים. בכלל המדיום הזה של הפורומים ברשת הוא בעייתי, הוא בעייתי כי לא שומעים את האינטונאציה ולפעמיים דברים רכים יכולים להתקבל כאגרסיביים ולהיפך, וזה בעיייתי כי אין לך באמת שליטה על התגובות של אנשים. רוני רצתה באמת ובתמים בשעת לילה מאוחרת לשתף מישהו, ואין לי עם זה בעיה, הקושי שלי מתחיל בתגובות אליה. אני שוב חוזרת ואומרת, זה קושי שלי, אני לא הייתי בוחרת לשתף אתכן... אני זקוקה למשהו אחר, נכון, נכון, נכון, ובכל זאת, יש בזה טעם נפגם בעיני להתחיל להרעיף עליה מזל טוב, ונהדר ובהצלחה. מה היא בעצם צריכה באותו הרגע? לפני דעתי (דעתי !! דעתי!!) היא צריכה מישהו לדבר איתו על דברים טכניים אולי של כמה זמן, שתית? אכלת? לכי לישון? לכי תעשי מקלחת? מה את מרגישה? יש לך עוד זמן...רגע... לא להתחיל לחגוג את ה"לידה של...". תראו ככל שאני כותבת את הדברים, אני די מצטערת שהתחלתי, למרות שאני חושבת שזה דיון חשוב, אני לא רוצה שזה ישמע שופט או מבקר, והדיון הזה לא מופנה לרוני, ממש לא, זה היה טריגר בשבילי, כי דווקא הרגשתי שקצת "הבהילו" אותה, והשמחה הזאת לא קשורה לשום דבר, בטח לא ליולדת. ולכן אני מרגישה שהדברים שלי לא מופנים אליה בכלל, אלא אלינו, לפורום שמדבר טבעי, שמשתמש בכל מיני מונחים של לידה פעילה וכו', שרגע לפני שזה קורה הופכים את המאורע שלשמו התכנסנו פה למן חפלה וירטואלית. סליחה. יצא לי קצת ארוך, אני לא ממש טובה בלכתוב את הדברים, אני יותר טובה בלהקשיב לכן, ואני מקווה שאני מובנת.