לידה בשידור חי????

קודם כל תפסיקי להתנצל ../images/Emo24.gif

מצחיקה אחת. הדיון של כולם. הסיפור שלך רק מחזק אותי בתחושות שלי - שמה שעושה לאחת טוב, יכול לעשות לאחרת בדיוק ההיפך. אני למשל, לא חושבת שאישית הייתי רוצה את כל בנות המשפחה סביבי בלידה. אבל אני מכירה כאלו שכן, ואם אפשר אז גם את השכנים והמוכרת בסופר. בדיוק כמו שיש כאלו שלא רוצות אף אחד - גם לא מיילדת, רק את עצמן... אני בטוחה שחלק מזה זה תרבותי, וחלק מזה זה אישיותי, או אישי למשפחה (כמו במשפחה-חמולה שאת מתארת בסיפור).

איזה קטע

חמותה של חברה שלי, ילדה 21 ילדים בלי עין הרע. 8 במרוקו והשאר בארץ. היא סיפרה לחברה שלי שהכי הפחיד אותה כשהיא הגיעה ללדת בבית חולים בארץ, שהיא היתה פתאום לבד. היא היתה רגילה במרוקו שכל אשה שיולדת, כל נשות הכפר מגיעות אליה הביתה (רק מהמחשבה בא לי למות), מתגייסות לעזרתה ומעמידות לה גם את הבית באותה הזדמנות. זה כנראה קטע מרוקאי. איזה מזל שאני לא מרוקאית.

g a n i

New member
דווקא נשמע קטע נשי ומדהים

וגם "מתגייסות לעזרתה ומעמידות לה גם את הבית באותה הזדמנות" נשמע לא רע בכלל,
רק שבטח מהפדיחה של איך הבית יראה לכל נשות הכפר בטח הייתי מבלה את כל התשיעי על הברכיים עושה פאנלים וצורחת על הילדים לא לטפטף מיץ (או פיפי
) בכל פינה
>אמרה גאני, שלא רצתה אפילו את אמא שלה לידה בשבועות הראשונים<

Manty

New member
אצלי הפוך ../images/Emo98.gif

כן אמא ("להעמיד לי ת'בית"), לא מיילדת ("מהפדיחה של איך הבית יראה")

אחוות נשים במיטבה../images/Emo34.gif

לעומת תימניה זקנה שסיפרה בטלויזיה שכשהיא הרגישה שהיא עומדת ללדת (זה היה כבר ילד 7 או 8), הלכה לשדה ולקחה איתה מספרים...

narniya

New member
נשמע לי כמו לידה סיוטית לחלוטין

עבורי... לא מספיק שאני נחשפת לכל נשות הכפר ברגעים כל כך אינטימיים ואישיים, הן גם הופכות לי את הבית???? היית קמה באמצע הלידה ומעיפה את כולן מהארונות שלי, רק שישאירו את הסירים שהביאו איתן
(ועכשיו גיליתן איזה סוציומטית הצטרפה לכן לפורום
) ואנקדוטה קצת קשורה: בהיותי בשמירה בשמיני הבנזוג התרגל לארגן את הבית בערב (ארוחות ערב, אמבטיות וכו'). ערב אחד אימי באה לעזור. אחרי כרבע שעה מתייצב בחדר השינה גבר אחד נסער ועצבני: "אמא שלך משגעת אותי. היא נכנסת לי למטבח ומשתלטת לי על הכל".. כל כך צחקתי.. אמרתי לו שעכשיו הוא נשמע כמו רוב הכלות בעולם שמשתגעות שהחמות נכנסת להן למטבח

debby12

New member
מנהל
אז כנראה יש אצלך מה להפוך

בעוונותי - איך שהבית שלנו נראה אף אחד לא יכול להפוך אותו עוד יותר
גם לי זה נשמע כיף גדול שיבואו נשים לארגן לי את הבית. אני תוהה ביני לביני אם שווה להיכנס בשביל זה לעוד הריון אם יבטיחו לי כזה שירות

שָׂרָה

New member
תשאלי את החברה שלך משהו:

מה היה אחוז תמות התינוקות והסיבוכים בלידות במרוקו??? בעצם היה נחמד לי אם היו באים נשים של הכפר אלי הביתה באחווה כזאת ולהתפנק מכל הכיוונים

narniya

New member
כאחת עם סבתא ממרוקו

(וכנראה משם הארונות המסודרים
) אני יודעת שהיו הרבה מקרים של מוות של תינוקות בלידה. כמעט כל אישה חוותה זאת, לפי מה שהבנתי מסבתי. ושוב, כמי שמכירה את סוג הביחד הזה מקרוב, אני חושבת שמה שאתן מדמיינות שונה מאוד מהמציאות שהן חוו. מי שרוצה להבין מוזמנת לקרוא את סמטת השקדיות בעומריג’אן של דורית רביניאן, למרות ששם זה טיפה מוקצן, היא העבירה את תמצית המנטליות בצורה נפלאה.

שָׂרָה

New member
האם יש מושג מה גרם לתמותה הזאת?

האם הנשים עבדו עבודה פיזית קשה כל הזמן? האם היו עניות בתת תזונה? האם מתו מזיהומים?

narniya

New member
תראי, זה גם סטטיסטי

ילדו מגיל מאוד צעיר כל שנה וחצי -שנתיים ילד, אני מניחה שגם הגוף לא תמיד התאושש בזמן. אני לא מדברת על הכפרים, לא מכירה ולא שמעתי, אבל אני יודעת שבעיר מאוד השגיחו על היגיינה וסוג האוכל. סבתא שלי בהחלט מבינה בסוגי אוכל טובים להנקה ובלידות.

מאיפה היא יודעת?

זו חמותה שהיתה במרוקו וספק גדול מאד אם חמותה יודעת על זה משהו. שכחת מה זה נשים מרוקאיות של פעם? בקושי קרוא וכתוב ידעו אז.

narniya

New member
דוקא ידעו - בצרפתית

מה שהתגלה כלא שימושי בארץ ולכן נעלם.

למעלה