לידה נרתיקית אחרי קיסרי

לידה נרתיקית אחרי קיסרי

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אני אשאל בכל זאת. אני בהריון עם תאומים שכרגע נמצאים שניהם במצג ראש (טפו), בשבוע 32. את בתי הבכורה ילדתי בניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז (ניתוח מוזמן מראש - כך שלא עברתי צירים בכלל) בשבוע 40. הרופאה שלי טוענת שמאחר והיה לי קיסרי קודם ויש לי תאומים, היא ממליצה בכל ליבה (אנדר-סטייטמנט) לעשות שוב קיסרי. משלוש סיבות. הראשונה קשורה לאחוזים גבוהים יותר של RUPTURE ברחם (סליחה - אני בארה"ב ולא יודעת את המינוח בעברית), משהו כמו 1-2% . השניה, שאי אפשר לעשות זירוז במצב כזה משום שזה מגביר מאד את הסיכוי לRUPTURE ןמאחר ויש לי תאומים אז עדיף לא לעבור את שבוע 38-39. הסיבה השלישית היא שגם אם התאום הראשון נולד בלידה טבעית, השני עלול להתהפך ולהיוולד בניתוח קיסרי (כך שצריך לעבור גם לידה וגם ניתוח). עד עכשיו לא ממש התווכחתי. הניתוח שלי עבר בסדר בפעם הקודמת ולא היה לי מספיק מידע להתווכח איתה. גם עכשיו אני לא במצב רוח לוחמני במיוחד. אבל אני רוצה לדעת את העובדות. מעניין אותי לדעת אם הסיבות האלה מוכרות לכן, אם אתם מכירות מחקרים או אתרים שאפשר לקרוא לגבי זה, וכמובן - אם יש מישהי שעברה משהו דומה, כלומר לידה וגינלית של תאומים אחרי קיסרי. (הי לרוני של השלוש ותתחדשי על הניק...
)

הי חומד ../images/Emo24.gif לדעתי באת למקום

הנכון. אין לי הרבה תובנות - רק אולי כמה מחשבות קטנות: 1) אפשר לחכות עד השבוע המקסימלי (38-39?) ולראות אם תתפתח לידה ספונטנית או לא, ובכל מקרה יש לך את אופציית הקיסרי ותאריך שקבעתם ואז מקסימום, היא תנתח אותך (שממילא זו היתה ברירת המחדל שלה). 2) שניהם במצג ראש עכשיו, נכון? אז למה לחשוב שלילי שהשני יתהפך פתאום? תחשבי חיובי
חוץ מזה, אם ילדת אחד דרך הנרתיק והשני התהפך, אני לא רואה מניעה ללדת אותו עכוז או לנסות (לוידעת אם אפשר במהלך לידה אבל שווה לברר) להפוך אותו. הרי ממילא שניה קודם ילדת את הראשון - איזו סיבה יש שהשני לא יוכל לצאת גם אם המצג שלו הפוך? זהו. אני לא מומחית בנושא הזה אז אין לי עוד הרבה מה לומר, אבל תיכף תיכנסנה לפה אלו שיודעות יותר ממני
נשיקות! ותהני בלאנץ'

כרגיל צודקת ../images/Emo140.gif

בקומון סנס שלך. נכון שאפשר לחכות ולראות א מתפתחת לידה. את מאמינה לי שלא חשבתי על האופציה הזו בכלל? אני כנראה כזאת קונטרול-פריק שבכלל לא עלה בדעתי להשאיר את זה פתוח.... לעניין המצג - לא נורא אם השני נהייה עכוזי פתאום, אני חושבת שהבעיה היא אם הוא רוחבי. משהו כזה. יוצאת ללאנץ'. ביי.

מצג רוחבי הוא מצג מאוד לא יציב

עוברים אוהבים להיות אנכיים לרוב. לכן אם הוא מתהפך למצג רוחבי, לדעתי סיכוי טוב שאם עוזבים אותו לנפשו ולא מאיצים בו להוולד כמה שיותר מהר, הוא יתהפך בחזרה למצג אנכי. א-ב-ל.... זה שוב, רק קומון סנס.

g a n i

New member
אני תורמת רק עובדת טריוויה משעשעת

הסיכוי לקרע ברחם (0.5%) נמוך מהסיכוי להיות מטופלת ע"י רופא מתחזה
תבקשי לראות את הדיפלומה שלה

חחח ../images/Emo6.gif אני מכירה אותה, היא דווקא

על הכיפאק. שאלה לי - זה 0.5% גם כשמדובר בהריון תאומים לאחר קיסרי והריון של עובר יחידני?

g a n i

New member
אין לי מושג והאמת, לא בטוח שיש

נתונים. סלחי לי, אני לא במצב של גיגול, אולי כרמית יודעת. בכל מקרה, לדעתי הנתונים הרפואיים על ויב"ק תאומים הם מצומצמים במקרה הטוב, מעטים מכדי להסיק מסקנה. מהמותן, מתיחת הרחם בהריון מרובה עוברים היא זרז ללידה. לכן לידות תאומים הן לרוב מוקדמות יותר. אולי כשהמתח מגיע לשיאו
מתרחשת לידה, וזה קורה בשבוע 40~ עם עובר יחיד ושבוע 38~ (סתם זורקת) בהריון תאומים? כך הסיכון לקרע נשאר דומה. אולי? ד"א, ההסבר שלך על היפוגליקמיה אחרי הלידה למרות הסטרס (בגלל מאגרים מועטים) החזיק מים

עיגולית

New member
מברכת אותך על החיפוש

על המקום שמחפש את התשובות אצלו ולא מסתמך רק על הידע של הרופא. שווה לדבר עם רונית קופליס על כל הסיכויים של לידה של תאומים, לי אין מושג בלידת תאומים, אבל באינטואיציה שלי, אם את מחפשת את הלידה הטבעית, מבררת, ומכינה את עצמך טוב טוב לעניין זה בהחלט יכול לקרות!!! היה פה סיפור שהסתובב לא מזמן על אישה שילדה במים בבית, תינוק במצג עכוז, אחרי שני ניתוחים קיסריים ... וזה קרה רק בגלל שהיולדת נורא רצתה ונתנה לזה לקרות.אני מאמינה גדולה בהכנה טובה מראש של הכל גם של הידע, אבל גם של הרגש, הכנה נפשית טובה, ורצון גדול זה המתכון.ואולי הכי חשוב ההבנה והאמונה הגדולה שהכל בעצם תלוי בי. ממליצה לדבר עם עוד אנשים ולשאול את דעתם, לא רק הרופאה שלך, הרי זה ברור מה תהיה דעתה..??!! אבל יש מיילדות אולי שיחשבו אחרת. ושוב גם למיילדת חשוב מי היולדת, אם היא מסוגלת לזה, כי צריך לרצות ללדת טבעי ולעבור את הכאבים וכו וכו יותר מאשר ללדת מאורגן בניתוח קיסרי, מה את יותר רוצה?

עניין הכאבים הוא

לא העניין מבחינתי. זה משהו שאני כמובן מוכנה לקבל באהבה. מטרידים אותי הסיכונים שבלידה נרתיקית של תאומים אחרי קיסרי קודם. רק זה. יכול להיות שאני באמת צריכה לדבר על מיילדת ולא עם הרופאה שלי. רוני - מי מהן במרפאה הכי טובהה? אורסולה?

אורסולה ../images/Emo45.gif

אגב, היא יילדה שתי חברות שלנו שלא אזכיר את שמן מפאת אאוטינג... אחת שחזרה ארצה (מתחילה בע') ואחת שעדיין פה (מתחילה בא') ועוד כמה מכרות שלי. היא באמת טובה מאד - שווה לדבר גם איתה.

debby12

New member
מנהל
אם את רוצה לנל"ק תאומים את חייבת

לשלוח מסר ל"עוד נועה" המתוקה - היא ילדה לנל"ק תאומים בהדסה עין כרם למרות שכולם אמרו לה שהסיכוי שלה לזה הוא "משהו בין אפס לשום דבר". לדעתי היא עשתה על זה דוקטורט מעשי - כלומר קראה הרבה. את יכולה למצוא אותה בעיקר בפורום "הורים אחרי טיפולים" (זה שנגמר במס' 424). ולה עוד היתה היסטוריה של אטוניה בלידה הראשונה - ובכל זאת.... [אגב, גם הלידה הראשונה שלי, הקיסרית, היתה תאומים]. גם אני בארה"ב ועוד לא פגשתי פה רופא שלא ממליץ על קיסרי בין אם זה VBAC ובין שלא (ומודה מראש בגילוי נאות - אני כן לוחמנית-משהו באופיי. אבל זו קביעה עובדתית לא שיפוטית - זה הנסיון שלי מהרופאים שנתקלתי בהם פה). כן זה נכון - לא מומלץ לעשות זירוז בVBAC. אבל מי לכל הרוחות החליט שאי אפשר ללדת בלי זירוז? בארה"ב הזירוז הוא איזושהי ברירת מחדל אווילית. כל הזמן במשרד כולם זמזמו לי את המנטרה: So, when are you getting induced? בלי שהיתה שום סיבה לזה - פשוט כי ככה נהוג [ואפילו לא הגעתי, רחמנא ליצלן, לשבוע 40, היום האחרון שלי במשרד היה 39 +0 ולא היתה לי בטן גדולה במיוחד) מי קבע שבהריון תאומים עדיף לא לעבור את שבוע 38-39? ממילא באופן טבעי רוב הריוניות התאומים לא מגיעות כל כך רחוק. אבל אלו שכן - למה בעצם להתערב ולגרום לסיכונים מיותרים? אני אישית מעולם לא קראתי על זה. על כל פנים, שאפו לרופאה שלך שהיא בכלל מוכנה לדבר איתך. VBAC בארה"ב הופך יותר נדיר מדובי הפנדה הנכחדים. קראתי גם שרופאים רבים "מודיעים" למטופלת שלהם ש"אין ברירה רק קיסרי" רק מאוחר יותר - כשכבר בלתי אפשרי להחליף רופאה. וזה בעיקר מסיבות של פחד מהביטוח הרפואי שלהם (לעשות לך ניתוח בטן עדיף להם מבחינה ביטוחית). קראתי את זה בכתבה ב-NY TIMES (לא, לא ב"מגזין יולדות הבית הלוחמניות הפסיכיות"
) טוב נו, אני אשב בשקט וארגע קצת מהכתיבה העוקצנית של עצמי

debby12

New member
מנהל
שלחתי גם אני מסר ל"עוד נועה"

והזמנתי אותה לבוא להחכים אותנו פה מנסיונה בנושא (עדיף ממסר - שנלמד גם אנחנו משהו....)

debby12

New member
מנהל
אופס - שלה כמובן (שגיתי בהקלדה

-- אני אף פעם לא ילדתי תאומים. בקושי תינוקת אחת אני מצליחה

האמת היא שהזירוז

פחות מטריד אותי מהקרע ברחם, ועל זה הרופאה שלי מדברת רוב הזמן... מעניין גם שאין מחקרים על תאומים ב VBAC. הייתי מצפה שתהיה על זה יותר אינפורמציה מחקרית. הבנתי מהרופאה שלי שלפני כמה שנים היה מן טרנד של VBAC ושדווקא בשנים האחרונות עושים את זה הרבה פחות בגלל הסיכונים. מעניין מה קרה בשנים האלה.

debby12

New member
מנהל
הזירוז והקרע ברחם קשורים ביניהם

אם לא מזרזים הסיכון לקרע ברחם קטן הרבה יותר. בגלל זה בעצם מאוד לא רצוי/אסור לזרז מישהי שכבר עברה קיסרי. היתה סדרה של כתבות על לנל"ק במיו יורק טיימס ובוושיגטון פוסט בסתיו שעבר וגם הבאתי פה קישורים. חכי רגע - אלך לחפש אותם. באופן כללי דיברו על זה שהכל נסוב סביב כסף -- בגלל שבארה"ב אוהבים לתבוע, הביטוח הרפואי יקר נורא ולכן רופאים מעדיפים קיסרי כי זה מכסת"ח אותם מבחינת הביטוח. האמת היא שהביטוחים כל כך יקרים עד כדי שיש אזורים שלמים עם מחסור ברופאים מיילדים - כי לא שווה להם להיכנס לתחום בכלל בגלל עלויות פרמיית הביטוח לכן גם איגוד הגניקולוגים והמיילדים האמריקאיים שינה את עורו והוא נגד לנל"ק ורק בעד קיסרי וגמרנו. את יכולה לקרוא על זה באתר של ACOG (אבל למה לך בעצם? יש לך את הרופאה שלך בתור השופר של האתר
) בנוסף - ניתוח קיסרי משמעו גם יותר כסף לרופא המיילד. סליחה על הציניות... אבל הסיבות הן כנראה כספיות. חכי עד שתגיע המנהלת שלנו אם פי 3. יש לה המון ידע ועניין אישי בלנל"ק והיא בטוח תוכל להוסיף לך עוד פרטים. אבל בגלל המצב הבטחוני היא לא כל כך ליד המחשב (גרה בצפון) - אבל כשהיא תבוא הדיעה שלי עוד תיראה כמו "קיסרי אלקטיבי" לידה

debby12

New member
מנהל
הנה הקישור להודעה עם הכתבות

כתבות על לנל"ק (אני משערת שצריך להירשם לאתר של העיתונים כדי למצוא אותן כי הן ישנות?). את האתר של ארגון המודעות לניתוחים קיסריים את מכירה? שם לדעתי אפשר לקבל המון מידע. זה אתר אמריקאי. משהו כמו c-section awareness network r או משהו כזה. אין לי זמן לחפש יותר...

מרתק! ../images/Emo132.gif

בעקר הכתבה בפוסט. מאד מעניין. כמובן שמה שקפץ לעיני (הטרוטות) הוא שאין בכלל דיבור על תאומים. כלומר כל הויכוח הוא עלVBAC לעובר אחד. זה קצת מלחיץ. הרופאה שלי כל הזמן מדברת על זה שיש תאומים כעל הסיבה המכריעה - הרחם נמתח הרבה יותר ולכן הסיכוי לקרע גדול יותר, וכו'. אם יש כזה ויכוח על VBAC לעובר יחיד - מה יגידו אזובי הקיר? מצד שני, ברור שיש כאן כסת"ח מטורף בארה"ב. זה ממש ברור. נשמע כאילו הסיכוי שמשהו רע יקרה קטן - אבל אם הוא קורה, זה רע מאד. זה שיקול שאני צריכה לקחת. אני אשן על זה (עוד כמה שבועות).

debby12

New member
מנהל
על הבטן בטוח לא תשני ../images/Emo6.gif

אם זה הריון תאומים. אבל על הרעיון - ברור... את יכולה לעמוד בסיפור מהחיים? (אומרים שאסור לספר סיפורים מפחידים להריוניות). בזמנו שמעתי ממקור קרוב סיפור על לידת בית לנל"קית בישראל שבה התממש הסיכון הזה של פתיחת הצלקת של הקיסרי. היולדת פונתה לבית חולים כמובן (כאילו דההההה). גם ליולדת וגם לתינוק שלום, אבל היולדת איבדה את הרחם או על כל פנים את היכולת לשאת בו עוד הריון. אגב, אין לי מושג אם זה היה קורה בבית חולים האם הרחם היה ניצל לעוד סיבוב. את מתכננת גם על ילד רביעי-חמישי? כי אם לא - אז נפתרו כל התלבטויותיך
(לא לקחת אותי ברצינות. אני צוחקת כמובן). ברור שיש הרבה מה לחשוב ולעבד לפני שאת מגיעה להחלטה מושכלת. אבל מה שחשוב *לי אישית* להדגיש שזה שאם תסתמכי על מידע מהרופאה שלך את לא ממש שוקלת את כל הנתונים. אני *לא* לנל"קית, והלידה הראשונה שלי היתה קלה מאוד באופן טכני (אם לא מחשיבים את הרעלת). לפני שעברתי למיילדות הבית (התחלתי את המעקב במרפאה של רופאים רגילים), ניהלתי שם שיחה עם אחת הרופאות שפרצה בזעקות שבר בנוסח: "בשבילך מסוכן מאוד מאוד מאוד שלא ללדת בבית חולים" כאשר לא היה לזה שום בסיס ענייני חוץ מזה שהראש שלהם סגור לחלוטין לכל מה שאיננו לידה ביתחולימית שהיא super medicated. אני מבינה אותם - שם הם עושים את הכסף שלהם והם חונכו להאמין שאין שום דרך אחרת. אבל, בהשאלה לשאלה שאת שואלת, תקחי בחשבון שהרופאה שלך היא כמו סוס תהלוכות כזה שלא מסתכל לצדדים. מבחינתה זה פרוטוקול. תאומים, לנל"ק - סקציה מתוכננת בשעה נוחה לפני שחלילה יש צירים בלתי צפויים בדיוק כשיש לה אורחים - והיידה ליולדת הסקציה הבאה (עם סטטסיטיקה של מעל 30% סקציות....) לדעתי גם אם את הולכת על סקציה - אז שני דברים: 1. מקווה שתצליחי להרגיש שזו החלטה שלך ולא *שלה* שהרי היא יכולה רק לייעץ, הבטן והתאומים הם שלך. 2. שתחכי עד שיהיו צירים ולא תשעי לשטויות שלהם של סקציה "מראש". הריון זה לא קרטון חלב שפג תוקפו, והבטן אין טיבה להתפוצץ אחרי שבוע 38. אם תמתיני לצירים יש סיכוי גדול יותר שהם יוולדו בשלים ומוכנים - ואז תהיה להם התחלה יותר קלה בחיים, גם עם ההנקה וגם בכלל.

../images/Emo24.gif תודה.

אני מאד מעריכה את מה שכתבת. בכלל, אני די בהלם מהתגובות שקיבלתי פה - שאף אחת מהן לא היתה מתלהמת או מזלזלת בפחדים שלי, או מנסה לשכנע אותי בצורה שאינה אינפורמטיבית. אני מאד מעריכה את זה. זה הזמן גם לומר לרוני כמה אני אוהבת אותה ומעריכה את האופן הלא מחנך בו היא מתייחסת גם ל"קיסריות"...
. קראתי קצת אתמול על עניין הקרעו הסיכונים וזה באמת נשמע מפחיד. אחד הדברים שהופיעו היה באמת הוצאת הרחם לחלוטין, וכאמור, סגירת הבסטה מבחינת ילדים. אני לא יודעת אם אני ארצה עוד ילדים אבל יש סיכוי כזה (במיוחד אם תשאלי את בעלי שחובב משפחות גדולות). בלי קשר זה נשמע מפחיד. אני עדיין במחשבות על כל העניין ואני גם אנסה לדבר עם המיילדת במרפאה שלי ולראות מה יש לה לומר בעניין. אין ספק שזו החלטה קשה. ולגבי שתי העצות שלך בסוף - תודה. צודקת. במיודח הראשונה.

למעלה