לא אוסיף הרבה
כי מאוחר וכבר כמעט הכל נאמר (טוב, התכוונתי. בסוף כן יצא ארוך... מה לעשות, לא יכולה לשתוק בנושא הזה...) רק לגבי אקוג (סליחה על העברות) והקרע. הנסי גואר, בהרצאתה בארץ ובמאמרים רבים שאפשר למצוא גם ברשת, הראתה איך כל הנתונים של אקוג מראים שהסיכון בלנל"ק הוא לא גדול יותר מאשר בבדיקת מי שפיר, כולל מצבים של מחקרים עם טעויות מתודולוגיות משמעותיות (העיסוק שלה הוא ניתוח מחקרים בתחום המיילדות) - ורק המסקנה המפתיעה היא שלנל"ק זה נורא מסוכן. מה שמעלה גם במוחם של שונאי-קונספירציות, את המחשבה על שיקולים אינטרסנטיים ולא ענייניים-רפואיים. כל נושא הקרע ברחם, הוא בעיקרו הפחדה. המחקרים כוללים גם מצבי זירוז (שמעלים מאד את הסיכון לקרע ברחם, בין אם לאחר קיסרי ובין אם לא) וגם "חלונות" - מעין קרעים א-סימפטומטיים, שאין בהם שום סיכון ומשמעות, ומתגלים בהליך הכואב והמיותר של רביזיה - בדיקה ידנית של הרחם, שיש מקומות שמשום מה נוהגים לעשות (וממש כדאי לסרב לו, אם המטרה היא "לבדוק אם יש קרעים". לא מדברת על מצב של בעיות ביציאת השיליה, שם ההליך דומה ובעל אותו שם, אבל שונה במהותו, וכנראה נחוץ (אם כי לא למדתי די על הנושא, בשביל להביע עמדה לכאן או לכאן)). קרע אמיתי ברחם הוא אכן מסוכן מאד, אבל הסיכון לקיומו הוא לא גבוה. כמו שנכתב - הסיכון דומה לסיכון לכך שהרופאה שלך היא בכלל מתחזה. כמו כן, אני מעריכה שאי-שימוש באפידורל, יאפשר לזהות מצב לא תקין בשלב מוקדם יותר המאפשר התערבות בזמן. אני אנסה מתישהו לחפש בספר המומלץ THE SILENT KNIFE איזה מידע יש להם על לנל"ק תאומים. בכל מקרה - ממש לא רואה הצדקה לילד תאומים יותר מוקדם. נכון שלרוב הריונות תאומים לא נמשכים עד שבוע 40, אבל אם זה קורה, זה רק טוב. אני בהחלט מכה על חטא, על כך שהסכמתי שינתחו אותי בשבוע 37+5. אחד התאומים יצא פצפון, בניגוד להערכות, ותחילת חייו היתה קשה מאד מאד (ואני מדברת על משך זמן של כשנה-שנה וחצי, עם השפעות מינוריות עד היום). ממצג עכוז של תאום שני פחות מתרגשים.