לידה נרתיקית אחרי קיסרי

אם פי 3

New member
לדעתי את טועה

אם הסיפור שעליו את מדברת הוא מה שאני חושבת, אז הוא לגמרי אחר. מדובר על יולדת לאחר קיסרי, עם שיליה שהיה ידוע שהיא על הצלקת או פתח חלקי (אני לא זוכרת, אבל מצב שידוע מראש כבעייתי). למרות זאת היא רצתה לנסות ללדת בבית, וקיבלה גיבוי מד"ר ברדה. הלידה התחילה עם דימומים - מה שהוביל אותה מיד לבי"ח - כלומר: לא התבצעה לידת בית. גם אם היתה מתכננת ללדת בבי"ח, בקיסרי - היא לא היתה מגיעה מוקדם יותר. הלידה היתה בניתוח קיסרי, ולמרות זאת לא הצליחו להציל את רחמה, והיא עברה מספר ניתוחים כך שהצליחו להציל אותה, והתינוקת יצאה בריאה. מה שקרה שם זה לא פתיחה של הצלקת אלא שיליה נעוצה (זה הסיכון בשיליה על הצלקת) או הפרדות שיליה (שילית פתח מועדת לכך). לצערי, ניתוח קיסרי, מעלה את הסיכון לשילית פתח או שיליה נעוצה על הצלקת. אבל זה דבר שיודעים מראש. לא רואה רלוונטיות של הסיפור הזה.

שָׂרָה

New member
יש עכשיו טכנולוגיה להציל את הרחם

וחבל שלא משתמשים בה: לשים קטטר ובלון בעורק הראשי המוביל לרחם, ולנפח אותו, ואז האספקת הדם מפסיקה לרחם. כאשר הסכנה לדמם עוברת, מוציאים את הבלון, ואז הרחם ניצלה. ובצורה טבעית: לאכול את השיליה עצמה, וגם להכין תמצית פלפל אדום חריף (אבקת פלפל אדום חריף) עם אלכוהול כמו ווודקה ואז לקחת טיפות מהפה, וגם להזריק לנרתיק. בדרך כלל צעדים אלו מפסיקים דימום תוך כמה שניות.

g a n i

New member
שליית פתח עלולה להעיד על נזק

שליות (על משקל כליות) נוטות להשתרש באיזורים עשירים בכ"ד. במקרים של נזק קודם לרחם (צלקת גרידה, צלקת ניתוח, מיומה קיימת או שהוצאה וכולי וגם תאומים עם שתי שליות) השליה "תנדוד" למקום עם אספקת דם פחותה - למשל, איזור צוואר הרחם = שליית פתח. בהתאם, השלוית הללו נוטות להיות גדולות יותר, כפיצוי.

debby12

New member
מנהל
יכול להיות שאותו סיפור - ואם כן

את בטוח צודקת. יען כי אני שמעתי את פרטי הסיפור מד"ר תדמור (ההוא מהאולטרא-סאונדים בירושלים), אשר השתולל כולו בחימה רוטטת בעודו מתאר אותו. הוא לא ממש נתן פרטים (לכן לא שמעתי את הקטע של השילייה הבעיתית, או הלידה בקיסרי). התיאור שלו היה יותר כמו: "רופא שמסכים ליילד לנל"ק בבית צריך לשבת בבית סוהר. תחזיקו אותי תחזיקו אותי לפני שאני מתפוצץ"

אם פי 3

New member
מצאתי את זה

ואכן מדובר על שילית פתח, שהפכה לשיליה גבולית, וכנראה גם היתה נעוצה (זה מתואר בהודעות אחרות שלא מצאתי לנכון לקשר). ביש מזל אמיתי, לאישה אמיצה ונפלאה (מהיכרות וירטואלית ארוכה).

g a n i

New member
../images/Emo7.gifאיזה סיפור. לבי יצא אליה.

והשרשור עם דר' בר... מעלה שאלות לא קלות - על בחירה, אחריות וגם תמיכה וירטואלית

debby12

New member
מנהל
יההה. באמת אישה אמיצה

הצטערתי לקרוא את הסיפור, והבנתי עד מאוד את מטעני החימה-אנרגיה שלילית שלה מהלידה הראשונה שהיתה קיסרית ?אם פי -- את יודעת מה היה הרקע של הלידה הראשונה? >

אמממאאא

New member
בגלל הסיפור "ההוא" ברדה הפסיד 1500$

ממני... אני הייתי בטוחה שויב"ק בלידה שישית (4 לידות קיסרי בלידה חמישית) הוא משהו שיחייב אותי לקחת רופא. סיכמתי עם ברדה ואחרי ששמעתי את הסיפור הזה הוא נראה לי לא אחראי בכלל. נודה על האמת,אני מכירה מקרוב אשה שילדה בבי"ח בניתוח מתוכנן בגלל בעית גדילה אצל תאום אחד עברה כריתת רחם בגלל שליה נעוצה ללא עבר קיסרי! לא ניתן לדעת ששליה נעוצה ולא תמיד ניתן להציל את הרחם זה תלוי בעומק הנעיצות(??). אצלי בלידה שליה היתה שליה נעוצה שהוצאה בגרידה ולכן אמרו לי שיש לי יותר סיכוי. מיקום השליה על/לא על הצלקת ניתן לראות בא"ס (מי שעושה...). הבעיה עם ה"סיפור" שאותה אני מכירה באופן אישי שהיו עוד נתונים שלעניות דעתי היו צריכים למנוע מחשבה על לידת בית. גובה היולדת וההערכת משקל מאד גדולה ומיקום השליה. אחותי ילדה בבית עם ענת ומאד אהבתי את הגבולות שלה וכן בין היתר שהיא לא לוקחת ויב"ק,אבל זאת אני... בסוף ד"א היתה לי לידה נהדרת בלניאדו בלי שום דבר פרטי,רבע שעה בחדר לידה ותינוק על הציצי,בבית או לא, הלוואי על כולן!

שָׂרָה

New member
שיליה נעוצה ללא עבר קיסרי?

האם היה לה ניתוח ברחם בעבר או גרידה או הפלה?

debby12

New member
מנהל
לא הלואי עלי....

אני שמחה שהיתה לך חויה נהדרת בלניאדו. אישית, לא הייתי רוצה ללדת בלניאדו - לא פרטי ולא ציבורי וגם יש לי נק' השקפה שונה לגבי הרופא. מבחינתי האחריות בכל מקרה היא *שלי*. עם רופאים אני *מתייעצת* אבל האחריות היא שלי ורק שלי.

גם לא עליי... אחותי עברה בלניאדו

חווייה מאוד מאוד שלילית, וזה כולל את אחד הרופאים שהיא רצתה לקחת באופן פרטי ללידה והומלץ לה ע"י דולות ותומכות ובסוף יצא... טוב, מלמת חוקי תפוז אני לא אפרט את דעתי עליו. מלבד אותו רופא, הם ניסו לזרז אותה שם בפרוסטגלנדינים ומזל שהיא יצאה מזה ללא פגע. טוב שהיא ידעה מתי לברוח משם ומתי "לפטר" את אותו רופא, והלכה ללדת במקום אחר. מסכימה עם דבי - האחריות בלידה מוטלת עליי כיולדת וכאם. כמו שאחרי הלידה לא אחלום להפיל אחריות על התינוק שלי על מישהו אחר.

אמממאאא

New member
לא הזמנתי אף אחת ללניאדו...

הציטוט הנכון הוא,"בבית או לא,מאחלת לכולכן" התכוונתי ללידה הקלה והקצרה ואני שמחה שכל אחת מוצאת את המקום המתאים לה. לי אישית לא התאים ללדת בבית כי הייתי אחרי קיסרי ו אני הרגשתי לגבי עצמי שזה לא אחראי. אחותי ילדה בבית ואפילו הייתי בלידה,המיילדת הייתה מדהימה והקרינה המון בטחון ולאחותי זה התאים ושמחתי בשבילה שהיא עשתה את זה כמו שהתאים לה. אני לא נגד לידות בית ולא עושה נפשות ללניאדו לי זה התאים. בכל זאת אני חושבת שהיום בארץ לניאדו הוא אחת האופציות הטובות למי שרוצה לידה במרכז לידה. אין בארץ עדין לידות חוץ אישפוזיות במרכזי לידה שאינם בבית חולים,זו המציאות.

Manty

New member
../images/Emo41.gif סיפור נוסף, יותר חיובי

בפורום לידות ללא מיילדת, לפני מספר שנים, בחורה לאחר 2 (?) קיסרים החליטה ללדת לבד בבית. תוך כדי הצירים היא פתאם הרגישה כאב דוקר שהזניק אותה לבית חולים. שם התגלה שאכן היה לה uterin rapture אך ניתוח חירום הציל אותה, את תינוקה ואת ריחמה. אני זוכרת דיונים רבים אז בפורום לגבי ה rapture ושהגיעו למסקנה שלמעשה rapture לאחר קיסרי פחות מסוכן מ rapture של רחם שלם כי מאחר ןיש כבר מקום חתך, החתך נפתח לו לאט (כמו ריצ'רץ') ולא מתפוצץ (כמו בלון). כך שטיאורתית,דווקא בגלל הקיסרי, ה rapture פחות מסוכן

g a n i

New member
לא נשמע לי הגיוני

הסכנה בקרע היא בדימום. בגלל עושר הכלים והנפח המוגדל, אין משמעות אמיתית לגודל הקרע כשכבר קיים קרע - הדימום הוא מאסיבי. בנוסף, על משקל משל שקית הקטשופ והאפיזיוטומי, גם צלקת קודמת תפער ואז תמשיך להקרע בקלות בגלל הלחץ הגדול והמתיחה. אין פה פתיחה אלגנטית של 10 הסמ' המקוריים שנחתכו בפעם הקודמת.

למעלה