עוד אין לי תל"מ (אני חושבת)
בפעם הקודמת באתי עם ידע, אבל הוא לא היה מוטמע ולא היה מעמיק כמו שיש לי היום (בכל זאת, אני לומדת כ-250 שעות על לידה). אין לי שום כוונה להסתיר את הידע שלי או את ההכשרה שלי מהצוות בחדר לידה, כמו שלא הסתרתי את היותי עורכת דין, כמו שאני לא מסתירה מרופא הנשים שלי, שהוא סופר קונבנציונלי אבל מסוגל לכבד אותי ואת דעותי. הערות? כתבתי פעם בפורומנקה בהקשר אחר, שיש לי בטחון גדול דווקא בתחומים האלה, של הריון, לידה והנקה, בכך שאני צודקת וכל השאר טועים. זה קצת מתנשא, אבל זה מאד עוזר לי לסנן באופן יעיל וללא מאמץ ביקורת מלגלגת. אני בעיקר מרחמת עליהם שהם "עוד לא ראו את האור". (נא לקרוא בנימה קלה של הומור עצמי). וגם, ראיתי בלידה שלי, שמעתי מחברות וממיילדות וראיתי בתצפית], שזה טוב להראות את הידע ושזה טוב להראות את הרצון בלידה פיזיולוגית (שונאת את המונח "לידה טבעית"). מיילדת שלגמרי בראש קונבנציונלי לא רוצה יולדת עם רעיונות מטורפים לגבי לידה ללא שיכוך כאבים והחלפת תנוחות, וברוב המקרים היא תדאג מיד שאותה יולדת תקבל את המיילדת שאוהבת לזרוק מזרונים מהמיטה ולילד על הרצפה על שש (ויש כאלה כמעט בכל בית יולדות). ולגבי הללדת בבית יולדות (שיניתי טרמינולוגיה) ולא בבית, יכול להיות גם שזה כי ככה אני מכירה. הדולפינה, כרגיל, קלעה היטב לדעתי ותחושותי.