לימודים

Shaycus

New member
לימודים

תמי אני צריך חוות דעת של מישהי עם ציון פסיכומטרי גבוה, כי היא חכמה.. או שלא.. סתם עכשיו ברצינות, אני רוצה להתחיל ללמוד ויש לי כיוון פחות או יותר כללי, משהו ריאלי, אז צמצמתי את האפשרויות ל: מנהל עסקים כלכלה הנדסה - תעשיה וניהול סטטיסטיקה ראיית חשבון עכשיו מנהל עסקים שמעתי הרבה פעמים שזה תואר כללי מאוד ושלעשות אותו בתור תואר ראשון זה בזבוז, כלכלה אני יודע שזה תחום נורא ספציפי ושזה לקיחת סיכון ללמוד את זה, כי אתה תהיה מסודר אם רק נניח תעבוד בבנק, סטטיסטיקה זאת אופציה למרות שלא שמעתי על זה יותר מדי אבל אני צריך עוד לברר, ראיית חשבון אח שלי לומד וזה לי משעמם טורבו ושבנוסף צריך להיות קצת מניאק בשביל להצליח בתחום ואין לי את המנאקיות הזאת, נשארתי עם הנדסה תעשייה וניהול, שזה כנראה מה שכרגע הכי מושך אותי.. למישהו יש קצת יותר פרטים לגבי המקצוע הזה, ואני לא מתכוון שתכוונו אותי לאיזשהו אתר מפגר שיסביר לי ב3 שורות על מה יהיה התואר, אני מדבר על עובדות בשטח, מישהו מכיר מישהו שלמד/לומד את התואר, ויש לו עצות אם שווה או לא שווה, אם יש עתיד או לא, אם יש דרכים להתקדמות במקצוע, אם השכר משתלם, אם יש רמה לתואר בארץ והוא "נחשב" או שזה סתם בררה? כל מידע יעזור.. חשבתי על ללמוד במכללת אפקה (בת"א), כי זה קרוב לי לבית וסביר להניח שלא צריך נתונים גבוהים מדי, אני לא אקבל מעל 700 בפסיכומטרי אז אני מוותר על אוניברסיטה.. יש לי גם ממוצע בגרויות של 100 סך הכל שזה ממש לא גבוה.. מה שבאסה הוא שהבנתי שאני אהיה חייב להשלים בגרות בפיזיקה בשביל זה.. בקיצור אני תקוע וכל טיפת מידע תעזור לי.. תודה

הטRולית

New member
בקשר לבגרות בפיזיקה..

מכללות בד"כ נותנות אופציה לעשות מכינה במקום בגרות. אם אני לא טועה, ביררתי אז באפקה דווקא, יש להם מכינה שאפשר לעשות אותה במקביל ללימודים. משהו כמו 3 חודשים.

Jan22

New member
צודק

הנדסה זה מאוד נחמד ,אבל זה מאוד אינדיבידואלי. אם אתה אוהב מתמטיקה ,לך על זה. תעשיה וניהול זה תואר כללי שכולל הרבה :תכנות ,מתמטיקה ,ניהול חברות וממשקים ..זה ממש הכל מהכל.יש מעין קביעה שאומרת שהוא מעין נגזרת של התואר ''מערכות מידע'' . *אפקה ? אני אישית שמעתי מכמה אנשים שלמדו שם שאם הייתה להם האפשרות שוב ,הם לא היו הולכים לשם. *אם לא קיבלת 700 ,זה לא אומר שצריך להפסיק לנסות עוד כמה פסיכומטרים...יש לך ממוצע בגרויות סביר . תגיע לפסיכומטרי 650 ,ויש לך הזדמנות להיכנס לאוניברסיטה. *פיסיקה מ-א-ו-ד-! חשובה למקצועות ההנדסה. אם לא תגיע עם בגרות ,תאלץ לעשות השלמה - מכינה טרם הכניסה למוסד. עדיפות שתגיע עם בגרות בפיסיקה ( בעיקרון זה כבר מאוחר מדי השנה ,כבר הייתה הבגרות והיא מתקיימת בסביבות חודש יוני-יולי ,פעם בשנה!). *יש מוסדות שפיסיקה מקפיצה את ממוצע הקבלה - למשל טכניון ובן גוריון !

Shaycus

New member
כמה דברים ג'אן

דבר ראשון תודה על התגובה, עכשיו אני אשמח לשמוע קצת יותר פרטים על האנשים ששמעת מהם שאם הם היו לומדים שוב הפעם תואר הם היו נמנעים מלהגיע למכללת אפקה, כי אני שמעתי דברים מאוד טובים על המכללה, שמעתי שהיא קיימת בערך 10 שנים ושהיא כל הזמן במגמת עלייה ושלאחרונה היא נחשבת לאחת המכללות היותר מוצלחות בארץ. בקשר למכינה של פיזיקה גם שמעתי לגבי זה, זה תשובה לטרולית גם, ואני בהחלט חושב שאם אין ברירה אז אני אעשה מכינה ולא בגרות כי במכינה אתה עושה אאל"ט 3 יח' ולא 5, וחוץ מזה שזה נוח יותר, מבחינת שעות ועוד כמה דברים.. אין לי בעיה של להתחיל ללמוד השנה כי ברור לי שאני לא מתחיל ללמוד באוק' הקרוב, אין לי כיוון מוחלט ואין לי פסיכומטרי ואין לי בגרות בפיזיקה, אין מצב שאני אתחיל ללמוד עוד חודשיים. בקשר לעשות כמה פסיכומטרי, זה אולי אפשרי מבחינה תיאורתית, מבחינה מעשית אני מכיר את עצמי ואני עצלן, עצלן כמו שד, אני מסוגל לחרוש 3 חודשים (וגם זה -הרבה- יותר מדי) אבל אין מצב שאני אעשה את הבחינה ואחר"כ אעשה אותה עוד הפעם, ברור שאם אני אקבל 500 אז אני אעשה עוד הפעם כי אין ברירה אבל אם אני אקבל נניח 699 אני אנשק את האדמה ואודה לאלוהים. סתם דוגמא, בבגרויות בביתספר הייתי כל כך עצלן שזה לא להאמין, עשיתי 21 יח', שזה בדיוק המינימום.. הבחינה שלמדתי אליה הכי הרבה הייתה בהיסטוריה לבגרות וזה היה 3 ימים לפני, בקושי פתחתי ספר לבחינות ולמגנים.. אני לא מסוגל לשבת יותר משעתיים על התחת וללמוד, פשוט לא מסוגל.. אני ממש אדיוט בקטע הזה. האמת שמה שאתה אומר לגבי התואר של הנדסה תעשיה וניהול נשמע מעניין ובהחלט נראה לי שיש על מה לדבר, שמעתי על דבר שנקרא מכון הדסה שנמצא בירושלים ועולה איזה 400-500 שקל ובודק מבחינת אופי לאיזה מקצוע אתה מתאים, אולי אני אלך לזה ואראה אם זה יתרום לי במשהו, גם אם זה משהו קטן עדיף מאשר לנחש ולבזבז 4 שנים על תואר לחינם, עשיתי את ההכוונה של היחידה לחיילים משוחררים שאומרת לך כאילו לאן אתה מתאים אבל זה בולשיט וזה סתם בזבוז זמן. לגבי טכניון ובן גוריון? אני מכיר את האיכויות שלי, תשכח מזה :) עוד שאלה קטנה, יש מצב שאתה יודע נניח איפה יש עבודה בתחום בצורה ספציפית יותר? או שזה אשכרה אופציה להיות מנהל -בכל מקום שקיים- ? מבסטה בשוק הכרמל ועד ניהול של בנק ישראל? :)

Jan22

New member
אם הייתי צריך לבחור במכללה ולא באוניברסיטה

הייתי הולך כבר על H.I.T של חולון מאשר לאפקה. אם אתה דוגל בעיקרון הוותק ,HIT קיימים כבר כמה עשרות שנים והם מכללה להנדסה ,בין היותר טובות שקיימות היום. נדגיש ונאמר שרק במידה ואתה מתכנן על מכללה ,ולא על אוניברסיטה! עבודה עם תואר של תעשיה וניהול ? באמת שיש הרבה ..למשל לדאוג לכל הלוגיסטיקה של חברות ענק. פן אחד של התואר יהיה בניית ממשק מידע למשל ,ניקח את רשת פוקס של בגדים .. הם רוצים תוכנה שתדאג לכל הבגדים ,ייצוא , ייבוא וכל מה שמתלווה לזה . מהנדס התעשיה וניהול ידאג להקמת המערכת שלהם ,הדרישות ,האילוצים וייבנה להם אחת. אני מאוד ממליץ לך להיכנס לפורום סטודנטים ולהתייעץ מולם. מצד שני ,תמיד אתה יכול להיכנס לפורום של הנדסת תעשיה וניהול של בן גוריון ולקבל את הפרספקטיבה הטובה ביותר. כנס לפה http://forum.bgu.co.il/index.php?showforum=269 בן גוריון ותשאל אותם. רק תדאג להירשם לפני כן. כנס גם לפה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=72 ותתייעץ איתם.

Lady McBeth

New member
אגב, HIT באמת מעולים

יש לי הרבה חברים שלומדים שם. אחלה מקום. (ומי שראה פעם את המכון עצמו - אחד הבניינים הכי יפים בארץ). אה, וזה גם יריקה מהבית שלי.
(לא שזה קשור, אבל מילא)

Shaycus

New member
תשמע תודה רבה

על התגובות המושקעות.. ממה שהבנתי מכללת אפקה זה גם מכללה של הנדסה, לא? עכשיו אני אברר על ה HIT הזה מעולם לא שמעתי עליו, הקטע הוא שמכללת אפקה הוא במרחק 200 מטר מהבית שלי (מדוד, 200 מטר) ומכללת HIT בחולון היא קצת יותר רחוקה, לא שזה -כזה- קריטי אבל אם ההבדל בין 2 המכללות הוא זעיר אז אני אעדיף את מה שבמרחק הליכה מהבית. אני באמת אתחיל לברר יותר לגבי כל העסק של מכון הדסה ואני אסע ואבדוק מה זה שווה, לא יהיה כיף לפשל וללמוד משהו שאני ממש לא אתחבר אליו. משהו שאני לא מבין, נניח אני אעבוד ברשת פוקס, אבנה את התוכנה שדיברת עליה, זה ייקח לי בוא נגזים, שנה שלמה, מה קורה אחר"כ? הרי אחרי שבניתי אותה אני לא אגיע לעבודה כל יום בכדי לבדוק שהיא עובדת.. או שאני פשוט מגיע כדי לנסות ולשרג אותה עוד ועוד? או שזאת בכלל עבודה שאתה עובד במקביל בכמה מקומות, מה שלא נראה לי..

Lady McBeth

New member
HIT = המכון הטכנולוגי חולון

סוג של פארודיה על MIT המפורסמים כנראה

Jan22

New member
הם אחלה של מכללה ...

אבל הם חושבים קצת יותר מדי בכיוון של MIT
Massachusetts Institute O Technology Holon Institute Of Technology​
באמת שהם מכללה מצויינת. רק קצת להוריד את המגלומאניות.

Shaycus

New member
מגלומן מממ מעניין

שמעתי את המילה פעם אחת, לא עשיתי פסיכומטרי אז הפירוש לא עניין אותי יותר מדי ;)

Lady McBeth

New member
כמה נקודות חשובות:

1. מנהל עסקים זה תואר באמת קצת יותר כללי מחשבונאות (או ראיית חשבון - כל מוסד והכינוי שלו לזה), ובגלל זה *לא* ניתן ללמוד *רק* מנהל עסקים באוניברסיטאות, אלא חייבים לשלב את זה יחד עם מקצוע נוסף מחוץ לפקולטה (כלומר, לא חשבונאות). השילובים ה"בומבסטיים" הם מנהל עסקים-כלכלה, מנהל עסקים-פסיכולוגיה, מנהל עסקים-תקשורת, ומנהל עסקים - כלכלה. ללמוד את התואר הזה זו הבחירה הכי חכמה שעשיתי בשנה האחרונה. קודם כל, הוא תואר מעניין לאללה (ואני אומרת את זה ממרומי שנה א', ולמרות שכל שנה א' למדתי מתמטיקה ובכלל לא נגענו בחומר המעניין תכלס), והוא נותן לך המון המון כלים שבהם אתה יכול להשתמש גם ביום יום. בניגוד לכלכלה, שזה תואר מאוד מאוד תיאורטי ופחות פרקטי ביום ביום, מנהל עסקים נותן לך כלים לקרוא דו"חות של שוק ההון, ללמוד על מימון ושיווק חברות, להתעסק במערכות מידע, ועוסק הרבה מאוד גם בפן היותר פסיכולוגי (התנהגות אירגונית, ייעוץ אירגוני וכו'). 2. לגבי תעו"נ (ואני מדברת על את"א כרגע, כי אין לי מושג מה הולך במקומות אחרים) - במקרה ואין לך בגרות בפיזיקה אתה באמת חייב במכינה של חודשיים-שלושה לפני הלימודים. 3. יאנושקה אמר שעם פסיכומטרי 650 ובגרות 100 אפשר להתקבל לתעו"נ באוניברסיטה? זה לא נכון. (שוב, אני מדברת על את"א). הסכם למקצוע הזה עולה כל שנה. להערכתי תצטרך לשפר בגרויות ו/או לעשות פסיכומטרי שוב כדי להיכנס לאחת האוניברסיטאות. 4. את אפקה אני לא מכירה, אבל לירן יכול לתת לך פרטים על המקצוע. לא זוכרת איפה הוא אמר שהוא רוצה ללמוד. 5. בחיים לא שמעתי על תואר בסטטיסטיקה. אני לומדת סטטיסטיקה במסגרת לימודי מנהל עסקים, ולא ממש מקצצים לנו בסטטיסטיקה. אולי במסגרת תואר במתמטיקה ישנה התעסקות ספציפית יותר בנישת הסטטיסטיקה, אבל באופן כללי אני לא מכירה תואר שמתמקצע אך ורק בסטטיסטיקה. 6. ראיית חשבון - מקצוע בהחלט מבוקש אבל משעמם טילים. מתעסק בעיקר במספרים ובחישובים ומאוד ממעיט בלימודים מעבר לזה. הייתה לי התלבטות אם ללמוד מנהל עסקים או חשבונאות, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני יותר טיפוס עם יחסי אנוש ופחות של לשקוע במספרים. מה שכן, כמו שאמרתי, זה אחד המקצועות המבוקשים כיום, וסביר להניח שהעתיד שלך מובטח אם תלמד חשבונאות ברמה טובה ובמוסד בעל שם. זה כבר מאוד תלוי בך ובהעדפה האישית שלך לגבי מספרים או יחסי אנוש. 7. כלכלה - מקצוע מאוד תיאורטי, מעניק מעט מאוד כלים פרקטיים. רובם הגדול של תלמידי כלכלה משלבים מנהל עסקים. מה שכן, יש לי הרבה חברים מכלכלה שלומדים איתי והם די אוהבים את המקצוע. אגב, תואר בכלכלה מאוד עוזר בקבלה לבתי השקעות, יועצי השקעות בבנקים וכו'. עם תואר בכלכלה נטו העניין קצת יותר מסובך, כי כמו שאמרתי - המקצוע מאוד תיאורטי, ולכן נוהגים לשלב אותו עם מקצוע "בסגנון" שיעניק כלים פרקטיים יותר. 8. יש לי חברה טובה שלומדת תעו"נ באב"ג. דבר איתי במסרים, אני אביא לך את הפרטים שלה ותוכל לשאול אותה מה שבא לך. מקווה שעזרתי.

Jan22

New member
אפשר אפשר

650 פסיכומטרי. 100 בגרויות .בגרות בפיסיקה עם ציון של 80 פלוס ... אפשרי בהחלט.

Lady McBeth

New member
הסכם לתעו"נ באת"א שנדרש הוא 669

לשם השוואה, הסכם לחשבונאות הוא 670, לניהול 670, ולמשפטים 690. ואנחנו מדברים על אחד מחמשת המקצועות הכי מבוקשים בארץ. ציון ההתאמה לפי את"א עם 650 בפסיכו ו-100 בבגרות הוא 615
פשוט אין סיכוי להתקבל ככה. אתה מוזמן לנסות להכניס את הנתונים לאתר של את"א ולבדוק בעצמך.

Jan22

New member
אני שוב אומר

לא מדבר על תל אביב. יש אוניברסיטאות שיותר נחשבות ,למשל טכניון ובן גוריון. ואצלהם ,מתמטיקה ,פיסיקה ופסיכומטרי סביר מאפשר קבלה למקצועות הנדסה. מה שגם בן טנכניון ובן גוריון הבינו את הקטע , לא צריך להסתכל על הכלליות של בנאדם מסוים ,צריך להסתכל על איך הוא מבחינה ריאלית ... !

m o r t a l z

New member
צודק 100%

מבדיקה שלי את"א מחשבים ציונים בצורה לא הגיונית בעליל ומקשים על תלמידים מתאימים להתקבל למקצועות האלה.

Lady McBeth

New member
גם אתה מוזמן לבדוק באתר של הטכניון.

חבר שלי לשעבר היה צריך לעשות מכינה של שנה (!) כדי להיכנס לטכניון, עם 698 בפסיכומטרי (144 בכמותי) וממוצע בגרויות של 104. זה שמסתכלים יותר על החלק הכמותי זה נכון, אבל עדיין יש דרישות סף.

m o r t a l z

New member
לא דיברתי על הטכניון

דיברתי על את"א. האמת שהגיוני שלטכניון יהיו דרישות גבוהות יותר.

Lady McBeth

New member
לא אמרתי שדיברת על את"א

אבל כן הסכמת עם מה שיאנושקה אמר לגבי הטכניון ואב"ג. רציתי רק להבהיר שגם עם השקלול ה"מתמטי" נטו של הטכניון ואב"ג - זה לא אומר שבנאדם יוכל להתקבל עם 650 ו-100 בבגרות.

למעלה