לימודים

Lady McBeth

New member
אבל...

הנקודה היא שעם "פיזיקה בציון טוב, ידאג למתמטיקה גבוהה של 5 יחידות (כמובן), וכמותי יפה" הוא יוכל גם להתקבל לאת"א, ולכן ההסתכלות של אב"ג על הפרמטרים האלה כבר פחות רלוונטית. קפיש?

Jan22

New member
תראי איזה פאנצ' ליין

'' אני כנראה לא יודע כלום '' ... (בהזדמנות אחרת נמשיך ,את טועה ,בכל אופן!)

ק ד ו ש

New member
צריך יותר מ-491

הכל עלה. הסכם של השנה הוא 505, ושנה הבאה סביר שיעלה בלי בגרות בפיסיקה אין יותר מדי סיכוי להתקבל, אלא אם יש מורחב במשהו אחר כמו ביולוגיה\כימיה\מחשבים ואז זה כבר כן אפשרי. ובכל אופן גם מי שמתקבל צריך להתחיל באוגוסט מכינה בפיסיקה.

ק ד ו ש

New member
ועוד דבר לג'אן ותמי

ג'אן, תלוי לאיזה מקצוע שם. למשל הנדסת חשמל הסכם בב"ג הוא מאוד מאוד גבוה, עם 80 פיסיקה, 80 מתמטיקה (שניהם 5), ו-145 כמותי אתה לא מתקבל השנה, ושנה הבאה זה עוד יעלה. ולתמי - בן גוריון בהחלט הולכים פה לקראת מי שרוצה ללמוד הנדסה. אני למשל כידוע לך רוצה ללמוד שם, ובגלל זה שיפרתי פיסיקה ומתמטיקה (מקווה שהציונים מספיקים), ואת רוב ההשקעה אני נותן בכמותי. בשביל להתקבל לטכניון למשל, אני צריך לשפר גם מקצועות שלא קשורים לזה כמו הסטוריה, אנגלית ושאר ההומניים, והם מתחשבים בכל הציון הפסיכומטרי ולא בכמותי בלבד. אז זה תלוי למי זה מתאים יותר, אדם שלא עשה פיסיקה בתיכון, אבל שאר הבגרויות שלו גבוהות, צריך רק להשקיע בפסיכומטרי והוא יוכל להתקבל, ובאב"ג לא בטוח שיתקבל, וההיפך, כמו המקרה שלי.

Lady McBeth

New member
נו, נכון

בגלל זה אני אומרת שזה מאוד תלוי בציונים של הבנאדם עצמו, אבל באופן כללי אב"ג לא מקבלים כלללללללללל אחד שקם בבוקר ורוצה ללמוד הנדסה ויש לו ציונים טובים במתמטיקה. בכל זאת, יש ספי קבלה ורף מינימום שצריך לעבור, גם אחרי שמתחשבים בציונים הכמותיים בלבד. ובגלל שיש את אותם רפי קבלה - רוב הסיכויים שבנאדם שיש לו ציונים גבוהים במתמטיקה ופיזיקה יוכל להתקבל גם לאת"א (ממוצע הבגרות עולה וכו'). השורה התחתונה היא שלא כל מי שרוצה יכול להתקבל לאב"ג.

ק ד ו ש

New member
אנחנו מסכימים על אותו דבר

כמו שאמרתי, לי אישית הרבה יותר משתלם לנסות להתקבל לאב"ג מאשר לטכניון או את"א. אלא אם פתאום אפגיז באיזה 750 פסיכומטרי שעם האנגלית שלי קשה לי מאוד מאוד מאוד להאמין שזה יקרה. לעומתי, יש אנשים שעשו 4 יחידות מת', ולא עשו פיסיקה, אבל עשו מחשבים למשל, ובכל ההומניים ובפסיכו הכללי יש להם גבוה, אז באב"ג הם לא יתקבלו, לעומת ת"א שכן.

Jan22

New member
פעם אחרונה שבדקתי תל אביב רוצים

ציון פסיכומטרי מסוים לקבלה למחלקה מסוימת. לאב'ג זה לא ככה ,אתה קובע את הציון שלך ,אם אתה מצליח לאזן את זה מאידך עם ציוני בגרויות. אז הנה לך ,יחי ההבדל הקטן.

ק ד ו ש

New member
זה לא ממש נכון לפי מה שאני יודע

תמי בטח יודעת יותר משנינו מה שכן, בת"א יש ציון פסיכומטרי שאיתו אתה מגיע לקבלה אוטומטית, אם אני לא טועה הוא 760. בהנדסה באב"ג למשל אין את זה. אבל כמה אנשים כבר מקבלים 760? בקיצור, תקרא את ההודעה השנייה שלי, כל אחד והציונים שלו מתאים לאוניברסיטה אחרת אם הוא רוצה לשפר מינימום דברים.

Jan22

New member
כנראה שבאמת שניכם יודעים יותר ממני

וכנראה באמת החבר'ה שאני מכיר דאגו לאיזו קומבינה כדי להתקבל עם פסיכומטרי 650 ובגרויות 80 85 מתמטיקה פיסיקה בבן גוריון. כנראה.

Lady McBeth

New member
אבל כבר הסכמנו שעם בגרויות 80-85

במתמטיקה ופיזיקה אפשר להתקבל לאב"ג! (ולדעתי גם לאת"א)

Lady McBeth

New member
שטויות ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גם באב"ג אתה צריך מעל 550 במקצועות מסויימים, ובאת"א מעל 600, מינימום. תבדוק באתר שלהם, אתה מדבר מחוסר ידע כנראה. בתעו"נ באב"ג (
) צריך מעל 550 בפסיכו.

Jan22

New member
טוב חלאס להתנהג בשחצנות!

תסתכלי במהלך השרשור ,אני הזכרתי מינימום של ציון פסיכומטרי - 550. אל תגידי דברים שלא אמרתי!

Lady McBeth

New member
מה שחצנות?!

אתה מקשיב לעצמך?! "פעם אחרונה שבדקתי תל אביב רוצים ציון פסיכומטרי מסוים לקבלה למחלקה מסוימת. לאב'ג זה לא ככה ,אתה קובע את הציון שלך ,אם אתה מצליח לאזן את זה מאידך עם ציוני בגרויות. אז הנה לך ,יחי ההבדל הקטן." זה אתה אמרת! לא אני! אפחד כאן לא מתכוון להתנהג בשחצנות. אני אומרת רק דברים שבדקתי, בניגוד אליך.

Jan22

New member
אני סיימתי עם הנושא הזה

תעברי על השרשור. אמרתי כבר שהמינימום זה החל מ550 בבן גוריון. זהו זה !

ק ד ו ש

New member
העניין הוא לא ה-550 או לא

ה-550 זה ציון מינימלי בכל אוניברסיטה בארץ. גם אם יש לך ממוצע בגרות 90000000 ויש לך פסיכומטרי 400 לא תתקבל. אבל זה לא אומר שעם 550 אתה אוטומטית מתקבל למה בזין שלך, זה המינימום. סתם לשם השוואה, אתה יכול לקבל 150 באנגלית, 150 במילולי, ו-130 בכמותי, ועם ציונים של 80 ו-80 בפיסיקה ומתמטיקה, למרות שהפסיכומטרי שלך מאוד גבוה, לא תתקבל להנדסה באב"ג. זה ויכוח סרק, כל מקום ותנאי הקבלה שלו.

ק ד ו ש

New member
בן גוריון לא יותר נחשבת מת"א

אולי אנשים מאוד רוצים ללמוד שם, ויש לה שם מעולה, אבל התואר שתקבל בת"א יהיה טוב יותר. טכניון במקצועות הריאלים הוא כמובן הכי טוב בארץ, וצא מהסרט, גם שם להתקבל להנדסת חשמל ופיסיקה (תואר משולב), זה מתקרב לסכם של רפואה, שהוא כידוע כבר כמעט בלתי אפשרי בארץ. הם אמנם נותנים 10 יחידות ל-5 יחידות מת' ומכפילים ב-1.3, שזה מאוד משמעותי, אבל זה לא השקלול היחיד שלהם. אגב, באב"ג הציון בכמותי הוא הכי משמעותי, אחרי זה פיסיקה ואז מת'.

למעלה