לימודי מתכנן ערים

מטוזה

New member
לימודי מתכנן ערים

שלום, אני מתכנן ללמוד תואר ראשון אחרי חיפוש רב מצאתי שאפשר לעשות תואר ראשון במדעי החברה(כלכלה/מדעי המדינה) ולהמשיך לתואר שני בתכנון ערים בטכניון. ראוי לציין שאני עוקב אחרי הפורום וזה תחום שבאמת מעניין אותי. רציתי לשמוע דעות לגבי המקצוע. מבחינת היצע וביקוש בשוק העבודה אופן העבודה בתכלס אפשרויות תעסוקה שכר. כמו כן לגבי התואר עצמו והמסלול.. תודה מראש לכל העונים :)

ש מים

New member
אין נביא בעירו.

תואר 1: לפחות 3 שנים. תואר שני: לפחות 2 (ואם אתה עושה עם תזה, הייתי אומר "בקלות" 3 שנים). כלומר, אתה מדבר על עוד 5 שנים. במדינה כמו שלנו אי אפשר לתת תחזית גם לחצי שנה! יש לי מספר עצות: 1. לך על הלב והבטן, ורק אז תעבור לביקור בקומה העליונה (השכל). כלומר: קודם כל לך בעקבות מה שאתה אוהב ומה שמעניין אותך. ואז עשה את החישובים שלך (שנכונים להיום + תחזית לעתיד), בהקשרים הכלכליים. 2. "תכנון ערים" הוא אמנם שם ג'נרי של המסלול בטכניון, אבל גם התואר הניתן ע"י מחלקות שונות לגאוגרפיה (במסלול תכנוני) מוכר במשרדים ובמוסדות השונים כ-"תכנוני". עם זאת, יש הבדלים ענקיים בין אוניברסיטה אחת לשניה. יש מחלקות/אוניברסיטאות "שוות יותר" ויש "שוות פחות". בהצלחה!

מתכנן ערים הוא גם סוג של מעצב ערים ?

מעניין אותי לדעת .............. הרי זה גם קשור אל אדריכלות בכל אופן , והאם מתכנן ערים יכול לקבוע את כל שימושי הקרקע שאותם הוא מתכנן..........................

ש מים

New member
אפשר לאמר...

אם כי תשובה מדוייקת יותר (אבל אולי מובנת פחות) הינה: "העיר מעוצבת על-ידי תושביה". ולא ע"י אף גורם "חיצוני". שימושי הקרקע נקבעים בתכנית. כיום - בניגוד למה שהיה נפוץ בעבר - אין "אבא אחד" לתכנית. תכנית נערכת ע"י צוות תכנון, הכולל אנשים ממגוון רחב של תחומים (ולדעתי - ככל שהמגוון גדול יותר, כך התכנית תהיה טובה יותר). כ"כ יש השפעה גם לאנשי המקצוע היושבים במוסדות התכנון. אבל ההשפעה הכי גדולה על שימושי הקרקע הנקבעים בתכנית הינה של היזם!

אני רוצה שתשמעו מה יש לי לומר

אני חושב ש- עיר חשובה / עיר בירה / בירת מחוז צריכה הרבה הרבה כיכרות וגם בניינים שבתוכם יש כיכרות או רחבות לאירועים חשובים . ושתהיה כיכר לאומית לאירועים / אספות לאומיות לצד כיכר עירונית בצד בניין העירייה . וזאת צריכה להיות עיר שאליה מובילים כל הדרכים ומאליה בחזרה . עכשיו יקומו אנשים ויגידו שאני חושב כמו דיקטטורים במשטר טוטאליטרי ...... קדימה תגובות .

כמו " הכיכר האדומה " במוסקבה

אני מתעב את הנצאים ואת הקומוניסטים . אבל חושב ש-מוסקבה היא העיר הכי יפה בעולם . במרכז העיר ישנה הכיכר הכי מפורסמת בעולם : " הכיכר האדומה " המשמשת גם בתור כיכר לאומית שבה נמצא המוזיאון לתולדות רוסיה מצד אחד - ואילו מצדה השני הכנסייה הראשית של רוסיה ובחלק המערבי נמצא בניין נשיא רוסיה וכל זה מקביל אל כיכר עירונית שנמצאת לא הרחק משם שבה נמצא בניין העירייה.

נקודה נוספת שאני חשבתי עלייה הרבה

למרות שזה יותר מתקשר אל אדריכלות , הכיכר האדומה שינתה הרבה פעמים צורות ומראה . בעבר היו ארמונות וגם פסלים ענקיים שהם עמדו בקצוות הכיכר כאשר פניהם פונים אל רחבת הכיכר . כאשר נערכו מצעדים צבאיים בכיכר אז הנשיא ואנשיו עמדו על פירמידת הקבר של לנין . חשבתי מדוע לא היו מקימים רחבה מעל חומות הקרמלין שהיא מחוברת בגשר אל החומות ופניה אל הכיכר . בקצה הכיכר עומד היום " שער התחייה " ולצידו נקודת האפס של רוסיה השער משמש בתור כניסה ראשית אל הכיכר ומכונה גם השער הראשי של רוסיה .

כן
בארץ אין הרבה חשיבות לכיכרות

שהייתי בחוץ לארץ ראיתי ערים עם שדרות רחבות + כיכרות גדולות כמו למשל : ורשה , פראג , איסטנבול שזה פשוט תענוג להולכי רגל ולכל תושב או תייר . בארץ עד שאתה מוצא כיכר גדולה / שדרה רחבה הנשמה יוצאת לך

לא דווקא בערים חשובות

השבת הייתי בדימונה. לא יודע כמה מהקוראים ביקרו בעיר חוץ מהתחנה המרכזית ותחנות הדלק בכביש הראשי (עבורי זו הייתה פעם ראשונה שאינה באחת האופציות שציינתי). בעוד שהטיול היה בעיקרו טיול טבע מחוץ לעיר, התרשמתי מאד מההשקעה בכיכרות בעיר.

מעבר לאסתטיקה...

צריך כמובן לזכור שלכיכרות יש תפקיד לא פחות חשוב - מיתון התנועה, ובזה הן עושות עבודה מצוינת בכל מקרה (גם אם הכיכר בנויה מאספלט מוגבה). אין מה להשוות בין צומת עירונית לא מרומזרת לבין צומת שיש בו כיכר.

כיכר העיר - מודיעין

הכיכר העירונית של מודיעין - הקרויה כיום בשם : כיכר התחבורה ( שם זמני ) נבנית כבר במשך 10 שנים כאשר מתחתיה יעבור הכביש הראשי של העיר עם תחנה מרכזית + תחנת רכבת לצד הקניון עירוני + בניין העירייה מאחר ומודיעין מתוכננת להיות עיר מחוז הוחלט להקים בעיר גם כמה משרדי ממשלה . אז מדוע לא להקים את קריית הממשלה המחוזית בצמוד אל בניין העירייה העתידי שיבנה בכיכר העיר
.....................

כיכר טייסת 123

יש עוד כיכרות מושקעות שלא צילמתי. וכמובן עברתי רק בחלק מדימונה במהלך הטיול.

ש מים

New member
את החלק הכי אטרקטיבי לא צילמת!

את המזבלה המפוארת שבפתח נחל דימונה!!

למעלה