לימודי מתכנן ערים

ש מים

New member
חבל שלא היית שם...

היא מאוד מסקרנת אותי: רואים שפעם היה שם בינוי כל שהוא (אזור תעשיה???), לפחות עפ"י התשתיות. אבל הכל הרוס "ומזובל". מעניין אותי/מסקרן אותי מה בדיוק קרה שם? האם אכן היה א.ת (והרסו אותו???)?, או ש"רק" בנו תשתיות (לאזור תעשיה שלא קם)? ואולי המזבלה קמה על יסודות של איזה בסיס צבאי??

ש מים

New member
"תשתיות לשכונת מגורים"

עוזי ק

New member
למה לא??

כצופה מן הצד ראיתי כבר כמה מקרים דומים. את פסולת הבניין מנפים (המשוכללים אף גורסים וממש ממחזרים לאגרגטים). בחלק המנופה משתמשים למילוי היכן שצריך, והחומר הגושי מועבר אחר כבוד להטמנה באתרים מוסדרים.

ש מים

New member
מישהו צריך לשלם על הבזבוז!

אם באמת בנו שם תשתיות (ואני מבין שמדובר על לפני כ-10 שנים, אם לא יותר) לפני שבכלל התחילו לשווק (וכמו שרואים - לא היה שום שיווק!). אם זה כך, אז זו הדוגמא הכי בולטת לביזבוז כספי ציבור שראיתי בחיים!!

עוזי ק

New member
כנראה שלא הובנתי כראוי

סדר הדברים אותו ניסיתי להציג הוא קודם שופכים פסולת, אח"כ מתכננים שכונה, אח"כ גובים פיתוח, אח"כ מנקים את הפסולת עם הכסף של הפיתוח (מימלא יש יותר מידי ואף אחד לא בדיוק יודע על מה הולך), אח"כ בונים שכונה לתפארת...........

ש מים

New member
משהו לא מסתדר...

1. קודם היו תשתיות (רואים אותן/את השרידים בשטח). 2. א"כ שפכו פסולת. אני תהיתי מה מקור התשתיות
לאיזה צורך הן נבנו ומתי?

liorschwimmer

New member
איזה גועל נפש.

מדינה דוחה עם תושבים דוחים עם ממשלה דוחה עם משטרה דוחה.

מכיר את המערכון של הגשש ? .............

יש תרבות בארץ , אבל בעצם אין תרבות . בסינגפור לא תראה בדל של סיגריה על המידרכה

ש מים

New member
אתה כותב מחו"ל??

אתה חי בחו"ל? מעולם לא חיית במדינת ישראל??

ש מים

New member
כי...

כי אם אתה חי וגר כאן בארץ, אתה חלק מהמעגל. הטלת רפש באחרים והסרת אחיות מעצמך עושה אותך האשם העיקרי במצב. הרוצה לשנות - שיתחיל לשנות, ולא יצפה ש-"אחרים" יעשו את העבודה בשבילו. (לשמחתי מצפוני נקי לחלוטין, אולי כי אני - בעיקר - לא מצפה שאחרים יעבדו ויעשו עבורי/במקומי) לי, כאחד שכל החיים לוחם, אין סבלנות וכח ליושבי יציעים ומעירי הערות שוליים. אני גם ממש לא מעריך אותם.

אז מה אתה רוצה שאני יגיד ? אני זה כולם ?

לעולם אל תעשה הכללות , אומנם אני חי בארץ אבל מעולם לא זרקתי זבל ברחוב . אני גם לא עישנתי מעולם וזרקתי בדלי סיגריות על הרצפה . התכוונתי לומר , שאין בארץ שום חינוך למשמעת ניקיון וכבוד אחד כלפי השני וכלפי המקום . מי שהולך וזורק זבל ברחוב ומשחית מקומות ציבוריים אז סימן שככה הוא מתנהג גם בביתו הפרטי

liorschwimmer

New member
יפה לך שאתה מכיר את נפש האדם

ויודע מי כן עושה למען החברה ומי לא. אני ממש לא יושב ביציע אבל גם לא צריך להתהדר במה שאני עושה או לא עושה. ההערה אינה הערת שוליים אלה הרגשת הדחיה שמקבל כל אדם סביר שמסתובב בארץ ורואה כיצד מתנהגים פה התושבים.

down under

New member
אמר גולש דוחה שכל מה שיש לו זה

רק קיטורים ורק ללכלך על מדינתו, ארצו ועמו שלו.

למעלה