לימודי מתכנן ערים

ש מים

New member
מסכים לגמרי. לכל תחום!

שאלה נוספת

אז מדוע כאשר משרד ממשלתי רוצה להקים עיר חדשה / שכונה חדשה הוא תמיד לוקח אדריכל ולא איזה מתכנן ערים שלא למד אדריכלות ? ..............

ש מים

New member
השם לא מעיד על התוכן

הכינוי/שם ("אדריכל") לא בהכרח מעיד על מקצוע של עורך התכנית/ראש צוות התכנון. השם הינו "מזכרת" מימים עברו, לפני שתחום התכנון העירוני הפך להתמחות בפני עצמה. להלן מספר מתכננים בולטים ומוכרים, שאינם אדריכלים: אורי פוגל - בין היתר - מתכנן תכנית מתאר מחוז מרכז. נחום דונסקי - מתכנן ענק(!). בין היתר, מתכנן ישובי הפזורה הבדווית בנגב. יצחק פרוינד (ובנו - אריק) - מתכנן תכנית המתאר החדשה של חיפה. אל תצא בהצהרות לפני שאתה בודק את המים בבריכה.

אם אינני טועה אז גם מהנדסים היו מתכנני ערים

כמו למשל פייר שארל ל'אנפאן שתכנן את וושינגטון די סי

מטוזה

New member
לגבי ניסיון..

השאלה היא איך? הבנתי שיש מערכת שנקראת gis האם זה נקרא ניסיון? אני יכול בתור מישהו לא אקדמאי לעבוד בזה? ואיך נכנסים לזה? וראיתי שאומרים שהמסלול בטכניון לא נחשב לעומת חו"ל. מישהו מכיר מקומות טובים בחול? ולגבי גיאוגרפיה האם למי שלמד את זה כתואר ראשון יש ביקוש בשוק העבודה? ואיפה הכי "נחשב" ללמוד את זה? מראש תודה על ההיענות והנכונות לעזור.. אני יודע שזה הרבה שאלות אבל מה שתוכלו לענות זה מצוין בשבילי..

GIS הוא כלי לתכנון

והעבודה איתו לא מבטיחה שתתעסק בפועל בנושאי תכנון. נדמה לי שיש קורסים שאפשר לקחת ללימוד התוכנה ולדעתי בהחלט אפשר להשתלב בעבודה בתחום גם ללא תואר, או במהלך התואר הראשון. אפשרות נוספת - עבודה/התנדבות בעמותות שונות כמו החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין וכיו"ב. אפשר ללמוד שם הרבה על נושאי תכנון, בניה וסביבה. בכל מקרה, כשתהיה במהלך התואר יהיה לך יותר קל להשתלב בעבודה כלשהי מאשר לפני תחילת הלימודים. לגבי הטכניון - איפה קראת שהמסלול בו לא נחשב??

ש מים

New member

אני התחלתי מ-GIS (גם כקורס בתואר 2 וגם כעבודה בזמן הלימודים לתואר). למזלי ולשמחתי, כשהיתה לי את ההזדמנות, ידעתי לעשות את הבחירה הנכונה (עליה אני לא מצטער כבר 18 שנה כפול 365 בְּקָרים). חבר'ה שלמדו איתי והמשיכו בתחום ה- GIS, כבר מזמן מזמן הפכו לאנשי מחשבים, או למכונאי אופנועים (בחירה מ-ע-ו-ל-ה! בעיקר לאור האלטרנטיבה
). מסכים לגמרי: GIS הוא כלי-עזר בלבד, ולא המטרה!! ואני מסכים גם לגבי העצה בצבירת נסיון (עמותות, התנדבויות וכו'). עצוב, אבל נכון.

למעלה