לימודי מתכנן ערים

ש מים

New member
הוא דווקא לא טרול

הסר קורה מבין עיניך.

down under

New member
אתה יודע לשרשר? לא נראה ככה!!!

כי הגבתי לליאור שווימר הבכיין שמלכלך על כולם ולא לך. שים לב טוב להיכן התגובה שלי היתה משורשרת.

גם אלי הוא דיבר לא יפה הרבה פעמים - רק שתדע

אני כבר רגיל לתוקפנות שלו בכל פורום שאני נפגש איתו

down under

New member
מי שמסתכל על הכרטיס האישי שלי

יכול לראות היטב את פעילותי בפורומי תפו"ז אנשים למיניהם. אתה, חוץ מלקטר על חוטי ערוב, על גראפיטי והשמצה על זה שיש פה אנשים דרעקים, לא עשית שום דבר. אז טול קורה מבין עיניך, או בשפה פחות יפה, סתום ת'פה.

liorschwimmer

New member
אני דוקא לא מלכלך

לי כואב שאנשים שטוענים שהם אוהבים את המדינה בעצם שונאים אותה ומרשים לעצמם ללכלך אותה. זה מתחיל בתושבים שפשוט זורקים זבל ביתי ברחוב, בדלי סיגריות ולכלוך מהמכוניות שלהם. ממשיך בקבלני בניין שמשליכים פסולת בשולי הערים (מתי יצא לך ליסוע ברכבת באזור פתח תקווה או לוד) וממשיך ברשויות המדינה שמציבות עמודים מכוערים מול הנוף ללא כל מחשבה ותכנון. אז אכן המדינההייתה יכולה להיות מקסימה, אם היו פה תושבים אחרים עם חינוך ותרבות ואהבת הארץ לא מזויפת כמו של הישראלי המצוי.

זה לא מסתיים שם

זה שהולכים ומקשקשים על קירות , מדביקים מסטיקים , וכולי ......... זה בדיוק אותו דבר כמו לזרוק זבל ברחוב . בשביל להשקיע בפרוייקטים ירוקים מחשבון משלם המיסים כמו למשל : פרוייקט תל אופן
אם יש כאן אנשים בארץ שהם אוהבים להרוס ולהשחית כל דבר .

bangy1

New member
כיכרות בטוחות

הרבה ערים חדשות נבנות כיום עם המון מעגלי תנועה, כך בית שמש וכך העיר מודיעין וכך גם העיר מודיעין עילית שהיא העיר הבטוחה בארץ (הכי פחות תאונות) , הודות לכך שכמעט שאין בה צמתים אלא רק כיכרות או בשמם המקצועי מעגלי תנועה. מסקרים שערכתי הציבור מרוצה מכך שאין תאונות בעיר ומאידך מתלונן על כך שיש יותר מידי כיכרות לטעמו, כיון שהכוח הצנטריפוגלי המופעל על הנוסעים במעבר במעגל התנועה גורם לנוסעים אי נוחות מעטה. ואגב אני לא אוהב כיכר לאומית בכל עיר, לדעתי צריך לעשות במרכז העיר פארק גדול שיהווה ריאה ירוקה במרכז העיר ויעוצב כך שתתאפשר בו קיום עצרות עם או הופעות המוניות של אומנים, מבלי לגרום נזק לפארק.

יש גם " שדרות לאומיות "

הדוגמא הכי טובה זה NATIOMAL MALL בוושינגטון די. סי. שממנה מתחיל כל המע"ר ומסביבה נמצאים מוסדות תרבות לאומיים והיא מחברת בין הקפיטול לבין הבית הלבן . דוגמאות נוספות ישנם בעוד ערי בירה כגון : ברזיליה , אסטנה , בוקרסט , הרעיון מבוסס על דרך התהלוכות שהייתה ב-בבל העתיקה . וגם ככה ישנם גם פארקים עירוניים שנועדו להופעות המוניות .

העיר מעוצבת ע"י תושביה

אפשר לקבל הדרכה איך אני מגיע לעיר הזו? לתושבים כמובן יש השפעה מסוימת, אבל לקבוע שהם אלו שמעצבים את העיר... קצת מרחיק לכת התושבים "מעצבים" בעיקר את הפן החברתי והקהילתי ; המצאי הפיזי והנוף האורבאני מושפעים בעיקר ע"י הרשויות (דרך תכניות שונות, פיתוח) והיזמים.

ש מים

New member
בהחלט!

והדוגמא הבולטת ביותר היא הגינון בחצרות ובחזיתות. אבל מעבר לכך - כל נושא עיצוב החזיתות ועוד מגוון עצום של דברים שרוב התב"עות אינן נוגעות בהם (ואם כן נוגעות, אז המציאות גורמת לכך שפקחי העירייה לא נוגעים בהם. ע"ע סגירת מרפסות, פרגולות ועוד). בישובים קטנים זה בולט עוד יותר. אגב, שלא לדבר על כך שכמו שאתה יודע - לרוב הערים אין תכנית מתאר/מפורטת אחת, אלא אוסף של תכניות, וכל תכנית קובעת הוראות אחרות (שבהן טבועות טביעות אצבעותיו של היזם/הבעלים).

קלוש משהו...

אוקיי, בישובים כפריים זה קצת נכון יותר אבל בערים ממש לא. גינון בבנייני מגורים הוא רק פסיק קטן בנוף העירוני (מה גם שבלא מעט מקרים אין בכלל חצר/גינה שנצפית מהרחוב). האם התושבים קובעים את גובה המבנים? על קווי הבניין? על ריהוט הרחוב? על מוסדות הציבור? על שימושי קרקע? על גינון בדרכים עירוניות? על מראה השצ"פים? על שילוט ותמרורים? כמובן שלא. מקסימום הם יכולים לנסות ולהשפיע (בד"כ בעקיפין) על התוצאות בשטח אבל בשום פנים ואופן אי אפשר לקבוע שהתושבים הם אלו שמעצבים בפועל את האלמנטים האלה.

ש מים

New member
אם תרצה, אפשר להתווכח על זה שנים.

כולל פתיחת חוג באוניברסיטה.

אולי הוא צודק

גם התושבים משפיעים על הנוף העירוני , ובלעדיהם העיר לא שווה כלום .

לי יש הצעה אחת נוספת

כדאי לדעתי לא לכוון ל- 5 שנים ברצף של לימודים אקדמיים ואז לצאת לשוק העבודה, אלא לשאוף לכך שעוד לפני תחילת התואר בתכנון ערים, כבר "תשתפשף" בשוק (גם אם לא בתכנון אלא בתחומים קרובים). זה יקל עליך בהמשך. בהצלחה.

למעלה