לי יש חלום

היו קיימות אבל לא כפי שתיארת

החלוצים הקימו אוהלים וגרו בשטחים חקלאיים, בנו בתים במו עמלם ובמו ידיהם, תשאל את המורים שלך להיסטוריה, על זה הם מקבלים משכורת, אני לא

antreprize

New member
למה אתה מתכוון

ב"לא כמו שתיארת"? אם החלוצים הצליחו לקנות עשרות אלפי דונמים, אני בטוח שהם גם היו יכולים לקנות דירה או שתיים.

תראה,

אם תמשיך בביטוי "אתה לא למדת היסטוריה, בהקשר של antreprize זה יגרום להעכיר תאווירה ויגרום לו לבוז לך, אני מכיר אותו הוא בחור דיי אינטליגנט...

אינטליגנטיות לא מצביעה על ידע

אני בטוח שהבחור אינטליגנט, אבל אין לו מספיק ידע בהיסטוריה, לומר שהחלוצים יכלו לקנות דירה או שניים זה פשוט לא נכון, הם הגיעו לארץ חסרי כל וחדורי מוטיבציה, הם התקיימו מכספי הנדיבים.

antreprize

New member
תספר את זה לסבא רבא שלי

שהוא בן למשפחה עשירה שעלה לארץ והקים משק במושב באר טוביה. הנדבנים האלה יכלו לקנות דירות בדיוק כמו שהם קנו אדמות. החלוצים יכלו לחיות בעיר כלשהי בלי להקים ישובים ולעסוק בחקלאות בניגוד לתושבים של המדינה שאתה רוצה להקים.

antreprize

New member
זה לא עוזר, אני פשוט אומר שהחלוצים לא

היו חייבים להיות חקלאים, הם יכלו לגור בערים שהיו קיימות שם מקודם ולהתפרנס ממסחר או דיג או מדברים אחרים.

noamgk

New member
ומי היה דואג למזון לאלה שיושבים בערים?

ההתיישבות התפתחה והתרחבה גם, או בעיקר בזכות שטחים חקלאיים. זה גם היה סוג של ערך - עבודת האדמה.

noamgk

New member
ומה עם זמן הפרעות והמרד הערבי הגדול?

בפרעות תרצ"ו-תרצ"ט הערבים עשו חרם על היהודים, ומה היינו עושים אז? מגלים שהערבים כבר חרשו את כל האדמות הטובות? ומי בדיוק יכבוש בשבילנו את ארצנו - הערבים?

antreprize

New member
זה ממש לא קשור.

אנחנו מדבר על מצב היפותטי שבו החלוצים גרים בערים ולא עוסקים בחלקאות, יכול להיות שבתנאים כאלו לא היה פורץ המרד הערבי.

noamgk

New member
דעתך לא מעניינת אף אחד.

הוא היה פורץ, כי הוא פרץ בשל העליה החמישית והשינוי הדמוגרפי שהביאה לטובת היהודים. השינוי הזה היה מתרחש בכל מקרה, ולכן החרם היה פורץ בכל מקרה. עכשיו, תן לי רגע לצאת מהרמה שהורדת אותי אליה בעיניין הזה. אף סוג של התיישבות יהודית בארץ, בכל דור, בין אם הייתה ובין אם לא, לא הייתה מבססת את חייה - צרכיה הבסיסיים, דוגמת אוכל ושתיה - על פועלים ערבים או כל גוי מסוג אחר. למה? כי כך אתה נתון לחסדיו של גורם זר, לרוב אויב, שיכול לצור על עריך בכל רגע ולמחוק את כל שאיפותיך, חלומותיך והישגיך. עכשיו זה ברור?

antreprize

New member
אתה לא יכול להגיד את זה, אם החלוצים היו

גרים בערים הכל היה שונה, יכול להיות שהעלייה החמישית לא הייתה מתקיימת, ויכול להיות שהיחסים עם הערבים היו טובים יותר, אבל גם אני וגם אתה וגם כל אחד אחר לא יכולים לדעת מה היה קורה. לאיזה רמה הורדתי אותך? אתה לא היית חלק מהדיון הזה קודם, אתה הצטרפת לבד, אתה הורדתאת עצמך(אם מישהו פה ירד ברמה).

למעלה