לי יש חלום

noamgk

New member
יכול להיות שלא היינו נולדים. מה אתה רוצה?!

אז מה אם יכול להיות? אני ניסיתי לקחת את זה לא כל כך רחוק, כדי שתבין שאין שום סיבה שהמרד לא יפרוץ. באותה מידה יכול להיות שלא היה דבר כזה "ציונות" ואף אחד לא היה מקים פה מדינה. העליה החמישית הייתה מתקיימת, וכל שאר העליות היו מתקיימות, בלי קשר לישיבת המתיישבים בארץ בכל מקום שהוא. הרי זה תלוי במה שקרה בחו"ל, ולא בארץ, ואם אני לא טועה הגורם לעליה החמישית - בין השאר - הוא מלחמת העולם השניה. אני הצטרפתי עם טיעון ברור והגיוני, ואתה הורדת אותי לרמת ויכוח של ילדים בגן.

antreprize

New member
גם אין שום סיב שהמרד לא יפרוץ.

אי אפשר לחזות את העתיד, ובטח שאי אפשר לדעת מה היה קורה אם העבר היה שונה. יכול להיות שחלק מעליות לא היו מתקיימות אם החלוצים לא היו מקימים ישובים חדשים ויכול להיות שכן, אנחנו לעולם לא נדע מה היה קורה. אני לא הורדתי לרמת ויכוח של ילדים בגן.

noamgk

New member
תראה,

אתה נכנסת ללולאה הזאת. אמרת שדבר אחד ישתנה: היהודים העולים יתיישבו בערים בלבד. אני אמרתי - אם נניח שזה היה קורה, אז לפי מה ש*כן* קרה, היה קורה כך וכך וכך (היינו אוכלים אותה בשל תלותנו בערבים). אתה לא יכול להתחיל לנחש מה היה קורה אם בכל המישורים ובכל האפשרויות, כי אין לזה סוף, ולכן נשארנו רק במצב הפשוט של ההיסטוריה על פי התרחשותה האמיתית. בנוסף, הוספתי לך סוג של כלל ברור: אף יהודי לא יתלה את חייו על הגוי שלידו, במיוחד כשהוא אויב בפוטנציה. כך שהקביעה הראשונית שלך - "הם יכלו לגור בערים שהיו קיימות שם מקודם ולהתפרנס ממסחר או דיג או מדברים אחרים." כבר לא נכונה, ולכן הטיעון הזה בטל ממילא.

antreprize

New member
אני חושב שכדאי לסיים את הויכוח הזה.

אנחנו לא יכולים לדעת מה היה קורה אם החלוצים היו מתיישבים רק בערים.

antreprize

New member
אמרתי לפני זה שאי אפשר לחזות את העתיד

ושאי אפשר לדעת מה היה קורה אם.

noamgk

New member
אתה אמרת משהו אחר:

"אנחנו מדבר על מצב היפותטי שבו החלוצים גרים בערים ולא עוסקים בחלקאות, יכול להיות שבתנאים כאלו לא היה פורץ המרד הערבי." אתה התחלת לנחש מעבר לגבולות האפשר, כביכול "חזית" מה יכול היה להיות אם. אני לא שיניתי את כל המציאות לצורך הויכוח, בניגוד אליך. באותה מידה יכולת לומר - "ויכול להיות שיבוא סופרמן עם שקי מזון ויפנק את תושבי הערים יום-יום". ובדיוק בהודעה הזאת הורדת את הרמה של הדיון (כדי שיהיה לך יותר נוח, ברמה הנמוכה לה אתה רגיל)... ועכשיו, סוף דיון.

antreprize

New member
אני מצטט את עצמי:

"אי אפשר לחזות את העתיד, ובטח שאי אפשר לדעת מה היה קורה אם העבר היה שונה." ההודעה נכתבה ב30/07/07 בשעה 15:59. סוף דיון.

noamgk

New member
מה לא הבנת ב"סוף הדיון"?

הכוונה הייתה שזה הסוף של הדיון, כלומר - פה הוא נעצר. אתה יכול גם לצטט מצידי את כל הדברים שלך מחדש.

לא בודדים,

היו הרבה... למשל נתניה, נקנתה רובה על ידי קבלנים מבוססים, על ידי בני בינימין, של מי היו רוב האדמוות בנתניה?של קבלנים ואנשי נדל"ן, כדוגמת דנקנר,שקד,קופל,אלרועי.

היו חולצים שגם יכלו לקנות דירה.

כל חלוץ וכספו הפרטי אם החלוץ הגיע ללא כלום אז הוא לא יכל לקנות כלום אבל אם במקרה הוא הגיע עם הון פרטי?! לא שמעת על אנשי העליה ה4 והחמישית?

antreprize

New member
אני כן למדתי הסטוריה,

ואם אתה מתכוון להתנהג כמו רוטשילד אז אני מודיעלך כבר עכשיו שיצחקו עליך והרבה, אני לא חושב שיש אדם שפוי אחד שיסכים שאתה תקנה אדמה באמצע שום מקום ושהוא יעבור לשם במקומך.

למעלה