לכולם- כנסו זה חשוב

ערב טוב! כי זה מה שבא לי לומר ../images/Emo3.gif

די, באמת? אני צחקתי - לא עד כדי כך מטומטמת.. אתה צודק, טעות שלי. אני לא מצאתי מקור מהימן מספיק (שאני יכולה לצטט) שמדבר על התנתקות נוספת. אבל - קשה לי להאמין שאף אחד לא יעלה את הרעיון הזה בעתיד הקרוב..
וחוץ מזה - הרי אחת הסיבות להתנתקות הנוכחית - היא מה חושבים עלינו בעולם.. אנחנו לא עשינו מספיק על מנת למצוא חן בעינהם. אנחנו עושים הרבה דברים בניגוד לרצוננו - אלא בגלל ש"העולם" חושב או רוצה - כך שהטענה שלך שבישראל לא מדברים על כך.. לא ממש מספקת. ההתנתקות גרמה לנו למספר חודשים של שקט.. אממ הייתי מגדירה את זה כשקט יחסי, לא מוחלט. אני רוצה לחיות בארץ בביטחון גמור, ובשקט מוחלט.. נחיה ונראה, ונקווה לטוב!

TheOrion

New member
אז ערב טוב גם לך וזהו ../images/Emo3.gif

חיחי? P: חפיף
. אחת הסיבות... אבל לא הסיבה העיקרית, ולא קרוב לזה. מצד שני, כבר עכשיו בוש ומנהיגים אחרים מתחילים לדבר על "ישראל האמיצה", "ישראל שעושה דברים לשינוי ושיפור האיזור" וכו', ככה שהמהלך מוצלח גם בתחום הזה. לא שמעתי את העולם דורש עוד התנתקות. ברור ששקט יחסי. וגם אמרתי, שזה לא בזכות ההתנתקות, אלא תוצר נלווה.

../images/Emo3.gif

באמת? טוב - מכיון שאני עוד לא הבנתי מה הסיבה העיקרית (ומה הסיבות, בכלל), לא אתווכח איתך על זה.. כל סיבה שאסתור - היא איננה הסיבה העיקרית.. טוב, נו. זה בסדר - אתה לא צריך לתת לי עכשיו סיבות.. its history. לא שמעת את הועלם דורש עוד התנתקות.. זה ייקח קצת זמן, אתה יודע.. וחוץ מזה - מקודם אמרתי לך - שהעולם כן מדבר על זה.. לילה מצוין!

TheOrion

New member
אוח נו... זה לא קשה לקרוא הודעות...

הסיבות: 1) אין לנו מה לחפש שם בין כל הפלסטינים. הכוונה: יש מליון וחצי פלסטינים לערך ברצועת עזה. יש 8,000 יהודדים ברצועת עזה. עד פה, הכל בסדר? להימצא ביחס תושבים שכזה, יעורר אסון גדול משעורר עד היום. בנוסף, זה גורר הוצאות ענקיות לצה"ל בשביל להגן על אותם יישובים שקמו שם. עובדה, עבור יישוב הקטן מ-50 משפחות, שומרים יותר חיילים מתושבים. 2) שיפור הביטחון במדינת ישראל. הכוונה: חיסול המובלעות הישראליות ברצועת עזה, יוצר לנו גבול רציף ושריר, מאחורי גדר ביטחון שתשפר את יכולת ההגנה של צה"ל על התושבים תוך שימוש בפחות חיילים. זה אומר שני דברים: א) ביטחון מוגבר. ב) חיסכון בחילים. 3) שיפור התדמית של ישראל בעולם. הכוונה: ההתנתקות הישראלית מובילה למצב בו בכדור במגרש של הפלסטינים. ישראל הושיטה יד כזו או אחרת לשלום, והפלסטינים צריכים לאחוז בה. במהלך הזה, כל העולם רואה שישראל היא זו שהושיטה את היד ומודה בזה. במהלך הזה, ישראל היא המבצעת, וקובעת את המצב בשטח. זה מראה שלישראל יש עוצמה, היא זו שקובעת את העובדות בשטח, ולא הפלסתינים. 4) שיפור הכלכלה בארץ. הכוונה: אני לא מומחה כלכלי, ולכן לא אוכל בעליל להסביר לך הכל. הדבר היחידי שאני יודע זה שפירוק ההתנחלויות גורר חיסכון של כ-1% מהתוצר הישראל מהוצאות הממשלה, ולכן יכול להוסיף תקציב לכל שאר המשרדים. 1% תוצר גולמי = 5 מיליארד ש"ח בשנה. 5) האמונה כי המהלך יבוצע בסופו של דבר. הכוונה: בצמרת השלטון הסברה השולטת היא שבסופו של דבר המהלך הזה הוא מחויב המציאות. לא אני אמרתי, לא אני חשבתי, אלא אנשי צמרת בשלטון של היום(לא זוכר שמות, אבל אני יכול לחפש אם תתעקשי). אם המהלך יבוצע בסופו של דבר, מדוע שלא אנחנו נקבע את המועד ואת הדרך?

לילה מקסים!

כן.. אבל אין כל כך טעם - זה הפך להסטוריה.. ובכל מקרה, בקצרה (ללא הסבר, פירוט, נימוק..) 1. אם כך, אין לנו כל כך מה לחפש בארץ דווקא. אידואולוגיה, אחי. ולדעתי - גם תועלת בטחונית. 2. לדעתי ,לא. 3. זו כמובן אינה הסיבה העיקרית
. ומתי הם יהיו מרוצים, יש לך מושג? 4. גם אני לא.. dunno. בכל מקרה - כסף מול ההתיישבות? אצלי, ההתיישבות מנצחת. 5. או שכן, או שלא. הוא לא יבוצע - אם לא נבצע אותו.

TheOrion

New member
נמנמ...

לא ניסיתי לשכנע, רק רציתי שתביני את הסיבות שאני יודע עליהן
. כמובן שיש סיבות סודיות לשרון
, אבל בורא עולם לא מתעסק בסודות כמוסים
. ערב מדהים
.

"אי אפשר לבר בלא תבן"

הכל נראה ורוד מאוד אחרי ההתנתקות שלך... אכפת לך לשטוח בפנינו גם את החסרונות של ההתנתקות...?

לא ברור לי טיעון מספר אחד שלך

אם כך, מה יש לנו לחפש במדינת ישראל. שישה מיליון ישראלים, בערך , שיושבים בתוך ים מוסלמי של קורב ל -300 מיליון איש (בהערכה גסה ) ?

TheOrion

New member
מה יש לנו לחפש?

פה המדינה שלנו, להזכירך. אם המדינה שלנו היתה בטורקמניסטן, והיו מתיישבים פה, גם אז הייתי טוען שאין לנו מה לחפש פה, אבל כל עוד אנחנו בגבולות מדינתנו, אין בעיה עם זה. ההערכה הגסה שלך היא לאיזור מאוד מאוד נרחב בעולם. זה כמו לטעון מה יש לרוסיה לחפש באסיה, בים של סינים...

הדוגמא שהבאת ממש לא אותו דבר

ואתה יודע את זה. מה הופך את רצועת עזה לשטח "שלא של המדינה שלנו" ? זה שנכנסנו לשם אחרי מלחמת שש הימים ? אם זה הקריטריון, אז אותי גם צריך לפנות מיהוד, לטעמך. אחרי שהכפר הערבי יהודיה "נכבש" אחרי מלחמת העצמאות ב - 48 בראשות רבין. העובדה היא שכל המדינות המוסלמיות שמקיפות אותנו רואות בשטח מדינת ישראל, וביחוד המוסלמים שחיים כאן,שטח ששייך להם ושייך שאמור להגיע לחזקת האיסלאם, ואת התפיסה הזו לא תצליח כרגע לשנות.

TheOrion

New member
נמנמ

מה הופך את זה לשטח לא ישראלי? הוא לא סופח לישראל. בשבילי זה מספיק כדי לקבוע שהוא לא ישראלי. אם הוא יסופח, יחד עם תושביו, לישראל, אז יש על מה לדבר. בינתיים, הוא לא מסופח.

238

New member
אה,הם לא יקבלו.

בס"ד כמה פשוט. אנחנו נחליט מה הם יקבלו ומה לא וזהו. ואם הם לא יסכימו?ואם יהיה טרור כי הם ירצו עוד?מה אז? אז יהיה את התבוסתנים החדשים שיגידו-אבל אולי הם צודקים?מה שיח מוניס ועין הוד לא היו פעם ישובים ערביים?לא גרשנו אלפי ערבים מסכנים והפכנו אותם לפליטים?למה שלא ניתן להם גם את זכות השיבה? למה הטרור יהיה קרוב יותר?כי מהים של דוגית(שבכלל לא קרובה לעזה,אבל גם היא פונתה)ניתן לשחות לארובות תחנת הכח של אשקלון.ומגנים וכדים בצפון השומרון,ניתן לירות גם על עפולה,גנר ומגן שאול. ואם אתה חושב שנתיב העשרה ונחל עוז לא יהיו ישוביי הפצמ"רים החדשים אז אתה.... נאיבי.

TheOrion

New member
נמנמ

כבר ניסו לבצע פיגועים דרך הים באינתיפאדה הזו, ועד היום לא צלחו. גם להבריח נשקים לא ממש הצליחו. אז עכשיו פתאום יצליחו? נו באמת. אנחנו נחיה ונראה. אם את חושבת שעכשיו צה"ל יישב כמו ילד טוב, את טועה. צה"ל פשוט יפעל בדרכים חדשות, ובדרכים שונות כנגד הטרור. זה לא יהיה לשבת בתוך עזה, אלא זה יהיה לתקוף את עזה. וכו' וכו' וכן, אנחנו נחליט מה ניתן להם, במו"מ איתם. ואם לא יהיה מו"מ, אנחנו נחליט לבד, ונקבע גבולות. הם יעדיפו מו"מ בסופו של דבר, כי הם יבינו שככה הם יוכלו להשיג יותר, אם בכלל.

238

New member
טוב,נסביר שוב.

בס"ד דה ז'ה וו. למה אז הם לא הצליחו לבצע פיגועים דרך הים?כי דוגית הייתה שלנו.למה עכשיו הם יצליחו?כי יצאנו מגוש קטיף. למה לא ירו פצמ"רים על עפולה עד עכשיו?כי המרחק היה גדול מדי.למה ירו עכשיו?כי גנים וכדים קרובות הרבה יותר. צריך עוד דוגמאות? אגב-היה לנו אתם מו"מ.ברק ישב אתם וויתר להם כמעט על כל השטח.ותראה איזה יופי של הסכם יצא לנו מזה. חוץ מזה-אתה מצחיק אם אתה חושב שבהסכם הם ישיגו יותר.הרי ככל שיש יותר פיגועים,ככה אתה והחברים שלך מוכנים לוותר יותר.למה להם לשבת ולדבר אם בדרך הטרור הם משיגים הרבה יותר?

TheOrion

New member
אתה מצחיק אותי כל פעם מחדש.

למה הם לא הצליחו לבצע פיגועים דרך הים? כי חיל הים עושה עבודה טובה. לא קשור לדוגית בכלל. גם מהצפון ניסו לבצע פיגועים דרך היום ולא הצליחו, מה זה קשור לדוגית? למה לא ירו? כי זה רחוק. זה עדיין רחוק. כן, היה מו"מ, ואז גם היה עראפת. היום אין עראפת, הבדל קטן. אתה טוען שאני פעם לא רציתי להחזיר את עזה? פששששש, מראה עד כמה אתה מכיר אותי.

238

New member
אתה בטוח שאתה קורא את ההודעות

בס"ד שלי? איפה אמרתי שלא רצית לצאת מעזה?בהודעה שלי כתבתי רק שלטרוריסטים לא משתלם לשבת אתך למו"מ כי אתה מוותר להם הרבה יותר כשהם מפעילים טרור נגדך. כן עראפת לא עראפת-המטרה שלהם לא משתנה.והמטרה היא לא גוש קטיף,או ירושלים המזרחית או אפילו יו"ש ,המטרה היא לסלק אותך מכאן.ועד שלא תבין את זה,ותגיב בהתאם-שקט לא יהיה פה. ובנוע לקסאמים-אולי כדאי שתבוא פעם לצפון לראות כמה זה 'רחוק' מטווח הקסאמים/פצמ"רים ואחרי זה תדבר.

TheOrion

New member
אני קורא את ההודעות שלך.

תודה על הדאגה P:. והנה: "ככל שיש יותר פיגועים,ככה אתה והחברים שלך מוכנים לוותר יותר". משמע, היציאה מעזה היא "ויתור" של מישהו. אף אחד לא ויתר. יצאנו מעזה כי זה פשוט היה מתבקש. רק אותי?
מטרות צנועות יש להם
. אם סילוקי האישי יביא שלום ומנוחה למזרח התיכון. אני מוכן להיות מסולק מהארץ, תמורת פיצויים הולמים. איך אני? לא הבנתי את הקשר של הצפון לקסאמים. בצפון יש קטיושות מהחמאס. אה בעצם, מאז הנסיגה כבר אין.

למעלה