לכל המסוממים, בין אם הקלים

avigimel

New member
לכל המסוממים, בין אם הקלים

ובין עם הקשים. אני בז לכם, בז לכם על שאתם זקוקים לחומרים חיצוניים על מנת להשיג איזשהי שלוות נפש, משמעות לחיים, או השד יודע מה אתם משיגים מזה. מתווכחים כל היום אם אלכוהול יותר מסוכן מגראס או לא, וצריך להפוך את הגראס לחוקי. במקום להתווכח מה מסוכן יותר, תתנזרו משניהם. אלכוהול שותים כוסית פעם בהרבה הרבה זמן (לפחות אנשים נורמאלים נוהגים כך), ואז אין שום השפעה מסוכנת. אתם מדברים כנראה על חיסול בקבוק וודקה, ושמחים לגלות כי אז אלכוהול יותר מסוכן מגראס. במקום לבזבז את זמנכם וכספכם על חומרים אשר יגרמו לכם אושר, נסו למלא את חייכם בתוכן. אדם עסוק, אשר יש לחייו מטרה ומשמעות, אין לו פנאי לסתום חורי שעמום בחומרים שונים ומשונים. כן, אתם מאוד מגניבים - רק בעיני עצמכם כמובן. אותי רק מסקרן מה יצא מכם כאשר תהיו גדולים, הרי שאיפות גדולות בטוח אין לכם, וגם אם יש, בטח השכל קצת ידפק מרוב השימוש שלכם בסמים ("אבל סמים קלים פחות מסוכנים מאלכוהול!" שמעתי. תעבירו תקליט). אז הנה, יש לכם מודל כאן בפורום, אדם בעל כישורים רבים היכול לספר לכם כיצד העתיד שלכם יראה. קוראים לו טייגר.

tiger

New member
אני יספר לאנשים את העתיד שלהם?

מה פתחתי כאן פורום מגיה וכישופים לדעתך? ניראה לי גם שהבוז הוא לפחות הדדי... ותיתפלא איזה אנשים עסוקים עם חיים מלאים עיניין יש לנו כאן. קח את קשכפית לדוגמא או אותי,כולנו אנשים עובדים תורמים מטפלים בחיות ונאמנים לאהבות ולתחביבים הלא מזיקים שלנו.לפחות אנחנו מישתדלים לא להזיק לאף אחד אחר שזה כבר יותר מכל מיני מעשים של אנשים נורמלים לחלוטין כמוך שבבוז שלהם ובשינאת האדם שלהם מנסים ליפגוע באחרים. לדעתי אתה מישתמש במושג "אנשים נורמלים" באופן מפחיד. שאלוהים ישמרני מהנורמליות כמו שאתה מנסה לסמן אותה. יש נורמטיביות גם בשימוש בסמים בדיוק כמו שתיארת את שתיית האלכוהול "הנורמלית".זו בדיוק צורת ההיתנהגות המומלצת על כולם דרך אגב ומעולם לא ניסיתי ליגרום לאף אחד לחשוב שכאן יעודדו משהוא אחר. ניראה לי שאתה בסך הכל עוד אחד שקפץ על העגלה ליפני הסוסים. ובקשר אלי:זה נכון "אני דוגמא ומופת מהלכת על שתיים" יש לך בעיה עם זה? תחזור למשוב t

הופמן

New member
אתה בז לנו ...להיות נשר יותר עדיף

טוב חתיכת אדיוט לא מובן ...חסר חיים ..תקשיב שאתה רואה סוג של פורום שאתה לא ממש דלוק על הנושא שהוא מדבר עליו אז פשוט תתעלם ..זה הכי פשוט .. תאמין לי שאף אחד לא שם על מה שאתה חושב .. ואפס קטן ...לעשן שכטה בשבוע ולשתות כוסית בשבוע ...זה לא הסיפור .. אבל תשווה את אלה שמענים כל היום וכל השנה ...ואלה ששותים כל היום וכל השנה ... לך תראה שיכורים מסריחים מתים זרוקים על ספסלים .. רק וודקא זה מה שיש להם בפה ..ובמוח .. ואני אחריי קססה עולמית ...אני יכול לשבת לראות עם אמא שלי לחיי האהבה ושעות לצחוק עליה ועל הסידרה המפגרת הזאת ... וגם לשבת עם אבא שלי ביום שישי שסבתא יושבת בשולחן ואחי שהוא שוטר .. ואני מסטול תחת ...לא רואה בעניים ...ואף אחד לא מרגיש ..

avigimel

New member
אני גם בטוח שהיית מסטול כשכתבת

לי את התגובה הזו לפי רמת הניסוח.

BlueCarrera

New member
תשמע...

אנשים מתעצבנים מכוון שכתבו לך כבר 100 פעמים את אותו הדבר, ואתה פשוט לא קולט. סמים ואלכוהול הם אותו דבר - אנשים חלשים מתמכרים. בנזק - האלכוהול יותר מזיק. ואם זה היה פורום אלכוהול, פה לא היה אלכוהוליסט, בדיוק כמו שעכשיו אף אחד פה הוא לא מכור מסומם. ואני עכשיו בטוח, שאתה לא בן שלושים. אתה רק איזה תיכוניסט שיודע לנסח את עצמו, ושולל ישר כל דבר, וחושב שרק הוא צודק.

BlueCarrera

New member
זה מה שנקרא הכללה...

אתה פשוט לוקח קבוצה של אנשים שמשתמשים בסמים, והופך אותם לנרקומנים מכורים שדופקים את עצמם ! תקשיב ! כמו אלכוהול, ככה גם הסמים הקלים. יש כאלה ששותים\מעשנים פעם בהרבה זמן, ויש כאלה שמפתחים תלות במשקה\חומר. אז מה שאתה עשית פה בעצם, זה קבעת שכל מי השתמש, או משתמש בסמים קלים, הוא בעצם מכור ! בעצם הקביע שלך היא שאין דבר כזה לקחת פעם בהרבה זמן, (כמו שאנשים "נורמאלים" עושים), אלה משתמשים בסמים רק אנשים מכורים ! אז תקשיב ! סמים ואלכוהול הם אותו הדבר בתהליך ההתמכרות שלהם, אם אתה חושב שזה ישפר את המצב רוח שלך ולוקח את זה (לפי מה שכתבת, זאת הסיבה לכך שאנשים משתמשים בסמים), אז את עלול לפתח תלות נפשית בחומר, ולהיות תלוי בו. אבל אם אתה לוקח מדיי פעם (כמו שאנשים "נורמאלים" שותים אלכוהול) פעם בכמה זמן, אז לא יקרה לך כלום. העניין הוא שהתקשורת, הממשלה, והאגודות למלחמה בסמים שטפו לך ולכל הציבור את המוח. כמו המשפט המטומטם שסיגריה ממכרת משחטה אחת. זה בולשיט, עישנתי מספר רב של פעמים, וגילתי שזה סתם מסריח. אז תסיק את המסקנות שלך לבד. אני מצפה לתגובה ממך.

avigimel

New member
תגובה לבלו קררה

ביקשת, קיבלת. כשאני כתבתי אנשים נורמאלים ששותים כוסית, אני מתכוון לאנשים ששותים מעת לעת בנסיבות מיוחדות. לדוגמה, מרימים כוסית לחיים לרגל אירוע, שותים כוס קידוש. אני לא מדבר על אנשים השותים כוסית על מנת לשפר את הרגשתם. אנשים השותים על מנת לשפר את הרגשתם מן הסתם ישתו לעיתים קרובות יותר ויותר ויהפכו לאלכוהוליסטים. כי אדם הזקוק לחומר חיצוני על מנת להרגיש טוב יותר, אדם אשר אינו יכול להסתמך על הפנימיות שלו אשר תספק לו את האושר, תמיד ישתמש יותר ויותר בחומרים החיצוניים. כי הרי מי לא רוצה להרגיש טוב עם עצמו? אז הנה הפתרון הקל - במקום לעבוד על עצמך מבנים, כך סמים או אלכוהול ותהיה מאושר. עד שהחיים שלך יהרסו. כל אדם הזקוק לחומר מסויים על מנת לשנות את הרגשתו (ללא שיש הצדקה לכך, לדוגמה, אדם מדוכא יכול לפנות לפסיכיאטר שירשום לו תרופות) - הוא בעיני פתטי. אדם המוותר על שליטה על מחשבתו וגופו והכל לשם ההרגשה הטובה. אז כן, אני גאה להגיד שאני לא יודע מה זה סטלה (שוב, הסלנג המגעיל שלכם). לא התעורר בי מעולם הצורך לבדוק כיצד חומרים שונים ישפיעו על מוחי. אני לא "אוהב" לשתות כוסית פעם ב-, אבל כשהנסיבות מתאימות (ראה לעיל) אני אשתה את הכוסית. לא אצפה לה, לא אערוך מכך חוויה חברתית ותרבותית, לא אשתה כוסית לפני שאני רואה טלויזיה עם ההורים. לו הייתי מחפש את ההזדמנויות אחר הכוסית, הייתי מתכנן מראש מתי ואיפה ואיך אשתה אותה, אז באמת אולי הייתי כמוכם. "אולי", כי אני מאמין שסמים מסוכנים יותר ויש להם השפעה גדולה יותר. ההוכחה? פשוטה. אלכוהול יכול להשיג כל אדם ללא בעיות מיוחדות. ועדיין, אנשים מעדיפים לעבור על החוק ולהוציא סכומים נכבדים על מנת להשיג סמים. לו לאלכוהול היתה השפעה המתקרבת לזו של הסמים, אנשים רבים היו מוותרים על הסמים ופונים לאלכוהול. ותגידו אתם, כמה נערים הלןוקחים סמים על בסיס קבוע אתם מכירים לעומת אנשים הצורכים אלכוהול על בסיס קבוע? נכון, הרבה יותר נערים לוקחים סמים. ומכל המסוממים למינהם הייתי מצפה לקצת ענווה - אתם עוברים על החוק אז לפחות אל תדהדרו בכך.

אבי בדבר אחד את הצודק-

אנחנו עוברים על החוק,אבל זה חוק שחלקנו רוצה לשנות אותו,אפילו שאתה חושב שזה חוק בל יעבור. לא אערון מכך חוויה חברתית ותרבותית הידעת? שתיה היא ארוע חברתי תרבותי ולשם כך קיימים פאבים שנועדו לשתיית אלכוהול,ואכן אנשים יוצאים בחברותא לשתות.אשרייך על בחירתך לא להפוך את זה לארוע נחמד ונעים,הרי פרט לכוסית קידוש כל כוסית מקרבת לאלכוהליזם לא???? צא מהאטימות שלך אדוני,אתה עמוק בפנים. אני לא יודע מה זה סטלה (שוב,הסלנג המגעיל שלכם) אם לא שמת לב,אנחנו לא מצנזרים פה,וכמובן לא שופטים,ולא נראה לי שמישהו ירד כאן עד לרמה רדודה של קטילת שפה וסלנג.כן,זה הסלנג שלנו כמו שקיים סלנג למליון דברים אחרים,מה רע בזה? לא נשמע לי משהו דוחה במיוחד.. אולי לך הסלנג הזהז אומר נרקומן,גנב,רוצח,מזריק וואט אוור,אבל לי זה אומר משהו אחר לגמרי. צא מזה אבי,לא כל אחד שלקח שאחטה מג´וינט הוא נרקומן,ולא כל אחד שיוצא לשתות כוסית עם החברים שלו הוא אלכוהוליסט,ההכללות הללו מראות על צרות מוחין פושעת. חוץ מזה,נרקומן לא אומר שהבנאדם פושע,נרקומן מבחינתי אומר בנאדם שצריך עזרה,ואני יעזור. יש לי התחושה שאתה מאלה שיסתכלו על אותו אדם אומלל,ויתייחסו אליו כאל אויר. אני טועה? לילה טוב

BlueCarrera

New member
את מעליב לי את השכל...

אני לא יכול יותר. איך אני ינסח את זה בצורה שתבין ? טוב, אני ינסה שוב, רק תקרא היטב את מה שאני כותב, ואז תגיב: אני ועוד הרבה פה בפורום (ככה אני משער) נגד שתיה\עישון\שימוש על מנת לשפר הרגשה. לא רק שזה לא עוזר, זה עלול להזיק ולגרום לנזק בלתי הפיך. אני יודע זאת מנסיון, אסור לשתות\לעשן\וכ"ו אם אתה חושב שזה ישפר את הרגשתך. ואף אחד בפורום לא עושה זאת בשביל לשפר את הרגשתו (ואם יש מישהו כזה בפורום, אז: "אתה מטומטם ! אתה דופק את החיים שלך, תשיג טיפול, ומהר). אסור בשום אופן להשתמש בחומרים שונים (אלכוהול, סמים וכ"ו) על מנת לשפר את ההרגשה, זה קטלני, כי אז את כל הזמן חושב: זה עוזר לי להרגיש טוב, ואז בעצם ההתמכרות משתלטת עליך. אז תוציא את זה מהראש שלך, שכל משתמש עושה זאת על מנת לשפר את הרגשתו. ועוד משהו: אתה פשוט לא הבנת את מה שכתבתי. אני התכוונתי בדיוק למה שהתכוונת ביחס לאלכוהול - אותו דבר הסמים הקלים - אנשים נורמאלים לוקחים אותו רק בנסיבות מיוחדות. למה ? לא על מנת לשפר את ההרגשה, אלה על מנת לצאת מהנורמאליות, להרגיש שונה בפנים, להתנתק מהעולם לרגע, ואתה חושב שאנשים נורמאלים יעשו את זה לעיתים קרובות ? לא !!! אלה פעם בכמה זמן, עם החברה כדי לצאת מהשיגרה קצת, בדיוק כמו שחברה יוצאים לפאב להשתכר, למה הם משתכרים ??? - לצאת מהשיגרה, להרגיש משהו אחר - ולא, לא על מנת לשפר את המצב רוח. שוב אני אומר - מי שנכנס לדיכאון, ומשתמש או שותה חומרים (אלכוהול או סמים) על מנת שמצבו יטב - הוא נופל לבור שאין ממנו חזרה. אתה פשוט צריך להבין - אף בין אדם נורמאלי לא משתמש כדי לשפר את הרגשתו. אני מצפה לתגובה ממך.

סליחה סליחה רגע...לא מקובל עלי

אבל אנשים ששותים,או שמעשנים לרוב,עושים את זה כי זה עושה להם טוב,ונעים. אני לא אומרת שאין אנשים שעושים זה כדי לצאת מדיכאון (טעות מרה),או אנשים שעושים את זה על מנת לברוח ממשהו כי זה באמת לא הפיתרון לבעיות,אבל מה לעשות שיש אנשים חלשים (בפירוש חלשים) ושבהישג ידם סמים,והם בוחרים בדרך הקלה אבל הכל כך רעה,ויש אנשים שיודעים לשים גבול ויודעים מתי לעשות סטופ. תשמע,הרבה אנשים מעשנים או שותים,אבל יש להם את השכל וההבנה,שבמהלך השבוע כשהם צריכים לקום כל בוקר לעבודה,ולבצע מהלך חיים תקין,הם לא ישתו לא יעשנו,ויעשו את זה במהלך זמנם החופשי בסופי שבוע,ובעצם ע"י כך הם לא פוגעים באף אחד,ולא מזיקים. ודבר נוסף שגם אני שואלת,מי שפוי במדינה הזו?????? לילה טוב,

BlueCarrera

New member
מה שהתכוונתי הוא ש...

אנשים ששותים ומעשנים כי זה עושה להם טוב, זה מצויין. אבל אנשים שנמצאים בדיכאון, ושותים ומעשנים כדי "לשפר את המצב" בעצם הורסים את עצמם.

avigimel

New member
אתה באמת מצפה לתגובה שלי

או שזה חלק מהחתימה? אם אתה לא לוקח סמים על מנת להרגיש טוב, מדוע בדיוק אתה עושה זאת? באילו נסיבות מיוחדות אתה לוקח סמים? אני הבהרתי את הנסיבות המיוחדות שאני לוקח כוס יין - הרמת כוסית, קידוש. צודקת זו שכתבה שאם אני כותב מן הסתם יגיבו, אבל אני כנראה לא אשוב לפורום (אולי רק כדי לקרוא את התגובות, אבל לא חושב שאמשיך להגיב).

BlueCarrera

New member
הסברתי זאת...

כמו שאנשים הולכים לפאב כדי להשתכר. למה הם עושים זאת ? אם לא תשתכר פעם אחת אם חברים שלך, אף פעם לא תבין. אני מקווה שתשוב לפורום ותגיב גם הפעם. (ולא, זה לא חלק מהחתימה שלי, אני באמת מצפה לתגובתך.) אני לא מנסה להתווכך איתך, אלה אני מנסה רק לגרום לך להבין משהו. (אולי אתה בעצם תגרום לי להבין משהו...)

avigimel

New member
פעם אחת בחיי השתכרתי קלות

ממש קלות. זה היה בקורס טעימת יין כאשר לא סיפקו לנו כלי ליריקת הטעימות. וממש הפחידה אותי העובדה כי אני לא בשליטה מלאה על עצמי. שאני עלול לבצע דברים שבמצב מפוכח לא הייתי מבצע. הפחידה אותי הדרך שצחקקתי כמו מפגר מכל דבר הכי קטן. בקיצור, הפכתי ללא אני. הפכתי למין יצור מטופש שלא מעניין אותו כלום, רק לצחוק עוד ועוד. ובאמת הייתי במצב השתכרות קלה ביותר, הייתי מודע למה שאני עושה, פשוט לא רציתי להפסיק לצחוק. ולא, אני לא רוצה שוב להיות במצב הזה. צר לי על אנשים שחייבים לדפוק את הראש על מנת להנות מהחיים. תמצאו תוכן אמיתי, משהו פנימי שימלא אתכם, ולא דברים חיצוניים. השבוע היה בעיתון הארץ מגזין בשם "אושר", שם ניתחו מדוע וכיצד אנשים מאושרים. המסקנה המובנת מאליה היתה כי דברים חיצוניים (כסף, סמים וכו´) אינם יכולים לגרום לאושר. הם ממלאים את האדם בתחושת אושר רגעית, שלאחריה הוא חש אף יותר מרוקן ממה שהיה קודם לכן. אדם אשר לא ישכיל למצוא את האושר מתוך עצמו, מתוך הידיעה שיש לו משמעות בייקום, לא יהיה מאושר לא משנה כיצד ינסה להסוות זאת ע"י העמסת גורמים חיצוניים.

BlueCarrera

New member
תאמין לי - זה קרה לכולנו...

אני זוכר עדיין את הפחד שהרגשתי ששתיתי בפעם הראשונה, זה היה פחד עצום, שאני לא יכול לשלוט בעצמי וכל העניין מאוד הפחיד אותי. אבל אחר כך, בפעמים הבאות, פשוט הבנתי שאין ממה לפחד, הכל היה נורא כיף לשבת אם חברים שלי, שכולם מדברים על שטויות אחד אם השני, ומרביצים צחוקים מטורפים. כולם חוו את מה שאתה חוויתה. וזה מפחיד, אבל מתגברים על זה !

avigimel

New member
למה להתגבר על זה ???

האם אתה לא נהנה יותר כאשר אתה בהכרה מלאה? מדוע יש לך צורך להיות מעורפל ותחת השפעה על מנת שלך ולחברים שלך יהיה כייף? אני צוחק על דברים רבים מאוד עם החברים שלי, נהנה, לא צריך להיות מעורפל בשביל זה.

BlueCarrera

New member
כדי לצאת המשיגרה...

שאתה שיכור, זה פשוט קורע לראות אנשים שלידך מתפוצצים מצחוק מכל דבר. ואני לא משתכר כל הזמן ולא קבוע, אלה במקרים מיוחדים שאנחנו בזמן הנכון ובמקום הנכון, תאמין לי, שמתגברים על הפחד, זה מאוד מאוד מהנה.

avigimel

New member
מפחיד, פשוט מפחיד

יש עוד כל מיני דרכים מזיקות לצאת מהשיגרה - לחתוך לעצמי את הידים לראות את הדם נוזל (שמעתי שיש כאלו שממש נהנים מזה), או גם לפגוע באחרים - להתעלל בבעלי חיים, יש כאלו שמקבלים אקסטזה מזה וכו´. כל זה ממש לא מושך אותי, וחבל לי שאותך זה מושך. אפשר לצאת מהשיגרה בכל כך הרבה דרכים אחרות, שגם תורמות להתפחות הרוחנית שלך. לדוגמה, שיעור ניסיון בהטסת מטוס, צניחה וכו´ וכו´.

BlueCarrera

New member
תשמע, כל אחד והטעם שלו...

זה שהשתכרות היא לא הדרך שלך לצאת מהשיגרה, זה לא אומר שהיא לא הדרך גם של מילרדים אחרים (ואני לא מדבר עכשיו על סמים) אז אם זאת לא הדרך שלך לצאת מהשיגרה, למה שרק בגלל זה, זה יחשב בעניך כדבר מזיק ? (תשמע, זאת לא בושה לשנות את דעותיך ולגבש דעות ששונות מקרוביך ועלולות לגרום בינהם ולבינך חילוקי דעות, פעם חשבתי כך, אבל תתגבר על זה, מותר לך לחשוב על מה שאתה רוצה, ובפנים, אתה כבר יודע שאני צודק)

avigimel

New member
יש לך חוש הומור...

לא משכנע אותי במילימיטר, וצר לי שאיני יכול לשכנע אותך. אבל לשכנע אנשים שכבר התנסו בסמים (כלומר, התגברו על המחסומים המונעים מרוב האנשים לנסות, והתנסו וגילו שכנראה זה כייף היות וזה דופק את הראש ושוכחים מהצרות) להפסיק לקחת זה כנראה קשה. לכן אני מתמקד כאן באנשים שעדיין לא ניסו, על מנת שלא יתפתו לנסות מהתיאורים הזוהרים כאן.

למעלה